Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 Invloed belading op stabiliteit

Goede belading met voldoende kogeldruk is essentieel voor een veilig weggedrag. Populaire filmpjes op internet laten zien dat door afname van de kogeldruk de combinatie veel meer zal gaan slingeren na een impuls van buitenaf.

De invloed van de verdeling van bagage en de invloed op de kogeldruk kan je hieronder berekenen. Verdeel de bagage over de caravan en gedeeltelijk in de auto en bekijk het effect voor jouw combinatie.

De berekende index (van 0 tot 10) zegt iets over de kracht die vrij komt als de caravan zou gaan slingeren. Bedenk dat de caravan bij een lage score toch stabiel kan aanvoelen bij normaal rijden maar dat niet is in kritieke situaties. Vergelijk dit maar met de situatie in het filmpje dat bij 'slechte' belading de caravan niet slingert (crashed) zolang er geen invloed van buitenaf is.

Actueel

Op Maat caravantraining 1:1
Een dagdeel prive caravantraining al vanaf 169,- Euro. Twee bestuurders dagtraining 284,- Euro.Tsss! Nee, puur privé les die dag!

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-

Aantal berekeningen:
34.909.895Lees meer over:


Rijden in de bergen


Wegrijden op een steile helling


Rijden helling af een probleem?


Slingeren


Cruisecontrol


Fietsen mee


Oefening recht achteruitrijden

De caravan waterpas
Caravan waterpas
Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap