Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 Camper prestaties

Met een prestatie berekening kunt u exact vaststellen wat de prestaties zijn van uw camper. Handig als u moet kiezen welke motor uitvoering u moet kiezen.

Natuurlijk heeft u vakantie en zijn absolute topsnelheden niet belangrijk. Maar rijdt u door de bergen dan is het prettig te weten of uw camper voldoende power heeft. En laat u uw camper chiptunen? Ook dan kunnen we het verschil laten zien.

Camper in de bergen

Selecteer exact het type camper:

Soort Camper:
Type auto:
Belading: (personen, water. bagage etc.)
      
* Let op het bouwjaar, oudere types staan onderaan in de lijst.

Of vergelijk 2 campers met elkaar:

Zit u te twijfelen of een zwaardere motor de moeite waard is? Door beide te vergelijken kunt u naast elkaar zien wat het verschil in prestatie is.

Soort Camper:
Type auto 1:
Type auto 2:
Belading: (personen, water. bagage etc.)
      

* Let op het bouwjaar, oudere types staan onderaan in de lijst.

 

Toelichting bij de camper berekeningen

De prestaties worden vooraf gegeaan door een sterrenscore. Deze waardering is hetzelfde als wij gebruiken bij de berekening van een auto/caravan combinatie. Hierdoor kunt u de camper prestaties goed vergelijken met een auto en caravan. Voor een beoordeling van een camper raden we vooral aan naar de prestaties te kijken als acceleratie in de verschillende versnellingen en de snelheden op hellingen. Verschillen hierin geven het beste aan hoe de camper zich tijdens vakantie ritten gedraagd. Eventueel kunt u de berekende uitkomsten vergelijken met uw huidige camper of personenauto.

Topsnelheden zijn uiteraard afhankelijk van de luchtweerstand. Wij zijn uitgegeaan van gemiddelde waarden voor de verschillende campers. De berekeningen zijn niet direct bedoeld om verschillende (opbouw) merken campers met elkaar te vergelijken. Wel kunt goed de verschillen zien tussen de verschillende mororiseringen (en auto typen) die u in de camper kunt aanschaffen.

Actueel

Slingeren
Een speciale thema website met slingeren:
- Bekijken
- Begrijpen
- Berekenen

Op Maat caravantraining 1:1
Een dagdeel prive caravantraining al vanaf 169,- Euro. Twee bestuurders dagtraining 284,- Euro.Tsss! Nee, puur privé les die dag!

Aantal berekeningen:
34.909.891ARC


Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap