Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Audi Q7

Sorteer gebruikservaringen op:

Audi Q7 - 4.2 TDI V8 aut. [5-seats] met een Hobby

De ervaring van Luuk Hofman met een Audi Q7 - 4.2 TDI V8 aut. [5-seats] (240 Kw/326 pk bouwperiode: maart 2007 - 2015) en een Hobby De Luxe 560 KMFe van 1600 kg geplaatst op 06-01-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 60% Berekening >>>>

Geweldige combinatie.
Enige minpunt, verbruikt 1 op 6.

Wijzigen


Audi Q7 - 3.0 TDI aut. met een Eriba

De ervaring van Aloysius Ruhl met een Audi Q7 - 3.0 TDI aut. (171 Kw/233 pk bouwperiode: januari 2006 - januari 2015) en een Eriba Nova SL 580 van 1620 kg geplaatst op 15-10-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Als caravantrekker is deze auto onvoorstelbaar goed. Afgelopen zomer door de bergen naar de Provence gereden. Alle wegen zijn kinderspel voor deze combinatie, hoe stijl ook. Ook de snelheid waarmee in de bergen gereden kan worden en de stabiliteit voelen aan alsof er niets achter zit. Ik denk dat juist de gewichtsverhoudingen en het enorme koppel van de auto deze prestaties in positieve zin beÔnvloeden. Daarnaast het overzicht en de breedte van de auto maken het rijden hiermee nog plezieriger. In een woord geweldig!

Wijzigen


Audi Q7 - 6.0 TDI V12 aut. [5-seats] met een Kabe

De ervaring van kevin met een Audi Q7 - 6.0 TDI V12 aut. [5-seats] (368 Kw/500 pk bouwperiode: oktober 2008 - 2015) en een Kabe Royal Hacienda 1000 van 2660 kg geplaatst op 19-04-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Hallo,
Ik ben onlangs met mijn Kabe Royal Hacienda 1000 van 11,20 meter naar het Gardameer geweest. En ga over 1,5 week weer met mijn Vrouw, Hond en Kind van 3 jaar. De caravan weegt 2650 kg beladen met 4 fietsen erop, 4 fietsen op de kofferklep van de auto. en 2 Thule atlantis 900 dakkoffers. Met een beladen Audi Q7 van 3450 kg en een caravan 2650 kg . Zijn kruissnelheden van 130 km/u goed mogelijk. Ik heb geen ene keer moeten corrigeren. Zelf uitwijk manoeveres gaan erg goed. Met een stijging van 15% kwam die helemaal perfect naar boven allleen de automaat effe op handbediening gezet. Ik had ook nog 2 rubberboten(Zodiac futura MK3) met 60 pk allebei bij. Alles past erin echt een fantastische combinatie. Ik heb zelfs een stukje 160 km/u gereden. En het reed nog steeds erg lekker. Met een verbruik van 1 op 5 ben ik erg tevreden. De Audi Q7 is wel gechipped hij heeft 598 pk en 1209 nm koppel. ik had een kogeldruk van 140 kg.

Wijzigen


Audi Q7 - 4.2 TDI V8 aut. [7-seats] met een Hobby

De ervaring van Alberts met een Audi Q7 - 4.2 TDI V8 aut. [7-seats] (240 Kw/326 pk bouwperiode: maart 2007 - 2015) en een Hobby Exclusive 720 UKFe van 2192 kg geplaatst op 19-02-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

2 x ben ik met deze combinatie op vakantie geweest en tijdens de gehele reis perfect gereden. de audi ""merkt" met zijn 340 pk de caravan niet. je kunt zoals u schrijft het overige verkeer (gemakkelijk) bijhouden. zowel autobahn als stad en bergen geen probleem. bij Baustellen ist t oppassen met 250 cm breedte en op camping en benzinestation ook met zijn ca 15 m1 lengte. verbruik met vlote rijstijl en ca 110 op snelweg is 12 liter. Top combinatie inhalen n fluitje van n cent maar ook oppassen voor dat je niet te hard gaat want de auto merkt t niet en indien niet goed beladen kan t gevaarlijk zijn. ook de banden van de caravan controleren op max snelheid.

Wijzigen


Audi Q7 - 6.0 TDI V12 aut. [5-seats] met een Kabe

De ervaring van RobD met een Audi Q7 - 6.0 TDI V12 aut. [5-seats] (368 Kw/500 pk bouwperiode: oktober 2008 - 2015) en een Kabe Diamant GLE Kingsize van 1800 kg geplaatst op 11-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Zijn er superlatieven genoeg?
Net terug van wintersport in de Alpen, en voor de 1e maal met deze Q7. Men hoort wel eens: een beer van een auto, nou, deze is het. De trekkracht is fenomenaal, in iedere situatie. Uiteraard merk je dat er wat achterhangt, maar mede door de hoogte van de auto is het tegen de wind in ook prettig rijden. Je voelt de caravan dan niet echt 'trekken'. Op ťťn helling van 12% stijging was de automaat een beetje onrustig, maar met wat spelen met het gaspedaal de ideale overbrenging/snelheid gevonden. Met een kogeldruk van 70kg was een kruissnelheid van 130km makkelijk mogelijk. Brandstofverbuik is vergeten te meten, zullen we in het voorjaar even noteren en doorgeven, maar zal niet mals zijn geweest.
Kom even terug op het verbruik met C/van. Net terug uit ItaliŽ, 100km boven Rome, heen en terug 3000km. Gem snelheid 100km/h. Verbruik: 1 op 3.7 volgend boordcomp. Persoonlijk had ik een iets hoger verbruik ingeschat. Niettemin is het pittig te noemen. In de bergen de automaat op handbediening gezet waardoor een rustigere rijstijl verkregen is. De automaat wil nog wel eens "zoeken" bij bepaalde snelheden.

Wijzigen


Engelse reviews
Audi Q7

Audi Q7 - 3.0 TDI aut. met een Elddis

De ervaring van Craig Leslie met een Audi Q7 - 3.0 TDI aut. (171 Kw/233 pk bouwperiode: januari 2006 - januari 2015) en een Elddis Avante 564 van 1527 kg geplaatst op 11-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70%* = 122 km/u = 50%

Towing is great with the Q7 people say you don't know the van is there they are lying you can always feel a van when towing but it doesn't affect the car in any way the car was built to pull and the air suspension is great the car has a towing mode and adjust to suit.

only down side is need to change tyres at the same time as is a permeant 4 wheel drive ££££


Audi Q7 - 3.0 TDI aut. met een Caravan

De ervaring van Dave Pook met een Audi Q7 - 3.0 TDI aut. (171 Kw/233 pk bouwperiode: januari 2006 - januari 2015) en een Caravan van 3500 kg geplaatst op 11-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 148%* = 116 km/u = 33%

The Audi Q7 is a great tow car. The air suspension tow mode is a great feature. The car is very stable and has plenty of power. Have driven hundreds of miles and find it a pleasure to drive. I would 100% recommend!


Audi Q7 - 3.0 TDI aut. met een Bailey

De ervaring van jonathan Hale met een Audi Q7 - 3.0 TDI aut. (171 Kw/233 pk bouwperiode: januari 2006 - januari 2015) en een Bailey Pageant Bretagne van 1458 kg geplaatst op 11-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63%* = 122 km/u = 49%

The Q7 is excellent for towing makin easy work of even the heaviest van. Our outfit is just so easy with bags of power so you dont even notice it is there. The trailer stability on the facotry fit towing equipment is very good preventing snaking if needed plus the air suspension is simply excellent at keeping level plus useful when hooking up as it can be manually raised and lowered (also useful for clearing ramps on boats etc).
I would recommend 100%, also the car is great for every day use unlike some 4x4's.


Audi Q7 - 3.0 TDI aut. met een Bailey

De ervaring van Ian Hendley met een Audi Q7 - 3.0 TDI aut. (171 Kw/233 pk bouwperiode: januari 2006 - januari 2015) en een Bailey Pegasus 624 van 1638 kg geplaatst op 11-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70%* = 121 km/u = 47%

I have used our 2007 3.0ltr Q7 to tow our Pegasus around Britain and found it to be a joy the car tows excellently well with no stress to me or the car.....100% recommend from me !!! ps. Love the Pegasus as well...........


Audi Q7 - 3.0 TDI aut. met een Hobby

De ervaring van Jason Barrass met een Audi Q7 - 3.0 TDI aut. (171 Kw/233 pk bouwperiode: januari 2006 - januari 2015) en een Hobby Prestige 720 UMF van 2000 kg geplaatst op 11-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 118 km/u = 43%

The car has ample power to pull even the largest of caravans and still has plenty of power to overtake. Hills are no problems at all and take off is still very quick. Highly recommended, especially with the air suspension with tow mode and towing stability control built in. Fuel economy is about 22 mpg on long journeys at a steady 60 mph.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap