Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Chevrolet Captiva

Sorteer gebruikservaringen op:

Chevrolet Captiva - 2.2D [2WD] met een Fendt

De ervaring van erik met een Chevrolet Captiva - 2.2D [2WD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: februari 2011 - september 2014) en een Fendt Bianco 390 FH van 1230 kg geplaatst op 22-09-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 58% Berekening >>>>

mee naar de ardeche gereden, prima stabiliteit, voldoende trekvermogen in alle omstandigheden, heel prettige combinatie om mee te rijden een echte aanrader, inhalen op hellingen is zelfs geen probleem en het verbruik valt best mee 12l/100 km, 100 km/uur is heel goed aan te houden en meer ook indien nodig
een zware wagen om een caravan te trekken is zeker aan te raden, reed voordien met een citroen berlingo 110pk, hiermee had ik omder zware omstandigheden beperkingen en het verbruik was 15/100
algemeen wil ik toch aanraden van niet boven de 75% gewichtsverhouding wagen/caravan te gaan voor een goede stabiliteit en voldoende prestaties onder alle omstandigheden

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Hobby

De ervaring van Luc met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1300 kg geplaatst op 01-05-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Ik rij al 3 jaar in combinatie Chevrolet Captiva 2.0 diesel (met chiptuning) & hobby 460ufe naar het zuiden van Frankrijk meer bepaald de Ardèche. Zalige combinatie, lekker cruisen rond 100km met een verbruik van 12l/100km. Meer dan stabiel, zelfs een stuk tegen 120km gereden om te weten wat de stabiliteit zou geven en zelfs met deze snelheid geen gekwispel van de caravan. Doordat de auto een automatische niveuaregeling heeft op zijn achteras blijft deze ook bij maximale kogeldruk van 80km prima horizontaal rijden wat op zich ook prettig aanvoeld.

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 2.4 met een Dethleffs

De ervaring van Hans met een Chevrolet Captiva - 2.4 (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Dethleffs Camper 500 DB van 1457 kg geplaatst op 10-03-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

Verledenjaar naar Spanje geweest met de captiva en de dethleff van (gewogen)1445 kg. De route ging over Millau dus was heuvelachtig. Dit hebben we ook bemerkt,want mijn ervaring is ,ondanks het op tijd terugschakelen, dat de motor voor deze combinatie m.i. ver onderbemeten is. Sommige heuvels van 2 a 3 % moest ik al terug naar de 3e versn. Bij lodeve moest er 7% geklommen worden dit moest volgas in de 2e versn gedaan worden!. Nee wil je een echte goede trekauto neem dan de (getunde) diesel of de 6 cillinder.
Deze motor dus een echte afknapper !!

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Eriba

De ervaring van Hans met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2007 - februari 2011) en een Eriba Living pulse 440 van 1340 kg geplaatst op 24-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Combinatie huur Chevrolet 2.0 VCD (126pk) met Eriba Living Pulse 440 van 1350 kg is een meer dan acceptabele combinatie. Vlot en relaxed naar Zuid-Frankrijk gereden. Soms wel veel schakelen om op toeren te blijven en trekkracht te behouden. Ik was dit niet gewend omdat mijn dagelijkse auto een veel groter vermogen (173 pk) en trekkracht (400Nm) heeft.

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 2.4 met een Wilk

De ervaring van Frank Broekman met een Chevrolet Captiva - 2.4 (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Wilk S3-450 HTD van 1470 kg geplaatst op 14-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

In 2009 een prima caravanvakantie gehad NL - Corsica v.v. met met de combinatie Chevrolet Captiva en Wilk caravan 450 HTD van 1500 kg. Heen via Duitsland - Zürich - Chur - San Bernadinotunnel - Lugano - Milaan - Livorno (ferry) en retour via Oostenrijk (Reschenpas) en Duitsland. Vooral het DCS-system van de Chevrolet is een genot bij de afdaling met met een caravan met 1500 kg. toegestaan gewicht.

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Wilk

De ervaring van L. Stoutjesdijk met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2007 - februari 2011) en een Wilk S4-490 UE van 1428 kg geplaatst op 05-04-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Standaard motor uitvoering heeft de auto al geen probleem met trekken van onze Wilk 490UE. Door tuning is de motor naar 153 pk gebracht met een koppel
van 365 nm. Durven nu gerust naar zwaar bergachtig gebied te gaan.

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 2.4 [2WD] met een Hobby

De ervaring van P.R.A. Huisman met een Chevrolet Captiva - 2.4 [2WD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Hobby De Luxe 500 KMFe van 1400 kg geplaatst op 03-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Op vakantie in Zwiterserland en Frankrijk geweest, geen problemen in de bergen, in zijn 3 de steilere heuveltjes op. Zolang je toeren houdt blijft hij goed rijden. Het verbruik was ook redelijk 1 op 8.4 bij een snelheid van 90 km en 1 op 7.6 bij een snelheid van 100 km. Al met al is hij ons erg goed bevallen.

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 3.2 V6 aut. met een Hobby

De ervaring van patrick met een Chevrolet Captiva - 3.2 V6 aut. (169 Kw/230 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Hobby Excellent 500 KMFe van 1400 kg geplaatst op 04-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

De reis ging naar Spanje (ongeveer 1650 KM)
De combinatie was Chevrolet Captiva 3.2 V6 met een Hobby 500 KMFE (volgens kenteken max 1500 kg) De combinatie rijdt perfect. Genoeg trekkracht in de bergen en ook op rechte wegen en licht hellende wegen blijft de automaat in zijn versnelling. (hij schakelt niet steeds terug) Zo'n 2000 toeren bij 100 KM per uur!! Alleen het verbruik viel tegen.Het is normaal al geen zuinige auto....maar als trekker lust hij zeker een borrel.
Je kunt dan gemiddeld 325 km met een volle tank rijden. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 2.4 met een Dethleffs

De ervaring van A. Vandebos met een Chevrolet Captiva - 2.4 (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Dethleffs Camper 510 V van 1500 kg geplaatst op 04-01-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Het is een heerlijke vakantie geweest. De Chevrolet Captiva is een heerlijke trekauto en mijn beladen caravan van 1500 kg heeft geheel geen invloed op de auto. je merkt gewoon dat dit soort auto's caravans moeten trekken. Een heel verschil tussen een personen auto en een SUV. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Ondanks dat de auto best zwaar van gewicht is moet ik wel bekennen dat de motor net goed is bemeten met dit treingewicht.
Wij gebruiken de auto dan ook niet alleen op de vlakke weg met caravan maar rijden hoofdzakelijk secendair.

Ik had dit 10 jaar eerder moeten doen.

Wijzigen


Chevrolet Captiva - 2.4 [2WD] met een Hobby

De ervaring van J.A. Klijn met een Chevrolet Captiva - 2.4 [2WD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Hobby Prestige 540 UL van 1497 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

In de A75 in Frankrijk tussen Bezier en Clermont-Ferrand ligt een vrij lange helling van 7%, keurig in de derde versnelling met een gangetje van ca. 70 à 75 km.
Met groeten en succes, Joop Klijn.

Wijzigen


Engelse reviews
Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Bailey

De ervaring van Craig Churm met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Bailey Olympus 620-6 van 1649 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92%* = 104 km/u = 16%

I swapped my old Kia Sedona Auto as it kept overheating the gearbox pulling the Bailey and thought I might be on the limit with the Captiva.
The Captiva tows very well. It is typical of a 4x4 in that changing lanes at speed can put a few butterflies into your stomach but the pulling power and traction are excellent. Fuel consumption isn\'t the best at around 38MPG solo but I can get 32MPG with the Bailey on the back if I\'m careful.
I purposely purchased the LS model without all the bells and whistles because the Climate Control can be a bit of a liability with both the Captiva and the Antara.
Other than a set of suspension drop links that went at 48000 miles and a track rod end that went at 50000 miles the car has been almost bulletproof.
With 3 children, grandparents and a Spaniel I needed a flexible 7 seater and I looked at the Sorrento/Santa Fe and the Nissan Pathfinder before choosing the Captiva because it fit my needs perfectly without the higher costs of the others. I do keep my towcars a long time as I drive a company car normally and the Captiva only goes out at weekends so I don\'t care too much about the depreciation and I picked it up cheap in the first place.


Chevrolet Captiva - 2.2D [4WD] met een Lunar

De ervaring van Rob met een Chevrolet Captiva - 2.2D [4WD] (135 Kw/184 pk bouwperiode: februari 2011 - september 2014) en een Lunar Lexon 650 van 1694 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91%* = 111 km/u = 22%

Excellent performance. Cruises wonderfully on motorways. Good acceleration. Brilliant combination


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Swift

De ervaring van Graeme met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Swift Conqueror 630 van 1834 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 102%* = 104 km/u = 15%

I tow with a 2008 2.0 vcdi LT manual model with 2 adults and 2 children. Tows very well and very stable with our twin axle Swift. Feel sorry for it when pulling away but once rolling absolutely no problems. 21.5 mpg towing approx 55/60 mph. approx 35 solo if driven sensibly. I can't imagine a better value tow car especially pulling the size of caravan we pull.


Chevrolet Captiva - 2.2D aut. [4WD] met een Bailey

De ervaring van Pete W met een Chevrolet Captiva - 2.2D aut. [4WD] (135 Kw/184 pk bouwperiode: februari 2011 - september 2014) en een Bailey Unicorn Barcelona van 1686 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 107 km/u = 35%

Hi, I have been towing my Bailey Valencia with a Chevy Capitva AWD 2.2 D Auto for 18 months without any problems. I tend to use the manual mode to select the optimum gear rather than let the car rev in 2nd and 3rd. Towing is a dream, A1 type driving with lots of roundabouts is actally a pleasure and very relaxing. Unfortunately there is always a down side to this with is the fuel consumption. On a recent trip to Norfolk (flat driving-200mls) I only managed a returned of 20.5 MPG. Which is disappointing! I'm planing a continental holiday next year (2015) and shudder when I think of the cost !!


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Ace

De ervaring van Arthur met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Ace Jubilee Aristocrat van 1454 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 105 km/u = 18%

We have a Chevrolet Captiva 20vcdi manual lt model 7 seater. Tows our Ace Aristocrat very well indeed & is very stable . The captiva offers good value for money & is echonomical. I used to pull the van with a 1.9cdti 150 bhp Zafira no comparison.Dont over look the Captiva as it is good all round .


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Fleetwood

De ervaring van trevor met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Fleetwood Meridien 560-EK van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 107 km/u = 18%

Very good, 30+ towing 37 solo
would have to spend a fortune to get a better tow car


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Sprite

De ervaring van Phil Allsop met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Sprite Quattro FB van 1561 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 106 km/u = 17%

we have a Chevrolet Captiva 20vcdi manual lt model 7 seater. Tows our Sprite Quatro very well indeed & is very stable being a twin axle. the captiva offers good value for money & is echonomical compared to our old mitsubish shogun sport we had.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Bailey

De ervaring van tony met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Bailey Pageant Burgundy van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 106 km/u = 18%

Really solid tow car towed over mountains to Switzerland comfortable long tows plenty of power, under rated tow car
good second handle models around at cheap prices


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Swift

De ervaring van mike williams met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Swift Challenger SE 530 van 1615 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91%* = 108 km/u = 17%

Very pleased with the way Captive tows .The Captive needs to be up graded as a good tow car.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD aut. met een Coachman

De ervaring van Ian Greig met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Coachman Amara 520/4 van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 101 km/u = 21%

I changed from a 3.2v6 petrol Vauxhall Frontera to the Captiva this Spring. Best decision I ever made. The Captiva tows my Coachman Amara with ease, even on West of Scotland narrow roads and returns 28 - 30 mpg. That's at least double what the Frontera would do and because it's automatic the driver isn't tired after a long journey. In fact I can't wait to get back on the road again, I enjoy driving it that much.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Bailey

De ervaring van Mark met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Bailey Pageant S6 Bordeaux van 1300 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76%* = 109 km/u = 19%

Fantastic Car - I got a brand new 7 seat model for less than £16k, with all the gizmo's, All Wheel Drive, Self Levelling Suspension, Hill Descent Control, that's a lot of car for the money. Tow's with Ease, much more stable than the Kia Sportage I had beofre and over 7 grand cheaper! Why is car is not really rated as a towcar is beyond me,


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Lunar

De ervaring van Chris met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Lunar Lexon EB van 1370 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74%* = 105 km/u = 17%

Superb towcar, pulling the lunar lexon with no problem at all, set the cruise control at 58 on motorways and will tug my caravan all day long, a very underrated towcar with plenty of space and comfort.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD aut. met een Elddis

De ervaring van stuart quiney met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Elddis Avante 505 van 1542 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 100 km/u = 20%

have gone from a ford ranger to a captiva at first did think there would be no match but the captive pulled with more vigor than the ford and a lot better fuel consumption drove from the midlands to inverness ford 17mpg captiva 22.5mpg and a much better ride once on the moterway set cruse control and relax once in scotland and unhitched ford struggled to get 32mpg on the small roads the captiva gave me 39mpg


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Geist

De ervaring van Geist met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Geist Aktiv 565 van 1440 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77%* = 106 km/u = 17%

Excellent towcar - pulling around 1600kg (which is the max plated carvan chassis weight) is virtually effortless. A rather overlooked towcar that is spacious, comfortable, powerful, and available at large discounts.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Bailey

De ervaring van woodward met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Bailey Pageant Moselle van 1337 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72%* = 107 km/u = 18%

towing this bailey is a piece of cake with the chevy ,put it in to 5th gear switch on the cruise controle & it will pull all day , perfect for long distance m ways


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Coachman

De ervaring van mike met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Coachman Pastiche 520/4 van 1575 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 105 km/u = 16%

superb for towing..


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Sprite

De ervaring van dave met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Sprite Quattro FB van 1518 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 106 km/u = 17%

towing the quattro is no prob. plenty of power in reserve . i have the 7 seat version and have used both fully loaded. took hills no bother and overtook a couple of towers struggling on an uphill dual carraigeway. very comfortable set up.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD aut. met een Lunar

De ervaring van Ken Rourke met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Lunar Clubman 475-CK van 1280 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69%* = 105 km/u = 22%

Changed from a BMW X3 3.00l sport to the Captiva 2.00 VCD auto for improved MPG. Towed a Lunar Clubman 475 CK to Spain and back and managed 18.6 mpg and have no complaints about performance. Wish the Captiva computer would show mpg instead of litres per 100 miles - half metric, half imperial!!.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD aut. met een Elddis

De ervaring van Tony Warriner met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2006 - februari 2011) en een Elddis Odyssey 524 van 1525 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 101 km/u = 20%

Towing a Elddis 524L (2004) this Captiva drove a treat. With plenty of power in reserve, YES.... a little loud at times but with good fuel consumption I was very happy. Fully loaded with 3 adults and a large dog this setup gave me 360 miles out of £80 @ £110 per ltr. Overall a great choice for the money.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Sterling

De ervaring van THOMAS CAMPBELL met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2007 - februari 2011) en een Sterling Europa 470 van 1290 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73%* = 101 km/u = 17%

Delighted with Captiva 2.0 diesel, loads of pulling power even from standing start on steep gradiants, drives as if caravan is not attached. Cruises no problem in fifth gear on better roads.


Chevrolet Captiva - 2.0 VCD met een Bailey

De ervaring van george howarth met een Chevrolet Captiva - 2.0 VCD (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2007 - februari 2011) en een Bailey Senator Vermont van 1383 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78%* = 99 km/u = 16%

I find the captiva to be just as good as the 3 litre isusu trooper I had I was worried it would not pull as good but I had no need to worry


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap