Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Chevrolet Trans Sport

Sorteer gebruikservaringen op:

Chevrolet Trans Sport - 3.3 V6 aut. met een Eifelland

De ervaring van j dekens met een Chevrolet Trans Sport - 3.3 V6 aut. (138 Kw/188 pk bouwperiode: februari 1997 - januari 2004) en een Eifelland Holiday 560 TK van 1500 kg geplaatst op 15-03-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

wij gaan al jaren naar zweden en noorwegen. op snelwegen kun je met gemak meekomen of zelfs meer. in de bergen geeft het een veilig gevoel een auto die heel veel over heeft, wel een oliekoeler laten monteren. solo gebruik 1 op 9, met een eifelland tk 600 1 op 7 een relaxte reisauto voor de snelweg, maar ook op de hellingen van zweden en in het fjorden gebied van noorwegen.

Wijzigen


Chevrolet Trans Sport - 3.3 V6 aut. met een Hobby

De ervaring van R.J. Toet met een Chevrolet Trans Sport - 3.3 V6 aut. (138 Kw/188 pk bouwperiode: februari 1997 - januari 2004) en een Hobby De Luxe 560 KMFe van 1600 kg geplaatst op 24-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Wij rijden al jaren me deze combinatie naar verschillende vakantiebestemmingen. Denemarken duitsland en noord-frankrijk.Vroeger haden we een volkswagen sharan voor de hobby 560Kmfe maar deze moest wel op toeren gehouden worden. Met deze combinatie merk je eigenlijk niet dat er een caravan achter hangt. Het is al onze tweede chevrolet trans sport en geen problemen.
In de eerste zat een extra olie koeling voor de versnellingsbak maar onze tweede heeft deze niet. Geen probleem dus.
Toch wel opletten bij grote hellingspercentages want als de weg redelijk vlak is heb ik de neiging om de cruisecontrole te gebruiken waardoor je soms verrast wordt. Airco uit helpt met de trekkracht.Ook opletten in kleine dorpcentra want je bent eigenlijk een soort mini vrachtauto.Zeker vanwege de breedte.
De autobahn hellingen zijn makkelijk te nemen en je komt soms in het luxe probleem dat de overige combinaties, vracht of caravan, te langzaam zijn en ze "vliegend" voorbij kan rijden.
kortom heel fijn.


Wijzigen


Chevrolet Trans Sport - 3.3 V6 aut. met een Hobby

De ervaring van D. Lagerweij met een Chevrolet Trans Sport - 3.3 V6 aut. (138 Kw/188 pk bouwperiode: februari 1997 - januari 2004) en een Hobby De Luxe 560 KMFe van 1600 kg geplaatst op 02-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Sedert 2002 rijden wij ieder jaar diverse malen met de Chevrolet Trans Sport 3.4 V6 Aut i.c.m. een Hobby 560 Kmfe naar vakantiebestemmingen zoals Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje.
Dit is werkelijk een schitterende vakantie combinatie. Ruimte in overvloed, de sterke en krachtige 3.4 V6, de automatische transmissie i.c.m. de standaard Cruise Control en de lange wielbasis dragen bij aan een enorm comfortabele reis met deze bijna 13,5 meter lange combinatie. Enige caravan-ervaring is met deze lengte en breedte (2,5 m) is, waarschijnlijk wel gewenst, maar eenmaal achter het stuur vergeet je snel dat je met zo'n behoorlijke combinatie rijd.
Even een vrachtwagen inhalen is zo gebeurt met de sterke 3.4 V6, evenals cruise snelheden van 100 km/h of hoger op de autosnelwegen zijn geen probleem.
Bij hogere snelheden neemt het verbruik drastisch toe, normaal gesproken kies ik voornamelijk voor de autosnelwegen met een ingestelde snelheid van ca. 90 a 100 km/h bij reisbestemmingen naar Frankrijk of Spanje, omdat dat gunstigste is kwa gebruik (ca. 1 ltr op 6 km). Secundair rijden met veel stoppen en optrekken is ook erg ongunstig voor het benzine verbruik, maar dat is in mijn ogen dan ook het enige minpunt van deze combinatie.
Heb ooit om een ongeval te voorkomen op een autoweg moeten uitwijken in de berm, de combinatie kwam toen met zo'n 80 km/h met één kant in een zachte berm, maar kwam daar moeiteloos weer uit, wel een veilig gevoel dat de combinatie geen krimp gaf en het hele gezin ongeschonden verder kon reizen... een dikke "10" voor stabiliteit dus. Verder is de automaat voorzien van een serieel geplaatste extra oliekoeler en heb nog nooit de automatische transmissie moeten laten reviseren, de kilometerstand is inmiddels 222.000km. De auto hebben wij nu ruim 6 jaar en is enorm betrouwbaar gebleken, ook i.c.m. deze behoorlijk zware caravan. We kijken alweer uit naar de volgende vakantie....

Wijzigen


Engelse reviews
Chevrolet Trans Sport

Chevrolet Trans Sport - 3.3 V6 aut. met een Adria

De ervaring van Markku met een Chevrolet Trans Sport - 3.3 V6 aut. (138 Kw/188 pk bouwperiode: februari 1997 - januari 2004) en een Adria Altea 502 DK van 1200 kg geplaatst op 02-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68%* = 110 km/u = 14%

Yes,its good combination to drive. Automatic rear airlevel system is really good, caravan and car is always horizontal and looks greate. Fuel consumption is 14-15L/100km. Its over 17L/100km if you use cruiser when towing,dont use!


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap