Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 Gebruikerservaringen
Citroen C4 Cactus

Sorteer gebruikservaringen op:

Citroen C4 Cactus - 1.6 BlueHDi met een SMV

De ervaring van Kersaan met een Citroen C4 Cactus - 1.6 BlueHDi (73 Kw/99 pk bouwperiode: mei 2014 - heden) en een SMV 380 van 850 kg geplaatst op 10-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

We hebben zo'n 4400 km afgelegd, voornamelijk met de SMV (uit 1981) aan de trekhaak. De SMV is sowieso een stabiele caravan achter de auto. Ik heb deze caravan achter verschillende (zwaardere en ook zwaarder gemotoriseerde) auto's gehad, maar ook met de Cactus merkte ik geen reacties of tekorten. Trekkracht voldoende, op de langere hellingen op de snelweg soms terug naar 3, maar dat is voldoende voor behoud van 75-80 km/u. Ook de Brenner en St. Bernardinopassen zonder enig probleem genomen, ondanks de buitentemperatuur van dik boven de 30 graden. Soms naar de 2 terug op de steile stukken, maar geen zweetdruppeltjes. Heb wel diverse andere auto's (ook zonder caravan) zien stilstaan. In de Dolomieten naar een zeer hoog gelegen camping via echt zware haarspelden (180 graden), alleen vanuit vrijwel stilstand te nemen, toch geen probleem ondervonden.
Brandstofverbruik solo bij gemengd gebruik 1:24, bij constante snelheid op de snelweg 1:30+. Met deze SMV van 850 kg (deze is niet ideaal gestroomlijnd,en vrij hoog), 3 personen en volle bagagebepakking, een traject met veel bergtrajecten (zie boven), inclusief lange trajecten op de snelweg waarbij ik een constante 95-100 km/u waar mogelijk heb aangehouden en de airco op volle kracht werkte (constant 19 graden bij een buitentemp van 32 graden) een gemiddelde over de 4400 km van 1:13,8 gerealiseerd.Dit en voldoende vermogen om te accelereren en in te halen (je zit vlot met de hele combinatie doortrekkend in zīn 4 snel op de 110) maakt dat de positieve beoordeling op basis van de theoretische cijfers ruimschoots rect wordt gedaan.

Wijzigen


Engelse reviews
Citroen C4 Cactus

Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


ITBS - Veilig op weg Foto

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:
Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap