Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Daihatsu Terios

Sorteer gebruikservaringen op:

Daihatsu Terios II - 1.5 met een Eriba

De ervaring van Jaap met een Daihatsu Terios II - 1.5 (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - oktober 2012) en een Eriba Touring Triton 420 van 1000 kg geplaatst op 11-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Rij sinds 2006 met een Terios en Eriba caravan, dat gaat prima. Ik ga er niet mee de bergen in, de "berg" bij Luik geeft geen problemen, gaat daar met 80 km omhoog. Het verbruik stijgt niet extreem.

Wijzigen


Daihatsu Terios II - 1.5 met een Adria

De ervaring van C. van Bussel met een Daihatsu Terios II - 1.5 (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - oktober 2012) en een Adria Action 361 PD van 1000 kg geplaatst op 15-03-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Geen goede ervaring met een Terios + caravan Adria Action 361 (max 100 kg). Toegelaten gewicht op de trekhaak 55 kg. is niet voldoende. Gewicht op de trekhaak leeg is al 65 kg. ! Gewichtsverdeling van de caravan is ongunstig.
Je voelt dat 1000 kg gewoon al teveel is voor de Terios.
Daarom nu Suzuki Grand Vitara; s u p e r (trek)auto !

Wijzigen


Daihatsu Terios II - 1.5 aut. met een Eriba

De ervaring van Jaap Plender met een Daihatsu Terios II - 1.5 aut. (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - oktober 2012) en een Eriba Touring Triton 430 van 1000 kg geplaatst op 16-05-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Ik rij nu sinds 2006 in de Terios (1.5 automaat) met een Eriba Triton BS er achter en mijn ervaringen zijn zeker positief te noemen, de auto krijgt de caravan goed mee waarbij het verbruik niet extreem stijgt. In de bergen weet ik niet maar de heuvel bij Luik geeft geen problemen.

Wijzigen


Daihatsu Terios II - 1.5 aut. [4WD] met een Kip

De ervaring van Timmer met een Daihatsu Terios II - 1.5 aut. [4WD] (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - oktober 2012) en een Kip Kompakt 37 EK Special van 950 kg geplaatst op 10-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

De combinatie van de Terios automaat en 4wheel drive bleek in de praktijk boven verwachting goed. De ervaring voornamelijk opgedaan op de Franse tolwegen en routes national.
Ik reed op de tolwegen tussen de 100 en 110 km (mag daar) en reed heel veel in de 4 (overdrive) Alleen bij langere hellingen met z.g. vals plat moest ik wel handmatig naar 3.Dan is er uiteraard wel behoorlijk motorgeluid. (De motor is zowieso bij hogere toern een beetje rauw, maar bij dit type auto mag dat wel vind ik)
Maar ook op de route national was bij snelheden van 80 90 km de overdrive normaal te gebruiken.
De automaat doet prima zijn werk. Geen enkele keer had ik het idee dat de auto het niet aan zou kunnen.
Het brandstof verbruik lag rond 1:8.

Wijzigen


Daihatsu Terios II - 1.5 aut. [4WD] met een Eriba

De ervaring van plender met een Daihatsu Terios II - 1.5 aut. [4WD] (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - oktober 2012) en een Eriba Touring Triton 420 GT van 1000 kg geplaatst op 24-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

ben nu 4x met deze combinatie op vakantie geweest, dat ging prima maar echt over heeft het niet (merk goed dat hij een caravan meetrekt).
het lastige zit hem de verhouding van de versnellingen, 80 km is net wat te langzaam in de hoogste versnelling.
ik heb betere verwachtingen als de max snelheid wordt opgetrokken naar 90 km. de auto hoeft om de caravan mee te krijgen niet meer dan 3500 toeren te maken, en is deze op snelheid zo rond de 3000. het verbruik is niet schrikbarend veel hoger gebleken.
in de bergen daarin tegen, in de tweede versnelling, deed de auto het boven verwachting. ik heb wel begrepen dat het geen kwaad kan langere tijd in een lagere versnelling te blijven rijden, ga dat dan ook in 2008 proberen.

Wijzigen


Daihatsu Terios II - 1.5 met een Eriba

De ervaring van Johan met een Daihatsu Terios II - 1.5 (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - oktober 2012) en een Eriba Touring Triton 410 GT van 980 kg geplaatst op 25-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

Ik heb met deze combinatie zeer goede ervaringen,ben er Frankrijk mee door gekomen de Pyreneeen de Alpen en de rout Napolion,geen problemen ook in de bergen zonder moeite diverse hoogte`s overwonnen.Heb mijn Subaru niet gemist.

Wijzigen


Engelse reviews
Daihatsu Terios

Daihatsu Terios II - 1.5 [4WD] met een Caravan

De ervaring van leighton haddrell met een Daihatsu Terios II - 1.5 [4WD] (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - oktober 2012) en een Caravan van 1075 kg geplaatst op 25-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 137 km/u = 11%

looked everywhere for right van with the 1100kg max,very impressed with towing,better on hills than expected,towing a swift classic duette with alko stabilisher,only problem the spare wheel get in the way and had to come at the tow hitch from an angle,looking to buy detachable alko arm 4 x 4 add on


Daihatsu Terios - 1.3 4WD met een Burstner

De ervaring van Evavgelos met een Daihatsu Terios - 1.3 4WD (63 Kw/86 pk bouwperiode: november 2000 - april 2006) en een Burstner Averso 390 TS van 1070 kg geplaatst op 25-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 95%* = 80 km/u = 10%

I have travelled all over Europe with my little jeep and my Burstner.It never left me , instead of great cars which they cost a lot of money and spend much gasoline.
It is the best original japaneese car for poor people.


Daihatsu Terios II - 1.5 [4WD] met een Caravan

De ervaring van John McCulloch met een Daihatsu Terios II - 1.5 [4WD] (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - oktober 2012) en een Caravan van 750 kg geplaatst op 25-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69%* = 134 km/u = 14%

Very impressive, tow vehicle for use with Pennine Fiesta Folding Camper. Goes well, no real issues. Economy drops from 38 mpg at 50 mph (no tow) to 32 mpg at 50 mph when towing. A reasonable compromise. Unfortunately it is back to the drawing board as I wrote the towing vehicle off 4 days before our summer holidays.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


ITBS - Veilig op weg Tekst

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap