Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Honda FR-V

Sorteer gebruikservaringen op:

Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Burstner

De ervaring van Peter met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Burstner Premio 485 TK van 1275 kg geplaatst op 26-04-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 62% Berekening >>>>

Trekt de caravan probleemloos wat betreft motorvermogen. Wij zitten met 5 in de auto en de wat zwaardere spullen in de koffer en dan hangt de auto erg door z'n veren. Heb alles gewogen en we beladen de auto met 500kg (de 70 kg op de trekhaak meegerekend). Rijden gaat toch nog beter dan verwacht, wegligging en stabiliteit zeer goed. Op slechte weg toch niet zo fijn. Ga verstrekte vering bijplaatsen. Verbruik solo 6l/100km, met caravan 10 tot 10,8l/100km.

Wijzigen


Honda FR-V - 2.0 met een Beyerland

De ervaring van Bas met een Honda FR-V - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2004 - januari 2007) en een Beyerland Vitesse 400 D van 1070 kg geplaatst op 19-05-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Heb eigenlijk een Beyerland Vitesse 380/2 uit 1998 die max 900 weegt, de Honda speelt daar gewoon mee. Ook gereden met een Knaus 450 van 1500 kg beladen, een ritje naar de Ardeche is dan ook geen probleem. Stabiliteit is zonde rmeer goed, mede door de korte overgang. Aandachtspuntje is wel het brandstofverbruik. Als je braaf 80-90 km/u rijdt en op hellingen niet het uiterste vergt, is 1:9 a 1:10 haalbaar. Maar als je op de hellingen op de Route du Soleil de 150 pk's lekker hun werk laat doe en je helling op iedereen inhaalt, zit ja al gauw op 1:6 a 1:7...

Wijzigen


Honda FR-V - 2.0 met een Delta

De ervaring van Geert van der Heide met een Honda FR-V - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2004 - januari 2007) en een Delta Summerliner 4700 TKM van 1280 kg geplaatst op 17-05-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Prima combinatie, lekker stabiel en je krijgt niet het gevoel dat je op de grenzen van het kunnen van de auto zit

Wijzigen


Honda FR-V - 2.0 met een Eriba

De ervaring van john nielsen met een Honda FR-V - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2004 - januari 2007) en een Eriba Touring Troll 550 van 1215 kg geplaatst op 10-02-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Fantastisk stabil at køre med,ligger fantastisk på vejen da frv er en bred vogn og fint udsyn uden extra spejle benzinøkonomi ca 9 km/l og uden ca 15 km/l

Wijzigen


Honda FR-V - 1.8i met een Knaus

De ervaring van M. Gunther met een Honda FR-V - 1.8i (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2007 - maart 2010) en een Knaus Sudwind 500 FDK van 1360 kg geplaatst op 25-02-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Wij hebben door heel Frankrijk rond gereden en geen problemen ervaren. Het lukte prima om in de 3e versnelling bergopwaarts te rijden. Soms terugschakelen naar de 2e, maar dan trek ik zo door naar 80 km/uur. Op rechte stukken gemiddeld 90 km/u gereden (met wisselend gebruik cruise-control), verbruik is natuurlijk hoger ca. 10-11 liter op 100 km. Niet bang zijn om de motor in hoog toerental te draaien!

Wijzigen


Honda FR-V - 1.8i met een Fendt

De ervaring van j beets met een Honda FR-V - 1.8i (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2007 - maart 2010) en een Fendt Bianco 470 TFB van 1398 kg geplaatst op 11-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

Ik rijd met deze caravan in 4 dagen naar zuid spanje, via Biarits zonder problemen.Alleen met het optrekken op een helling van bv 10 procent moet ik achteruit scharen, want de voorwielen slippen gauw door.Ik rijd +- 90 km per uur in 5e versnelling . Mijn verbruik is 10,5 liter per 100 km.
Ik gebruik niet mijn cruise control! anders verniel je de motor.Laat het toerental niet onder 2500 zakken. Solo verbruik ik 1 op 15,(rijdt altijd rustig)

Wijzigen


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Chateau

De ervaring van Th.Dokman met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Chateau Cantara 440 van 1500 kg geplaatst op 22-06-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

Ik rij al twee jaar met de FRV2.2 met een chateaucaravan cantara 450. De auto trekt de caravan met een belading van 1500 kg met het grootste gemak.Elke helling wordt met het grootste gemak genomen.

Wijzigen


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Fendt

De ervaring van hve met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Fendt Platin 470 TFB van 1500 kg geplaatst op 25-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Ik ben inmiddels met mijn FRV 2.2 diesel met een Fendt platin met 1500 kg op stap geweest, (Zie ook mijn gebruikerservaring met deze auto met een Kip 1350 kg). Zeer zorgvuldige belading, reservewiel rechts voorin, accu in het midden links en fietsen achterop en dan 85 kg kogeldruk, voortreffelijk weggedrag van auto en caravan.De auto kan ook met deze caravan zeer goed uit de voeten. geen enkel probleem met hellingen en als je niet op past rij je zo maar 100 km/u of meer. Caravan hangt stabiel, korte overhanging en je mag 90 kg op de trekhaak, welke (kleine) MPV mag dit? Bij vorige caravan twee fietsen op de dissel, ik ga er wel toe over om één fiets voorop en één fiets achterop de caravan te plaatsen om zo de stabiliteit wellicht nog iets te verbeteren. Ik blijf het jammer vinden dat deze auto niet meer gemaakt wordt, Brandstofverbruik solo 1: 14 tot 1:14.9 met caravan en fors doorrijden 1: 8.5 tot 1 : 9.5.

Wijzigen


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Kip

De ervaring van hve met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Kip Sky-Line 47 TDB Travel van 1270 kg geplaatst op 05-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Na twee jaar met een bezine FRV met automaat overgestapt naar de 2.2. CTDi met handschakeling, benzine FRV was goed maar moest soms veel toeren maken dus rijcomfort was wat minder. We zijn nu met de diesel FRV naar Frankrijk geweest (4.000 km gereden) en wat een genot om met deze auto te rijden. Geen enkel probleem met hellingen en als je niet op past rij je zo maar 110 km/u. Caravan hangt stabiel, korte overhanging en je mag 90 kg op de trekhaak, welke (kleine) MPV mag dit? En Bv op cruise control in de vijfde versnelling 2300/2400 toeren en 110 km. Ik heb al heel wat trekauto's versleten, maar deze FRV is top. Jammer dat deze auto niet meer gemaakt wordt, moet ik nu heel wat langer dan twee jaar met een auto doen, want een beter alternatief is er voor mij nu niet..

Wijzigen


Honda FR-V - 1.8i aut. met een Kip

De ervaring van hve met een Honda FR-V - 1.8i aut. (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2007 - maart 2010) en een Kip Sky-Line 47 TDB Travel van 1320 kg geplaatst op 09-12-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

De conclusie: "U moet regelmatig schakelen en (soms) onder ongunstige omstandigheden rijden met hogere toerentallen waardoor het gemak en comfort wellicht niet altijd optimaal is. Op de vlakke weg kunt u goed met het normale verkeer meekomen, waarbij de hoogste versnelling bij 80 km/u niet bruikbaar zal zijn." is juist, Met automaat moet je goed kunnen 'spelen" met gaspedaal. Optrekken en max snelheid goed, in 2/3 versnelling, gaat pas laat naar vier.

Wijzigen


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Burstner

De ervaring van Vanheyst Andy met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Burstner Belcanto 590 TL van 1560 kg geplaatst op 21-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88% Berekening >>>>

Ik heb een honda FR-V en ben met een burstner Belcanto 465 , 1340 kg leeg naar frankrijk gereden. Het stukje van Luik naar barak friture toch veel problemen gehad met lampje motor emisie dat brandde.te laag toeren gereden volgens vdb-vab toering wegenhulp. Het toerental moet bij klimmen rond de 2000 toeren hangen.

Wijzigen


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Caravan

De ervaring van Egbert Boertien met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Caravan van 1410 kg geplaatst op 01-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

De FR-V gekocht n.a.v. de aanbeveling op deze site. Beslist geen spijt van gehad. Wagen trekt de Dethleffs 540DBM zonder enig probleem. Rijdt in z'n zesde het lekkerste bij 86 'echte' kms (gecheckt via TomTom), 90 op de teller. Ook invoegen op de snelweg hoeft niet in een slakkegangetje. Het is dat je weet dat er een 'flinke jongen' achter hangt maar toch hij rijdt uiterst soepel. Een aanrader die FR-V!

Wijzigen


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Chateau

De ervaring van Giel van Oijen met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Chateau Calista 450 UF van 1245 kg geplaatst op 30-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

Bezit de Honda sinds 3 mei 2006. Direct met de caravan naar de Franse en Spaanse Pyreneeën, totaal 5500 km. Werkelijk een openbaring het rijden met deze combinatie, trekkracht en soepelheid zijn fantastisch. Vooral in de lage toerentallen heeft de auto nog veel trekkracht.

Wijzigen


Engelse reviews
Honda FR-V

Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Sterling

De ervaring van H Hamiton met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Sterling Europa 545 van 1480 kg geplaatst op 30-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 97%* = 105 km/u = 21%

The Honda FRV is an excellent towing car! With the Sterling 600 we are at its maximum towing limit! However we have had it on a number if quite steep inclines and it has been fine. It is a great car - we are looking to upgrade the car but are struggling to find a 6/7 seater that is as good. A great family car with lots of boot space,


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Coachman

De ervaring van R Hollett met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Coachman Pastiche 470/2 van 1420 kg geplaatst op 30-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 105 km/u = 21%

Outstanding towcar (deisal). Just the two of us and a dog. Inside, a radio controlled 1m yacht & 2 4m model gliders - still stacks of room. Had 3 Hondas incl CRV & exec accord. Regularly travel to Croatia with van in the summer for two months or so - it's a breeze.


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Bailey

De ervaring van Mark Campbell met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Bailey Ranger 470/4 van 1167 kg geplaatst op 30-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73%* = 107 km/u = 23%

Superb tow car. Superb car all round. Have had lower powered cars before but this is fantastic. Towing the Bailey Ranger 470/4 is so easy and usually in 6th!!! The 2.2 Diesel is awesome with loads of pulling power, good cruising speed & not bad on fuel consumption. Great tow car & more practical than seven seaters as you still have great boot space.


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Abbey

De ervaring van jason Shone met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Abbey GTS Vogue 517 van 1395 kg geplaatst op 30-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 93%* = 105 km/u = 22%

absolutely fabulous tow car much better than anything else we've had (Freelander, Mondeo, Saab). great for space as the 3 kids fit comfortably in the back on the seat each and the extra seat in the front comes in handy as an armrest come table on longer journeys. Highly recomend this vehicle not only for towing but as an excellent all round car. I can definately say this is the best car I have ever had and the first car I have had for more than 18 months as I get easily bored but not with the FRV! The fuel economy is not the best but you cant have everything!!!


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Abbey

De ervaring van jason Shone met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Abbey GTS Vogue 517 van 1395 kg geplaatst op 30-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 93%* = 105 km/u = 22%

absolutely fabulous tow car much better than anything else we've had (Freelander, Mondeo, Saab). great for space as the 3 kids fit cofortably in the back on the seat each and the extra seat inn the front comes in handy as an armrest come table on longer journeys. Highly recomend this vehicle not only for towing but as an excellent all round car. I can definately say this is the best car I have ever had and the first car I have had for more than 18 months as I get easily bored but not with the FRV.


Honda FR-V - 2.2i CTDi met een Lunar

De ervaring van Neil Playfoot met een Honda FR-V - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2005 - maart 2010) en een Lunar Zenith 6 van 1260 kg geplaatst op 30-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 110 km/u = 23%

What a great tow car! Swapped from an accord tourer 2.0petrol due to new family member. (Three kids were squashed in the back of the accord. So now have loads of room and still got a decent boot space. The little one rides up front so can be fed & watered on the move. The 2.2 Diesel is awesome loads of pulling power good cruising speed & not bad on fuel consumption. Great tow car & more practical than any seven seaters I looked at.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


BIOD

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap