Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Jaguar X-Type

Sorteer gebruikservaringen op:

Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 met een Wilk

De ervaring van Karel Nak met een Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 (144 Kw/196 pk bouwperiode: juni 2001 - januari 2010) en een Wilk S4-450 HTD van 1298 kg geplaatst op 07-05-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Als je de Wilk goed belaadt dan rijdt het uitstekend. Met fietsen achterop de caravan en de watertank vol moet je wel wat meer gewicht voorin leggen om 60 kg kogeldruk te halen. Iets later schakelen tussen de 3000 en 4000 toeren geeft de combinatie voldoende snelheid en acceleratie ook berg op. In normaal gebruik kan je de 1op 9 halen met caravan. In heuvellandschap loopt dat wat op naar 1op 7.Solo zonder caravan 1:10. Stabiel tot 110 km/u, daarbover wordt het wat spannender. Met deze combinatie heb je altijd bekijks.

Wijzigen


Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 met een Hobby

De ervaring van jan van der zee met een Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 (144 Kw/196 pk bouwperiode: juni 2001 - januari 2010) en een Hobby Excellent 495 UL van 1421 kg geplaatst op 28-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Heb zwaardere veren laten monteren ,kogeldruk 80 Kg ,ligt als een blok op de weg ,merk niet eens dat er een caravan achter hangt ! Route Napoleon gereden naar Riviera ca 5000 Km in vakantie zonder problemen
Verbruik met 1 op 8.Solo 1 op 10 .In combinatie met Hobby UL 495 ideale mooi ogende combinatie

Wijzigen


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Dethleffs

De ervaring van A. Sierhuis met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Dethleffs Beduin Emotion 495 van 1410 kg geplaatst op 04-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

We rijden nu al twee jaar met deze combinatie en de auto voldoet uitermate goed als trekauto. Bij Luik of Issoire totaal geen probleem. Met 340 nm ruim voldoende kracht om onder alle omstandigheden te kunnen (weg)rijden. Brandstofgebruik bij 90 km is 1: 11 ,een allezins redelijk gegeven. Sologebruik buitenweg is 1 : 15

Wijzigen


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 V6 aut. met een Hobby

De ervaring van van Toor met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 V6 aut. (115 Kw/156 pk bouwperiode: januari 2002 - augustus 2005) en een Hobby Excellent 540 UK van 1500 kg geplaatst op 08-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88% Berekening >>>>

Prima combinatie! De auto trekt als een lier. Wel belangrijk is om de automaat (de J-gate) in z'n 4 te zetten, anders blijft hij schakelen tussen 4 en overdrive. Verbruik is pittig: 1:6. Daarbij moet ik aantekenen dat ik ook in de Alpen minimaal 90km/u heb vastgehouden en op vlakke wegen gemiddeld 110 km/u. De koppelomvormer is wel goed hoorbaar tijdens het trekken, dat kan op de duur wat irritant zijn. Verder niets dan lof voor deze auto, die qua trekkracht niet veel onder doet voor mijn vorige auto: een Volvo S60 D5 die er ook flink aan trok. Dit had ik bij aankoop van de Jag. zeker niet verwacht.

Wijzigen


Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 met een Knaus

De ervaring van Peter van der Laak met een Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 (144 Kw/196 pk bouwperiode: juni 2001 - januari 2010) en een Knaus Azur 500 FU van 1400 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Dit jaar voor het eerst met deze combinatie via de Route National door Frankrijk naar Spanje gereden.
Opvallend is het relatief hoge koppel bij lagere toerentallen. De vijfde versnelling is bijna altijd te gebruiken; dit in tegenstelling tot de 2,5-litermotor van mijn vorige auto. Maar werkelijk fantastisch is de permanente vierwielaandrijving. Natuurlijk op de 'gewone' weg maar zeker ook op onverharde of minder verharde wegen. Wat mij betreft een aanrader!

Wijzigen


Engelse reviews
Jaguar X-Type

Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Elddis

De ervaring van Neil. Williams met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Elddis Xplore 304 van 1069 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75%* = 102 km/u = 24%

First used this when I had an esterel Folding caravan and it drove as if there really wasnt anything attached. Moved up to the Elddis Xplore last year and pulls really well, sits most of the time in 5th on the motorway, has plenty of low down grunt if needed and always feels very stable. Averaging around 31mpg with caravan attached and 48mpg without it. Excellent tow car


Jaguar X-Type Estate - 3.0 V6 aut. met een Lunar

De ervaring van Terry Green met een Jaguar X-Type Estate - 3.0 V6 aut. (169 Kw/230 pk bouwperiode: maart 2004 - januari 2010) en een Lunar Lexon 540 van 1465 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91%* = 113 km/u = 32%

The car tows fantastically bags of power and auto is no problem going up hills a breeze


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Lunar

De ervaring van David Pitt met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Lunar Clubman CK van 1265 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 100 km/u = 22%

I have had my Jaguar for 7 years and I think its probably the most under-rated car I have owned. Before the Lunar I had a Swift Conqueror 540. I always got 30mpg. The smaller Lunar Clubman makes me forget its there. MPG isn't really any better but the car just keeps on giving. It will hold legal speeds even up Telegraph Hill. Average 40MPG and 145 a year road tax, with all the comfort.....what more could you ask for.


Jaguar X-Type Estate - 2.0 D met een Compass

De ervaring van Kevin Joynson met een Jaguar X-Type Estate - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: maart 2004 - februari 2008) en een Compass Corona 626 van 1450 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 93%* = 101 km/u = 20%

Scary over 45 been towing vans for 40 years worst one ever! Nice van , nice car poor match!


Jaguar X-Type Estate - 2.0 D met een Bailey

De ervaring van Paul Thresher met een Jaguar X-Type Estate - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: maart 2004 - februari 2008) en een Bailey Pageant Sancerre van 1415 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92%* = 107 km/u = 20%

X type 2.0d estate towing a Bailey pageant sancerre.The jag uar is a highly under rated tow car.The torque from the 2.0 engine is amazing,hills and dales no problem!


Jaguar X-Type Estate - 2.2 D met een Lunar

De ervaring van Steve met een Jaguar X-Type Estate - 2.2 D (107 Kw/146 pk bouwperiode: augustus 2005 - januari 2010) en een Lunar Clubman SI van 1460 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 95%* = 100 km/u = 22%

Since my last review I've changed my van to a 2011 Lunar Clubman SI and I have to say again the X-type estate proves to be a good tow car, the better quality suspension and chassis of the Clubman van (compared to the Solaris) is evident in the smoother ride (less pitching), plus the ATC stability control on the Clubman makes for a less worrying journey on windy days.


Jaguar X-Type Estate - 2.2 D met een Caravan

De ervaring van ronnie watts met een Jaguar X-Type Estate - 2.2 D (107 Kw/146 pk bouwperiode: augustus 2005 - januari 2010) en een Caravan van 250 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 28%* = 170 km/u = 38%

The Jaguar 2.2D estate is a great tow car,stability and torque add up to easy driving .The main problem on motorways is keeping within the 60 mph speed limit.
We tow a Bailey Ranger 500/5.
I will need to replace this car in the next year or so and doubt I will find another estate to match this Jaguar.


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Bailey

De ervaring van Terry Jones met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Bailey Senator Indiana van 1464 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 99 km/u = 20%

I have had jaguar X Type from new in 2004 and have towed a Bailey Indiana for many thousands of miles on the continent. Towing knocks my usual mid forties per gallon down to 24 mpg. The CO2 for this car is under 150 and I am paying the same road tax as my wife's KA !! This model Jaguar should receive more praise, a fabulous car.


Jaguar X-Type Estate - 2.2 D met een Lunar

De ervaring van Steve met een Jaguar X-Type Estate - 2.2 D (107 Kw/146 pk bouwperiode: augustus 2005 - januari 2010) en een Lunar Solaris van 1410 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 103 km/u = 21%

The Jaguar 2.2 diesel engine coupled with the six speed auto box makes a great tow car and pulls our Solaris van effortlessly. Stability is excellent and this year I have towed on several days when the wind has been strong (we live by the sea) and not once have I had a problem.


Jaguar X-Type Estate - 2.5 V6 aut. met een Elddis

De ervaring van Russell met een Jaguar X-Type Estate - 2.5 V6 aut. (144 Kw/196 pk bouwperiode: maart 2004 - januari 2010) en een Elddis Avante 474 van 1335 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 105 km/u = 28%

Generally a good match and a pleasure to drive and tow but have reservations when towing in steep hill arreas when auto bbox gets easily mixed up and have to revert to changing gear manually.


Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 aut. met een Lunar

De ervaring van Leslie J Morrow met een Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 aut. (144 Kw/196 pk bouwperiode: juni 2001 - januari 2010) en een Lunar Lexon EB van 1370 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 103 km/u = 28%

No problems at all towing Lunar Lexon EB with Jaguar X-Type 2.5 V6 manual over past 3 years. Gearing is perfect for towing this van and car returns average 24mpg towing and 27mpg solo. Very reliable vehicle. Lexon great layout.


Jaguar X-Type Saloon - 2.2 D met een Abbey

De ervaring van Bob w met een Jaguar X-Type Saloon - 2.2 D (107 Kw/146 pk bouwperiode: augustus 2005 - januari 2010) en een Abbey Vogue 495 van 1454 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 94%* = 98 km/u = 21%

I tow an Abbey Vogue 495 with a Jaguar X type estate 2.2 sport premium diesel. I find performance is good but 6th gear is not much use unless you are on the flat or downward incline on a motorway. No problems pulling off. Noseweight limit of 75kg is a bit low though.


Jaguar X-Type Saloon - 2.2 D met een Caravan

De ervaring van Ian B met een Jaguar X-Type Saloon - 2.2 D (107 Kw/146 pk bouwperiode: augustus 2005 - januari 2010) en een Caravan van 1200 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 101 km/u = 24%

I tow on Abbey Aventura 2003 and I try to keep the nose weight at around 65kg. No problems towing great on inclines and steady on the flat. i would say that it is as good as it gets for a saloon car.


Jaguar X-Type Estate - 2.0 D met een Elddis

De ervaring van martin rignall met een Jaguar X-Type Estate - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: maart 2004 - februari 2008) en een Elddis Odyssey 484 van 1424 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 100 km/u = 19%

this was prefect match with my jag 2ltr est
and odyssey 484 spot on nice to drive had it for 7months went to glos and suffolk area no problem so far


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Coachman

De ervaring van I.F.Braggins met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Coachman Amara 380/2 van 1205 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78%* = 100 km/u = 22%

Just completed 2300 miles to John o Groats & back to west sussex had x type 2.d from new 2007 & Amara380/2 since April 2008 also from new great combination no problems 28.5 mpg on trip often had to make sure caravan was still there and back off on motorways.reviwed by I.F.Braggins


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Sterling

De ervaring van John Taylor met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Sterling Eccles SE Topaz van 1370 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 100 km/u = 20%

I have towed my Sterling Eccles with my Jaguar X type deisel, both bought new in 2004. In 2006 We toured over 3000 miles around Europe including some very steep passes in Switzerland which it climbed very easily. On Motorways it is always stable and relaxing. On the europe trip we acheived an average of 32mpg for 3000 miles over a 33 day period.


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Compass

De ervaring van simon sim met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Compass Corona 534 van 1425 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91%* = 99 km/u = 20%

hi , i have a 2.O D towing a compass 534 its the best match we have had , we have coverd over 12000.towing the compass in 18months and not a single problem. 26mpg towing not bad ah.


Jaguar X-Type Saloon - 2.2 D met een Ace

De ervaring van paul met een Jaguar X-Type Saloon - 2.2 D (107 Kw/146 pk bouwperiode: augustus 2005 - januari 2010) en een Ace Jubilee Globetrotter van 1450 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 93%* = 99 km/u = 21%

good all round car and caravan statement


Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 aut. met een Bailey

De ervaring van Geoff Willing met een Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 aut. (144 Kw/196 pk bouwperiode: juni 2001 - januari 2010) en een Bailey Discovery 400 van 1159 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71%* = 106 km/u = 30%

Have been towing with X type 2.5 auto for a couple of years. Performs well and no problems in towing my Bailey Pageant Majestic. Set the cruise control and let it do the work, which it does competently. 4 wheel drive is a bonus on wet fields. Returns about 18-20 mpg towing, about the same as around town solo. Thinking of going for LPG for economy at a cost of about 1600.


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Compass

De ervaring van David Armstong met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Compass Omega 524 L van 1475 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 94%* = 99 km/u = 19%

HI I have had my X-type 2004 for 4 years I have been towing a Compass 524 for the last 3 years and I have had no problems the car could go on forever and at times the only reminder that I am towing is the wind as it catches the van. I have never had a problem even on steep hills.


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 V6 met een Sprite

De ervaring van Karl Prosser met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 V6 (115 Kw/156 pk bouwperiode: januari 2002 - augustus 2005) en een Sprite Major 6 van 1375 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 97 km/u = 10%

My X-Type is converted to run on LPG (52p/litre in UK) and I average 14mpg when towing (24mpg solo). Stability is fine but then I have the ALKO stabilizer and electronic stability system fitted to the Sprite. Acceleration when towing is acceptable. Noseweight is a little bit limiting at 60Kg.


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 V6 met een Bailey

De ervaring van Rex met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 V6 (115 Kw/156 pk bouwperiode: januari 2002 - augustus 2005) en een Bailey Ranger 470/4 van 1167 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78%* = 100 km/u = 11%

It's a great tow car and I could easily outperform trucks on motorways but the downside is that the fuel consumption goes up dramatically. At cruising speed with gentle acceleration I can achieve 25-30 mpg. Also its very stable although I do have a stabiliser fitted. I get no side effect by passing trucks.


Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D met een Avondale

De ervaring van John Leader met een Jaguar X-Type Saloon - 2.0 D (96 Kw/131 pk bouwperiode: september 2003 - februari 2008) en een Avondale Dart 525-4 van 1240 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 102 km/u = 21%

I've had the X-type for 4 years from new & it's been a great buy. I've towed an Avondale Dart 525-4 for the last year & when towing the only thing to slow progress is the wind resistance of the Dart.;which is normal.The Dart is narrower than many current caravans which makes things even easier. i constantly need to remind myself that it's attached. I also love the 525-4 Dart,so I'm therefore quite a happy bunny!


Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 met een Coachman

De ervaring van Mr N Drury met een Jaguar X-Type Saloon - 2.5 V6 (144 Kw/196 pk bouwperiode: juni 2001 - januari 2010) en een Coachman Amara 500 van 1400 kg geplaatst op 01-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91%* = 108 km/u = 11%

i tow my coachman with my jag 2.5 xtype and the drive is smooth and unhindered, aceleration is fine and very easy to keep up a respectable speed, economy is very good and hills are no problem at all. overall the jag has been the best car ive had for towing and would recomend it for every one


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap