Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Kia Sportage

Sorteer gebruikservaringen op:

Kia Sportage 1.6 T-GDI met een Fendt

De ervaring van Frits met een Kia Sportage 1.6 T-GDI (133 Kw/181 pk bouwperiode: december 2015 - heden) en een Fendt Opal 550 SG van 1610 kg geplaatst op 12-06-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92% Berekening >>>>

Fijne eerste ervaring met deze combinatie. Deze Sportage heeft een ijzersterke motor die de caravan met gemak trekt, Uit ervaring weet ik ook wel dat het stabiliteitsgevoel het belangrijkste is. Veel nadruk leggen we op de belading rekening houdende met een gemonteerde Omnistore en een leveling systeem. Op de caravan zit ook een Al-ko AKS 3004 stabilisatorkoppeling. Ideaal! Kortom, een aardig toegevoegd gewicht aan de caravan. Voor de Kia geen probleem. Prima combinatie tot dusver.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 GDI met een Eriba

De ervaring van Buijtenhuis met een Kia Sportage III - 2.0 GDI (122 Kw/166 pk bouwperiode: februari 2014 - december 2015) en een Eriba Sporting 465 van 1340 kg geplaatst op 09-05-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Wij zijn daarentegen helemaal niet tevreden over de kia sportage. We hebben hem in 2015 nieuw gekocht voor onze caravan een hymer sporting en volgens de verkopen kon de auto deze makkelijk trekken. Echter op weg naar Kroatie kwamen wij er al snel achter dat dit een hele lange rit zou worden omdat de auto alle kanten op slingerde. De auto was zo instanbiel dat hij alle kanten op zwiepte dit hadden wij al aangegeven bij de kia omdat wij dit zelfde probleem ook al ondervonden met 5 personen en koffers erin maar volgens de Kia was de kia goed dus toch maar mee op vakantie geweest. Nou NOOIT MEER. We zijn er gekomen met veel stress en waren blij dat we gezond weer terug kwamen. De kia heeft met deze klacht niets gedaan en het jaar erop hebben wij gewoon een bus gehuurd omdat wij het niet veilig vonden om met de kia met caravan op vakantie te gaan. Dus wij zouden deze auto absoluut niet aanraden

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Adria

De ervaring van Raymond met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Adria Altea 430 PH van 1096 kg geplaatst op 29-04-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 59% Berekening >>>>

Voor het eerst met deze combinatie naar Spanje gereden.
Combinatie ligt goed op de weg. Hellingen de 1e al na Luik en meerdere in Frankrijk. Als je direkt terug gaat naar de 4, trekt ie goed door 90kmh. Let je even niet op moet je toch terug naar de 3 en goed gas bijgeven.
Verbruik 1 op 5,5 km op LPG. Normaal 1 op 7-8.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een Elddis

De ervaring van P.Overes met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Elddis Odyssey 534 van 1400 kg geplaatst op 22-02-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Mijn ervaring met deze combinatie is ronduit slecht .Op de vlakke weg in zijn 4 rijden is bijna ondoenlijk daar bij elke windvlaag of viadukt hij terugschakelt naar 3.Vorig jaar naar duitsland geweest maar voorbij keutel constand in 3 en berg op in 2 bij 4000 toeren.Ik vraag mij zowiezo af of zulke lange afstanden met zulke hoge toeren en niet al te hoge snelheid wel goed is voor de auto. Ik heb hem inmiddels verkocht en ga het nu proberen met een freelander diesel.(heb er meer hoop op)

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI met een Sterckeman

De ervaring van Eric met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Sterckeman Alize 475 CP van 1330 kg geplaatst op 29-08-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Wij hebben een reis gemaakt van 6000 km door Frankrijk en Italië.
Een super combinatie qua materialen en trekkracht. Wel wat meer zij wind gevoelig t.o.v de vorige combinatie ( peugeot Expert met een Holyday eifelland 460) Hierbij was het busje aanzienlijk zwaarder beladen. De kia heeft zelf een gewicht verdeling van 1200 kg op de vooras en 300 kg op de achteras. Je kan dan wel raden dat er veel gewicht nodig is op de achteras om prettig te kunnen rijden. Min streef snelheid was 100 km / uur en die is ruimschoots gehaald. 1 op 10 a 11 met de caravan en nu 1 op 16,6 zonder caravan. Een heerlijke reis auto.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 met een Dethleffs

De ervaring van L Stoker met een Kia Sportage III - 2.0 (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Dethleffs c'go 495 QSK van 1300 kg geplaatst op 03-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Met de Kia sportage 163pk 2011 naar Spanje geweest. Goede trekauto wel veel schakelen in de bergen maar als je toeren hield en in de drie kon je de 90 km wel halen. Goede stabiele combinatie. Jammer dat er zo'n klein tankje onder zit, je moet om de 300 km tanken. Terugreis pech versnellingsbak.Maar dat kan met elke auto gebeuren

Wijzigen


Kia Sportage III - 1.6 GDI met een Knaus

De ervaring van Willem met een Kia Sportage III - 1.6 GDI (99 Kw/135 pk bouwperiode: september 2010 - december 2015) en een Knaus Sport 420 QD van 1170 kg geplaatst op 05-09-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Na onze hobby 400SF ingeruild te hebben voor een nieuwe knaus 420QD met sport pakket voor het eerst op vakantie gegaan naar Spanje. de auto heeft het prima gedaan net als met de hobby erg stabiel en presteert prima. De auto rijdt het lekkerst bij 95 a 100 km p/u daar onder weinig toeren, op de vlakke weg zelf de 6e versnelling te gebruiken maar ik rijdt het liefst in zijn 5. Brandstof verbruik 1:8 maar als je rustiger rijdt 1:9 mogelijk dat vindt ik netjes
Vorigjaar met hobby naar italie gewest zonder problemen nu Spanje echt een stabiele auto en caravan combinatie weinig last van zuigingen van vrachtauto's. Bij bergen wel anticiperen door tijdig gas bij te geven of een versnelling terug te schakelen! In Spanje op een berg bij een haaksebocht haast stil gestaan vanuit de eerste versnelling weggereden ging prima alleen slipte de voorwielen iets door omdat het wegdek nat was maar we kwamen uitstekend weg . In mijn vorige post met de hobby was ik al positief verrast en dat ben ik nog steeds ook met de knaus die 12 CM breder is en een halfje meter langer.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 met een Hobby

De ervaring van Jeroen met een Kia Sportage III - 2.0 (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Hobby Exclusive 460 van 1335 kg geplaatst op 20-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Ik rij al jaren deze combinatie iedere zomer naar de alpen. Valt me iedere keer weer tegen. Rij grotendeels de hele autobaan in de 4. We komen er wel, maar niet comfortabel.

Wijzigen


Kia Sportage III - 1.6 GDI met een Knaus

De ervaring van Erwin met een Kia Sportage III - 1.6 GDI (99 Kw/135 pk bouwperiode: september 2010 - december 2015) en een Knaus Sudwind 420 QD van 1230 kg geplaatst op 19-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

In 2014 met deze combinatie over de Alpen getrokken. De KIA (2012) heeft niet de power om deze combinatie (totaal ruim 3000kg) lekker 1300 km zuidwaarts te sturen. Maar petje af, de eerste auto waarvan de temeperatuur meter stabiel bleef. Knaus is leeg 1050 (incl. mover) en max. 1300kg, maar ivm trekgewicht auto terug gezet naar 1200kg. Verder geen aanpassing qua belading gedaan. Auto vol met bagage en 4 personen.
Op de vlakke (snel)weg is een 5de versnelling bruikbaar. Beetje glooiing terug naar de 4 en 3. Het is noodzakelijk boven de 3000 toeren te blijven en bij klimmetjes houd de auto zijn snelheid niet vast. In de Alpen is zelfs een 2de versnelling nodig om boven de 60km te rijden en het max. koppel bij 4800 toeren te pakken. De combinatie is qua stabiliteit prima in orde, heerlijk zelfs. Eea resulteert uiteraard in veel schakelen en een hoog verbruik 1 op 8 - 9. Geen enkel moment de indruk gehad dat we het niet zouden redden, wat dat betreft is het toch knap voor een relatief kleine geknepen 1.6 motor, maar er wordt veel gevraagd en dat zonder problemen.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 GDI met een LMC

De ervaring van Piet met een Kia Sportage III - 2.0 GDI (122 Kw/166 pk bouwperiode: februari 2014 - december 2015) en een LMC Musica 490 E van 1446 kg geplaatst op 17-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Ben uiterst tevreden over deze Kia. Een heel verschil met mijn vorige auto Hyunday IX35.
Ik heb alleen nog in Nederland gereden met caravan en dat beviel erg goed. Trekkracht genoeg, veel in 5de versnelling gereden op cruisecontrol snelheid rond 90km en deze bleef ook staan al ging ik omhoog de Waalbrug op. 6de versnelling ook te gebruiken. Verbruik lag op 9 a 9,5 liter. Ook al gunstiger.
Wat ook opviel dat het stil is in de auto, de radio hoeft niet harder gezet te worden als de snelheid toenam. Sturen is ook geen probleem, stabiliteit ook prima. Kortom ik heb geen aanmerkingen ondanks dat ik niet gauw tevreden ben. Zie mijn post bij IX35.
Solo verbruik is 11,5 liter bij veel korte stukken 1 op 12 is haalbaar. Volgend jaar naar Frankrijk, kijken wat hij dan doet. Mijn gevoel is goed.
Aanvulling: nu ik meer kilometers op de klok heb staan,rond 8000km is het verbruik van benzine steeds gunstiger aan het worden.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Beyerland

De ervaring van jerry schouten met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Beyerland Sprinter 420 TSF Sport van 1160 kg geplaatst op 31-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

ik ben benieuwd vandaag zafira 2.0 turbo bj 2008 ingeruild voor kia sportage 2.0 i bj 2010 schijnt beter te zijn als trek auto want van 200 naar 141 pk is toch en groot gat we gaan het zien volgend jaar op vakantie

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Eriba

De ervaring van J. Bekens met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Eriba Touring Triton 418 van 995 kg geplaatst op 31-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 59% Berekening >>>>

De KIA heeft geen enkele moeite met deze caravan. Opletten dat je niet te snel rijdt, Zeer stabiel met royale trekkracht, ook in de bergen (Alpen, Italië). Goed op toeren houden en op tijd schakelen. Verbruik zonder caravan 9.5l/100km. Met caravan 12.5l/100km (bergachtig terrein).

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Biod

De ervaring van Mark met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] (135 Kw/184 pk bouwperiode: oktober 2013 - december 2015) en een Biod 420 van 1250 kg geplaatst op 19-03-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Vorig jaar zijn we voor het eerst met deze combi op vakantie geweest. Dat de Biod een uiterst betrouwbare volger had onze vorige trekauto (VW Passat 1.8) al aangetoond. Maar deze Sportage gaat veel verder. We zijn bewust via Franse kronkelwegen en uitdagende bergpassen naar Val d'Aosta gereden. Wat een feest! Geen weg is te steil voor deze geweldenaar. Vanuit stilstand, heuvelop, op nat gras wegrijden? Geen enkel problem. Zonder een krimp te geven komt de combinatie in beweging en kom je waar je zijn wilt. Cruisen op de snelweg met 120 km/u? Probleemloos, stabiel en (relatief) zuinig! De Sportage in deze uitvoering is beslist een trekauto bij uitstek.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Adria

De ervaring van WJ de Jager met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Adria Altea 432 PX van 1090 kg geplaatst op 23-02-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Wij zijn erg tevreden met de KIA. 3 Vakanties aan het toeren in de alpen landen. De Adria Unica 431 DD max 1100 kg ligt als een huis achter de auto. Tot 4 % helling nauwelijks schakelen. Daarboven tijdig terug naar 4 en soms naar 3. Brennerpas 10 %, soms stukjes in z' n 2 (van Oostenrijk naar Italië), maar dan hadden we nog wel " over". Wat een verschil met de Mazda premacy... Daar haalden we de Brenner met warm weer niet zonder afkoelstop. Verbruik valt, voor een toch redelijk grote en zware auto, mee, solo 9.7l/100km, met caravan 12,2 l/100km met snelheden in duitsland rond de 95 km/h (heb zo'n mooie 100 stikker op de caravan, dan kan dit straffeloos). Weinig last van zuigende werking van vrachtwagens en bussen.

Wijzigen


Kia Sportage III - 1.6 GDI met een HomeCar

De ervaring van H.De Jonghe met een Kia Sportage III - 1.6 GDI (99 Kw/135 pk bouwperiode: september 2010 - december 2015) en een HomeCar Racer 39 (2.3) van 1100 kg geplaatst op 08-10-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

De combinatie voldoet, zonder te schitteren. Hoge toerentallen zijn nodig, de 6 is nooit bruikbaar, het verbruik ligt boven de 11l/100km.
Maar de stabiliteit, het remvermogen, en vooral de wendbaarheid (korte draaicirkel) zijn prima.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Sprite

De ervaring van Petra v Niel met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Sprite Cruzer 480 SR van 1540 kg geplaatst op 01-10-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Wij hebben onze Kia sportage 2.0cvvt (4wd) uit 2006 getunend naar 116 kw. Hiermee trekken wij onze Sprite Cruzer 480sr met een totaal gewicht van 1530 kg. Onze wagen met inhoud weegt ongeveer1850 kg. De auto met erachter de caravan rijd als een blok en is zeer stabiel. Wel hebben we de caravan uitgerust met de nieuwe atc tractiecontrol. Optrekken en inhalen gaat prima. Op vlakke weg boven de 80 prima in z'n 5 e versn.Maar in de 4e versn heb je lekker veel trekkracht onderin om met gemak een vrachtwagen te kunnen inhalen. Verder komt ie hiermee met gemak tot ruim boven de 110.Niet dat we deze snelheid met de caravan rijden (90 km). Vanuit stilstand op een helling heeft ie wat meer moeite. Het verbruik zonder caravan ligt op ongeveer 1:10 en met caravan 1:8, wat wij zeer redelijk vinden.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Burstner

De ervaring van Jacob van der Schaaf met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Burstner Averso 500 TL van 1350 kg geplaatst op 05-09-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Kia sportage 2,0CRDi Aut AWD met Burstner Averso 500TL, ca 6000 km naar Zwarte woud en naar Lapland:formidabele combinatie. Wegrijden op flauwe hellingen zelfs nog zonder gas te geven. Zeer stabiel. Op vlakke weg met weinig wind en max 80-85 km/u verbruik van 1:9,8. Bij meer heuvelop en af ca 1:9. Steilere hellingen af op handschakeling, soms in 3 en dan ca 3000 tpm. Schakelpunt naar 6e versnelling op vlakke weg rond 80 tot 85 km/u, en bij ca 2000 tpm. Meestal gereden bij 1500 tpm en 85 km/u (GPS).

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Biod

De ervaring van Mark met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Biod 420 van 1300 kg geplaatst op 15-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

De Kia in deze samenstelling (AWD, automaat, diesel, 184pk) is een beul van een caravantrekker. Op nat gras een heuveltje op? Geen probleem, gas geven is nauwelijks nodig. Ardennen, Alpen, Apennijnen, geen probleem. Op de snelweg rijden we continu tussen de 100 en 120. De automaat staat dan in z'n 6, en de motor draait 2000 toeren. De combinatie is daarbij zeer neutraal en inhalen of ingehaald worden is nauwelijks voelbaar. Het verbruik vanuit Toscane naar huis met deze snelheden was 1:9,5, prima dus. Kogeldruk op 75 en enig serieus gewicht in de achterbak (koelbox, voortent, proviand). De Kia doet de rest, een aanrader.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI met een Fendt

De ervaring van Roland met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Fendt Topas 490 TF van 1300 kg geplaatst op 10-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Nu voor de tweede keer naar Spanje gereden met deze combinatie.
Ik heb bij aanschaf meteen verzwaarde veren laten plaatsen waardoor de auto 2 cm hoger staat op zijn wielen en zeer stabiel is met de caravan erachter.
Dit jaar moest ik met spoed naar huis waardoor de snelheid in Frankrijk waar mogelijk 120'km bedroeg zonder enig problemen.
Ik laad de auto ook altijd flink zwaar af wat je merkt in zijn wegligging.
Het verbruik was natuurlijk wel wat aan de hoge kant 1 op 9.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 met een Hobby

De ervaring van M van k met een Kia Sportage III - 2.0 (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Hobby Prestige 495 UFe van 1415 kg geplaatst op 10-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88% Berekening >>>>

Rij nu de nieuwe KIA sportage met hobby caravan deze sportage valt erg tegen met oud model nooit problemen met weg ligging met het nieuwe model erg veel slinger neiging en onstabiele wegligging rijdt jaarlijks ongeveer 10000 km met caravan maar zijn er erg op achteruit gegaan .

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Caravelair

De ervaring van Jean-Marie met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Caravelair Allegra 400 van 1110 kg geplaatst op 11-02-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Na een 3000 Km ben ik heel tevreden over deze combinatie.Een snelheid van 105 KM/h is eigenlijk geen probleem. Verbruik zondere caravan 9 L/100 KM met 14 L/100 Km. Enig nadeel, de lampjes van de richtingaanwijzers (caravan) moeten vervangen worden door lampjes van 10 Ampere, anders weigert de KIA .

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een HomeCar

De ervaring van Judith met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (83 Kw/113 pk bouwperiode: november 2004 - november 2005) en een HomeCar Racer 35 ATF Trophy van 1000 kg geplaatst op 17-01-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 57% Berekening >>>>

Na eerst onze caravan getrokken te hebben met een mazda 323 fastbreak 2.0 ditd is het een verademing om met de kia sportage te rijden. Dit jaar met de nieuwe cominatie naar Italie geweest via de Fernpass was geen probleem voor de Kia ook op de lange rechte stukken een plezier om mee te rijden. Het verbruik viel ook alles mee 1:10 gemiddeld.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Elddis

De ervaring van peter nierop groot met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Elddis Avante 462 van 1298 kg geplaatst op 09-10-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

ik rij met een elddis van ongeveer 1200 kg zonder problemen.Dat de heer den Adel met 1800 kg problemen heeft lijkt mij niet vreemd.Mijn 140 pk auto mag 1600 kg trekken.1800 is erg veel .2000 kg lijkt mij xzelfs voor de nieuwe sportage van 2011 niet kloppen

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 aut. met een Fendt

De ervaring van Jan Q met een Kia Sportage III - 2.0 aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Fendt Saphir 450 QB van 1190 kg geplaatst op 21-09-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

De Sportage is een plezierige auto voor het trekken van de caravan,
De combinatie is stabiel achter de auto, gereden met snelheden van max.95km/hr. cc schakelt zelf 2 stappen terug als het nodig is,combinatie blijft op snelheid.
Toerental van 4000 bij terugschakelen is niet storend
Verbruik met caravan 1 op 7,5

Wijzigen


Kia Sportage III - 1.6 GDI met een Hobby

De ervaring van w.j Baan met een Kia Sportage III - 1.6 GDI (99 Kw/135 pk bouwperiode: september 2010 - december 2015) en een Hobby Excellent Easy 400 SB van 1200 kg geplaatst op 11-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

De combinatie heeft mij aangenaam verrast.heel stabiel en hele stukken ook in de 6e versnelling kunnen rijden alleen als de snelheid ongeveer 95-100 km is.Daar onder terug naar 5 ivm lage toeren. zo zie je maar dat alleen naar koppel kijken niet voldoende is.Er zijn mensen die last hebben van zwabberen van de kia sportage de mijne is van 2012 en heeft volgens de dealer een stuur update gehad. ik heb nergens last van, net terug van een rondreis spanje 6500KM gereden en zeer tevreden.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 met een Knaus

De ervaring van N bouwhuizen met een Kia Sportage III - 2.0 (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Knaus Sudwind 500 EU van 1360 kg geplaatst op 11-11-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

We hebben deze vakantie met de kia en knaus 500FU ongeveer 2000 km gereden naar midden Italië. De kia heeft het prima gedaan.verbruik 1op 8,8verbruik. Kruissnelheid 90km uur.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI met een Hobby

De ervaring van Kees van der Meijden met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Hobby De Luxe 540 KMFe van 1503 kg geplaatst op 02-11-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89% Berekening >>>>

De auto kan motorisch de caravan zeer goed hebben, dit is direct ook het gevaar. Waar ik voorheen op de Franse tolwegen zonder problemen 110 kon rijden met mijn Citroën C4 gr Picasso is het nu levensgevaarlijk om 100 te rijden. De auto's zijn qua gewicht en grootte nagenoeg hetzelfde en de caravan is precies zo beladen als ik ook met de Citroen deed. Kogeldruk van 78kg zo veel mogelijk gewicht in de auto. Toch is het rijgedrag anders, het minste of geringste van zijwind, vrachtwagen of sporen brengt de auto met caravan direct in een gevaarlijke slingersituatie waar alleen krachtig remmen de oplossing is om te corrigeren. Zeker geen auto om lekker ontspannen mee te rijden. Verbruik was 7,5 liter op 100 km gemiddeld, niet slecht dus. Ik zou deze auto niet adviseren als caravantrekker!

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 aut. met een LMC

De ervaring van Henk van Seters met een Kia Sportage III - 2.0 aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een LMC Munsterland 475 TE van 1328 kg geplaatst op 25-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Tijdens onze vakantie naar Zuid-Duitsland heeft onze nieuwe SPIII ons aangenaam verrast,met name door heuvelachtig gebied. Het vroege terugschakelen vraagt wat gewenning,maar de motor geeft dan wel ruim voldoende trekkracht.
De 6e versnelling wordt nauwelijks gebruikt, in 5e rond 95 km/u loopt de motor rustig,vlakke stukken op cruise-control gereden. Het is een stabiele combinatie, geen enkel probleem ondervonden v.w.b. slingeren,de caravan hangt er keurig horizontaal en stil achter en de combinatie is koersvast.De kogeldruk is 75 kg. Het verbruik is solo 1:12.3, met caravan 1:7, dus hij lust wel wat. Zowel met als zonder caravan een heel fijne reiswagen waar je voor je plezier in stapt.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI met een Tabbert

De ervaring van C.H. den Adel met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Tabbert Puccini 540 DV (2,50) van 1650 kg geplaatst op 19-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98% Berekening >>>>

Caravan Tabbert Puccini 2.5mtr. breed versterkte as tot 1800kg. Auto kentekengewicht 1495 kg 6 versnellingen.
De auto rijdt zonder caravan 1:15 en zoekt een beetje of je in sporen rijdt. Met de caravan met maximale disseldruk van 80 a 85 kg wordt dit zoeken versterkt. Boven de 90 km rijden is niet mogelijk een tunnel in of een heuvel af. Naar boven kan het zonder problemen. De auto is een krachtpatser en komt zonder problemen met het verkeer in Duitsland, Zwitserland en Italie mee.
90% van de tijd gewoon in 6e versnelling. Maar bij zijwind of ingehaald worden door vrachtverkeer heb je al je ervaring nodig om op de weg te blijven. Ik zou de Kia Sportage niemand aanraden als trekauto vanwege zijn onstabiliteit. KIA belooft een stuurhuiscolomcorrectie, maar of dat voldoende is betwijfel ik. Aanvulling op dit bericht: juni 2012
Ik heb inmiddels hulpveren laten monteren en dat helpt ietsje.Ik heb ook ontdekt dat bij uitschakelen van het EPS-systeem het zompige gedrag verdwijnt. wel blijft de combinatie schommelen boven de 80 km. Dus blijft het een slechte caravan trekker.

Het is nu 2015 en ik heb ontdekt dat als ik het disselgewicht onder de 70 kg hou, onder de voorstoelen stenen neerleg met een gezamelijk gewicht van 30 kg, de voortent, grondzijl en een tas met boodschappen op de achterbank gooi, de combinatie een stuk stabieler wordt.
Ik kan met een gerust hart 87 rijden, ook naar beneden een tunnel in. De kia blijft ondertussen ook zonder caravan zwalken. Wat een slecht stuurgedrag.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 met een Knaus

De ervaring van R. Verheijen met een Kia Sportage III - 2.0 (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Knaus Sport 420 QD van 1300 kg geplaatst op 14-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Dit jaar met de nieuwe Sportage naar Italie geweest. Route via Antwerpen-Luxemburg, Basel en via de Gotthardtunnel. Vorige auto was een Altea XL 1.8 TSI met 163 PK, wat een echt trek"monster"was en ik wist dan ook dat ik tov de Sportage zeker wat moest inleveren. Achteraf is de gehele reis mij 200% meegevallen. Moest wel wat meer schakelen als bij de Altea, maar heb toch voornamelijk alles in zijn 4e versnelling kunnen rijden en ook grote stukken in de 5e versnelling (vlakke weg) en dan kon ik snelheden van 120 km/h halen. Werd het echt steil dan even terug naar zijn 3, maar kon dan gewoon 80/90 km/h halen. Door zijn hoge zit is de Sportage een prima reisauto. En als ik thuis vertrek dan heb ik vakantie; ik hoef niet als eerste boven te zijn op een helling. Het verbruik is niet hoger als bij de Altea, is zelfs nog beter; reed ik met de Altea + caravan 1:7, haal ik met de Sportage gemiddeld over het gehele trajekt een gemiddelde van 1:7,8. En met de nieuwe software voor de stuurbekrachtiging er op een prima auto!

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een Hobby

De ervaring van Johan B met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1337 kg geplaatst op 26-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

voor het eerst met 'n caravan "Hobby excellent 460"met verzwaarde as 1450 kg max naar Valras Plage in zuid frankrijk.
nergens problemen gehad zelfs niet met 10 % .Het grootste gedeelte op cruise control gereden gemiddeld 110 km/h verbruik 1:7 solo 1:9 zelfs de afdalingen gingen prima op cruise control geen problemen met snelheid of warm lopen .Een dijk van 'n caravantrekker

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 met een Chateau

De ervaring van Hageman met een Kia Sportage III - 2.0 (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Chateau Cantara 520 FHU van 1300 kg geplaatst op 12-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Met mijn Kia Sportage uit 2006 2.0 cvvt 141pk en cahateau cantara 445c lekker naar zuid frankrijk geweest top auto trekt goed ligt goed stabiel en zuipt lekker maar daar heb je dan wel waar voor je geld.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Tabbert

De ervaring van Ch den Adel met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Tabbert Puccini 550 E (2,50) van 1630 kg geplaatst op 05-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Qua trekkracht van mijn nieuwe 2011 KIA Sportage heb ik geen klagen. Mag 2000kg trekken en mijn Tabbert is 1800 kg.
Qua weggedrag des te meer.
De caravan ligt er erg onrustig achter boven de 80 km.
Bij 90 km wordt het gevaarlijk omdat het geheel boven gemiddeld heen en weer slingert en je handen en voeten nodig hebt om op de weg te blijven.
Dit werd pas beter bij een kogeldruk van 90kg., maar nog steeds niet voldoende om ontspannen te rijden.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI met een Eriba

De ervaring van Jac met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Eriba Nova 530 van 1500 kg geplaatst op 02-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Caravan: Rijklaar gewicht 1.300 kg. Beladen gewicht 1.500 kg. 2 fietsen op dissel. Bandenspanning 4,5 bar.
Auto: Kentekengewicht 1.499 kg. Rijklaar gewicht 1.680 kg. Beladen gewicht incl. 2 passagiers 1980 kg.
Brandstofverbruik solo 1:15,6. Verbruik met caravan 1:10.
Nu 3.000 km. gereden met caravan (Frankrijk en Duitsland). Prestaties zijn prima. Vrijwel altijd in 6e versnelling gereden, helling van 7% gemakkelijk in de 5e versnelling te halen.
Zijwindgevoeligheid (zelfs bij windkracht 5) is zeer beperkt.
Ik heb de aanschaf van de auto mede gebaseerd op de berkeningen op deze site. Het is een prima combinatie!

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 met een Burstner

De ervaring van A. de Groot met een Kia Sportage III - 2.0 (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Burstner Belcanto 455 TS van 1320 kg geplaatst op 01-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Wij zijn met bivenstaande gegevens naar midden Frankrijk geweest en kunnen nu de ervaring opschrijven van de resultaten van de Kia.Alvorens deze vermelding te doen hebben wij hiervoor een Citroen Picasso 2 liter automaat gehad en moet zeggen dat dat een prima combinatie is geweest.Met die ervaring ging ik op stap en ik moet zeggen dat deze Sportage niet aan mijn verwachtingen heeft voldaan. Als ik een vrachtwagen wilde inhalen mocht ik blij zijn dat ik de 110 km haalde, de berg op moest ik terug naar zijn 3 en haalde de 80 km grens.Wij hadden volgens de gegevens uit het boekje een beter resultaat verwacht dan de Citroen die maar 1500 kg mocht trekken maar met alles geen moeite had. Daarnaast zijn we van een automaat nog over gestapt naar een handgeschakelde bak gezien die meer trekvermogen had, Nu diep in mijn hart heb ik er spijt van en daar komt nog bij dat ik met deze combinatie 1 op 7,7 heb gereden wat best wel pittig is.
Een plus punt is dat wij wel heel tevreden met het rijden zonder caravan, waar het verbruik dan 1 op 11 is.

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] met een Kip

De ervaring van Rob van Hout met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Kip Vision 41 TCB Special van 1180 kg geplaatst op 19-06-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Ervaring met deze combinatie: 5600 km naar Sicilië (ervaring met caravan rijden 44 jaar).
Het is een zeer comfortabele auto en geweldige caravantrekker. Uiteraard is mijn Kip Vision (hefdak) van ca 1200 kg een makkie voor de 2 liter turbvodiesel van de Sportage. (Advies maximum van 1500 kg; toegestaan 2000 kg).
Prestaties zijn uitstekend, evenals de stabiliteit. Hellingen kunnen geen problemen opleveren, hoe steil ook. Op autobaanhelling gaat de combinatie op de cruisecontrol fluitend door in de 5e versnelling. Verbruik over 5600 km bij ca 90 km op de teller: 11.0 km/liter (9.1/100km). Alles in de 5e versnelling gereden. De 6 trekt het goed, maar de auto wordt minder belast in 5 (was bij vertrek nieuw !).
Nogmaals: Een heerlijke reisauto, ook met een caravan er achter !

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Chateau

De ervaring van Rob met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Chateau Caratt 350 ATF van 900 kg geplaatst op 30-05-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 53% Berekening >>>>

Zeer tevreden (na twee maal een Carens 2,0)
Onze Kia Sportage is een prima trekauto voor een caravan als onze Chateau 350 (max 900Kg). Mooi stabiel en (redelijk) vlot. Jaarlijks naar zuiden van Frankrijk en de Dordogne over Parijs via Orange. Steile hellingen zijn geen probleem. Wel een hoog verbruik in Frankrijk echter grotendeels tussen 110 en 120 gereden. Verbruik. Zonder caravan 9.2ltr/100km (gemengd gebruik) met caravan 12.2ltr/100km. De cruise-control was goed bruikbaar, wel op de hellingen terug naar 4de en soms 3de versnelling.

Update: Sinds September 2011 een Sportage III. (vanwege de zeer goede KIA ervaringen)De ervaring is dat geen verschil zit tussen de prestaties.
Prima trekker dus!

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Fendt

De ervaring van gerard broekhoff met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Fendt Bianco 495 TFB van 1508 kg geplaatst op 23-03-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

zeer goed, ligt er stabiel achter, heb een diesel uitvoering 2 weel drive, verbruik tot 100 km 11 liter op 100 km

Wijzigen


Kia Sportage I - 2.0i 16v met een Beyerland

De ervaring van f.p. machiels met een Kia Sportage I - 2.0i 16v (94 Kw/128 pk bouwperiode: augustus 1999 - februari 2003) en een Beyerland Sprinter 470 EB Sport van 1260 kg geplaatst op 16-03-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Prima ervaring met deze combinatie.
Eveneens in de bergen.
Brandstofverbruik solo. gemiddeld 1 : 10
met caravan ,, 1 : 8

Wijzigen


Kia Sportage III - 2.0 met een Fendt

De ervaring van Ruud Mensink met een Kia Sportage III - 2.0 (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Fendt Bianco 390 FH van 1220 kg geplaatst op 28-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

In september 2010 ben ik op pad gegaan met de nieuwe KIA Sportage 2.0 in combinatie met de Fendt 390FH.
Mijn vorige KIA had een twee liter motor van 141 pk en een koppel van 184 Nm bij 4500 tpm.
De nieuwe versie van de Sportage heeft een twee liter motor met 160 pk en een koppel van 194 Nm bij 46oo tpm.
Mijn “oude Kia Sportage trok de caravan uitstekend en onderweg naar Zuid Frankrijk heb ik geen problemen ondervonden . Het grootste gedeelte van de reis heb ik in de 5e versnelling kunnen rijden en het verbruik met de caravan bedroeg ongeveer 1op 8.
Op de autosnelwegen werd een snelheid gereden van ongeveer 90 km/u (Navigatiesnelheid).

De nieuwe Kia Sportage heb ik kunnen uitproberen medio September 2010.
Tijdens de rit naar Zuid-Frankrijk bleek dat de nieuwe Sportage niet zo sterk was dan zijn oudere broer.
Het vermogen en het koppel welke de fabrikant vermeld blijken in de praktijk niet te kloppen en de nieuwe Sportage haalt bij lange na niet de prestaties van zijn “voorganger”
Alleen op een vlakke weg kun je gebruik maken van de 5e versnelling.
Bij tegenwind (op een vlakke weg) moet er al terug geschakeld worden naar de 4e versnelling. Dat kwam bij de vorige Sportage niet voor.
Ook bij het wegrijden in de 1e versnelling laat de nieuwe Sportage het afweten en is zijn voorganger sterker.
Voor de rest voldoet de Sportage uitstekend en is erg stabiel. Alleen de stuurbekrachtiging en het zoekerig gedrag van de voorwielen laten te wensen over.


Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van langenberg met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Dethleffs Camper 450 V van 1350 kg geplaatst op 16-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

prima auto. mee door Zwitserland gereden zonder problemen. wel snel terug schakelen
gemiddel een op zeven half met de caravan .
solo een op 10

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een Fendt

De ervaring van Gerard K met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Fendt Saphir 510 TG van 1488 kg geplaatst op 14-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Net terug van een ritje Italie over de Fernpass en de Brenner. 1500 kilo caravan, 32 graden en her en der wat files. De route kent een aantal "valse stukken" zoals een serie haarspeld bochten, 6% stijging over ca. 10 km, 10% voor de Brennersee en 10% voor de mautstelle bij Innsbruck. Uiteraard veel stoppen, optrekken en soms vele minuten achter elkaar 70 km/u met 4000 toeren. De temperatuurmeter is niet van de normale stand af geweest. Naar boven in de automaat en in de "handstand" bij de afdalingen. Gemiddelde verbruik 1 op 7, solo 1 op 9,5. Een geweldige caravantrekker. (als je niet bang bent voor soms met hoge toeren rijden - die je overigens niet hinderlijk waarneemt in deze auto). Het was wel even wennen, als je een "roerbak" gewend bent, dat het wegrijden op een stevige helling wat trager begint met een automaat, maar dan blijkt dat je altijd wegkomt (en dat is met een "roerbak" dan weer niet altijd het geval zonder de koppeling te ruiken).

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Avento

De ervaring van Rien Rieborn met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Avento AvaGrande 445 TF van 1365 kg geplaatst op 31-03-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Met Kia Sportage 2.0cvvt 2wd en Avento AvaGrande 445TF 2 keer naar Spanje Costa Brava gereden via de Route Soleil. Auto geladen 2 personen en bagage, caravan beladen tot ±1360kg., kogeldruk maximaal. Combinatie is rustig, weinig last van zuiging bij passeren of passerende bussen/vrachtauto's. Gemiddelde snelheid op tolwegen tussen de 90 en 100km/uur. Weinig zijwind gevoelig. Op stijgende/dalende delen tijdig terugschakelen. Geen gebruikers-ervaring met deze combinatie op bergwegen met stijgingen van 10% of meer.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Dethleffs

De ervaring van H.Schutte met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Dethleffs Camper 450 DB van 1260 kg geplaatst op 25-02-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

Prima auto op de vlakke weg maar op de helling vaak terugschakelen om boven de 2500 toeren te blijven anders kakt ie volledig in.(Het is niet de 4wd maar de 2wd.)

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Tabbert

De ervaring van piet met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Tabbert Vivaldi 450 TD van 1370 kg geplaatst op 22-01-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Fijne combinatie; gebruik blijft binnen de perken. 10 tot 13 ltr op 100 km. Bij snelheden boven 100 km/h niet altijd stabiel

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een TEC

De ervaring van P.H.Agtereek met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een TEC Weltbummler 480 van 1390 kg geplaatst op 07-12-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Vorig jaar rondreis Portugal, inderdaad niet de goedkoopste reiswagen wat het brandstof verbruik. Maar echt een beul als trekwagen met caravan. Heb nog een oude T.E. Sprinter 490 uit 1979, met bekleding groen en grote rode bloemen, maar voldoet prima. Beladen caravan ong 1300 kilo, totaal geen probleem. Zelfs in de Sierra Estrella, soms kijk ik in de spiegel, ach ja hij hangt er nog aan; :-)). Zelfs in een benauwde verkeersituatie stoof hij met caravan en al ervan tussen je zou haast denken dat je solo auto rijdt. verbruik met caravan en stevig doorrijden 1:6 a7. Solo auto 1: 9,5

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Adria

De ervaring van Dillisse met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Adria Altea 462 PK van 1251 kg geplaatst op 31-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

De sportage is een prima trekauto voor onze adria (max 1300kg). Zeer stabiel en vlot, wel toeretal hoog houden. Ook wegrijden op een steile helling was geen probleem. Wel een hoog verbruik, maar dat lag ook aan mijn rechtervoet, in frankrijk en belgie grotendeels tussen 100 en 120 gereden. Verbruik solo 1 op10, met caravan tussen 1 op 8,5 (Nederland) en 1 op 6.
Ook cruise-control was bruikbaar, wel opletten met toerental/helling

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi aut. [4WD] met een Hobby

De ervaring van Cor Snijders met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi aut. [4WD] (83 Kw/113 pk bouwperiode: november 2004 - november 2005) en een Hobby De Luxe Easy 400 SB van 889 kg geplaatst op 11-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 52% Berekening >>>>

Perfecte combinatie.Nu alleen nog als lescombinatie,met aanhanger van totaal 1100 kg.
Verbruik valt tegen,met aanhanger 1 op 8,zonder aanhanger naar Spanje 1 op 12
We gaan nu met caravan naar Spanje,beladen 1100kg

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een TEC

De ervaring van vingko met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (83 Kw/113 pk bouwperiode: november 2004 - november 2005) en een TEC Tour 460 TE van 1300 kg geplaatst op 17-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

ongeveer 4 wkn geleden een gebruikte sportage gekocht,
met het oog op onze nieuwe tec 460 te max 1300 kg.
nu net terug van een korte vakantie in het weser bergland
bij onze oosterburen met flinke klimmetjes.
mijn ervaring over deze auto??? en 1 woord geweldig,hij komt nooit iets tekort geeft altijd thuis je hoeft je niet suf te schakelen heerlijke soepele auto die ook nog eens vrij zuinig is 1 op 10 met en 1 op 15 zonder caravan.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Elddis

De ervaring van peter met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (83 Kw/113 pk bouwperiode: november 2004 - november 2005) en een Elddis Avante Club 362 van 1129 kg geplaatst op 20-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Heb een Elddis 450 Force van ongeveer 1200 kg.
Geen enkel probleem met deze motor van 113 PK.
Combinatie ligt goed op de weg.
Brandstofverbruik solo ongeveer 1:12 -1:13
met caravan zo,n 1: 10

Inmiddels de auto vervangen door een Sportehe van 2008 met 140 pk.

Rijdt en trekt beter als de vorige die ook niet slecht is.

Verbruik iets gunstiger m.i. door de 6 versnellingen , De 6 e is goed bruikbaar.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van van der kolk met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Dethleffs Camper 470 V van 1300 kg geplaatst op 12-12-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

reeds 7 keer naar spanje gewest, probleemloos zowel over millau route nat, als over route du soleil, heel erg tevreden, zou zo zelfde auto weer kopen

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Fendt

De ervaring van Wim Wilting met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Fendt Platin 510 TFB van 1528 kg geplaatst op 08-12-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87% Berekening >>>>

Uw berekeningen zijn juist weergegeven. Ben dit jaar op Corsica geweest. Drie keer in de eerste versnelling omhoog gemoeten. Op de autobaan kan ie prima mee. Een maal op camping Restonica met heel veel moeite de steile helling omhoog kunnen rijden.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een LMC

De ervaring van H Dortland met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een LMC Dominant 520 HTD van 1500 kg geplaatst op 31-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

Net terug van vakantie via Oosterijk naar Italie, 4 volw met flinke dakkoffer, stabiel gespan, 105 km/h(met stikker) geen probleem, Berg op ; motor heeft niet veel "bottompower" indien nodig vanaf 3500 toeren kracht genoeg, motor draai graag toeren dus geen probleem.Wegrijden ook op steile helling geen probleem(18%) gewoon gas geven.Verbruik op LPG 1:6 solo LPG 1:8.De rest van het jaar is V6 een zijdenzachte motor, lekker stil, en pittig indien nodig, en is niet zuinig, maar op LPG goed te doen.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Knaus

De ervaring van Theo B met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1300 kg geplaatst op 29-06-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Dit voorjaar met de Kia Sportage - 2.0 cvvt [2WD] door Frankrijk gezworven. met een Knaus Südwind van beladen ongeveer 1300 Kg. De combinatie is voldoende stabiel. Trekken op vrijwel vlakke wegen is probleemloos. Bij hellingen en (forse) tegenwind moet er al snel teruggeschakeld worden. Voor ons als voormalige dieselrijders (VW-TDI) viel de trekkracht enigszins tegen. Het verbruik was ook niet echt matig te noemen (1 op 7,9). Wel is de KIA een heerlijke en handige gebruiksauto op reis.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een LMC

De ervaring van L.W.Schouten met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een LMC Dominant 550 E van 1492 kg geplaatst op 30-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Rij inmiddels twee jaar met de KIA Sportage 2.7 aut. tot volle tevredenheid. Ook met de caravan ( LMC Dominant 545 E - 1500 kg ) er achter geen enkel probleem (15.000 km ervaring) Bergen en heuvels (Luik) neemt deze combinatie met groot gemak. Temperatuur blijft onder alle omstandigheden normaal. Brandstofverbruik met ingeschakelde automaat 1:5,7 met handmediening 1:6,7.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Eriba

De ervaring van fokko met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (83 Kw/113 pk bouwperiode: november 2004 - november 2005) en een Eriba Nova GL 480 van 1420 kg geplaatst op 02-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

naar mijn mening mag dit gereden worden met rijbewijs B de auto is zwaarder dan de caravan en het totaal is niet boven de 3500 kg

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een Kip

De ervaring van de roos met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Kip Grey Line 47 TDB Special van 1455 kg geplaatst op 26-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Heb inmiddels in 1 1/2 jaar ca. 30.000 km gereden waarvan ca. 10.000 km met caravan. Heerlijk robuuste caravantreker. In het voorjaar overwinterd in de Algarve en op de heenweg twee dagen flinke sneeuw in Spanje ! De meeste auto's met- en zonder caravan gaven het op ,maar mede dankzij de 4w drive reden wij "gewoon "door. Kortom: een aanrader ! Brandstofverbruik met caravan, bij vlote rijstijl 1 : 6,5 a 1 : 7.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van arend van der kolk met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Dethleffs Camper 470 V van 1300 kg geplaatst op 21-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

al 3 x naar spanje, ook met wind, prima
sportage 2.0 comfort dethleff camper 470V

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Beyerland

De ervaring van Willemsen met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Beyerland Sprinter 470 EB Sport van 1350 kg geplaatst op 04-10-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

De KIA heeft ons nooit aan de kant van de weg laten staan, hij reed ondanks de CHECKs altijd gewoon door.
We hebben ook andere KIA Sportage rijders gevraagd naar hun ervaringen en die waren eigenlijk allemaal prima.

We zorgen er iedere keer voor dat onze caravan niet zwaarder beladen wordt dan ongeveer 1350 kg, we hebben een caravanweger.
De Kia is een prettige auto voor de caravan, hij ligt lekker op de weg en met de windgevoeligheid (ook zonder caravan) valt het best mee, maar we hebben geen tramontane gehad.
Hij trekt behoorlijk goed, zelfs op de stadscamping van Santiago de Compostella trekt hij de caravan uit stilstand omhoog en dat mag wat zeggen!!! heb je die heuvel zelf gezien???

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Sprite

De ervaring van J.Jaspers met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Sprite Europa 460 van 1300 kg geplaatst op 26-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Uw berekende prestaties zijn mijn inziens volledig juist.De Kia Sportage voldoet goed, maar heeft veel moeite om vanuit stilstand weg te rijden bij hellingen groter dan 10 %. Een Diesel was beter geweest.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Tabbert

De ervaring van Erik met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Tabbert DaVinci 450 TD van 1310 kg geplaatst op 24-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Gereden met Tabbert Davinci met verzwaarde as. Als nieuwe caravanrijder na 2 keer in Nederland te hebben "geoefend", nu ervaring met rit naar Spanje vice versa. Algemeen: betrouwbare combinatie. Voorbereidingen: goed beladen, goede bandenspanning caravan, die van achterbanden auto met 0,3 bar verhoogd, en kogeldruk op 70 kg. De caravan hangt nagenoeg horizontaal achter de auto. Angst voor hellingen op de autosnelwegen (Route du Soleil) en Luik ongegrond. Wel de motor op toeren houden bij hellingen. Bij grensovergang Spanje (gaat flink en langdurig omhoog) wel terugschakelen naar zijn 3, dan met 75/80 km/u de berg op. Prima dus. Alles meegemaakt onderweg: nachtrijden, files, hellingproeven, wegversmallingen, tolpoortjes, agressieve vrachtwagenchauffeurs, achteruitrijden bij benzinepomp, langdurige regenbuien, zeer dichte mist en zeer harde wind(stoten). De combinatie Kia/Tabbert hield zich keurig, kan prima met het verkeer meekomen en rijdt zeer stabiel. Gereden snelheid tussen 80-110 km/u. Boven de 90 vrijwel de gehele tijd in zijn 5. Beperkt windgevoelig, geen merkbare hinder bij inhalen of ingehaald worden. Enige punt van mogelijke kritiek; de Kia lust wel een slokje (vooral bij bergopwaarts).

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Hobby

De ervaring van d meeusen met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Hobby De Luxe Easy 450 UB van 1180 kg geplaatst op 15-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

goede ervaring ben naar italie geweest en auto gedroeg zich erg goed rijd het lekkerst rond 90/100 km in zijn 5
bij stijle helling gewoon op tijd terug schakelen en dan is er geen enkel probleem

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een HomeCar

De ervaring van bbreed met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een HomeCar Racer 43 DF Trophy van 1200 kg geplaatst op 13-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Prima combinatie. Zijn afgelopen zomer naar midden Italië geweest en de combinatie rijdt lekker, zeker ontspannen en rustig over de Duitse-Oostenrijkse en Italiaanse bergen/heuvels. Wel vind ik de overgang in toerental tussen de 2e en 3e versnelling erg groot. Je moet in de 2e versnelling - berg op - de motor door laten draaien tot soms wel 4000 toeren. als je het waagt om eerder door te schakelen naar de 3e versnelling ben je gelijk je snelheid kwijt.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Kip

De ervaring van Geers G/H.A. met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Kip Grey Line 44 EKL Travel van 1330 kg geplaatst op 05-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

vinden het prima combinatie, maar in ons idee met trekken in bergen wat trager dan de vorige auto, b.v. ford mondeo 2,0 lt.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Fendt

De ervaring van Gerard Klunder met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Fendt Saphir 470 TFB van 1270 kg geplaatst op 05-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Sportage 2.0 cvvt (2wd) + Fendt Saphir 470 TFB (1400kg met belading). Prima combi. Caravan hangt mooi horizontaal achter de auto. Goede trekkracht. Een gering extra verbruik bij 90 km/u. De standaard Duitse en Oostenrijkse hellingen zijn geen enkel probleem (wel tijdig terugschakelen). Het wegrijden uit stilstand op de helling viel enorm mee. Onze vorige auto een Renault Scenic II 2.0 had het op diezelfde heuvel (met slechts 1300kg) al eens laten afweten. Met wat scharen en slippende koppeling is dat uiteindelijk toen ook gelukt, maar deze combi kwam gewoon op gang (luister wel naar de auto, het is sneller stuk dan gemaakt).
Al met al een prima combi, en wat voor ons betreft een prima prijs - kwaliteit auto (geldt voor de caravan ook trouwens).

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een Burstner

De ervaring van veldhoen met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Burstner Ventana 455 van 1350 kg geplaatst op 03-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

ik ben met deze combinatie in frankrijk geweest en ben zeer tevreden over de prestatie van de kia sportage 2.7 aut stijle hellingen neemt hij moeiteloos

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Eriba

De ervaring van A.Hoes met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Eriba Touring Troll 550 GT van 1180 kg geplaatst op 11-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Ideale combinatie.Nauwelijks windgevoelig ook bij krachtige wind.Verbruik met cr.contr. 10 L/100km.
Ideale snelheid is 95 km p/u.Deze combinatie geeft een veilig gevoel en dus ook rijplezier.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Knaus

De ervaring van Rien Rieborn met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Knaus Sport 450 FS van 1325 kg geplaatst op 04-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Mijn combinatie is een Kia Sportage 2.0 cvvt(2WD) van 01-2006 met een Knaus Blue Line 415TFM (lxbxh= 663x217x254cm) met max. belading van 1300 kg. Afgelopen zomer rondreis gemaakt door Tjechië en Slowakije. Combinatie ligt stabiel achter de auto; moet opletten niet sneller dan 95 km/u te rijden. Weinig last van zuiging bij passeren van bussen en vrachtauto's. Weinig beweging van de caravan wordt doorgegeven naar de auto. Trekkracht geen problemen gehad op hellingen, maar niet echt beproefd op zware berghellingen mogelijk komende zomer, want dan maken we een rondreis door Spanje met de ANWB. Als u meer ervaringen wenst met deze combinatie hoor ik dat.
Mvg,
Rien Rieborn
3068 RJ 10

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] met een Bagagewagen

De ervaring van dillisse met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Bagagewagen (achter MPV of SUV) van 700 kg geplaatst op 26-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 34% Berekening >>>>

De Kia Sportage is zeer goed in staat een vouwwagen van 750 kg naar zuid Frankrijk ( via Millau ) te trekken. Op erg steile hellingen ( 7 % en meer ) moet je wel terugschakelen, maar dan ga je ook ( zeer ) vlot naar boven. Op de vlakke stukken is 120 km/h makkelijk vol te houden, ook op de cruise control.

Wijzigen


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Hobby

De ervaring van J.S.Zwart met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Hobby Exclusive 460 van 1335 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

KIA Sportage is een prima caravan trekker. Benzine verbruik iets aan de hoge kant 10,5/100km. Schakelt goed, goede zit. Trekt een Hobby 460Ufe Exc.Kan prima met het verkeer mee komen, ook in Frankrijk-Italié

Wijzigen


Engelse reviews
Kia Sportage

Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] met een Swift

De ervaring van Martin met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Swift Conqueror 480 van 1442 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96%* = 106 km/u = 22%

Great car for towing only down side rear springs are very soft on this model. Still get around thirty to the gal


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Sterling

De ervaring van chris met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Sterling Eccles Amber van 1291 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 106 km/u = 22%

first time towing with sportage (2010 reg), Tows well and found the MPG was good too, averaged 33 MPG, love the higher driving position, compared to my last Citroen C5 which was great at towing, the kia probably is a little bit less powerfull (same BHP) but i'm still happy with the performance and the higher driving position is much better than the C5. All in all, i love it.


Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] met een Bailey

De ervaring van Dave met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Bailey Unicorn III Vigo van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 100%* = 103 km/u = 22%

My van is above the 85% recommended but the Sportage pulls it no problem. Have never used it but it's nice to know the car has trailer control should I ever get into trouble.


Kia Sportage III - 2.0 aut. [AWD] met een Xplore

De ervaring van andy met een Kia Sportage III - 2.0 aut. [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Xplore 530 van 1253 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 97 km/u = 18%

faultless performance. a bit soft on the rear nothing a set of progressive springs wont sort out. otherwise supurb, love it,


Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Xplore

De ervaring van andy met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Xplore 530 van 1253 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 107 km/u = 40%

brill car so stable , enough power, I load car full with water , gennies and fuel for racing.only fault rear springs a bit soft. progressive springs being fitted. otherwise perfect.


Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] met een Sterling

De ervaring van J Ball met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Sterling Eccles Sport 524 van 1415 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 103 km/u = 22%

Downgraded from the Sorento to the Sportage with the new Sterling. We rally all year and tour overseas annually. Performance is outstanding, easy tow with good fuel returns, top quality car.


Kia Sportage III - 2.0 [AWD] met een Sterling

De ervaring van peter blackwell met een Kia Sportage III - 2.0 [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Sterling Eccles Sport 554 van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 100%* = 102 km/u = 10%

Have found no problems in towing


Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] met een Bailey

De ervaring van mr g wilson met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Bailey Olympus 530-4 van 1443 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96%* = 104 km/u = 22%

all I can say I wish I,d bought kia earlier.absolute dream to tow with,effortless!


Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] met een Swift

De ervaring van Mr turner met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Swift Challenger 530 van 1600 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 105%* = 104 km/u = 21%

Was worried towed from essex to burnham on sea best tow car ever had top gear most of the time . Have to watch nose weight car and van where great no problems at all


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Sterling

De ervaring van jb met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Sterling Eccles Sport 524 van 1405 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 93%* = 99 km/u = 10%

Scaled down from Sorento and Sterling Jewel to Sportage and Sterling Sport 524. Been towing this combination in UK and Europe for just ovwer 1 year and what a great car. Improved MPG and comfort and yesits Orange, people still remark 'what a good looking car' and troble free to date.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Compass

De ervaring van Ray Davis met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Compass Omega 534 van 1465 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 103 km/u = 20%

I'm towing a 2004 Compass Rally 534 but no option for it in caravan choice so went for nearest weight. Compass is a heavy van but the Kia pulls with ease. Plenty of power when pulling away and overtaking. Rock solid on stability side. Very pleased with the Kia performance although mpg is not good at around 25 mpg at best towing but must see if the cruise control improves this. All in all extremely pleased with the combination.


Kia Sportage III - 1.6 GDI met een Eriba

De ervaring van ravalec met een Kia Sportage III - 1.6 GDI (99 Kw/135 pk bouwperiode: september 2010 - december 2015) en een Eriba Puck 230 van 790 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68%* = 126 km/u = 13%

Très bonne tenue de l'attelage sur tous types de routes avec un avantage certain sur autoroute, vitesse de croisière en France:120 km/h,pointe à 130 km/h avec antilacet Winterhoff.Par contre la faiblesse du couple oblige à rétrograder si perte d'élan en côte.


Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Swift

De ervaring van Chris met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] (135 Kw/184 pk bouwperiode: oktober 2013 - december 2015) en een Swift Challenger SE 565 van 1553 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 99%* = 114 km/u = 38%

I found the combination to be ideal, no bother with side winds etc however to achieve that carefull loading of the van is required to keep the nosewheight manageable. Once on the road performance is excellent and after a while you don't know the van is there hill starts are effortless with more than ample power on tap.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Caravan

De ervaring van Grant Sutton met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (83 Kw/113 pk bouwperiode: november 2004 - november 2005) en een Caravan van 1300 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 148 km/u = 15%

Having fittied a bulldog stabilser to the Abbey Spectrum. With its twin axel and stability, the Kia tows it very well. Acceleration was good although not record breaking. I would definitely recommend the Kia as a tow car and comfortable too


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van sbarrow met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Standaard Caravan van 1600 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 97%* = 104 km/u = 19%

I had a kia sorento for a while with no problems towing,then changed to a new sportage cdri,very pleased with this model but fuel consumption when towing on m6 down to 20mpg,27mpg when van empty.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Mick met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Swift Challenger Sport 544 van 1435 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 108 km/u = 20%

I tow a Swift special edition Archway Ruby Rockingham. No problem at all. Just returned from Italy towed 2650 miles great in all conditions including hairpin bend roads up mountains. Great car solo as well.


Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Lunar

De ervaring van John met een Kia Sportage III - 2.0 CRDI aut. [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Lunar Clubman CK van 1325 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 104 km/u = 39%

Thought I would put a review on for the Kia sportage auto.Could not find any reviews for this car for towing except for the caravan club which was a bit mixed.Need not have worried it is a superb towcar,just come back from a tour round Scotland aprox 2000 miles and I couldn't fault it.Fuel 23-28 towing 40-48 solo.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Abbey

De ervaring van shaun booth met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Abbey Aventura 318 van 1404 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 105 km/u = 21%

s.wapped from a Vauxhall vec 1.9 cdti to kia sportage 2008 model.lots more stability,runs comfatably in sixth gear.all together a far better tow car than a Vectra.really pleased with juice consumption


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van PVW met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Pegasus 462 van 1326 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 104 km/u = 21%

I have used the Kia on two trips with caravan this year,in total about 1600miles. Half towing,the other half on the usual day trips,and driving down narrow Cornish lanes to the beach etc,and it worked out to 31mpg.It tows effortlessly and you can keep it in 6th for surprisingly long periods of time on the motorway.It makes towing a very leisurely affair as the gearbox and steering are very light .
I`m not sure that you really need the wing mirror extensions.The car has done 94k but is like new really,which is a testament to Kia and the previous owners.Before buying this Sportage ,I took a couple of similar vintage x-trails out for a test drive,and both felt like driving a tractor by comparison.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Coachman

De ervaring van Ron Kemp met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Coachman VIP 460/2 van 1410 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 104 km/u = 21%

The Kia towing a Coachman VIP 460/2 1410 Kgs. Purchased this car to tow my new coachman. very impressed after completing some 1850 miles in France. Comfort and mpg better than expected returning some 24mpg. I found that driving mainly in 5th gear at around 58 mph made for easy and comfortable towing. Nose weight needs to be checked as 75kgs. Very pleased with this very affordable 4x4.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Elddis

De ervaring van Neil met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Elddis Avante 556 van 1464 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 104 km/u = 20%

Thus combination is excellent. Used to tow with a mondo and it never felt safe. Now I have a stress free towing experience! I love this suv as my daily car too. It cruises on the motorway at 63 mph and cruise control puts fuel economy up to 29 mpg! Fabulous combination!


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Avondale

De ervaring van Roger met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Avondale Dart 470-2 van 1120 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72%* = 108 km/u = 23%

I have a XS on a 08 plate towing a fairly light caravan. As they say it is easy to forget you have a van on the hook especially when towing on French motorways. Low first gear makes pitching the van very easy.


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Elddis

De ervaring van garry dixon met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Elddis Avante 540 van 1465 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 97%* = 97 km/u = 9%

just returned from southwest france towing my elddis xplore 546 with my sportage and it never missed a beat. could have done with more power on the steep motorway hill but otherwise great motor


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Sterling

De ervaring van chew met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Sterling Europa 550 van 1470 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 104 km/u = 20%

Second caravan pulled with this sportage which is a 06 plate and less than 40k miles, this van is 4 ft longer and heavyer than previous and i can tell the difference. The sportage has no problem once on the move but in and out of the drive or reversing back and forth on to a pitch I can smell the clutch. BUT ! now i have a motor mover on the van its all good. Just thinking about having a tow bar on my insignia so the sportage can have early retirement.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van tommy met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Senator Indiana van 1464 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 104 km/u = 20%

got sportage to replace c5 it tows like a dream climbs hills without effort 32 mpg towing good fun when not


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Debbie met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Ranger 460 van 1139 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73%* = 107 km/u = 23%

I have had a Sportage Titan 57 plate from new - tows my Bailey 470/4 with ease. This is the only car I have towed from and it has given me bags of confidence. Very economical to run too - never had any problems at al


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Bailey

De ervaring van Brian met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Bailey Orion 430-4 van 1247 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 106 km/u = 23%

This is my 2nd review of the Sportage having changed caravans from a Bailey Ranger 510/4 @ 1259 mtplm to the new Bailey Orion 430/4 @ 1247 mtplm. On my first run towing the Ranger and in some high winds, the fuel economy wasn't that great. I had the car in to the dealer to check it out and they upgraded the software. Since then I have noticed a big improvement with towing economy, with the Ranger and now the Orion. As I stated in my last review, the car is excellent towing and feels every bit as stable as my previous Sedona. Having a dog and grand children, I do miss the extra space of the Sedona when the kids are with us, otherwise this is a great vehicle with a 7year warranty, how can you go wrong!!!!


Kia Sportage II - 2.0 CRDi aut. [4WD] met een Bailey

De ervaring van laurie met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi aut. [4WD] (83 Kw/113 pk bouwperiode: november 2004 - november 2005) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 93 km/u = 24%

as a novice touring caravanner i found towing the Bailey ranger 510/4 with my 2.0 automatic Kia Sportage so easy, no effort on bends, hills, acceleration or cross winds, i do think that the manual transmission more suitable as on inclines it appears to down shift too early - i dont really find this a big problem as i can lock the gear in manually. all said and done i would certainly buy another Sportage next time.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van grant hammett met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Pageant Sancerre van 1415 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 104 km/u = 21%

i towed a bailey sancerre with a nissan terrano 2.7 which i found good,but with recent fuel cost and only getting around 20 mpg when towing and only 28 mpg solo.so we decided to change to a 2006 kia sportage.well the towing was very good and getting around 32 mpg with the van on.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Bailey

De ervaring van Brian met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 106 km/u = 23%

I have had the car since Aug 2010 but not towed until now, March 2011. I must say its every bit as stable as my previous 2004 Sedona. I'm disappointed though with the towing mpg, 22mpg. I achived much more with the Sedona 2.9crdi. I towed home from York down the M62 with some high winds 50mph at times and the combo didn't miss a beat. I must say, i wouldn't have set off if I had been aware of such high winds:(
I hope the towing mpg improves with more running, 3500 at the moment. Its ok at 38 - 42 solo on a run.


Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] met een Avondale

De ervaring van r wilson met een Kia Sportage II - 2.7 V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Avondale Eagle van 1460 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 94%* = 110 km/u = 17%

Be gentle when setting off on your journeys as the kia may pull the front off the caravan . Only kidding the kia does the same to the gallon as when my wife is driving around town.I even have to keep nipping myself to remember ive got the caravan on the back.PERFECT MATCH KIA JUST ABIT GREEDY BUT THE RIDE IS BRILL U ONLY LIVE ONCE ?


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Lunar

De ervaring van ian hinsley met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Lunar Lexon SB van 1410 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 103 km/u = 20%

very happy with this car has towed superbly since new mpg approx 29 solo 37 expect it to improve with mileage.
comfort and ride very good great spec for price,very well built and good warranty.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Douggie met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Pegasus 524 van 1464 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 102 km/u = 19%

08 Sportage very good tug 25/27 towing up to 40/42 solo
value for money by a long shot beat any 4x4 anyday great from a standing start good lowdown torque.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Coachman

De ervaring van jeff met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Coachman Amara 520/4 van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 104 km/u = 19%

this car/caravan combination is the best set up i have experienced in 35 years of towing . Its stable on twisty A roads, and its a piece of cake on motorways. This car is the best value for money bar none, ideal tow car.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Coachman

De ervaring van tec met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Coachman Amara 530/4 van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 103 km/u = 19%

Hi I tow with a 2010 kia sportage 4x4 pulling a coachman amara 530/4 it tows it very well returning 25/27 miles to the gallon. at 74% nose weight you have to watch your weight all the time.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Steve W met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Swift Charisma 560 van 1450 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 103 km/u = 20%

Had this car 1 month, replacing Vectra diesel estate. Very good and stable tow, sufficient power for overtaking slow trucks on motorways (about same as vectra). Good mpg solo (40), not so good towing. XS version, loads of kit for the price, especially as price reduced for new model intro. Only faults: ride a bit restless, steering a bit vauge, but this is my first 4x4. Otherwise, very pleased.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Elddis

De ervaring van Garry met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Elddis Xplore 546 van 1309 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76%* = 104 km/u = 21%

no problems at all with pulling up or down lots of torque at low revs but abit thirsty.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Darren met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Swift Charisma 230 van 1300 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76%* = 105 km/u = 21%

I tow a swift charisma 230 maxed up at 1300kg and my 58 plate sportage diesel tows great . The sportage replaced our 06 plate honda cr-v diesel and we find it much more stable and looks good to . GO BUY ONE NOW........


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Compass

De ervaring van JOHN met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Compass Rallye 482 van 1400 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 103 km/u = 20%

This is the best tow car iv`e ever had does everything i want it to do. The only problem is iv`e had to fit new rear tyres at 13000 mlies.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van Glenn met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Standaard Caravan van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79%* = 105 km/u = 21%

Coachman Amara 520/4 ((1158kg) Sportage is an 07, Tows like a dream. Plenty of power for the hills , really stable. Solo or towing the car is a lot of fun with an excellent spec for the money


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van Glenn met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Standaard Caravan van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79%* = 105 km/u = 21%

Coachman Amara 520/4 ((1158kg) Sportage is an 07, Tows like a dream. Plenty of power for the hills , really stable. Solo or towing the car is a lot of fun with an excellent spec for the money


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Swift

De ervaring van COLIN met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Swift Challenger SE 530 van 1495 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 104 km/u = 21%

Wanted to know if the Kia Sportage would be a good match with our swift challenger 530 caravan before we bought it. Seems to be ok. So I will let you all know how I get on if I chose this car.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Mike met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Swift Challenger 540 van 1490 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 103 km/u = 19%

06 model which was purchased a year ago had done 14k miles (replaced Honda CRV petrol) turned out to be a great tow car both fuel economy and general handling compared to the CRV ,solo drive just as good, care needed loading the van to keep within the 75kg tow ball limit. The XS also has cruise control which is great on the motorway with the van on the back together with loads of other standard equipment great looks good finish value for money car!!


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Duggie met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Swift Charisma 555 van 1442 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 104 km/u = 20%

great tow and lot of car for the money not bad on fuel iether 40/42 solo 24/26 towing 1460kg not bad stadle and good lowdown pulling power AND 7 year warrenty


Kia Sportage II - 2.0 CRDi aut. [2WD] met een Abbey

De ervaring van David Cooper met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi aut. [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Abbey GTS Vogue 417 van 1399 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 101 km/u = 24%

I have a new (2008 model) CRDi 2litre diesel auto 2WD towing an Abbey GTS Vogue 417 which is 10years old.
Excellent is all I can say! Towing is no bother at all and stability is very good.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Dave met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Bailey Pageant Limousin van 1578 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 103 km/u = 19%

I have had the Bailey Pageant Limousin from new(Sept 08) and towed with a Hyundai Tucson 4wd 2litre which was ok ,I now have a new Kia Sportage Titan and it tow's the Limousin like a dream.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Jurgens

De ervaring van Pieter Kriel met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (83 Kw/113 pk bouwperiode: november 2004 - november 2005) en een Jurgens Penta van 1390 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 91 km/u = 14%

I had the opportunity to first Tow A Jurgens Palma and lately the Penta. This is a great outfit also if you compare this vehicle's price against other tow vehicles. No problem with acceleration or towing in the hill country around Nelspruit and can recommend it at any time


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Elddis

De ervaring van howard thomas met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Elddis Avante 524 van 1362 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 101 km/u = 9%

i have towed to france on two occasions and found the sportage to be underpowered and thirsty on fuel on the plus side it is a comfortable car to drive i have just bought a 2008 model and look forward to towing with it


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Roy met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Swift Challenger SE 480 van 1366 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 103 km/u = 20%

Excellent vehicle, both solo and towing. It carries all our extensive kit, folding bikes, camp kitchens etc. Good fuel economy, up to 40 mpg solo and 25 mpg towing under all conditions. Only reservation is the rather low tow ball limit of 75kg which means careful loading of the van and subsequent reduction of "ideal", tow ball weight. I note with interest that "Howard" states that the new model has uprated rear dampers, possibly improving my problem. Great car with incredible level of standard equipment. Ours is 2006 XS with several extended continental trips so far!


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Bailey

De ervaring van Dave met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Bailey Pageant S6 Vendee van 1375 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91%* = 100 km/u = 10%

I find the petrol Sportage underpowered on hills too, I also wish I had the diesel! Apart from that its a great car.
Its never let me down and very comfortable and when not towing its almost perfect!


Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] met een Sterling

De ervaring van alan parker met een Kia Sportage II - 2.0 cvvt [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: november 2004 - juli 2010) en een Sterling Europa 520 van 1300 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 99 km/u = 10%

i would say that the petrol sportage feels under powered on any kind of incline but does manage to do the job it is a comfortable car but wish i got the diesel


Kia Sportage II - 2.0 CRDi aut. [2WD] met een Bailey

De ervaring van geoffrey lepage met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi aut. [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Ranger 510/4 van 1223 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75%* = 102 km/u = 25%

i have a 2008 kia sportage auto 2ltr crdi 2 whell drive and it is a joy to drive pulling my new bailey ser.7 miro is 1018 kg. mtplm 1295 kg i have taken it on a trip to cornwall, and to morton in the marsh in good and bad weather some days being very windy so far no problems .


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van howard met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Ranger 460/4 van 1172 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69%* = 106 km/u = 22%

we tow a bailey ranger 460/4, with the new sportage i should add the latest version tows upto 1800kgs not 1600kgs i belive one on the changes they made was to stiffen up the dampers on the back anyway although the van is quite light you hardly notice it on the back the new six speed box is very good plenty of power available oh and the 7 year warranty can be bad when you compare against the rav 4 and freelander its about 6 grand cheaper


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] met een Bailey

De ervaring van geoffrey le-page met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Pageant S6 Monarch van 1239 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77%* = 106 km/u = 22%

I HAVE ONLY JUST GOT THIS OUTFIT AND I CAN ONLY SAY IT IS THE BEST OUFIT I HAVE EVER TOWED.MY CAR IS THE 2.0.CRDI XS 2WD AUTO 2008 MY VAN IS THE NEW BAILEY PAGEANT SERIES 7 MONARCH UP HILL IT PULLS GREAT ON THE FLAT THERE IS NO HOLDS BARD IF YOU ARE THINKING ABOUT A OUTFIT YOU WONT GO WRONG WITH THIS ONE.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Caravan

De ervaring van Steve met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Caravan van 1450 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 102 km/u = 20%

Have an 05 model at the moment towing a Swift Challenger 490 (MTPLM 1450kg). Looking at changing for something different this year as the Wife uses for day to day. Not that we have any problems with it & it tows like a dream.The more I loook the more I am tempted to go for another new Sportage. Am I right in thinking the 08 Model is 6speed? Does this make much difference to Fuel economy?


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Hobby

De ervaring van Gordon met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Hobby Excelsior 650 UFf van 1774 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 99%* = 98 km/u = 16%

The towing limit for Sportage in the UK is 1800kg so this combination isn't overweight here. I have to say I was a little dubious about the experience for the first time but I needn't have worried at all. The outfit was very stable, even at 60 on the motorway. There was a small amount of snaking downhill on the motorway, but the crosswind was forecast at 40-50mph gusts and it felt all of that!!!! With lighter winds I'm sure it wouldn't have been a problem. Hills and B roads were no problem at all and the impact on fuel consumption was a very pleasant surprise at about 15% (remembering the van is 2.4m wide and not 2.3). The combination is really on the limit for the Sportage but I'd happily tow with it anywhere. We're thinking of upgrading to a Sorento later this year, but this is more to do with living in rural Scotland. Can't wait to see what THAT combination tows like!!!!


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Andy met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Pageant S6 Burgundy van 1380 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 105 km/u = 20%

Fantastic, went to france towed like a dream, good on fuel, reliable, use it for work and lesure, family love it
In the recent floods in Yorkshire , just like MR Smith, as all others were stalling, stuck etc the Kia just kept on going, always had Fords prior to this,Never again so well made


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Elddis

De ervaring van john met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Elddis Odyssey 484 van 1382 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 105 km/u = 21%

I find towing with my Kia really good, with no snaking. and it tows my eldis like a dream


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Stuart Smith met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Bailey Pageant S6 Champagne van 1362 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 109 km/u = 21%

Having changed from a Renault Laguna II 1.9 Dci Hatch which I found too light to tow my Bailey Pageant series 5 Champagne with a feeling of safety I am amazed at the difference the Kia 2.0 Sportage makes, not only is it a stable and first class towing vehicle it is extremely economical.
In the recent epic floods around Evesham & Gloucester the Kia performed like a trooper getting us safely through deep floods up steep hills off flooded sites something the Laguna would have never have handled.
On the motorway it cruises even in 6th gear with the van on and on difficult slippery hilly sections you rarely notice the 4 X 4 kicking in.


Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] met een Abbey

De ervaring van Phil met een Kia Sportage II - 2.0 CRDi [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2005 - september 2008) en een Abbey Vogue 520 van 1350 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 105 km/u = 21%

Having swapped from a freelander to the Kia not only specification was a first notice but the all new Kia Sportage is outstanding not only in looks but performance too. It tows our 2006 Abbey 520 Freestyle perfect (81%) match. Not having to gear down too much other than maybe coming out of 6th gear, gives any other 4x4 a run for their money.....maybe cheap to buy but you do get lots and the looks are as good as any X5, volvo and lexus.. both just great.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


BIOD

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap