Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Landrover Defender

Sorteer gebruikservaringen op:

Landrover Defender 90 - 2.4 16v TD met een Paardentrailer

De ervaring van Erwin van Dam met een Landrover Defender 90 - 2.4 16v TD (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 2006 - november 2013) en een Paardentrailer 2 paardstrailer van 1000 kg geplaatst op 18-04-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Ik rij met een Land Rover Series 3 (benzine) uit 1978 en een Westfalia 2paardstrailer uit 1977. Al diverse keren naar Frankrijk geweest en natuurlijk moet je niets van de prestaties verwachten, je mag blij zijn als je aankomt :-) Maar met geduld werkt deze oude combinatie nog steeds perfect.
Om de bovenstaande berekeningen met een Defender90 te verbeteren, paste ik het volgende aan:
banden 205/80R16 (ipv 235)
motorvermogen 60kW (ipv 80) gokje
eigen gewicht 1345kg (ipv 1645kg)
leeggewicht paardentrailer is 800kg (HELAAS doet programma 1800kg voor een lege paardentrailer, dat snap ik niet)
De berekende resultaten zijn nog steeds goed, wat ik ook bevestigen kan. TOP!

Wijzigen


Landrover Defender 90 - 2.4 16v TD met een Eriba

De ervaring van NoŽl met een Landrover Defender 90 - 2.4 16v TD (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 2006 - november 2013) en een Eriba Touring Triton 430 van 1000 kg geplaatst op 15-01-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 53% Berekening >>>>

Verbruik d90+eriba=1/7,5 aan een gemiddelde snelheid 110km/h.Aan Gemiddeld 90km/h 1/10.Verering D90 eigenlijk te hard voor de Eriba.
Eriba te laag van grondspeling! Daarom verhoog met 12cm en de stabiliteit blijf super.

Wijzigen


Landrover Defender 90 - 2.4 16v TD met een Eriba

De ervaring van NoŽl met een Landrover Defender 90 - 2.4 16v TD (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 2006 - november 2013) en een Eriba Touring Triton 430 van 1000 kg geplaatst op 04-05-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 53% Berekening >>>>

Deze combinatie rijd echt super! Natuurlijk rekening houden met de beperkte bodemvrijheid van de caravan ten overstaan van den Defender. Wat wel tof is aan de caravan is waar de Land Rover tussen kan kan ook de caravan door of onder. Ook heeft het trekken geen invloed op het verbruik 1/10 zonder EGR klep natuurlijk.

Wijzigen


Landrover Defender 90 - 2.5 TDi met een Polar

De ervaring van C.P.WILLIG met een Landrover Defender 90 - 2.5 TDi (83 Kw/113 pk bouwperiode: januari 1996 - oktober 1998) en een Polar 560 (2.3) van 1490 kg geplaatst op 25-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Land Rover 110 [Defender] 200Tdi, Polar 550GLE
Experience: Very Stable combination, wind force 8 still fully stable, even with typical gusts of winds when passing farms in open country side. Cruise: 80 - 95 km/h, in 40-45degC (2003, Fr, AutoRoute) 4th gear (prise directe) is used 40% of time to keep main gearbox cool (5th @60% time approx.). Gear ratios perfect. At inclines standing start in Low, mild throttle, and change over from 5th Low to 2nd High with double declutch, smooth. 12% is confirmed in 2nd High, engine working but with ease. Land Rover performs with confidence, consistence and stability. Driver should know that drive style is Gentle, diesel will do its work. At 40-45degC engine oil temp rises to mid-scale, well within tolerance, coolant temp no change whatsoever.

Wijzigen


Landrover Defender 110 - Td5 met een Eriba

De ervaring van Frank Geerts met een Landrover Defender 110 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Eriba Touring Familia 310 GT van 750 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 34% Berekening >>>>

Bijzonder gemakkelijke combinate. Auto heeft er geen enkele moeite mee. Hellingen worden moeiteloos genoemen. Gevaar is dat je heel snel de maximum snelheid te boven gaat. Op de Franse autoroute is het goed opschieten. Verbruik bij goed doorrijden 11/100 diesel

Wijzigen


Engelse reviews
Landrover Defender

Landrover Defender 90 - 2.5 TDi met een Avondale

De ervaring van ged met een Landrover Defender 90 - 2.5 TDi (83 Kw/113 pk bouwperiode: januari 1996 - oktober 1998) en een Avondale Dart 470-2 van 1120 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69%* = 93 km/u = 31%

i tow a avondale rialto 480-2 with my land rover 90 which has a 300 tdi engine 111bhp
This combo is very easy to drive 60mph on motorways always in 5th gear .the van does not sway at all and i get around 26 mpg


Landrover Defender 110 - Td5 met een Caravan

De ervaring van Denis met een Landrover Defender 110 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Caravan van 3500 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 170%* = 84 km/u = 19%

I ,nor anyone else know of any caravans weighing 3500kg. my TD5 tows 1800kg fine.


Landrover Defender 90 - 2.4 16v TD met een Bailey

De ervaring van Dave Oliver met een Landrover Defender 90 - 2.4 16v TD (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 2006 - november 2013) en een Bailey Pegasus GT65 Bologna van 1606 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 93 km/u = 38%

I find the Defender 90 (2013 model) good at towing what is quite a heavy van. the low down torque is especially adept for any hill work. Not the quickest but feels very safe and secure. the utilitarian aspect of the Defender with a sturdy and strong ball plate means no damage if the towing van makes contact on hitching up, always a nightmare with the soft plastic painted bumpers on cars. all in all impressed with my choice.


Landrover Defender 90 - 3.5 V8 [Mk1] met een Compass

De ervaring van g e g met een Landrover Defender 90 - 3.5 V8 [Mk1] (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1983 - december 1986) en een Compass Omega 540 van 1560 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 99%* = 104 km/u = 22%

The Land Rover 90 with the 3900cc V8 is very power full.
it will tow my large compass omega at 60 mph on any road or motorway incline.
.
the only drawback is fuel use at 10mpg petrol or 8mpg on l p g


Landrover Defender 90 - Td5 met een Bessacarr

De ervaring van Richard met een Landrover Defender 90 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Bessacarr Cameo 495 van 1500 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 105 km/u = 35%

Easy peasy. Anywhere, Any time, Every Time


Landrover Defender 90 - Td5 met een Bailey

De ervaring van Paul Bane met een Landrover Defender 90 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Bailey Unicorn Barcelona van 1756 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 97 km/u = 35%

Had no problems whatsoever, a towing experience any one with a large caravan should try.


Landrover Defender 110 - Td5 met een Bailey

De ervaring van Colin met een Landrover Defender 110 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67%* = 99 km/u = 36%

I used this once and although I accept it was a nice stable towcar it's certainly not relaxing. The noise is tiresome and when driving without the van the sluggish response and sloppy handling (combined with the noise) don't result in enjoyable journeys. Go for a large saloon or MPV unless you really need the weight.


Landrover Defender 90 - Td5 met een Elddis

De ervaring van Bob met een Landrover Defender 90 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Elddis Crusader Mistral van 1557 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 103 km/u = 34%

Absolute doddle !


Landrover Defender 110 - Td5 met een Elddis

De ervaring van A STELL met een Landrover Defender 110 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Elddis Crusader Super Storm van 1870 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96%* = 95 km/u = 30%

THE LANDROVER 110 TD5 TOWS VERYGOOD WITH ELDDIS CRUSADER SUPERSTORM IN TOW.HAS NO TROUBLE THROUGH GEARS ON FLAT OR HILLS.ONLY CMPLAINT.IS STEERING LOCK.ON 110 LANDROVER


Landrover Defender 90 - Td5 met een Compass

De ervaring van Richard Corfield met een Landrover Defender 90 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Compass Corona 475 van 1249 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68%* = 102 km/u = 39%

Tows well. Pulls caravan out of muddy fields well! (Has mud-and-snow tyres). A little more fuel consumption versus solo at 50mph to 60mph cruising, but fares very well. Maybe slightly slower than solo on climbs but no problem. Otherwise as if caravan not there. Could take it into the Lake District and not worry about it. Only problem is fitting 2 kids into the older Landrover with side facing rear seats so we'll have to sell it :-(


Landrover Defender 90 - 2.5 TDi met een Swift

De ervaring van Paul Newman met een Landrover Defender 90 - 2.5 TDi (83 Kw/113 pk bouwperiode: januari 1996 - oktober 1998) en een Swift Challenger SE 530 van 1545 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 92 km/u = 29%

This combination is the most efficient that I have ever driven. The Landrover Defender 90 Td5 has never faultered as a tow car. It returns around 23mpg whilst towing (29mpg solo) Gives best results at 55-58mph. Fuel consumption increases when speed is pushed to more than 60mph. Stability has never been a problem, there is little effect from sidewind, or when being overtaken by a large vehicle.
Overall - a super outfit.


Landrover Defender 110 - Td5 met een Fleetwood

De ervaring van a husrt met een Landrover Defender 110 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Fleetwood Heritage 640-CB TA van 1670 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 105 km/u = 31%

tows verygood but not to good on the reverse side cant see the caravan much due to the mirrows apart from that cheaper to run than a rangerover i now have no more silly electric faults which means i can enjoys my holidays more without waiting for the aa


Landrover Defender 90 - Td5 met een Fleetwood

De ervaring van andrew met een Landrover Defender 90 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Fleetwood Heritage 640-CB TA van 1670 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 123 km/u = 37%

TOWS BETTER THAN MY DISCOVERY HOLD THE ROAD BETTER WITH THE VAN ON THAN THE DISCOVERY WHAT MORE CAN I SAY


Landrover Defender 90 - Td5 met een Swift

De ervaring van mr furness met een Landrover Defender 90 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Swift Conqueror 530 van 1680 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 98 km/u = 34%

LIKE A WALK IN THE PARK


Landrover Defender 110 - Td5 met een Coachman

De ervaring van graham morley met een Landrover Defender 110 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Coachman Amara 580 van 1500 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76%* = 97 km/u = 32%

I've got a 4 range rovers (one from each decade ... its a land rover thing!.. buy one and go to a show you will see what i mean) and a 110 landrover and the early rangies ow better than the 110 or the newer air suspended range rovers. Maybe the tired coils on the suspension negates alot of the probs, as the air is twitching all the time. the 110 is just too hard and bobs about all the time. I'm going to try range rover erly progressive spring on the 110 to see if it makes a difference


Landrover Defender 110 - Td5 met een Swift

De ervaring van Barrie Williams met een Landrover Defender 110 - Td5 (90 Kw/122 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2006) en een Swift Conqueror 580 van 1527 kg geplaatst op 08-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 97 km/u = 33%

The best towing car I have ever tried by far. The car is in total control and takes no nonsence from the caravan. Since getting the Defender towing has become positivly relaxing.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap