Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Mazda 3

Sorteer gebruikservaringen op:

Mazda 3 - 1.6i met een Caravelair

De ervaring van Martijn met een Mazda 3 - 1.6i (77 Kw/105 pk bouwperiode: oktober 2003 - april 2006) en een Caravelair Antares Luxe 400 van 1000 kg geplaatst op 13-11-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 62% Berekening >>>>

Op vlakke wegen en autobaan hellingen goede combinatie. In de bergen verwacht er niet te veel van zolang je rijd kom je er wel, zodra je stil komt te staan op een helling dan wordt het lastiger. Auto heeft dan maar net genoeg kracht om weg te komen.

Wijzigen


Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.2-D met een Hobby

De ervaring van Sjaak met een Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.2-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2013 - heden) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1400 kg geplaatst op 15-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Gereden met Hobby 460 UFe van 2009 gewicht 1400 kg
Merk geen verschil met de Shadowline 430 CP 1100kg
Prima stabiel Brandstof gebruik tussen 1:11 tot 1:14
6de versnelling bij 85 km kogeldruk 75 kg

Wijzigen


Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.0 met een Trigano

De ervaring van Jan met een Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.0 (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2013 - heden) en een Trigano Rubis 430 van 1000 kg geplaatst op 21-09-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Deze zomer voor het eerst met deze combinatie op pad (Zuid Frankrijk). De caravan is btw een Rapido Club 44.
Cruise snelheid liggend tussen de 100 en 110, afhankelijk van het verkeer.
Combinatie ligt strak op de weg, ook bij plotselinge stuur correcties hersteld de combinatie zich direct.
Constant gereden in de 5de versnelling, 6 wel bruikbaar alleen dan moest er bij een heuveltje al snel terug geschakeld worden.
Verbruik tussen de 1 op 11 en 1 op 12.
Ook met de combinatie,per ongeluk, terecht gekomen op een berg weggetje met hellingen tot 10%, in de 2de versnelling omhoog, geen centje pijn.
Samenvattend: fijne combinatie met genoeg reserves.

Wijzigen


Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.0 met een Fendt

De ervaring van D.Zijlstra met een Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.0 (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2013 - heden) en een Fendt Saphir 450 QB van 1300 kg geplaatst op 09-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 93% Berekening >>>>

Alhoewel de 2 liter geen geweldenaar is is hij mij heel erg meegevallen. Rijdende naar en van Zuid Frankrijk is het gebruik op de vlakke weg met veel rijden op de cruise rond de 1 op 10 bij een snelheid tussen de 80 en 90 km. Om een stabiele combinatie te krijgen heb ik een kogeldruk van 65 kg aangehouden. De auto op de achterbank en kofferruimte voldoende beladen. Ook de belading van de caravan luistert nauw. Zoveel mogelijk op of voor de as beladen als dat allemaal in orde is dan is dan is het een prettige combinatie om mee rijden mede door het rustige lopen van de 2 liter motor.

Wijzigen


Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.2-D met een Elddis

De ervaring van sjaak met een Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.2-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2013 - heden) en een Elddis Xplore 402 van 1020 kg geplaatst op 02-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

Fijne trekauto gereden met eldiss shadowline 430 cp 1100 kg
verbruik 8.5 ltr op 100km 6de versnelling mogelijk op vlakke weg vanaf 85 km kan verder alles aan gereden in scandinavie ong 5000km

Wijzigen


Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.2-D met een Elddis

De ervaring van sjaak met een Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.2-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2013 - heden) en een Elddis Xplore 402 van 1020 kg geplaatst op 02-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

Fijne trekauto gereden met eldiss shadowline 430 cp 1100 kg
verbruik 8.5 ltr op 100km 6de versnelling mogelijk op vlakke weg vanaf 85 km kan verder alles aan gereden in scandinavie ong 5000km

Wijzigen


Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.2-D met een Fendt

De ervaring van Andy met een Mazda 3 Mk III Hatchback - 2.2-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2013 - heden) en een Fendt Saphir 420 QF van 1220 kg geplaatst op 06-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Geweldige trekker! De 6e versnelling is nauwelijks bruikbaar, het kan wel, maar de motor bromt licht. (Misschien als er meer kilometers op zitten wordt dit beter. Ik had er maar 1500km op zitten toen wij vertrokken).
Maar 100Km/uur in de In 5e versnelling (=2000 toren) en er is weinig dat hij niet aankan. Bij Luik even in zijn 4 en dan makkelijk 100km/uur naar boven! Een waar genot. Op 80km wegen is de 5e net te hoog maar in zijn 4 draait hij maar 2200 toeren, lekker rustig en ook de mogelijkheid snel te accelereren.
Met 75kg disselgewicht is de combinatie zeer stabiel, ook heuvel afwaarts. Er zijn zelfs momenten wanneer je vergeet dat de caravan er achter zit!
Eigenlijk tot dus ver is het enige probleem, dat je ongemerkt te hard gaat rijden. Gelukkig kan je ook een waarschuwing instellen dat piept als je over een bepaalde snelheid gaat.

Wijzigen


Mazda 3 - 2.0i met een Caravan

De ervaring van anton wieringa met een Mazda 3 - 2.0i (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2003 - april 2006) en een Caravan van 1000 kg geplaatst op 01-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

wij gaan met deze caravan al 13 jaar weg waarvan een keer met deze auto, onze vorige mazda3 met 1.6 was ook voldoende maar wilde graag een zwaardere 2.0 heb bij de mazda1.6 een breede dakkoffer gekocht kleinste model die bij snelheden boven de 90km werkt als een spoiler en het verbruik terug bracht naar 1 op 8 dit ook omdat wij met twee tieners op vakantie gaan en zodoende het gewicht van de caravan omlaag brachten en het gewicht van de auto verhoogde. ben zeer tevreden over deze auto met onze relatieve kleine caravan

Wijzigen


Mazda 3 - 1.6 CiTD met een Caravan

De ervaring van Gertjan Kranenonk met een Mazda 3 - 1.6 CiTD (81 Kw/110 pk bouwperiode: januari 2004 - april 2006) en een Caravan van 900 kg geplaatst op 14-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 60% Berekening >>>>

We zijn met de mazda 3 1.6citd naar het Beijersewoud geweest vlak bij de grens van Oostenrijk met hellingen
van zo,n 13%.het rijd perfect bij het inhalen van een vrachtwagen kan je naast de vrachtwagen al terug naar de vijfde versnelling.

Wijzigen


Mazda 3 Mk II - 1.6 CiTD met een Burstner

De ervaring van M Toonders met een Mazda 3 Mk II - 1.6 CiTD (80 Kw/109 pk bouwperiode: april 2009 - augustus 2013) en een Burstner Averso 420 TS van 1220 kg geplaatst op 15-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Prima combinatie, heb caravan niet zwaar beladen omdat we slecht met tweeen op vakantie gaan. In de bergen de kent ie geen grenzen. Op de autobaan makkelijk 100 km te halen. ( Duitsland)

Wijzigen


Mazda 3 - 2.0i met een Eriba

De ervaring van anne met een Mazda 3 - 2.0i (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2003 - april 2006) en een Eriba Touring Troll 540 GT van 1300 kg geplaatst op 12-02-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

sinds 4 jaar rij ik met deze combinatie,altijd naar n-italie en zwitserland in de bergen met zijn passen en toch wel flinke helligen(simplon,gotthart enz.)en nooit problemen,alles gaat met gemak,ook geen temp.problemen met mijn 3 sedan.Altijd rij ik met AC aan (moet van mijn vrouw).Verbruik is zo'n 1/10.De auto zelf kan wel wat extra bagage gebruiken.

Wijzigen


Mazda 3 II - 1.6i aut. met een Caravelair

De ervaring van G.van der Hoorn met een Mazda 3 II - 1.6i aut. (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2006 - april 2009) en een Caravelair Ambiance style 400 van 1000 kg geplaatst op 22-05-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Op vlakke vegen geen probleem. Met tegenwind bij 80 km/uur duidelijk meer schakelmomenten. Verbruik 1:10.
Met slingerdemper weinig last van vrachtwagens. Met Blokkeren in juiste versnelling nog geen ervaring.

Wijzigen


Mazda 3 II - 1.6 CiTD hp met een Chateau

De ervaring van C Heijbroek met een Mazda 3 II - 1.6 CiTD hp (80 Kw/109 pk bouwperiode: april 2006 - april 2009) en een Chateau Calista 450 FTU van 1215 kg geplaatst op 22-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Vorig jaar naar Italie geweest met deze combinatie en terug via Oostenrijk. Op de vlakke weg altijd in z'n 4e versnelling maar dan kon ook de airco aan. Gemiddelde snelheid 95km. In Italie is deze snelheid te laag op de hoofdwegen, vrachtwagens drukken je van de weg. Hier 105km gereden maar dan wel met veel schakelen. In de bergen meer dan genoeg trekkracht.

Wijzigen


Engelse reviews
Mazda 3

Mazda 3 II Sport - 2.0 CiTD met een Bailey

De ervaring van Bill Tweedie met een Mazda 3 II Sport - 2.0 CiTD (105 Kw/143 pk bouwperiode: april 2007 - april 2009) en een Bailey Orion 440-4 van 1249 kg geplaatst op 22-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91%* = 104 km/u = 24%

Just picked-up my new Orion from Dorset and travelled home to Devon 120 miles.The Mazda pulled easily;and I had to watch my speed.It would be easy to forget you are towing.Excellent match at 83% and I would recommend this pairing..


Mazda 3 - 1.6i aut. met een Compass

De ervaring van steve met een Mazda 3 - 1.6i aut. (77 Kw/105 pk bouwperiode: oktober 2003 - april 2006) en een Compass Corona 472 van 1194 kg geplaatst op 22-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 112%* = 85 km/u = 15%

wouldnt pull the skin off a rice pudding


Mazda 3 II Sport - 2.0 CiTD met een Bailey

De ervaring van Alan Bellwood met een Mazda 3 II Sport - 2.0 CiTD (105 Kw/143 pk bouwperiode: april 2007 - april 2009) en een Bailey Ranger 520/4 van 1260 kg geplaatst op 22-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 104 km/u = 23%

Do not let this cars looks fool you into thinking it is a mild mannered little runabout. It has a 2.0 turbo diesel unit which is capable of pulling its 85% with ease. It is just as good as the 2.0 diesel mondeo but gives a better mpg and a much nicer car to run solo. I went to cornwal last year, Weymoth and the new forrest this year, and the car never missed a beat. The trip to Weymouth was into 40 mph winds and gusts but you would have never known. The car is low and pulls very well. I am very impressed with it. It may look small but it's got more guts than than a pub darts team.l


Mazda 3 Mk II - 1.6 met een Elddis

De ervaring van steve walker met een Mazda 3 Mk II - 1.6 (77 Kw/105 pk bouwperiode: april 2009 - augustus 2013) en een Elddis Avante 524 van 1420 kg geplaatst op 22-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 113%* = 86 km/u = 6%

this car would not pull the skin off a rice pudding the car almost blew up that was just trying to get up the kirb ive had 3 clutches and one gear box the car is a nightmare theres more power in the motor mover dont get one mr and mrs d green


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap