Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Mercedes-Benz GLK-klasse

Sorteer gebruikservaringen op:

Mercedes-Benz GLK - 200 CDI aut. met een Biod

De ervaring van Wim Roovers met een Mercedes-Benz GLK - 200 CDI aut. (105 Kw/143 pk bouwperiode: juli 2010 - juli 2015) en een Biod Nomade van 1200 kg geplaatst op 14-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Na eerder een Mercedes C-klasse 180CDI te hebben gereden nu de Biod Nomade gereden met de Mercedes GLK aut. diesel. Perfecte combinatie. Zeer stabiel, gemakkelijk inhalen en zeer comfortabel rijden. Vooral bij rotondes doet de automaat het rijden simpel maken. Op de snelweg rijd ik met max. stand 6 en over de D-wegen in Frankrijk in stand 5. Hiermee voorkom ik dat de auto gaat wringen. het lijkt me beter voor de automaat. Alhoewel hij geen enkel probleem geeft als ik dit niet doe. V.v. Portugal geweest, verbruik ongeveer 9-9,5 liter per 100 km. Kortom een stabiele combinatie waarbij je moet opletten dat je ongemerkt niet te hard rijdt. Wegenbelasting en verzekering koten iets extra maar dat lever zeer veel rijplezier op.

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. met een Kip

De ervaring van Thijs Paanakker met een Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: september 2009 - juli 2015) en een Kip Sky Line 44 TDB Special van 1260 kg geplaatst op 22-06-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Vorig jaar deze combinatie van mijn ouder mogen lenen en naar bretagne gereden. Wat een fantastisch ervaring was dat. Net een week ervoor mijn BE rijbewijs gehaald en dit was dus mijn eerste ervaring met een caravan. Geen moment te weinig vermogen. Grote stukken 110 gereden (lees net dat het met deze combi eigenlijk maar 90 gereden mag worden) Maar dan verbruikt de auto wel iets meer dan 1:10, maar alsnog zeer acceptabel. Ik vond het zeer ontspannen rijden en geen moment het gevoel gehad dat de caravan de overhand had, ook in situaties waarin hard geremd moest worden voelde alles veilig. Mijn ouders hadden er een paar universele spiegels op zitten waarmee je nauwelijks voorbij de combinatie kon kijken. Ik heb mijn vader met zijn verjaardag een paar emuk spiegels kado gedaan welke speciaal ontworpen zijn voor deze auto (100215)+- 100 euro. Mijn ouders zijn net een week op vakantie en ze bevallen heel erg goed. Veiligheid boven alles.

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. [4Matic] met een Fendt

De ervaring van De Beer met een Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. [4Matic] (125 Kw/170 pk bouwperiode: oktober 2008 - juli 2015) en een Fendt Bianco 465 TG van 1450 kg geplaatst op 06-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Inderdaad een geweldige auto om een caravan mee te trekken, in dit geval een Fendt 465 TGE. Deze combinatie is bijzonder veilig, nooit het gevoel dat e.e.a. uit de hand loopt, inhalen van vrachtauto of een keer sneller invoegen geen enkel probleem, gas erop en de combinatie versnelt onmiddelijk, zeer stabiel en veilig. Ook diesel verbruik valt enorm mee, 650 km op een volle tank. Auto is eigenlijk iets te groot voor de caravan, maar o zo veilig en stabiel. Spiegels zijn simpel op de bestaande te monteren, geen enkel probleem, overzicht is prima. Rij gemiddeld 85km p/uur en dat is zeer relaxed en zuinig. Ook zonder caravan een fijne auto, kost wel iets maar dan heb je ook een fijne en veilige auto, tegenwoordig een fijn idee.

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. met een Kip

De ervaring van Jan Borst met een Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: september 2009 - juli 2015) en een Kip Grey Line 47 TDB Special van 1455 kg geplaatst op 04-02-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Sinds 1 jaar in bezit van een GLK 220 CDI. Ik rijd nooit harder dan 100km/6e versnelling en kom dan uit op een verbruik van ruim1:10. Fantastisch trekauto. Ligt door zijn eigen gewicht rotsvast op de weg.

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 200 CDI met een LMC

De ervaring van filip met een Mercedes-Benz GLK - 200 CDI (105 Kw/143 pk bouwperiode: juli 2010 - juli 2015) en een LMC Musica 520 D van 1600 kg geplaatst op 22-12-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Nog even toelichten de GLK 200 is een handgeschakelde bak met achteraandrijving , die een verbruik geeft van 5.5 l op 100 met 20.000 km op de teller

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 200 CDI met een LMC

De ervaring van filip met een Mercedes-Benz GLK - 200 CDI (105 Kw/143 pk bouwperiode: juli 2010 - juli 2015) en een LMC Maestro 552 E van 1587 kg geplaatst op 22-12-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

zuid Frankrijk gedaan met sleurhut aan de haak wagen GLK 200 cdi sleurhut Lmc 520 1600 kg .
reed heel prettig , alles via de nationale wegen en verbruik was 8.5 op 100 km nooit geen trekkracht te kort gekomen . loopt probleemloos 100 km zonder nare bevindingen

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. [4Matic] met een Hobby

De ervaring van verachtert jozef met een Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. [4Matic] (125 Kw/170 pk bouwperiode: oktober 2008 - juli 2015) en een Hobby De Luxe 540 UL van 1476 kg geplaatst op 19-10-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

goed uitgebalanseerd geheel ,tot 80 kg op kogeldruk , verbruik 9.9 liter / 100km , snelheid steeds 90km per uur op snelwegen , rij met caravan frankrijk , griekenland, duitsland, luxemburg , maar laat ieder jaar onderhoud caravan doen ook, geweldige trekwagen is wel diesel versie

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. met een Wilk

De ervaring van Rutger met een Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: september 2009 - juli 2015) en een Wilk S5-450 HTD van 1383 kg geplaatst op 10-12-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Afgelopen zomervakantie met deze combinatie naar Zweden geweest en dit is ons zeer goed bevallen. Geen moment kom je vermogen te kort. Op de snelweg schakelt de automaat bij 100 km in de 7 versnelling, toerental is dan 1600 en verbruik schommelt tussen de 1 op 10 tot 1 op 11 km. Top combinatie en een genot om mee te rijden.

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. [4Matic] met een Boottrailer

De ervaring van vercauteren.jo@telenet.be met een Mercedes-Benz GLK - 220 CDI aut. [4Matic] (125 Kw/170 pk bouwperiode: oktober 2008 - juli 2015) en een Boottrailer 1500 kg van 1850 kg geplaatst op 02-02-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 93% Berekening >>>>

Rijden met de GLK is een fijne ervaring. Hij kost inderdaad ook iets maar je krijgt zoveel waar voor je geld. Wij trekken er een boottrailer mee welke in beladen toestand wel eens de 1900kg bereikt. Hij trekt deze met de vingers in de neus. De 7 versnellingsbak doet zijn werk alsof het een lust is. Nooit maar dan ook nooit heb je het gevoel dat de auto moet "werken". Wij hebben de trekhaak "af fabriek" laten plaatsen. Dit heeft als voordeel dat het koelsysteem is aangepast alsook een oliekoeler is voorzien voor de automaat. Ook heeft het ESP een antislinger detectie voor de aanhanger. Wij zijn afgelopen zomer met de combinatie naar het Lago Maggiore geweest, het totale traject cruise op 100 km/u een verbruik van 8,6 liter per 100km!!! met 4 personen in de auto + bagage. Ook de stilte en sereniteit waarmee de auto zijn "werk" doet is verbluffend. Deze auto is een echte aanrader.

Wijzigen


Mercedes-Benz GLK - 320 CDI V6 aut. [4Matic] met een Kabe

De ervaring van J.A.C. van Gils met een Mercedes-Benz GLK - 320 CDI V6 aut. [4Matic] (165 Kw/224 pk bouwperiode: oktober 2008 - september 2009) en een Kabe Ametist GLE van 1560 kg geplaatst op 22-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Deze combinatie is voortreffelijk. De auto heeft op de meest steile helling / bergpas echt meer dan voldoende trekkracht. Op de snelweg is een kruissnelheid van 100km/u probleemloos. De 6-cilinder wordt wel dorstig als je hem laat werken! Solo op rijkswegen met tempomaat verbruikt ie 8 ltr. op 100 km. (meer dan netjes) Het verbruik in de vakantieperiode door de Alpen/PyreneeŽn, vervolgens in tempo over de Autobahn loopt het verbruik op naar 12 ltr. op 100 km. Kost wel wat, maar je krijgt er veel voor terug. Heerlijke combinatie om mee te reizen!!
Wanneer de sneeuw tot aan de assen staat trekt ie de combinatie haast in stationair-toerental vooruit! Ongelooflijk.

Wijzigen


Engelse reviews
Mercedes-Benz GLK-klasse

Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


ITBS - Veilig op weg Foto

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap