Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Mitsubishi Carisma

Sorteer gebruikservaringen op:

Mitsubishi Carisma - 1.6 met een Elddis

De ervaring van Niek met een Mitsubishi Carisma - 1.6 (76 Kw/103 pk bouwperiode: juni 1999 - januari 2005) en een Elddis Xplore 304 van 1150 kg geplaatst op 05-05-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Mitsubishi carisma 1.6 van 2000 goede ervaring met het rijgedrag. 5e versnelling op vlakke weg en kleine heuvels goed te gebruiken. als je op tijd terug schakelt zijn de klimmen ook goed te nemen (Namen) kwam boven met 75 km/u. goed stabiel. rijd er vlot mee weg. verbruik was rond de 1;10,5 wat ik goed vind want wij zijn door de Ardennen en Vogezen gereden en daarna langs Parijs terug naar NL terug.
mijn ervaring was dat het zeer ontspannen rijden was met deze combinatie, wel goed op de kogeldruk gelet(60 Kg) goede reis alvast.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Hobby

De ervaring van marcel hannemann met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Hobby Exclusive 495 van 1376 kg geplaatst op 19-04-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe makkelijk ik bergop kan rijden op weg naar Zuid-Frankrijk met mijn Hobby 495UFe Exclusive. 95km/h in de drie is voor veruit de meeste hellingen geen probleem. Op vlakke weg lukt het vaak niet om harder dan 85 km/h te rijden omdat de combinatie instabiel wordt. Bergaf word ik vaak weer ingehaald door de vrachtwagen die ik zojuist bergop gepasseerd ben. Gemiddeld verbruik naar Zuid-Frankrijk is 13 liter op 100 km.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Kip

De ervaring van Robert met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Kip Kompakt 37 EK van 950 kg geplaatst op 23-04-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Goede combinatie. Zuid Frankrijk twee keer per jaar met een gemiddeld verbruik van 1 op 15 zonder caravan en 1 op 11 met de kleine Kip. De Carisma trekt de caravan makkelijk en op de vlakke weg in de 5de versnelling.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Hobby

De ervaring van Ron Zandvliet met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Hobby Exclusive 460 van 1335 kg geplaatst op 29-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Ben nog even terug. Inmiddels met de Mits spanje aangedaan helemaal klasse geen olieverbruik geen temperatuurellende. Doe maar na met een auto van 14 jaar oud en 26000 km

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Hobby

De ervaring van Ron Zandvliet met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Hobby Exclusive 460 van 1335 kg geplaatst op 07-06-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Ga dit jaar met de GDI (250,000 km) naar spanje heb hem eerst in duitsland (moezel) getest met de Hobby 460. 1350 kilo. Moet zeggen van te voren had ik gierende hartkleppen. Maar wat blijkt de grootste afdalingen beklimmingen alles binnendoor helemaal geweldig ging met gemak. maar 1 maal in zn 2 moeten zetten. Mits mag blijven

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI aut. met een Hobby

De ervaring van W.Waas met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2001 - september 2003) en een Hobby De Luxe 400 SF van 1157 kg geplaatst op 15-11-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Rijdt op Frankrijk en Noord Spanje of Zwitserland En midden Italie Met mijn Mitsubishi-1.8 GDI aut.als trekauto van een Hobby clasic bouwjaar 1993 geladen gewicht 1050 kg Combinatie rijd al jaren bijzonder goed
Verbruik +/- 10,1/2 Ltr.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Caravan

De ervaring van velkers met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Caravan van 1025 kg geplaatst op 25-10-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

Rij al jarenlang met de carisma in combinatie met een hobby 420 luxe.Prima combinatie auto heeft genoeg power(mits je genoeg schakelt)120 is een prima kruisslelheid in het buitenland,en het verbruik valt ontzettend mee(zeker in vergelijking met sommige franze automerken)Voor mij een topper

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.6 met een Hobby

De ervaring van Rene met een Mitsubishi Carisma - 1.6 (76 Kw/103 pk bouwperiode: juni 1999 - januari 2005) en een Hobby De Luxe 400 KB van 1150 kg geplaatst op 05-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Overtrof mijn verwachtingen. Wel inderdaad boven de 2500 toeren houden. Rijdt in vijfde versnelling zonder problemen, uiteraard in vierde versnelling beter bij de les en dan bij 100 km/u nog rustig. Gem. verbruik 1:10 / 10,5. Ondanks lagere waardering toch een stabiele en redelijk vlotte combinatie om goed mee te komen met het andere verkeer.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Knaus

De ervaring van j.t.a.v.leeuwen met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Knaus Azur 450 FU van 1300 kg geplaatst op 16-04-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89% Berekening >>>>

Ben eerste eigenaar van Mitsubishi Carisma 1.8 GDI,deze wordt in sept.10 jaar trekt al evenlang een Knaus Azur 1200kg die net zo oud is naar volle tevredenheid.Trips naar zuid Engeland,noord Finland,zuid Spanje,zuid Frankrijk alles probleemloos.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Knaus

De ervaring van M.v.Engelen met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Knaus Sudwind 400 FD van 1200 kg geplaatst op 12-04-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Achter deze carisma hangt al jaren een Knaus Sudwind 400TFM(max. gewicht 1300kg.). Het is een prima trekauto en zonder al teveel wind op de kop rij ik veelal in de 5e versn.. Benzineverbruik gem. 1 op 10!! Wel heb ik zwaardere achterveren laten monteren. Klimmen doet ie, mits in de juiste versnelling(geldt niet voor iedere auto) als de beste. Dit najaar ga ik waarschijnlijk over op een Space-Star 1,8l..

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Chateau

De ervaring van rene potasse met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Chateau Calista 450 Chalet van 1260 kg geplaatst op 29-12-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

Met chateau chalet caravan van 1200 kg gaat het net. Heb hellingen genomen tot ongeveer 11 %, maar dan alleen in de eerste versnelling. Bij stilstand op helling is het lastig weg komen.Nooit last gehad van hoge temperatuur van koelwater van de motor met beruik van airco.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Chateau

De ervaring van J.J. van Zoelen met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Chateau Calista 390 HU van 1100 kg geplaatst op 13-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Rijd met vergelijkbare caravan(Chateau Chiara 400N). Bevalt goed. Kan er goed hellingen mee op komen. Bijtijds schakelen was geen probleem. Op rechte wegen was vaak 100 km/u haalbaar. Bij wegtrekken kon andere weggebruikers niets anders doen dan mij nakijken.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Fendt

De ervaring van Henk Pijper met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Fendt Saphir 470 TKD van 1330 kg geplaatst op 07-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89% Berekening >>>>

Het is mij reuze meegevallen. Toen ik deze Fendt gekocht had en daarna pas van deze website hoorde ben ik gaan kijken. Daaruit bleek dat het niet de meest ideale combinatie is. De eerste keer dat ik naar Italie ging en de Brenner pass nam was ik benieuwd naar de prestaties. Bleek geen enkele probleem te zijn. Wel zorgen dat je op tijd schakelt. Terug over de Gotthardpass gaf het ook geen enkel probleem.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI aut. met een Caravan

De ervaring van D.N.Zwart met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2001 - september 2003) en een Caravan van 1000 kg geplaatst op 29-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 99% Berekening >>>>

Wij rijden al 10 jaar met deze combinatie,ook met fietsen achterop,zonder probleem.Ligt vast op de weg en klimt inderdaad zonder probleem

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.6 met een Chateau

De ervaring van A.A.Hildebrand met een Mitsubishi Carisma - 1.6 (76 Kw/103 pk bouwperiode: juni 1999 - januari 2005) en een Chateau Calista 390 HU van 1100 kg geplaatst op 03-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Ik heb goede ervaringen met deze combinatie.In 2005 naar Portugal geweest in mei/juni,veel in Frankrijk;vorig jaar PRAAG gedaanen we gaan dit jaar Tsjechie rond langs het Reuzengebergte.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Kip

De ervaring van Rob met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Kip Kompakt 37 EK Special van 950 kg geplaatst op 27-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Wij hebben een Kip Greyline 42 van 1100 kg en gaan twee keer per jaar naar zuid Frankrijk. De 1.8 GDI met 230.000 km. op de klok trekt de Kip fantastisch met een verbruik van rond 1 op 10. Goed schakelen en optijd is voor de GDI een koud kunstje.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Knaus

De ervaring van r. dekker met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Knaus Azur 400 van 1200 kg geplaatst op 21-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

onze auto klopt alleen de caravan is iets lichter in gewicht! geen ervaring in het buitenland wel met vakanties in nederland en is de combinatie heel goed. moet wel dit jaar voor nieuwe schokdempers.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.6 met een Dethleffs

De ervaring van Peter met een Mitsubishi Carisma - 1.6 (76 Kw/103 pk bouwperiode: juni 1999 - januari 2005) en een Dethleffs Camper 430 T van 1180 kg geplaatst op 24-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Carisma 1.6 van 2001 met een Dethleffs 420 vind ik geen aanrader. Bij Luik in z'n twee naar boven en naar beneden het gevoel dat de caravan de macht wil overnemen. Ook boven de 90 km/u een onbehagelijk gevoel over de stabiliteit van het geheel.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.6 met een Burstner

De ervaring van w.mertens met een Mitsubishi Carisma - 1.6 (76 Kw/103 pk bouwperiode: juni 1999 - januari 2005) en een Burstner Belcanto 435 van 1200 kg geplaatst op 23-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

goede rijeigenschappen in combinatie met een burstner fun 435.Wel een benzine verbruik van 1:8.Bij hellingen van 5%of meer wel goed te doen maar moet men wel een startsnelheid hebben van ca.110km/h om met 70/80 km/h boven te kunnen komen en begin dus met de vijfde versnelling om daarna in de vierde versnelling over te schakelen.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.6 met een Adria

De ervaring van ger vissers met een Mitsubishi Carisma - 1.6 (76 Kw/103 pk bouwperiode: juni 1999 - januari 2005) en een Adria Altea 430 PH van 1000 kg geplaatst op 27-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Mitsubishi carisma 1.6 bj.december 2001 fijne auto voor onze caravan : Adria unica 430 ph kan prima mee en rijd best zuinig met de caravan 1:11,5 is goed mogelijk ben ook naar Frankrijk geweest (bretagne) en het rijden over hoge bruggen en bergen is geen probleemtoerental wel boven 2000 toeren houden anders verliest hij zijn trekkracht fijne autoplezier toegewenst.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een LMC

De ervaring van e,ijlstra met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een LMC Munsterland 475 RD van 1350 kg geplaatst op 11-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

mijn ervaring is goed alleen zodra je met 30 graden of meer in frankrijk moet klimmen moet je constant de temperatuur meter in de gaten houden hij zit constant tegen het rode aan dus tijdens het klimmen airco uit

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.6 met een Hobby

De ervaring van Rogér met een Mitsubishi Carisma - 1.6 (76 Kw/103 pk bouwperiode: juni 1999 - januari 2005) en een Hobby Excellent 440 SF van 1275 kg geplaatst op 02-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Mitsubishi carisma 1.6 bj2000
Fijne auto voor onze caravan, 5e versnelling is op de autosnelweg goed te gebruiken mits je maar zo rond de 100km rijdt, bij lagere snelheden is het goed rijden in de 4e versnelling toerental +/- 2500 bij 90km.
Combinatie voelt zeker aan, waardoor je lekker ontspannen aan komt op de plek van bestemming.
Verbruik op de lange afstand naar oostenrijk, met een rij snelheid rond de 100 is 1:11 dit is zeker geen slecht resultaat, gezien dat soort gelijke auto's hier zeker toch wel een paar liters extra voor nodig hebben, en met de brandstof prijzen van tegenwoordig hou je al gauw en paar extra centjes over voor je verblijf.

Voor een ieder die dit leest, fijne vakantie alvast.

Wijzigen


Mitsubishi Carisma - 1.9 TD met een Biod

De ervaring van J.Jonker met een Mitsubishi Carisma - 1.9 TD (66 Kw/90 pk bouwperiode: november 1996 - januari 2001) en een Biod Cruiser van 1000 kg geplaatst op 12-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Mijn ervaring met een Biod 400TL en Carisma TD zijn positief vlakke weg, 5e versn. zeer goed te doen 90 /95km.
trekken bergachtig gebied vind ik goed, ook autobaan oa. bij Kassel goed mee te komen.

Wijzigen


Engelse reviews
Mitsubishi Carisma

Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI met een Caravan

De ervaring van L Ratcliff met een Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 1997 - oktober 2004) en een Caravan van 1075 kg geplaatst op 12-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 176 km/u = 12%

I have had 2 !.8 GDI cars and towed An Eldiss Whirlwind 997kg and now have a 1995 Ace Jubilee 1100kg max weight and both Carisma towed exremely well,returning petrol consumption of between 28 and 22mpg, depending on conditions.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap