Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Nissan Qashqai

Sorteer gebruikservaringen op:

Nissan Qashqai 1.6 dCi met een Delta

De ervaring van Izašk Melse met een Nissan Qashqai 1.6 dCi (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2014 - heden) en een Delta Euroliner 4700 EB van 1280 kg geplaatst op 14-06-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Zojuist zijn wij terug van een trip van 4300 km door Frankrijk en Spanje. De Qashqai 1.6 dci heeft geen enkele moeite met onze Delta Euroliner van geladen ca 1400 kg. Een verbruik van 1 op 11 - 12 met caravan is goed haalbaar. Boven de 100 km p. uur iets meer. Ook geen enkele slingerneiging waargenomen. Kortom een kloeke caravantrekker!

Wijzigen


Nissan Qashqai 1.6 DIG-T met een Hobby

De ervaring van Walther de Bruin met een Nissan Qashqai 1.6 DIG-T (120 Kw/163 pk bouwperiode: november 2014 - heden) en een Hobby Excellent 455 UF van 1270 kg geplaatst op 11-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Wat een geweldige combinatie is dit! Auto is makkelijk in het optimale toerenbereik tussen 2.000/3.500rpm te houden. T/m 5e versnelling zeer goed bruikbaar. Doordat de turbo erbij komt als je op lange hellingen terugschakelt, kun je zelfs weer versnellen. T/m 105km. blijft de combinatie stabiel, daarna wel wat instabieler. Met gemiddeld 95-100km. een verbruik gehaald van 1:11. Wel wat beter dan met mijn vorige trekauto: Kia Sportage 2.0 AWD. Die trok slecht en haalde 1:7 maximaal. Deze Quashqai is zeer als trekauto aan te bevelen.

Wijzigen


Nissan Qashqai 1.6 DIG-T met een Fendt

De ervaring van de Vries met een Nissan Qashqai 1.6 DIG-T (120 Kw/163 pk bouwperiode: november 2014 - heden) en een Fendt Topas 510 TFB van 1500 kg geplaatst op 03-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Indien de belading goed op orde een prima combinatie, ook in de bergen geen probleem, kunt rustig in de 4de of 5e versnelling rijden..Kogeldruk op 85kg gehad. Benzine verbruik rond 1 op 9.

Wijzigen


Nissan Qashqai 1.6 DIG-T met een Caravelair

De ervaring van Gerrit met een Nissan Qashqai 1.6 DIG-T (120 Kw/163 pk bouwperiode: november 2014 - heden) en een Caravelair Antares 460 van 1162 kg geplaatst op 01-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Deze combinatie is gewoon weg top .
Ligt stabiel op de weg en voldoende trekkracht over.
Benzine verbruik meet ik niet , kan dan beter thuis blijven

Wijzigen


Nissan Qashqai 1.5 dCi met een Hobby

De ervaring van J.E. Semmelink met een Nissan Qashqai 1.5 dCi (81 Kw/110 pk bouwperiode: januari 2014 - heden) en een Hobby Excellent 440 SFr van 1288 kg geplaatst op 24-06-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

Dit jaar +/- 3000 km gereden. De vakantie was in Oostenrijk. De combinatie is een Nissan Qashqai 1.5 dci en een Hobby caravan 4.40 SF beladen tot ongeveer 1300 kg. De Nissan heeft geen enkele moeite met het trekken van de caravan op vlakke en heuvelachtige wegen (cruise-control vaak in de 6e versnelling). Kruissnelheid zo veel mogelijk tussen de 90 en 95 km.. Bij lange hellingen moest er af en toe teruggeschakeld worden naar de 4e of 5e versnelling. De combinatie Nissan met Hobby vind ik zeer goed en stabiel.
Het verbruik viel zeer positief uit.(1 op 13/14).

Wijzigen


Nissan Qashqai 1.6 dCi met een Hobby

De ervaring van bpvanlier met een Nissan Qashqai 1.6 dCi (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2014 - heden) en een Hobby Excellent 495 UFe van 1459 kg geplaatst op 19-04-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Goede trekauto heb een caravan van 2009 tot 1500kg afgelopen jaar met deze combi in geiranger noorwegen geweest voldoende trekkracht en brandstof gebruik valt ook mee zelf op de terug weg van af middelfart tot klazienaveen een verbruik gehad van 1 op 14,3

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 dCi [4WD] met een Hobby

De ervaring van Etienne Claeys met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - juli 2010) en een Hobby De Luxe 495 UFe van 1400 kg geplaatst op 21-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Mijn combinatie is zoals opgegeven. Die rijdt uitstekend en zeer vlot, je moet inderdaad opletten voor topsnelheden. Dus snelheid onder controle houden, cruiscontrole is een hulpmiddel. Opgelet in het afdalen, zeer vroegtijdig terugschakelen, langzaam steile hellingen afrijden, anders heb je heet lopende remmen! Algemeen verbruik aan cruisesnelheid van 100 km/u, 9,5 liter diesel voor 100 km. Of 1/10,5. Niet teveel kogeldruk, 65 kg max. anders krijgen de voorwielen minder grip op de weg.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 dCi [4WD] met een Hobby

De ervaring van Etienne Claeys met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - juli 2010) en een Hobby De Luxe 495 UFe van 1400 kg geplaatst op 21-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Mijn combinatie is zoals opgegeven. Die rijdt uitstekend en zeer vlot, je moet inderdaad opletten voor topsnelheden. Dus snelheid onder controle houden, cruiscontrole is een hulpmiddel. Opgelet in het afdalen, zeer vroegtijdig terugschakelen, langzaam steile hellingen afrijden, anders heb je heet lopende remmen! Algemeen verbruik aan cruisesnelheid van 100 km/u, 9,5 liter diesel voor 100 km. Of 1/10,5. Niet teveel kogeldruk, 65 kg max. anders krijgen de voorwielen minder grip op de weg.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] met een TEC

De ervaring van Henk met een Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een TEC Travel Active 470 TE van 1285 kg geplaatst op 05-04-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

reactie op Hub. De genoemde 1285 kg komt niet bij mij vandaan. Onder de caravan zit een 1500 kg as. Neem ook fietsen mee (dissel). Geen idee wat de caravan weegt als ik alles bij mij heb. Denk rond de 1400 kg.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.6 met een Eriba

De ervaring van F. Bothoff met een Nissan Qashqai - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juli 2010 - januari 2014) en een Eriba Touring Puck 230 van 790 kg geplaatst op 18-03-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 51% Berekening >>>>

De Qashqai 1.6 (bj juni 2012) met een Rapido Club 31T van 550 kg erachter komt als laatste bij Luik boven. Je kan hooguit in zijn 2 rijden en moet af en toe terug naar zijn 1. Had deze site geconsulteerd voordat ik de Nissan kocht maar ben inmiddels bezig met een andere auto. Waarop dit resultaat gebaseerd is mag Joost weten.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] met een HomeCar

De ervaring van G.J. Schuurmans met een Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een HomeCar Racer 43 Champ van 1180 kg geplaatst op 06-01-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Hallo ik ben G. Schuurmans en al 5 jaar in het bezit van een Nissan Qashqai 2.0 AWD Teckna, mijn caravan is een Home Car 430 Champ racer 930kg leeg gewicht. Ben op dit moment al aan het zoeken naar een opvolger voor de qashqai maar ik weet nu al dat dit een moeilijk verhaal wordt om de volgende redenen. Deze auto is zo ongelooflijk goed in het trekken van de caravan, ik heb passen in Zwitserland, Italy en Oostenrijk gereden en deze combinatie van trekker-caravan geeft alles wat je hart maar kan wensen, comfort, trekkracht, stabiliteit en boven al betrouwbaarheid. Wij zijn zo ongelooflijk tevreden dat ik alleen maar loffelijk kan spreken. Het verbruik is naar verhouding neem ik aan afhankelijk van de gereden snelheid en tegenwind. Enige probleem was een klapband van de caravan welke ik niet eens opmerkte bij (110 km p/u) in het rijgedrag, maar door een rookwolk in mijn spiegel. Update 18-6-2015 Ondertussen een Mazda cx5 2.5 GT-M aangeschaft en deze overtreft al het bovenstaande maar het is natuurlijk wel een ander prijs kaartje.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Fendt

De ervaring van Jos Dijkhuis met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Fendt Bianco 390 FH van 1260 kg geplaatst op 05-11-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Deze zomer (2013) 2500 km afgelegd naar Oostenrijk met de Nissan Qashqai 2.0 en een Knaus Sport caravan 4.50FS beladen tot ongeveer 1300 kg. De Nissan heeft geen enkele moeite met het trekken van de caravan op vlakke wegen (ook met cruise-control in de 6e versnelling), echter bij lange hellingen moet veelvuldig worden teruggeschakeld naar de 4e of 5e versnelling en dan is dit goed te doen. Ook moet de auto in de bergen op toeren worden gehouden. De auto met de Knaus vind ik een stabiele combinatie.
Alleen het verbruik viel mij wat tegen n.l. 11,5 L/100km. Toch ben ik tevreden met deze auto.
Volgend jaar een review met de combinatie Nissan Qashqai 2.0 en mijn nieuwe Fendt Bianco 3.90 FH Sportivo met een leeggewicht van 1060 en 1300 beladen.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.6 met een Dethleffs

De ervaring van E.Klaassens met een Nissan Qashqai - 1.6 (84 Kw/114 pk bouwperiode: februari 2007 - juli 2010) en een Dethleffs Camper 450 DB van 1177 kg geplaatst op 30-09-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Dit jaar (2013) voor het eerst door Frankrijk getoerd. Via westkust naar Dordogne en terug via Parijs. Hoewel ik mijn bedenkingen had moet ik zeggen tevreden te zijn over de prestaties van deze auto. Sowieso stabiele combinatie. Nauwelijks corrigeren als je wordt ingehaald. Bij Brive op lange helling ťťn keer terug naar 3e versnelling. Vanaf Limoge constant in de 4e op cruse control (autosnelweg).In de lage landen kun je weer naar de 5e versnelling. Benzine ca.1 op 8,5 km. Op terugweg 100 km per uur. Op toeren betekent in dit geval ca.3500 toeren.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.6 met een Chateau

De ervaring van Slootweg met een Nissan Qashqai - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juli 2010 - januari 2014) en een Chateau Calista 400 TZF van 1100 kg geplaatst op 08-09-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Nissan QQ 1.6 2013 is bijzonder ongeschikt om deze chateau van max 1100 kg te trekken. Geen idee hoe caravantrekker.nl aan een helling van 10% komt, hij valt bij een helling van 5% al terug en moet je naar de 2e versnelling, maar snelheid krijg je niet meer terug. Door de veranderde transmissie tov van de vorige versie van de QQ 1.6 2008, maar liefs 6% minder vermogen OP DE WIELEN. Het motor vermogen mag dan wel meer zijn en het koppel mag dan 400 toeren lager liggen, maar het uiteindelijke vermogen op de wielen is LAGER.
De vorige versie QQ ging op 7% met 95 km/h ophoog in zijn drie en kon zelfs nog versnellen, deze nieuwe zakt na 200m al terug en is niet te versnellen, moet op een gegeven moment zelfs terug naar zijn 2e versnelling.

Maar zelf in Nederland met een beetje tegenwind op de vlakke weg valt hij ook terug...

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.6 dCi met een Wilk

De ervaring van Dhr. C. Robben met een Nissan Qashqai - 1.6 dCi (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 2011 - januari 2014) en een Wilk S3-450 HTD van 1320 kg geplaatst op 10-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Hiervoor de caravan 4 jaar getrokken met een stationwagen (Fiat Stilo multiwagon JTD 140 pk, en extra zware veren) en was daar niet ontevreden over. Maar deze Nissan Qashqai is gewoon geweldig. Met deze combinatie merk je maar amper dat er een caravan aan hangt, stabiliteit is zeer goed. Met de Stilo reed ik max 95 km/h op de tolwegen in Frankrijk. Met de QQ kon ik met een veilig gevoel 105 km/h rijden en dan lag de caravan erg stabiel achter de auto. Dit merkte je erg goed als je ingehaald werd door snelle busjes of campers, geen geslinger van de caravan. Als je zelf een inhaal manoeuvre uitvoerde dan voelde dit erg stabiel aan. Deze diesel is erg krachtig, meestal in de 5e versnelling gereden een paar keer bij een stijgingspercentage van 4,5% even terug naar de 4e versnelling. Dan ging de combinatie makkelijk omhoog met 90 km/h.
Het verbruik viel mij erg mee, naar noord Spanje gereden via de route de solei gem. snelheid tolweg 95 km/h verbruik 11.5 km/l. Later naar Bretagne gem. snelheid 105 km/h op de snelweg, verbruik 10,5 km/l. Zonder caravan heeft de Nissan Qashqai een verbruik van 18 km/l ( dan rij ik niet op een zuinige manier en ook stads verkeer).
Deze Nissan Qashqai heeft een vermogen van 131 pk en een koppel van maar liefst 320 Nm, uitstoot is maar 119 g/km. Dat je deze kracht hebt is zeer prettig als trekauto. De caravan hangt heel kort achter de achteras en dat geeft volgens mij de stabiliteit. Met deze auto heb je gewoon een goede controle over de caravan.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] met een TEC

De ervaring van Hub Janssen met een Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een TEC Travel King 460 TDF van 1300 kg geplaatst op 04-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Geen ervaring. Ben mij in dematerie aan het verdiepen. Bij bovenstaande ervaringen valt mij op dat niet over het gewicht van de belading van de caravan wordt gesproken. Bij 'Henk' lijkt het mij stug dat hij slechts 100kg (1285-1185) aan bagage heeft inclusief mover zelfs. En de fietsen? Hoe zit het daar mee?

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] met een TEC

De ervaring van Henk met een Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een TEC Travel Active 470 TE van 1285 kg geplaatst op 03-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Ben in het bezit van 2.0 4WD. Caravan betreft het actiemodel van TEC de Weltbummler 473 TE (2012). De massa rijklaar is 1185 kg. Daarbij komt nog een mover + wat je meeneemt op vakantie.
Ik had hiervoor een kleine Chateau 400. Stuk kleiner en lichter. Woog met belading nog niet wat de TEC leeg weegt. Had dus wel zo mijn bedenkingen. Afgelopen mei ermee naar KroatiŽ geweest alles bij elkaar een 3800 km gereden. De auto deed het voortreffelijk. Stabiele combinatie. Gemiddelde snelheid lag op 72 km per uur waarbij ik op een brandstofverbruik kwam van 11.2 L op de 100 km. Solo ligt dat zo tussen de 1 op 10/11(korte stukjes in woonplaats). Zelfs nog redelijk veel op de cruisecontrol in zijn 6e versnelling kunnen rijden.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Sterckeman

De ervaring van Frank schut met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Sterckeman Starlett 470 PE van 1170 kg geplaatst op 09-12-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Met de Nissan Quasqai en een Sterckeman naar kroatie gereden. Problemen met de koppeling. Uiteindelijk nieuwe koppeling en motorsteun moeten plaatsen in Istrie. Het lag niet aan de koppeling maar aan een motorsteun. De kroaten gaven de fabrieksfout toe. In Nederland gaf de garage dat niet toe.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] met een Beyerland

De ervaring van Peter met een Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Beyerland Sprinter 390 D van 1080 kg geplaatst op 21-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

Met de Nissan QQ 2.0CVT (automaat) een een Beyerland 390D naar de Dordogne gereden, waarbij we het gross van de kilometers op de tolweg hebben gereden. Op de tolwegen gewoon heerlijk met de cruise-control op 100km p/u (ook heuvel-af). Geen vuiltje aan de lucht. Het laatste stuk behoorlijk bergachtig, maar dan nog minimaal 80km p/u. Geen centje pijn met de QQ. Zonder caravan gemiddeld 1:10,5. Met caravan 1:9.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 aut. [4WD-CVT] met een Chateau

De ervaring van Th Gorsse met een Nissan Qashqai - 2.0 aut. [4WD-CVT] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Chateau Calista 450 HMF van 1200 kg geplaatst op 14-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

Naar Zuid-Frankrijk gereden 2012,combinatie rijdt uitstekend wel hanschakelen,maar dat gaat ook gemakkelijk +- geen probleem de D1075 van Grenoble naar Sisteron gereden.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Chateau

De ervaring van peter met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Chateau Calista CT 400 TZF van 1145 kg geplaatst op 14-06-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

de auto heeft totaal geen moeite met het trekken. Het verbruik is 1:8

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Eriba

De ervaring van Rob met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Eriba Nova GL 390 van 1200 kg geplaatst op 08-06-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Inmiddels al behoorlijk wat kilometers achter de rug met de Qashqai en Hymer/Eriba Nova 390. Maximaal te beladen tot 1350 kg, maar in de praktijk ca. 1250 kg.
De 2.0 liter motor heeft er geen enkele moite mee. Met een kruissnelheid van ca. 95 km/u. is het verbruik gemiddeld 9,2 ltr/100 km. Zuinig dus! Op vlakke wegen is rijden in de 6e versnelling goed mogelijk en ook nog op de cruisecontrol. Op hellingen bijtijds terugschakelen. Eigenlijk ging mijn voorkeur wel uit naar een automaat (CVT), maar helaas mag deze maar 1200 kg (i.p.v. 1400 bij de 2.0 liter) kg trekken.
Al met al toch tevreden zo.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 aut. [CVT] met een Adria

De ervaring van Jan & Mary met een Nissan Qashqai - 2.0 aut. [CVT] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Adria Altea 462 PD van 1165 kg geplaatst op 07-04-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Hallo, we zijn in het bezit van een Nissan Qashqai 2.0 CVT twee wilen aangedreven.
Mat een Adria D 462 PD uit 2000.
Normaal op kenteken 1300 kg maar terug gekeurd naar 1200 kg.
Onze ervaring is dat dit heel goed gaat, dus genoeg kracht over, het jammere van de caravan vinden we dat het laadvermogen wel wat weinig is, dus zware dingen gaan in de auto, zoals tenten dergelijken.
Maar alles is zeer goed te doen.
Jammer van de QQ is dat de CVT maar 1200 kg mag trekken, en de geschakelde vresie 1300 kg waar dit aan ligt ???? volgens de dealer is het de CVT, hiervoor een daewoo gehad, zelfs daarmee geen problemen gehad, maar ja deze had al een boodschap gedaan, bijna 15 jaar gehad.
Maar de QQ, kan niet anders zeggen dat deze ons goed bevalt.Stabiliteit, goed, brandstof 1.9 moet goed te doen zijn, naar onze berekeningen.
de kant waar we meestal zitten is Spanje, dus bergjes genoeg die kant op.
Graag zien we adere ervaringen.
Jan & Mary

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Sterckeman

De ervaring van mark met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Sterckeman Starlett 470 PE van 1200 kg geplaatst op 05-06-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

nissan qq 2l dci(134kw 182 pk 400 nm)prima auto gewoon, 110 in de 6 met cc geen enkel probleem (vlakke weg). verbr 1op 8,3 gem ( z frankrijk)
auto laten chippen voor iets meer power! de qashqai is echt een geweldige auto .

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.6 met een Tabbert

De ervaring van Renť Sempel met een Nissan Qashqai - 1.6 (84 Kw/114 pk bouwperiode: februari 2007 - juli 2010) en een Tabbert T@b L 400 TD van 1200 kg geplaatst op 23-05-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Vorig jaar voor de eerste keer met de Nissan Qashqai 1.6 en de T@B 400 TD naar frankrijk geweest. Trekkracht viel me tegen. We hebben nu chiptuning toegepast vermogen is met 8% toegenomen en de trekkracht met 20%. in de meivakantie naar de moezelstreek in Dutisland geweest. Combinatie trekt lekker. Probleemloos kunnen rijden, ook hellingen tussen de 5-10 procent. Op tijd terug schakelen en op toeren houden. Combinatie voelde erg vertrouwd aan, ben blij dat ik de tuing toegepast heb. Rijd een stuk relaxer. Verbruik 1 op 10-11

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Fendt

De ervaring van ED met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Fendt Saphir 470 TFB van 1400 kg geplaatst op 26-03-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

Mijn ervaring met de QQ is dat ik niet geheel tevreden ben.ik heb het idee dat de 2l motor erg veel moeite moet doen met de 1400 kilo (gewogen) van de Fendt. Vooral als er maar iets geklommen moet worden(3 a 5 %) moet men de motor goed op toeren houden en al terug naar de 3 versnelling.!vooral op wat langere hellingen komt de motor gewoon te kort.Nee dan mijn vorige 2l opel astra deze had aanzienlijk meer trekkracht en betere overbrengings verhoudingen!.Deze motor dus een afknapper vooral naar Frankrijk over glooiende wegen.Mijn inziens is hooguit 1200 kilo het maximale wat de qq met de 2.0 l. motor echt goed aankan.!
Ed

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Caravelair

De ervaring van Roel met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Caravelair Antares Luxe 426 van 1130 kg geplaatst op 23-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Hiervoor met een Nissan Almera een lichtere caravan getrokken. Deze ervaring is echt fenomenaal, wat een power. Snelwegen in Duitsland gewoon in z'n 5 op cruise control, appeltje eitje. Alleen de snelheid op 110 houden op een hele lange 5% helling leverde een iets verhooge temperatuur op. Maar ja wat wil je. Kwestie van even een beetje terug. Optrekken is ook geweldig, je merkt niet dat er een caravan achter hangt. Aangezien de 6e een echte overdrive is, is deze amper te gebruiken. Verbruik loopt inderdaad goed op, maar dat is innerent aan de prestaties. Aantal kilometer inmiddels > 4000

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 aut. [CVT] met een Dethleffs

De ervaring van Rudy van Rossum met een Nissan Qashqai - 2.0 aut. [CVT] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Dethleffs New Line 420 HK van 900 kg geplaatst op 06-10-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 53% Berekening >>>>

Een caravan trekken met deze QashQai is een groot feest. Bij het optrekken laat hij de meeste personen auto's eenvoudig achter zich. Op de snelweg met 100 km/uur (110 op de teller, natuurlijk alleen in Frankrijk) geen enkel probleem. Bij het rijden op cruise control zie je bij hellingen het toerntal langzaam oplopen, maar de snelheid blijft constant. Als het echt stijl wordt vliegt het toerental naar 5500 toeren en rijdt hij op vol vermogen de helling op. Op dat moment ben je met je caravan de meeste personen auto's aan het inhalen en vraag je jezelf af of het allemaal zo snel moet. De Dethleffs is natuurlijk niet zo'n grote en zware caravan, maar alles gaat wel heel makkelijk. Ik heb deze caravan al vanaf 1990 en er nog steeds geen stabilisatorkoppeling op gemonteerd. Dat is bij deze combinatie ook helemaal niet nodig. Het rijdt allemaal zeer relaxed. Het benzine verbruik is bij deze snelheden natuurlijk niet laag, ongeveer 1:8 tot 1:9, maar altijd nog minder dan mijn vorige auto, een Toyota Avensis 2.0 aut.(1:7 tot 1:8)

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 aut. [4WD-CVT] met een Dethleffs

De ervaring van ten Berge met een Nissan Qashqai - 2.0 aut. [4WD-CVT] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Dethleffs Camper 440 DB van 1200 kg geplaatst op 31-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

Op vlakke wegen laat ik de automaat in zijn 5 staan dit is als er weinig tegen wind heb schakeld hij regelmatig naar de 6 toe dus constant heen en weer, In de bergen moet je terug schakelen om toeren(3500rpm) te houden. Dit kan je beste zelf onder controle houden.Het verbruik op vlakke wegen is 1 op 10 maar in de bergen 1 op 7 dan lust hij meer. Met de caravan achter met een kogeldruk van ca. 70 kg rijd hij prima.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.5 dCi met een Burstner

De ervaring van Schmit-Rie met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi (78 Kw/106 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2011) en een Burstner Averso 390 TS van 1100 kg geplaatst op 23-03-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

Rij sinds mei 2008 met QQ 15dCi,eerste jaar met campingcar,in april 2009 aankoop caravan Burstner 390TS,MTM 1200kg.Met 2 personen in de wagen en bagage is deze QQ ruim genoeg en zeker in staat de caravan te kunnen brengen op elke vakantiebestemming.Heb er vanaf juni t/m september 2009 ongeveer 10000km mee gereden ( Dubrovnic,Passau,Bourgonge,Tarragona ) Verbruik 10L/100km met caravan,zonder 5,2L/100km.Ook de trekkracht en de wegligging maakt het aangenaam om met deze combinatie te rijden,zelfs met 100km/u.Geen enkele helling problemen gehad,als men op tijd de juiste versnelling neemt en het toerental in het oog houdt.Mijn conclusie,zeer tevreden en hoop nog lang met deze combinatie te mogen rondrijden.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Hobby

De ervaring van Henmar53 met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Hobby De Luxe Easy 460 UFe van 1309 kg geplaatst op 21-02-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Na eerst een Hobby 400 SF gehad hebbende, nu v/a aug-2009 de Hobby 460 Ufe deze zwaardere en bredere caravan heeft geen noemenswaardige invloed op het rijgedrag, dus is nog steeds:
Zeer goede stabiele combinatie
5e versnelling/cruise-control goed bruikbaar, zelfs een 4% helling geen enkel probleem voor 5e/CC
6e versn. niet /nauwelijks te gebruiken.
kruissnelheid van 100 km/hr op TT zeer goed haalbaar!!
verbruik ca 1-op10 maar boven de 100 flink toenemend!!
inmiddels aantal km met combinatie's gereden
- Hobby 400 sf ca.5000km
- Hobby 460 Ufe ca.1000km

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] met een Hobby

De ervaring van mart met een Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Hobby De Luxe Easy 440 SB van 1303 kg geplaatst op 25-01-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Beste heer Fischer,
Graag zou ik U willen vragen, of U met 4 wheel drive rijdt of dat U gewoon met 2 wheel hem gebruikt, of zet U hem op de stand dat hij zelf bepaald met hoeveel wielen hij trekt.
Ik vraag dit omdat ik een 2.0 4 x4 aan wil schaffen.
met vriendelijke groet,
Mart

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.6 met een Delta

De ervaring van J. Veenhof met een Nissan Qashqai - 1.6 (84 Kw/114 pk bouwperiode: februari 2007 - juli 2010) en een Delta Summerliner 4400 FB van 1175 kg geplaatst op 21-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

In September met de Qashqai 1.6 naar Oostenrijk geweest met een Delta summerliner 4400 fb, leeggewichr 920kg, beladen 1080 kg. Probleemloos kunnen rijden, ook hellingen tussen de 5-8 procent. Op tijd terug schakelen en op toeren houden.
Combinatie voelde erg vertrouwd aan, dus inderdaad een goed bijelkaar passende combinatie.
Groet Jan Veenhof.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Knaus

De ervaring van wil ligtenberg met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Knaus Sport 450 FU van 1265 kg geplaatst op 16-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

ik ben wat minder positief. 2.0 QQ met knaus gewicht 1300 Op de heenweg bij de gothart stil komen te staan. na drie keer op te moeten trekken gaf dit al problemen en ruikte ik de koppelingsplaten. om dit te voorkomen heb ik met de terugweg gekozen voor de brenner in duitsland bij wurtsburg 10 km stau wegwerkzaamheden na diversen keren op te moeten trekken rokende koppelingsplaat en heb net het tankstation weten te halen. verder ben ik uitermate tevreden als de QQ met een verbruik van 1 op9 als hij blijft rijden is het een voortreffelijke auto maar bij stilstand op enige stijle helling laat hij je wel inde steek. ter controle heb ik mijn caravan laten wegen exact 1300 kg vermoedelijk zijn de fietsen achter op de caravan de boosdoender hoewel het binnen het totaal gewicht bleef

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.6 met een Chateau

De ervaring van Renť met een Nissan Qashqai - 1.6 (84 Kw/114 pk bouwperiode: februari 2007 - juli 2010) en een Chateau Caratt 390 van 1200 kg geplaatst op 14-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Dit jaar naar Spanje, Blanes. Heen binnendoor via Troyes en Clermont Ferrond, terug via Lyon, Luxemburg beide routes geen probleem Auto heeft voldoende overwicht op de caravan. Op tijd terugschakelen enop toeren houden. Hiervoor met een CitroŽn Picasso 1.8 gereden. Met deze auto zelfde ervaring.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Burstner

De ervaring van G. van Eerten met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Burstner Ventana 455 van 1350 kg geplaatst op 04-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Goede combinatie ligt er beter achter als mijn vorige auto een Nissan Primera 2.2 DCI jaar 2005.
Men kan de 6e versnelling en cruise control goed gebruiken bij een snelheid van 100 km op de vlakke weg. Benzine verbruik solo 1 op 14 1/2 en met caravan 1 op 9,7.
In de heuvels bij Lodeve ging ook prima met deze combinatie.Niks als lof over de Nissan Qasqai 2.0 DCI.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.6 met een Eriba

De ervaring van kw scholten met een Nissan Qashqai - 1.6 (84 Kw/114 pk bouwperiode: februari 2007 - juli 2010) en een Eriba Touring Familia 310 GT van 850 kg geplaatst op 03-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 54% Berekening >>>>

Dit jaar naar Frankrijk,Limosine/Correze Auto en caravan gedragen zich prima en voorspelbaar. Hellingen geven geen moeite als je maar op tijd terugschakeld en toeren houd. Wel is de Qashqai wat gevoelig met zijn gasdosering, je maakt gauw teveel onbelaste touren bij het opschakelen. Verbruik normaal 1:13 maar met cruise control op lange 80 km stukken is 1:16 ook mogelijk.
Verbruik met caravan gemiddeld 1:10/11

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 dCi aut. [4WD] met een Fendt

De ervaring van P. Spoor met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi aut. [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Fendt Bianco 445 TFB van 1350 kg geplaatst op 12-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

De eerste er varingen met de Qashqai 2.0 dCi aut. zijn er. Opgedaan op een rit van Breda naar Chlalons-en- Champagne over auto- en binnenwegen. Qashqai deed het beter dan de ingeruilde X-Trail 2.2 dCi, die gedurende ruim 4 jaar en ca. 25.000 km als trekauto is gebruikt. De X-Trail mocht 2000 kg trekken, de Qashqai slechts 1350 kg. Toch deed de Qashqai het over de gehele linie beter. De X-Trail deed het overigens ook goed, maar met de Qashqai voelt e.e.a. nog net wat beter aan. Ook de topsnelheid ligt hoger. Bij 130 km/u heb ik afgehaakt, daar de linker buitenspiegel toen spontaan inklapte. Al met al m.i. een goede trekker; onvoorstelbaar dat hij 650 kg minder mag trekken dan de X-Trail.

Breda, 10 december 2010.

Inmiddels al weer ruim 14.000 kms met de Qashqai met caravan gereden (en zonder caravan 80.000 kms).
Met de "oude" caravan zoals reeds vermeld in 2008 naar Noord Frankrijk en in het voorjaar van 2009 naar Split (KroatiŽ). Daarna een nieuwe Fendt 445 TFB Bianco aangeschaft met een leeggewicht van 1.120 kg en een maximum massa van 1.500 kg. Ik streef er naar niet meer dan 230 kg te laden om zodoende onder de 1.350 kg (meer mag de Qashqai Aut. niet trekken) te blijven. Vandaar ook geen mover laten monteren en ook nog nooit gemist. Met deze nieuwe Fendt in het najaar van 2009 naar de eilanden Cres en Losinj geweest en in 2010 in het voorjaar naar Vsar (KroatiŽ) en in het najaar naar Frankrijk, o.a. Noirmoutier, Bordeaux en Arcachon. Tussendoor nog meerdere keren naar Zeeland.
Ik blijf van mening dat de Qashqai veel meer kan trekken dan door Nissan is toegestaan; het schijnt dat men bang is dat de automatische bak te heet wordt bij overbelasting.
Ik houd me dus netjes aan de 1.350 kg grens. De auto gedraagt zich onder alle omstandigheden prima met een caravan er achter, ook met twee normale fietsen achterop. De stabilisator in- of uitgeschakeld maakt geen verschil, de caravan blijft er gewoon goed achter hangen.
Overigens rijd ik zelden sneller dan 110 km op de teller (met Tempo 100 vergunning in Duitsland); 130 is ook goed haalbaar maar m.i. onverantwoord.
Conclusie: niets dan lof over de Qashqai als trekauto; jammer dat de auto wel wat rammeltjes en kraakjes vertoont.
Branstofverbruik: solo 1 op 13,5
met caravan ca. 1 op 8,5.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Hobby

De ervaring van Henmar met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Hobby De Luxe 400 SF van 1100 kg geplaatst op 22-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 62% Berekening >>>>

Zeer goede stabiele combinatie
5e versnelling/cruise-control goed bruikbaar, zelfs een 4% helling geen enkel probleem voor 5e/CC
6e versn. niet /nauwelijks te gebruiken.
kruissnelheid van 100 km/hr op TT zeer goed haalbaar!!
verbruik ca 1-op10 maar boven de 100 flink toenemend!!
inmiddels met combinatie zo'n 4000km mee gereden

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Knaus

De ervaring van T T met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1300 kg geplaatst op 16-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Na in mei '08 4650 km te hebben gereden door Frankrijk moet ik zeggen dat onze 2.0 QQ, met een Knaus sudwind 450 FU (leeg 1080kg), goed heeft gepresteerd op de doorgaande routes. Op de tolwegen was de 5/6 versnelling best te doen, ook met cruise-control. Echter als de weg wat steviger gaat stijgen dan valt de 2.0 toch wel wat door de mand. Dan had ik het gevoel dat er alleen nog de rem mogelijk was en dat er niets extra overbleef wat motorvermogen betreft. Daarom raad ik aan een niet te zware caravan te gebruiken achter de 2.0 QQ. Verder vind ik de QQ een fantastische gebruikswagen die lekker rijdt en stuurt.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Knaus

De ervaring van T T met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1300 kg geplaatst op 16-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

nain mei '08 4650 km te hebben gereden door Frankrijk moet ik zeggen dat onze 2.0 QQ, met een Knaus sudwind 450 FU (leeg 1080kg), goed heeft gepresteerd op de doorgaande routes. Op de tolwegen was de 5/6 versnelling best te doen, ook met cruise-control. Echter als de weg wat steviger gaat stijgen dan valt de 2.0 toch wel wat door de mand. Dan had ik het gevoel dat er alleen nog de rem mogelijk was en dat er niets extra overbleef wat motorvermogen betreft. Daarom raad ik aan een niet te zware caravan te gebruiken achter de 2.0 QQ. Verder vind ik de QQ een fantastische gebruikswagen die lekker rijdt en stuurt.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 1.5 dCi met een HomeCar

De ervaring van Ruud Brands met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi (78 Kw/106 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2011) en een HomeCar Racer 45 Sunset van 1180 kg geplaatst op 16-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

Met een Home Car 45 Sunset, mag tot 1300 kg. beladen worden maar heb hem tot het maximum van de auto tot ongeveer 1200 kg. beladen, zijn wij naar het zwarte woud in Zuid-Duitsland op vakantie geweest.
Deze combinatie is perfect te noemen, zelfs bij steile hellingen van Ī 15% die daar voorkomen trekt deze combinatie voorbeeldig! Het verbruik van de QQ 1.5 Dci met de Home-Car is ongeveer 1:11 ŗ 12(zonder caravan tussen 1:16 en 16,5). De combinatie ligt als een blok op de weg en daarom verbaast het mij dat ik met deze QQ maar 1200 kg. mag trekken. Waarom een 2 liter 1400 kg, het is toch dezelfde stabiele auto?
Verder is het een prettige vakantie-combinatie!

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Chateau

De ervaring van rine met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Chateau Calista 450 Mon Reve van 1200 kg geplaatst op 07-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Geweldige auto de QQ Met een Chateau 1350kg naar Oostenrijk geweest 100 km pu. alles ging geweldig stabiel snel en zuinig Bij te laag torental wat kan gebeuren met zoín stlle motor slaat de cruis control automatisch af. Alleen vandaag o7-07 met deze wind sloeg de linkeropzetspiegel naar binnen dat was hinderlijk.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Hobby

De ervaring van Michel met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Hobby Excellent 400 SF van 1210 kg geplaatst op 04-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Met de QQ 2.0 Benz. handgeschakeld en met een Hobby 400SF excellent +1200kg naar z.Frankrijk geweest, en ik heb zeer goede ervaringen met de QQ. Met zeer veel plezier de 3200 km. afgelegd. Hij kan met gemak in z'n 5 op de cruise control gereden worden. Als het steiler wordt even naar de 4, op toeren houden en je hebt geen enkel probleem. Het verbruik viel ons heel erg mee, op de bc. 10.7/100 km. (veel snelweg) De stabiliteit van deze combinatie is echt geweldig. Wij zijn bijzonder tevreden met de Qashqai als trekker!

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een LMC

De ervaring van Janob met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een LMC Munsterland 475 RD van 1275 kg geplaatst op 29-06-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Ben zojuist teruggekeerd van vakantie naar de Provence en ik moet zeggen dat de auto zich voorbeeldig heeft gedragen gedurende 3680 km.Geen enkel probleem bij hellingen ,zoals Nancy en onder Luik.
Op tijd terugschakelen en toeren houden.
De berekening op deze van deze wagen als trekauto met mijn LMC caravan klopte als een bus.
Op deze hellingen ging het soepel omhoog en kon ik met de besten mee.
Bijzonder weinig last van inhalende bussen en vrachtwagens.Het komt mij dan ook vreemd voor dat er toch verschillende meningen over deze wagen zijn.
Mijn vorige wagen ,een Toyota Avensis 2.0 was minder stabiel en moet het in trekken afleggen tegen de QQ.
Ik ben in ieder geval erg tevreden over deze auto als trekker.

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een HomeCar

De ervaring van jan hagers met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een HomeCar Racer 45 HMF van 1240 kg geplaatst op 28-05-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

met de qashquai 2.0 handgeschakeld en een homecar 45 racer van beladen +1300kg zijn we via nancy naar de jura gegaan en helemaal binnendoor via flinke steile hellingen zelfs een keer moest ik in zijn twee naar boven , daarna ook weer binnendoor naar spanje daar ook geen centje pijn.
Wel moet de motor goed op toeren gehouden worden dus je moet op tijd terugschakelen .
dat is heel belangrijk anders blijft er niet veel vermogen over.
Het is een hele fijne reiswagen en met de caravan is het heel fijn rijden heel weinig last van vrachtauto,s en bussen.
dus omdat de motor zo stil is moet je de toeren goed in de gaten houden.
Totaal geen spijt van deze auto als caravan trekauto

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] met een TEC

De ervaring van W.Fischer met een Nissan Qashqai - 2.0 [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een TEC Weltbummler 525 TDF van 1200 kg geplaatst op 04-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Als toevoeging het volgende: Ik ben in bezit van het boven vermelde model,maar dan MET CVT-AUTOMAAT!
Ik heb er uitstekende trekervaringen mee,zowel in de bergen als op vlakke wegen! Wij zijn afgelopen oktober probleemloos over de simplonpass en de gotthardpass gereden,incl.besneeuwde weg op de gotthardpass! Onze vorige trekauto was een subaru forester 2.0benzine,eveneens met automaat,bouwjaar 2006,maar onze huidige quashqai overtreft al onze stoutste verwachtingen in positieve zin!Gemiddeld benzineverbruik met caravan: 1:9!!

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Dethleffs

De ervaring van Joris met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Dethleffs Camper 395 HK van 1292 kg geplaatst op 06-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Je verwacht dat deze auto echt een goede caravantrekker is, maar dit was absoluut niet het geval. Wij hebben deze zomer gewoon de route du soleil gereden (hier komen niet veel echt steile hellingen) voor, maar kwamen vaak met moeite omhoog. Wij hebben een nissan qashquai 2.0 en een caravan erachter die aardig klein is(dethleffs 395). Verder over vlakke wegen trekt de auto de caravan goed, maar dat mag dan ook wel met zon zware motor en een kleine caravan erachter. Mijn vorige auto (citroen picasso 2.0) deed het stukker beter!

Wijzigen


Nissan Qashqai - 2.0 met een Dethleffs

De ervaring van Ton Tetteroo met een Nissan Qashqai - 2.0 (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Dethleffs Beduin 540 van 1242 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

met de Qashquai 2.0 handgeschakeld en een dettleffs 540V.geeft een goed stabiel gevoel. caravan 1350KG/auto extra beladen 150KG, voorheen getrokken met citroŽn C5 2.0 automaat . toen was de caravan meer in beweging/zoekende door mijninziens de soepele vering.

Wijzigen


Engelse reviews
Nissan Qashqai

Nissan Qashqai 1.5 dCi met een Sterling

De ervaring van LEWIS met een Nissan Qashqai 1.5 dCi (81 Kw/110 pk bouwperiode: januari 2014 - heden) en een Sterling Eccles Sport 442 van 1246 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96%* = 94 km/u = 19%

Picked up caavan in Feb '15 used the outfit never found a fault with cars ability in towing. After reading compatibility and considering only being a 1.5ltr engine. It goes better than some 2.0ltr vehicles I've own in past. Would really rate the QQ. I did order the 1.6lt desiel but after waiting 3 months I was told by Nisan it could be another 6 month so reluctantly went with 1.5l.
1.5 engine has great economy mpg 35 ish towing on mixed roads and everyday solo 50 ish
The 1.6 desiel should be the best as its got 1800kg braked trailer cap.(if you can get them)


Nissan Qashqai 1.6 dCi met een Sprite

De ervaring van Sharon Serpell met een Nissan Qashqai 1.6 dCi (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2014 - heden) en een Sprite Alpine 2 van 1104 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 105 km/u = 25%

I can sum this outfit up in one word - Brilliant. I have just driven from home to Northern Spain. I'm not an experience tower but the car gave me loads of confidence. I'm ready for our next journey.


Nissan Qashqai - 2.0 aut. [CVT] met een Lunar

De ervaring van Philip Bladen met een Nissan Qashqai - 2.0 aut. [CVT] (104 Kw/141 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2014) en een Lunar Quasar 462 van 1175 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 95 km/u = 20%

I am a very experienced caravanner so a return to a petrol car was done with lots of advice and boy what a towcar this is we have a Lunar Quasar 462 1200kgs max and you dont even know its there so smooth so stable brilliant handling plenty of power love it


Nissan Qashqai 1.2 DIG-T aut. met een Caravan

De ervaring van mrs barbara dungan met een Nissan Qashqai 1.2 DIG-T aut. (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 2014 - heden) en een Caravan van 850 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72%* = 98 km/u = 10%

we pick up our new nissan quasqai in september, we havent bought a traler tent yet just thinking about it but because the car only has a 1200cc engine i am rather concerned about the towing capability, any views?


Nissan Qashqai 1.6 dCi met een Knaus

De ervaring van KŁrşat Ųnercan met een Nissan Qashqai 1.6 dCi (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2014 - heden) en een Knaus Sport 500 EU van 1300 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 102 km/u = 24%

Wien gross train


Nissan Qashqai - 1.5 dCi [eco] met een Bailey

De ervaring van Malcolm Jones met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi [eco] (79 Kw/107 pk bouwperiode: juni 2010 - januari 2011) en een Bailey Orion 400-2 van 1076 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 93 km/u = 17%

Qashqai (1.5dci) pulling Bailey Orion 400-2. Excellent outfit. No probs. 35 mpg, usually around 53mpg 2 up.


Nissan Qashqai - 1.5 dCi [eco] met een Bailey

De ervaring van Den Winship met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi [eco] (79 Kw/107 pk bouwperiode: juni 2010 - januari 2011) en een Bailey Ranger 460 van 1175 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 93 km/u = 15%

Very pleased with the stability this car and caravan exhibit. Pointless engaging top gear so with this and the caravan wind resistance, the normal consumption drops from 50 to 30 mpg at 60 mph. It's considerably better mpg at 50 mph.


Nissan Qashqai 1.6 dCi 4WD met een Bailey

De ervaring van John Braham met een Nissan Qashqai 1.6 dCi 4WD (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2014 - heden) en een Bailey Pegasus 514 van 1450 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 101%* = 101 km/u = 22%

Now gone on two trips with the QQ towing, fantastic tow vehicle, better in almost (smaller boot) every way than the X-Trail 2.2 I replaced, nose weight tolerance seems better (rear end hardly goes down and I'm over 100kg), plenty of power when you need it, best of all so so stable, cruising 60-70 and passing trucks can hardly feel it, can hardly believe it's lighter than the X-Trail because it's so steady.


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Sterling

De ervaring van Les met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Sterling Eccles Amber van 1291 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 109 km/u = 23%

I bought the caravan and towed it back from twenty miles away, the match comes out at 82% which I'm pleased with, the Quashqai seems to have plenty of power and torque compared to my previous Mondeo and before that Primera


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Bailey

De ervaring van P Hubbard met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Bailey Olympus 462 van 1263 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 109 km/u = 23%

Car pulls and handles the caravan very well, but will have a problem getting the nose weight to 75kgs.
I contacted Bailey and they advised me to load the caravan behind the axle to achieve the correct nose weight.
Not recommended, so I carry most of my gear in the car.
Bailey need to do their sums on where the hitch is in relation to the axle.


Nissan Qashqai - 1.6 dCi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Paul met een Nissan Qashqai - 1.6 dCi [4WD] (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 2011 - januari 2014) en een Bailey Senator Indiana van 1464 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96%* = 101 km/u = 21%

wondering if the latest qashqai 1.6 cdi 4x4 is adequate for a bailey senator indiana (1464 -1500 kg) there are a lot of conflicting data on this pherhaps the manufacturers could get there heads together ? i would like to know if its safe to tow ?.


Nissan Qashqai - 1.6 dCi [4WD] met een Elddis

De ervaring van John met een Nissan Qashqai - 1.6 dCi [4WD] (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 2011 - januari 2014) en een Elddis Avante 464 van 1320 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 102 km/u = 22%

Just recently bought the Nissan Qashqui +2 1.6 dci 130 bhp 4wd. Did not get to test as they were not available when ordered but i am extremely happy with its performance. It tied higher than previous cars so dont worry about ramps, fuel economy great, sat nav and rear camera great. Seats are a little soft but all in all a very competent towcar. Rear two seats fold flat in boot, but are only suitable for children. 4wd is auto or you can lock it if required. Its the only car on the market with 7 seats, 4wd and cheap tax with great fuel eco. Engine also quiet and start stop also useful


Nissan Qashqai - 1.6 met een Avondale

De ervaring van m barr met een Nissan Qashqai - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juli 2010 - januari 2014) en een Avondale Argente 640-6 van 1600 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 121%* = 92 km/u = 7%

we towed an avondale 650/6 home from birminham to exeter with our new 1.6 qashqai it went on the straight very well struggled a little on any inclines and used double the petrol we used to get up there cost to get there no caravan 30 quid cost to tow caravan back 60 quid bought a 2.5 td pajero now keep you all posted


Nissan Qashqai - 1.5 dCi [eco] met een Elddis

De ervaring van rob calderbank met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi [eco] (79 Kw/107 pk bouwperiode: juni 2010 - januari 2011) en een Elddis Avante 362 van 1050 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 93 km/u = 18%

Tows very well, the hills of Wales are no problem. Motorway driving is largely effortless. Cruises well at 60mph and averages 29mpg. All in all a good tow car.


Nissan Qashqai - 1.5 dCi met een Caravan

De ervaring van mr maddock met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi (78 Kw/106 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2011) en een Caravan van 1100 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 152 km/u = 19%

iv had the 1.5 cdi for 2years now,and have found the seating in the qash not very suppourting now finding it as a lot of roll on corners and a bouncey ride more solo than towing i have tried many ways to over come this,it helps if you load the boot well and have a good down load as for solo less weight more bounce and roll,i have at times felt qwite sick,haveing said all that it dose have good pulling power and nice gear change and dose give very good mpg around 36 towing there are good points to the qash as for ride not for me i thing the prob comes from the car being hight and more like jeep if you can put up with the ride its not a bad tow car i dont use it much for towing more solo and the ride is worse.


Nissan Qashqai - 1.5 dCi met een Bailey

De ervaring van G Davies met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi (78 Kw/106 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2011) en een Bailey Ranger 460/2 van 1131 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78%* = 95 km/u = 18%

This car is a chipped up engine and has good acceleration. It tows my Bailey caravan with no problems,and I get good fuel performance,but then one would considering I get 53 miles to the gallon (not towing)around a very dence and hilly south wales.


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Coachman

De ervaring van Tony Woodward met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Coachman Amara 380/2 van 1205 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 109 km/u = 23%

Having towed a Bailey Discovery with the Qashqai with excellent results I was wondering how it would perform with the heavier Amara on the hook. Again the performance is excellent, there is plenty of power for overtaking, the suspension was more than capable of dealing with the additional nosewight. What more can I say, an excellent towcar, I would recommend it to a friend


Nissan Qashqai - 1.5 dCi met een Standaard Caravan

De ervaring van mr m maddock met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi (78 Kw/106 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2011) en een Standaard Caravan van 1200 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 94 km/u = 18%

tows very well i tow a swift corniche 14/4 weight full laden 1050 kg,plent of power ,good stability 68 kg nose wight,very good tow car better than some 1.9d.the 1.6 fsi golf towes as well,


Nissan Qashqai - 2.0 dCi met een Lunar

De ervaring van Graham met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Lunar Chateau 470 van 1180 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 109 km/u = 24%

After towing with a petrol Honda v-tec, The Qashqai felt like it had about 300 BHP! This car is absoluety brilliant at towing, very stable and plenty of power from the 2.0 Dci.




Nissan Qashqai - 2.0 dCi aut. [4WD] met een Avondale

De ervaring van Wayne Seaborn met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi aut. [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - januari 2014) en een Avondale Argente 550-4S van 1400 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 102 km/u = 36%

We did wonder as the unit is a near 85% match but it pulls like a dream, the only problem we have is that to get 6th gear you have to do so manually as the auto box will not select within speed limits. We are pleased. Last car Volvo S80


Nissan Qashqai - 1.5 dCi met een Lunar

De ervaring van T. Marshall met een Nissan Qashqai - 1.5 dCi (78 Kw/106 pk bouwperiode: februari 2007 - januari 2011) en een Lunar Stellar van 1175 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 92 km/u = 18%

The Nissan QASHQAI tows very well. I am pleased with its performance in slow moving traffic, particularly on sloping roads. It tows very comfortably on motorways and has enough power on standby in case of emergenies.It averages around 32 - 33mpg. A very good combination!


Nissan Qashqai - 2.0 dCi [4WD] met een Abbey

De ervaring van Eric Suddes met een Nissan Qashqai - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2007 - juli 2010) en een Abbey Aventura 325 van 1373 kg geplaatst op 22-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 108 km/u = 22%

My new Qashqai 2.0dCi (4WD0 tows my Abbey Aventura 325 like a dream. There is little difference in fuel consumption between driving solo and with the unit. You do not know that you were towing a unit unless you look in your rear view mirror.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap