Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Opel Frontera

Sorteer gebruikservaringen op:

Opel Frontera - 2.2 16v met een Hobby

De ervaring van Dhr Klein met een Opel Frontera - 2.2 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Hobby De Luxe 540 UL van 1476 kg geplaatst op 02-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

De opel trekt goed zeker met een koppel wat direct onder in het toeren gebied vrijkomt. Eenmaal onder deze kaap is lijden een last en mist hij vermogen om de combinatie vlot te trekken wat meestal tewijten is aan de omstandigheden waarmee de chauffeur temaken heeft.De combi ligt goed op de weg door de hoogte en de breedte van de auto wel heb ik middels 19"inch wielen met laag profielbanden en een andere ET maat het nerveuse weggedrag van spoorvorming kunnen opheffen. Bij een snelheid van 95 is de toerenband bijna 2500tpm wat qua koppel van de auto het soepelste rijdt . Het verbruik van deze combi is ook goed met een totaal treingewicht van bijna 3400 kg is het verbruik 1l. meer per km.

Wijzigen


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Knaus

De ervaring van gonnie met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Knaus Azur 650 FDU van 1545 kg geplaatst op 25-07-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

we gaan dit jaar voor het eerst zelf met de caravan op[ vakantie we hebben een opel frontera 2.2 dti 4w drive onze caravan is totale lengte 757 ik heb er schril voor is dit nodig

Wijzigen


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Fendt

De ervaring van apol met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Fendt Platin 510 TF van 1518 kg geplaatst op 27-03-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

afgelopen zomer naar zuid-frankrijk geweest, de grote klim had ie op het einde nogal wat moeite, het was dan ook erg warm weer waardoor de motor van de auto niet goed kon afkoelen, verder een prima combinatie

Wijzigen


Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. met een Paardentrailer

De ervaring van beernink met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Paardentrailer 2 paardstrailer van 2000 kg geplaatst op 29-12-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 100% Berekening >>>>

De Frontera is een beest. Waar anderen stoppen ga ik nog ver door. 2 paards trailer met 2 friesche paarden erin is een makkie. hellingen van 30% gaan nog goed. Daarboven gaat de 4WD low gear erin en kan je nog gekker. Voor mij de beste die er is. Verbruik normaal 13l/100km. met de paarden 15l/100km

Wijzigen


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Hobby

De ervaring van aj.Gerlich met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Hobby Excelsior 540 UL van 1539 kg geplaatst op 07-04-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

prima combinatie ruimvoldoende kracht om de alpen te doorkruizen. ook op bergwegen(onverhard) in slovenie was het rijden een lust. de 4x4 ingeschakeld en zonder moeite de moeilijkse wegen bereden.

Wijzigen


Opel Frontera Sport - 2.0 met een Paardentrailer

De ervaring van Job met een Opel Frontera Sport - 2.0 (85 Kw/116 pk bouwperiode: maart 1995 - oktober 1998) en een Paardentrailer 2 paardstrailer van 1500 kg geplaatst op 15-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Trek met de Frontera Sport 2.0 115pk, een bijna 1500kg zware paardentrailer (2 paards).
Alleen het optrekken, duurt wat lang. Rijden gaat top, schakelen bij 3200 - 3500 toeren en je blijft prima rijden. 80 in de 4 en 90/95 in de 5.
Ook heuveltjes op, 90 in de 4 en soms de 3 als het wat meer omhoog gaat.
Stabiele combinatie! Met een kleine caravan (tmm 900kg) gereden, ook dat merk je nauwelijks.

Wijzigen


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Hobby

De ervaring van Arie met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Hobby Excelsior 540 UL van 1539 kg geplaatst op 03-06-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Prima ervaring met mijn frontera ook in de bergen doet hij het prima

Wijzigen


Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. met een LMC

De ervaring van loekschuijt met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een LMC Dominant 520 HTE van 1400 kg geplaatst op 29-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

de opel frontera doet het goed,allen op de langehellingen loopt de temparatuur iets op dan schakel
ik de airco uit en gaat het verder goed ik weet niet of er een olie koeler in zit.

Wijzigen


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Hobby

De ervaring van Ray met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Hobby Prestige 720 UMF van 2000 kg geplaatst op 13-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 101% Berekening >>>>

Heb geen goede ervaringen met 2.2DTI, auto kwam haast niet weg op ook maar een beetje helling, en rijden in de bergen was helemaal niet te doen alsmaar problemen, nadat ik de auto had verkocht en andere Frontera rijders tegenkwam met caravan navraag gedaan over hun ervaringen, en ook telkens de zelfde reactie, dat er veel te weing vermogen was om ook maar weg te komen op een helling en het rijden op bergwegen.

Wijzigen


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Beyerland

De ervaring van Eddy Van Acker met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Beyerland Quartz 495 TDB van 1500 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Toch niet zo'n beste ervaring, ik denk dat er een paar paarden dood liggen in mijn motor ( reeds al vanaf de aanschaf, nieuw aangekocht ) , bestaat de mogelijkheid om de motor krachtiger te maken ?

Wijzigen


Engelse reviews
Opel Frontera

Opel Frontera - 2.2 Dti met een Lunar

De ervaring van Mark met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Lunar Zenith 5 van 1205 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72%* = 101 km/u = 19%

The Frontera Olympus I've got has been a fantastic tow car. Really can't fault it. It's stable at speed, I don't tend to go over 55mph so it just cruises along. Fuel return is good too! Plenty of power up hills, out accelerated other outfits plenty of times.
What I\'m gonna replace it with is proving difficult... Shame they stopped making them..


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Lunar

De ervaring van bob met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Lunar Solaris TA van 1525 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 99 km/u = 16%

my 2003 frontera is an excellent tug for my lunar solaris it pulls the van with no effort at all. sadly when it finally gives up I don\'t know what will replace it but my frontera will probably out live me


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Bessacarr

De ervaring van bob met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Bessacarr Cameo 550 van 1699 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 100 km/u = 33%

this is my second 2.2dti frontera and they are good tow vehicles the bessacarr is a twin wheel van and follows very good in fact my 03 dti pulls better than my 01 and that pulled well


Opel Frontera - 2.2 16v met een Ace

De ervaring van Carl met een Opel Frontera - 2.2 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Ace Supreme Twinstar van 1732 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 102%* = 99 km/u = 21%

Performance is ok on the flat but when towing my Ace Supreme Twinstar ( MRO 1532kgs ), at MTPLM of probably @ 1750 kgs then my Frontera 2.2 RS struggles up even the most moderate of inclines and I feel it needs more power. No issues with stability at upto 60mph and very steady at 50 mph.


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Abbey

De ervaring van Peter Hill met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Abbey Spectrum 535 van 1732 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 100 km/u = 31%

Hi, I have had 5 Fronteras .I use my present 5 door 2.2dti Frontera to pull caravans, closed and open car trailers and goods trailers. As far as pulling heavy loads it was able to do pull a car trailer with a discovery on it no problem. As far as a goods trailer 3 bags of logs or 2 bags of sand also no problem even to get home up a 16% hill. My MK1 frontera towbar came loose a few times so welded it up. . PS all twin axles. Been as far as Bratislava towing. Keep to truck speed safe and economical. Brilliant in the ice and snow.
The mk2 Fronteras all did the job well, shame there are no more


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Coachman

De ervaring van Peter Root met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Coachman Pastiche 560/4 van 1630 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 93%* = 100 km/u = 32%

This Frontera is a supertug! It tows my Pastiche 560/4 with consumate ease at an average of 28mpg. I will be very loathe to part with it for there is no other vehicle out there that will match it`s fuel consumption, offering high and low box and the lowest emmisions and road tax banding in it`s class. Unfortunately, as it is no longer made it is totally irreplaceable, which is a real shame.


Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. met een Bailey

De ervaring van Malcolm Garda met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Bailey Senator Virginia van 1559 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 116 km/u = 17%

Vauxhall/Opel Frontera Nov 2003 (3.2i V6 24v Auto 202HP) towing a Bailey Senator MONTANA (2001 Twin Axle) 1261KG with 323KG payload = 1584KG. I have been towing with this rig - effortless - also have 50KG's in a large (580L) Karite roof box and 25KG's on a Pendle bike rack. No probs towing in 'D' however I shitf to '3' for up-hill. No overheating - up-hill temp hovers a hair over half way on the needle (90 C?) but one quarter in normal driving (80 C). Have had original gearbox oil cooler disconnected and larger one fitted (90 tot) in front of all rads. have had supplementary fan (only 9" 25) fitted to front n/s of air-con rad so that in traffic more air passes through this one for comfort in the car. No additional engine cooling was fitted as the std viscous coupling seems to do pretty well even when 30deg C outside! Av 19mpg over 500mile stretch. Best tow car I've ever had - wipes the floor with my GC Jeep of the same age!


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Sterling

De ervaring van robert blackwood met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Sterling Europa 550 van 1470 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 99 km/u = 30%

5 door 2.2dti great car pulls my 550 without any problems been to portugal south of france and of to corfu this year i would recommend this 4x4


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Caravan

De ervaring van Smarty met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Caravan van 1250 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74%* = 103 km/u = 36%

I use my Frontera 2.2 DTI to tow my 2250 Kg boat and 550 Kg trailer. This is obviously really heavy but it does manage it albeit slowly up mountain passes. The Frontera is a brilliant tow car and will be difficult to replace with something as capable and well sorted.


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Swift

De ervaring van bob met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Swift Charisma 560 van 1450 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 99 km/u = 31%

i was quite impressed with the results on the tow car info 78% perfect i am really happy about it as the frontera has been an excellent vehicle in the 6 years i have owned it, i uprated my caravan 9 months back and did,nt want to change the fronty.


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Elddis

De ervaring van neil bevan met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Elddis Crusader Cyclone van 1820 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 104%* = 100 km/u = 31%

My Frontier is brilliant for towing a twin axle caravan of this size,the ellidis crusader is a dream to tow


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Compass

De ervaring van noel met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Compass Rallye 524 van 1527 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 98 km/u = 29%

5 door 2.2dti pulled my van up the hills in wales with ease and motorways are no problem at all


Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. met een Elddis

De ervaring van j.finch met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Elddis Odyssey 462 van 1430 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76%* = 117 km/u = 17%

Ihave been towing around Cornwall & Devon and with all the hills etc I have never experienced overheating. Motorway driving is a dream and have vary rarely had to come out of cruise control. This by the way is a Vauxhall manual.


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Caravan

De ervaring van ian howard met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Caravan 1250 kg van 1500 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 97 km/u = 29%

2.2 dti pulling a abi jubilee statesman, pulls like a train, get your gearing right for long steep climbs and you won't have many problems


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Coachman

De ervaring van edward buck met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Coachman Pastiche 530/4 van 1560 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 100 km/u = 32%

got a 2002 olympus, pulls the coachman which is heavy, really well, shame .they stopped production of the frontera.


Opel Frontera - 3.2 V6 24v met een Caravan

De ervaring van Ian Sumpter met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Caravan van 1550 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 123 km/u = 26%

Towing my Baily Ranger 620 is no problem, I often have to remind myself I have the van on the back, it seems effortless


Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. met een Swift

De ervaring van Matt Thorpe met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Swift Challenger 530 van 1545 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 117 km/u = 17%

Quality set up never had any overheating problems whatsoever, pulls a dream


Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. met een Swift

De ervaring van m tapner met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Swift Charisma 570 van 1452 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79%* = 117 km/u = 17%

I tow a swift accord 530 always had overheating problems when towing


Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. met een Abbey

De ervaring van colin allbutt met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Abbey Vogue 620 van 1635 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 115 km/u = 16%

I Tow a Abbey 620 twin axle with no problems with overheating at all, this was in summer conditions, my car also has a belt driven fan, which I was concerned about but I have had no problems upto yet (fingers crossed)


Opel Frontera - 2.2 16v met een Bailey

De ervaring van stu met een Opel Frontera - 2.2 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Bailey Senator Arizona van 1464 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 101 km/u = 22%

pulls ok can't really feel the van swaying about but i wish i had a 3.2 i feel like i need a bit more power but it is ok but struggles in 5th gear on the duals and motorways so i leave it in 4th most of the time and probably get around 20mpg


Opel Frontera - 3.2 V6 24v met een Swift

De ervaring van steve butler met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Swift Charisma 620 TA van 1615 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 117 km/u = 25%

have to look in the rear view mirror to see if the van is still on the back as you just cant tell. would recomend this 4x4 to any one.


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Abbey

De ervaring van mark mccrea met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Abbey GTS Vogue 517 van 1450 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 102 km/u = 33%

had a 1999 frontera and it towed well, current 2003 model tows even better no turbo lag,very underated 4x4,good value and decent sized boot for caravan kit. general motors got it right with reliability then ceased production which is disaponting - a great towcar .


Opel Frontera - 2.2 16v met een Geist

De ervaring van alan stewart met een Opel Frontera - 2.2 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Geist LV640 van 1675 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 94%* = 100 km/u = 21%

exellent tow car pulled my geist 1000 miles to the south of france now there for holidays permanant only slight movement with lorrys going past 20 mpg on gas 60 mph on the flat very stable 3door sport caravan 27 foot long also there no caravan on the market to match a geist 20000 pounds but what a van those germans again


Opel Frontera - 2.2 16v met een Bailey

De ervaring van ian scammell met een Opel Frontera - 2.2 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Bailey Discovery 200 van 1118 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65%* = 105 km/u = 25%

the car is more than adequate very stable you hardley know the vans on the back


Opel Frontera Sport - 2.0 met een Swift

De ervaring van Dazzla99 met een Opel Frontera Sport - 2.0 (85 Kw/116 pk bouwperiode: maart 1995 - oktober 1998) en een Swift Charisma 560 van 1400 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 96 km/u = 21%

i own a vauxall/opel frontera 2.0 ltr it pulls my swift caravan with ease at 1200+250kg it climbs hills without any trouble


Opel Frontera - 2.2 16v met een Geist

De ervaring van alan stewart met een Opel Frontera - 2.2 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Geist LV640 van 1675 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 94%* = 100 km/u = 21%

petrol car is more than adequate eats moderate hills and is quite stable at 55 mph with geist twin axle my car is gas converted so heavy fuel consumption is not an issue at the moment 48p per litre


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Lunar

De ervaring van Sean Anthony met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Lunar Quasar 525 van 1350 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75%* = 99 km/u = 31%

Great Towing car very stable good weight distribution looks the part aswell as doing the job in hand incredibly well.


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Coachman

De ervaring van ron-g met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Coachman VIP 460/2 van 1430 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 99 km/u = 30%

coudn,t find the exact model frontera, I have the 2.5 TDS. Pulls like a train, I hardly ever have to drop a gear except for really long and/or steep inclines.So far its the best tow car Ive had.


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Bailey

De ervaring van Dave Newey met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Bailey Senator Indiana van 1464 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 98 km/u = 30%

effortless performance ideal towcar


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Bailey

De ervaring van Dave Newey met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Bailey Senator Indiana van 1464 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 98 km/u = 30%

effortlees performance ideal towcar


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Swift

De ervaring van BillT met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Swift Conqueror 645 van 1690 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92%* = 97 km/u = 28%

This car is fantastic puller. Effortless up and down dale.


Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. met een Sterling

De ervaring van Allen met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v aut. (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Sterling Europa 600 TA van 1534 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 117 km/u = 17%

Car really struggle on inclines on motorway! Changes gear to much even when not on crusie controla and causes concern because the Temp goes into the red! Had to stop on a number of times to let the car cool down, but due to being a V6 did not take more than 2 mins to get up to the max temp again after restarting.
Only towed twice and left it at that, got another tow car, we had the frontera for nearky 3 years and it had never overheated unless it was towing, even with a trailer @ 700kgs! I would not recomend.


Opel Frontera - 3.2 V6 24v met een Swift

De ervaring van steve butler met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Swift Challenger 530 van 1545 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 119 km/u = 27%

cant tell the van is on the back , can get from nottingham to helston on a tank of fuel as well


Opel Frontera - 3.2 V6 24v met een Dethleffs

De ervaring van Martyn G met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Dethleffs Rally Nomad DD 520 van 1530 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 116 km/u = 27%

Pulls well with little trouble on hills. Fuel economy isn't the best (around 17-19 mpg with van and 21-22 mpg without). Pulled the caravan well in snow (but watch the power - that engine can spin the wheels without much coaxing!)


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Bailey

De ervaring van glen richmond met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Bailey Senator Arizona van 1448 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 101 km/u = 34%

great towing car,nice outfit when towing,just put it all in the van and it pulls like its got a small caravan on the back, recommended


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Eriba

De ervaring van bill met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Eriba Nova GL/SL 465 van 1350 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 98 km/u = 32%

great towcar pulls with out any problems.


Opel Frontera - 3.2 V6 24v met een Swift

De ervaring van david williams met een Opel Frontera - 3.2 V6 24v (151 Kw/205 pk bouwperiode: oktober 1998 - december 2004) en een Swift Challenger 530 van 1474 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 120 km/u = 27%

i find the frontera is very good for towing the caravan . it uses the same fual weather i am towing or not


Opel Frontera - 2.2 DTI met een Abbey

De ervaring van EtomD met een Opel Frontera - 2.2 DTI (85 Kw/116 pk bouwperiode: oktober 1998 - oktober 2002) en een Abbey GTS Vogue 416 van 1413 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 99 km/u = 31%

Great car for towing plenty of power. Effortless towing at all speeds.


Opel Frontera - 2.2 Dti met een Elddis

De ervaring van Tony Parker met een Opel Frontera - 2.2 Dti (88 Kw/120 pk bouwperiode: oktober 2002 - december 2004) en een Elddis Odyssey 505 van 1403 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 102 km/u = 35%

Great towing outfit , not the fastest on the road ,but stability and pulling power feels effortless. Approx 27mpg on a good tow and fully laden. Would buy similar vehicle in future.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap