Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Opel Signum

Sorteer gebruikservaringen op:

Opel Signum - 1.9 CDTi met een Hobby

De ervaring van Niels met een Opel Signum - 1.9 CDTi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2004 - december 2008) en een Hobby De Luxe 560 KMFe van 1579 kg geplaatst op 14-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Hobby 560kmfe 1600kg geladen 250cm is te groot/zwaar voor de opel signum. Motorisch geen enkel probleem maar de wagen is te licht in verhouding van de caravan.

Afrader!

Wijzigen


Opel Signum - 2.2 DGi met een Knaus

De ervaring van Barry Bloemendal met een Opel Signum - 2.2 DGi (114 Kw/155 pk bouwperiode: juni 2003 - december 2008) en een Knaus Sudwind 500 FSD van 1465 kg geplaatst op 24-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Heb deze auto nu een aantal maanden en ermee in Nederland op vakantie geweest. Deze combinatie rijdt heerlijk, wel is de Signum in combinatie met deze caravan redelijk dorstig. Gemiddeld 1:8 bij 90 km/u. Qua kracht heeft de Signum voldoende vermogen om vlot met het verkeer mee te komen. Solo verbruik is ongeveer 1:10 waarbij moet worden opgemerkt dat er veel in de bebouwde kom wordt gereden. Al met al is de Signum een aanrader die je niet al te veel zult tegenkomen op de Nederlandse weg.

Wijzigen


Opel Signum - 3.0 CDTi V6 aut. met een Dethleffs

De ervaring van D.J.Meurs met een Opel Signum - 3.0 CDTi V6 aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2003 - augustus 2005) en een Dethleffs Camper 510 V van 1350 kg geplaatst op 28-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Ik heb een signum-3.0 CDTi v6 aut bouwjaar 2003 en een Dethleffs van 1350 kg heb hier alleen nog maar mee in Nederland gereden. Het brandstof verbruik is zonder caravan 1 op 13,5 en met caravan 1 op 9,5 waar bij het optrekken redelijk normaal is.

Wijzigen


Opel Signum - 2.2 DGi met een Hobby

De ervaring van MOO met een Opel Signum - 2.2 DGi (114 Kw/155 pk bouwperiode: juni 2003 - december 2008) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1200 kg geplaatst op 04-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Afgelopen zomer naar Italie geweest, via de Brenner gereden. De pas stelt qua helling echt niks voor. Natuurlijk moest ik op het 10% stuk wel even naar de 3e versnelling, maar ik was zo in Italie. Op de autobahn kon ik lekker met het snellere vrachtverkeer meerijden, zo'n 95 km/u. Het gemiddelde verbruik in de vakantie was zo'n 1:10,5. Ook dat was een positief verschil t.o.v. de eerdere Omega 2.0.
De combinatie is een echte aanrader.

Wijzigen


Opel Signum - 2.2 DGi aut. met een Burstner

De ervaring van Kees Moens met een Opel Signum - 2.2 DGi aut. (114 Kw/155 pk bouwperiode: juni 2003 - december 2008) en een Burstner Ventana 435 van 1100 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 57% Berekening >>>>

Na een paar keer met de combinatie weg te zijn geweest herken ik veel in de praktijk van uw trekkrachtberekening. In Nederland kan er gemakkelijk met cruisecontrol met de versnelling vast in de 4 gezet gereden worden. In b.v. Frankrijk meestal niet op de c.c. en handmatig schakelend tussen de 3 en 4. Omdat de Signum weinig oversteek (auto achter de achteras) heeft, voelt de combinatie zeer stabiel en stijf. Slingeren doet de caravan dus niet of nooit, ondanks 2 fietsen achter- en 1 fiets voorop. Om kort te zijn, uw trekkrachtberekening benaderd de werkelijkheid angstig dichtbij!

Wijzigen


Engelse reviews
Opel Signum

Opel Signum - 1.9 CDTi met een Bailey

De ervaring van bob gauntlett met een Opel Signum - 1.9 CDTi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2004 - december 2008) en een Bailey Senator Arizona van 1456 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 102 km/u = 19%

My Signum tows my vermont like a dream averages 35 plus mpg motorway can cruise at 60 all day in 5th and 6th
absolutely love this outfit


Opel Signum - 3.0 CDTi V6 met een Swift

De ervaring van David met een Opel Signum - 3.0 CDTi V6 (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2003 - december 2008) en een Swift Charisma 550 van 1470 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 109 km/u = 21%

I have towed many caravans over the past 20 years or so and have used many different modern 4x4 veichles old and new .
But the signam v6 3.0 diesel auto is absolutely amazing .
It has got to be the best veichle I have ever towed with .
They are cheap to purchase.
Mpg is excellent and power is in abundance.
It's luxury towing for a budget price car.
I would highly recommend.


Opel Signum - 1.9 CDTi met een Sprite

De ervaring van simon met een Opel Signum - 1.9 CDTi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2004 - december 2008) en een Sprite Major 6 van 1375 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 101 km/u = 19%

it tows really well and is a really stable unit plenty of power also and cruise control is great get to 60 and hit it and away you go


Opel Signum - 2.2 Dti met een Bailey

De ervaring van Gary Barnes met een Opel Signum - 2.2 Dti (92 Kw/125 pk bouwperiode: juni 2003 - augustus 2004) en een Bailey Discovery Mars van 1193 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71%* = 95 km/u = 15%

Superb tow car and it looks good too, not a common vehicle on our roads.
Comfortable, easy to drive and acres of space for our belongings and two dogs. Very stable, cruise control is a joy allowing you to concentrate on the outfit.
We looked around for a Signum and i'm glad we did, it's more competent in every way over the Freelander we purchased to start our caravanning adventures.


Opel Signum - 1.9 CDTi met een Avondale

De ervaring van steven doherty met een Opel Signum - 1.9 CDTi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2004 - december 2008) en een Avondale Argente 550-4S van 1400 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 101 km/u = 18%

it tows all round is good i have no faults with it. i have used to tow in the snow and it tows perfectly it a perfect car to use to tow


Opel Signum - 1.9 CDTi met een Elddis

De ervaring van alfred w birse met een Opel Signum - 1.9 CDTi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2004 - december 2008) en een Elddis Odyssey 524 van 1525 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 99 km/u = 18%

have towed my Elddis for approx15 months now with the Signum 150 cdti no problems what so ever, was looking to change to Honda CRV cdti Excecutive but as the match is worse than my 88% will stay with what i have.


Opel Signum - 1.9 CDTi met een Abbey

De ervaring van ROBERT DAVIES met een Opel Signum - 1.9 CDTi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2004 - december 2008) en een Abbey Vogue 520 van 1400 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 100 km/u = 18%

Exellent car tow abbey mtplm1412 loads mid range power cruises easy between 60 and 70mph.Better far more power than xtype 2.5 jag.HIGHLY RECCOMEND


Opel Signum - 1.9 CDTi met een Sterling

De ervaring van Mark Dawson met een Opel Signum - 1.9 CDTi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2004 - december 2008) en een Sterling Europa 495 van 1350 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79%* = 99 km/u = 19%

Admirable tow car, perfect for towing sterling europa 495 with MTPLM of 1350. Just came back from N. Yorks and coped fantastic up hill and down dale. Power is phenomenal, just kept on pulling up hills. Cruising in 5th is a must to keep just under torque band for hills and didn't affect fuel economy that much (about 1.5 mpg difference). Definitely better and far more comfortable than the Volvo V70 2.4 Ijust got rid of. Top car....


Opel Signum - 1.9 CDTi met een Swift

De ervaring van Jonathan Moss met een Opel Signum - 1.9 CDTi (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2004 - december 2008) en een Swift Charisma 230 van 1295 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76%* = 101 km/u = 19%

Excellent power to weight ratio, hit 60mph in 5th hit cruise control and sit back, only need to use 4th gear on decent ratio hills, i do not tow in 6th but stick to 5th.
I find the package far more comfortable and usable then the frreelander i had previously.


Opel Signum - 3.0 CDTi V6 met een Swift

De ervaring van mark ross met een Opel Signum - 3.0 CDTi V6 (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2003 - december 2008) en een Swift Challenger 560 van 1489 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 107 km/u = 21%

after a layoff from caravaning for a few years i purchased a new
swift 560 which besides a few small problems i am really pleased with.
the signum i had already purchased this before the caravan
arrived and was a bit worried as i only had towed with 4 wheel drives before, i can only say what a match ,power in every gear no down changing up motorway inclines although i find
5th gear the best to cruise in.when you arrive on site and un
hitch you can then drive around in luxury for the rest of the holiday,these cars in top spec are absolute bargains my
previous car was a bmw 530 d.
car 8 out ten. caravan 7 out of ten.


Opel Signum - 2.0 Turbo met een Avondale

De ervaring van peter Esberger met een Opel Signum - 2.0 Turbo (129 Kw/175 pk bouwperiode: juni 2003 - december 2008) en een Avondale Dart 556-6 van 1245 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80%* = 112 km/u = 17%

I towed with this combination for 400 miles last summer into scotland and back to the lake district and never had any trouble whatsoever. the only comment i would make would be that the signum is VERY thirsty when towing average 20mpg but has plenty of power and doesnt mind head wind


Opel Signum - 2.0 Turbo met een Avondale

De ervaring van mark haynes met een Opel Signum - 2.0 Turbo (129 Kw/175 pk bouwperiode: juni 2003 - december 2008) en een Avondale Dart 510-5 van 1180 kg geplaatst op 29-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79%* = 112 km/u = 17%

This car is excellant as a tow vehicle. Never had the need to use gear 6, plenty of torque, refined and no need to use the high revs. On tow about 22mpg. Effortless.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap