Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Renault Vel Satis

Sorteer gebruikservaringen op:

Renault Vel Satis - 2.0 16v Turbo met een Kip

De ervaring van Joost Kruiswijk met een Renault Vel Satis - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: maart 2002 - mei 2005) en een Kip Kompakt 37 EKV van 1000 kg geplaatst op 10-05-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 53% Berekening >>>>

de conclusies zijn helemaal juist. De Vel Satis (2.0T) is een super comfortabele auto van formaat. Prestaties zijn niet onderkend, het uiterlijk is niet aangeslagen maar met de kompakte Kip geniet ik al jaren van deze topcombinatie.

Wijzigen


Renault Vel Satis - 3.5 V6 24v aut. met een Kip

De ervaring van Cees Winter met een Renault Vel Satis - 3.5 V6 24v aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: maart 2002 - november 2009) en een Kip Sky Line 44 TDB Special van 1260 kg geplaatst op 20-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Zeer tevreden, vorig jaar dwars door het Centraal Massief gereden met achter de Vel Satis een Kip Greyline 48.
Deze combinatie lacht om iedere helling!

Wijzigen


Renault Vel Satis - 3.0 dCi V6 aut. met een TEC

De ervaring van Hans Loeffen met een Renault Vel Satis - 3.0 dCi V6 aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: maart 2002 - maart 2006) en een TEC Travel King 460 TDF van 1300 kg geplaatst op 22-03-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 59% Berekening >>>>

Perfekte combi. Ook in de klim haantje de voorste. Ook nadien bij de pomp. Maar dat kun je voorkomen door je rechtervoet te beheersen. Wel tijdens klimmen handmatig schakelen, om wat meer toeren te maken
om een betere koeling te krijgen. Verbruik ligt rond 12 liter met caravan en zonder ong. 9 liter per 100 km.
Ook fijn is de korte overbouw van de VS. Dus geen geslinger van de caravan.
Het enigste minpunt is de stekkerdoos.Die zit erg krap naast de trekhaak, en met de kwartslag draai van de 13 poligestekker moet je wel kabouterhandjes hebben om het in 1 keer goed te doen. Je ziet niets. Voor de rest perfekt.

Wijzigen


Renault Vel Satis - 3.5 V6 24v aut. met een Dethleffs

De ervaring van Elbert J. van de Pol met een Renault Vel Satis - 3.5 V6 24v aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: maart 2002 - november 2009) en een Dethleffs Nomad 500 DB van 1500 kg geplaatst op 01-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

We zijn zeer positief , meerdere keren de gothard over geweest, elk jaar door de alpen en apenijnen we rijden met caravan net zo snel omhoog dan menig auto solo, verbruik solo 1 op 10 met de caravan 1 op 6 bij 100 km per uur normaal dus. Inmiddels zijn we na de Fendt overgestapt op de huidige Dethleffs 500 DB Nomad. En staat daar onze 3e VS voor Ook weer een 3,5l 24v V6 Initiale. Ook weer tot onze volle tevredenheid. De eerste VS hebben wij ingeruild na 287.000 km. De 2e een bruine(beer) hebben we ingeruild nadat we onze huidige Zwarte(beer) (een van de laatste uit 2008) konden bemachtigen. De Bruine vertoonde na 240.000 geen enkel spoor van vermoeidheid bovenmatige slijtage of wat dan ook.
Nu maar afwachten of er ooit nog weer zo'n super reis/ trek-auto komt.

Wijzigen


Renault Vel Satis - 2.0 16v Turbo aut. met een Fendt

De ervaring van ploeg met een Renault Vel Satis - 2.0 16v Turbo aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: mei 2005 - november 2009) en een Fendt Topas 550 TG van 1600 kg geplaatst op 27-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

We rijden al enkele jaren met deze combinatie en altijd en in iedere situatie,tot volle tevredenheid.
Ook op hellingen voldoende trekkracht,vooral door het gebruik op de snelwegen van c.c.,maakt het rijden tot een groot plezier,Schakelt tijdig terug bij sterke helling,zonder verlies van snelheid.Kan geen negatieve dingen noemen,ben een tevreden rijder van dit model.Rijden als een vorst,zonder caravan en wanneer aktueel,een uitstekende caravantrekker,ook door de pyreneen!

Wijzigen


Engelse reviews
Renault Vel Satis

Renault Vel Satis - 2.2 dCi met een Bailey

De ervaring van Brian met een Renault Vel Satis - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2002 - maart 2006) en een Bailey Pageant Bordeaux van 1321 kg geplaatst op 27-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77%* = 102 km/u = 19%

The Vel satis pulls the Bordeaux with ease, The outfit is very stable, Once up to 60mph the car pulls well in 6th gear up and down motorway gradients. I return 31mpg when toeing and around 42mpg solo. The 2.2 diesel engine is very smooth and once in to 6th gear the whole car is very quiet. The car is a super buy second hand as mine is a 2005 and I only paid 5500 for it ( New 25000) ouch. Hope to tour around France next year will let you know how the outfit performs.


Renault Vel Satis - 3.0 dCi V6 aut. met een Hobby

De ervaring van DUBREUIL DANY met een Renault Vel Satis - 3.0 dCi V6 aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: maart 2002 - maart 2006) en een Hobby Excellent 540 UL van 1341 kg geplaatst op 27-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 112 km/u = 33%

no problem, very stable set especialy with strong side wind...
Enough torque , power and weight to secrurly overpass trucks..
Relativly cheap second hand car with such an engine
( V6 - 3L- DCI )
Highly recommanded to those who have no problem with its original design..

Dany - Villette - FRANCE


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap