Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Seat Altea

Sorteer gebruikservaringen op:

Seat Altea XL - 1.6 TDI Ecomotive met een Kip

De ervaring van Kelderman met een Seat Altea XL - 1.6 TDI Ecomotive (77 Kw/105 pk bouwperiode: januari 2010 - heden) en een Kip Isa White 47 TEB van 1400 kg geplaatst op 28-12-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

We rijden nu 3 jaar met deze combinatie. Toen wij de caravan gingen kopen was ik bang dat de seat altea xl 1.6tdi het zwaar zou krijgen met de kip 47 teb met 1450 kg. We hebben nu ongeveer 6000 km gereden met de carvan, en zijn zeer tevreden vooral de trekkracht is er goed rond de 3000 toeren berg op in de derde versnelling ruim 90 km per uur.Het verbruik is gemiddeld 1 op 10 tussen de 90 en 100 km per uur. Ook bij inhalen blijft de combinatie goed in balans. Zeker een goede keus geweest.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.2 TSI met een HomeCar

De ervaring van R. De jong met een Seat Altea XL - 1.2 TSI (77 Kw/105 pk bouwperiode: mei 2010 - heden) en een HomeCar Racer 45 Sunset van 1230 kg geplaatst op 06-09-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

deze combinatie is op het vlakke max. met 90km in de 4 of 5 versnelling goed berijdbaar. In de heuvels van Duitsland in de 3 of 4 versnelling tussen 70 - 85 km. In de bergen van Zw. - Oostenrijk in de 3 versnelling tussen de 50 - 60 km.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI [DSG] met een Hobby

De ervaring van Brett Klinge met een Seat Altea XL - 1.9 TDI [DSG] (77 Kw/105 pk bouwperiode: juli 2007 - januari 2010) en een Hobby De Luxe 495 UK van 1400 kg geplaatst op 17-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Net voor de zomervakantie een Hobby 495UK gekocht (max 1500kg). Hier vocr hadden we een caravan die max 900 kg beladen mocht worden. Met de oude caravan nooit problemen met rijden gehad. De Hobby is toch een stuk zwaarder maar heb geen enkel probleem gehad met rijden. Het verbruik is 1:11 bii tussen de 90 en 100 km/h. Bij 100 tot 110 km/h is het verbuikt 1:9. Solo is het verbruik 1:17. Op de terug reis was de koggeldruk iets te veel (85kg) maar reed wel prettiger dan de 75kg.

Wijzigen


Seat Altea - 1.4 TSI met een Avento

De ervaring van Hans Walhout met een Seat Altea - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 2007 - heden) en een Avento Turistique 445 TF van 1265 kg geplaatst op 15-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Heel goede trekker deze Seat Altea XL 1.4 TSI met een Avento 445, beladen ca 1300 kg. Korte 1e versneling en zeer sterk onderin. Ook op autobaan hellingen houd hij de snelheid goed vast. Soms even terugschakelen van 5 naar 4.
Benzineverbruik: solo 1:14
Met caravan: Wij hadden eerst sp 95-10 getankt. De Seat wil hier totaal niet mee vooruit, verbruik stijgt naar 1:6 , maar je hebt geen vermogen meer.
Daarna alleen nog maar Super 98 getankt. Verbruik 1:8,5 met een goed lopende Seat, met voldoende power.
Vorige auto was een Zafira 1.9cdti 120 pk. Qua trekkracht en souplesse doet de Seat hier niet voor onder....wel qua brandstofverbruik uiteraard.

Wijzigen


Seat Altea - 1.8 TSI met een Hobby

De ervaring van Carlo Brouwer met een Seat Altea - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juni 2007 - heden) en een Hobby De Luxe 460 LU van 1250 kg geplaatst op 25-05-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Onze Seat is nu 5 jaar, dat wordt dus een hele dobber om een vervanger te zoeken, we hebben 2 fietsen voorop en het reserve wiel van de caravan in de auto, zeer relax rijden met deze combinatie, door de PyreneeŽn, Alpen enz. geen enkel probleem, kom noot boven de 90 km, kan wel mij lijkt me niet verstandig. Rijd meestal in de 5e versnelling, bij echt vlak naar 6, gebruik1:11

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI met een Burstner

De ervaring van watersingel met een Seat Altea XL - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: november 2006 - januari 2010) en een Burstner Premio 435 TS van 1040 kg geplaatst op 19-04-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Zeer goede combinatie. Auto heeft geen enkel probleem met de caravan.
Groot gedeelte van de route Napoleon gereden en dan ook rijdt de combinatie fijn. Soms wel even terug naar de 3e versnelling. Ook langere afdalingen geen enkele slingerneiging of zo. Ook de breedte van 210 cm is dan handig je hebt net iets meer ruimte. Ik heb twee fietsen op de dissel (samen 30 kg) en de reserveband in de auto. Kogeldruk tussen de 60 en 70 kg.

Wijzigen


Seat Altea - 1.9 TDI met een Burstner

De ervaring van Kempenaar met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Burstner Premio 435 TS van 1100 kg geplaatst op 24-02-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

De Altea is een prima trekauto. Hij heeft geen enkele moeite met de Burstner Premio. De 5e versnelling is prima te gebruiken. Ook bergop geen enkel probleem. Verbruik 1 op 10 bij een rustige rijstijl tot 90 km per uur.

Wijzigen


Seat Altea - 1.6 met een TEC

De ervaring van Hans met een Seat Altea - 1.6 (75 Kw/102 pk bouwperiode: juni 2004 - oktober 2010) en een TEC Tour 445 van 1180 kg geplaatst op 06-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

We rijden al jaren met een altea 1.6 op lpg met tec tour410md 930kg en beladen 1200kg naar kroatie .deze auto heeft een goede trekkracht met een gemiddelde kruissnelheid van rond de
100km rij je goed met t verkeer mee.verbruik op lpg is 1op6.5

Wijzigen


Seat Altea - 1.6 met een TEC

De ervaring van Hans met een Seat Altea - 1.6 (75 Kw/102 pk bouwperiode: juni 2004 - oktober 2010) en een TEC Tour 445 van 1180 kg geplaatst op 06-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

We rijden al jaren met een altea 1.6 op lpg met tec tour410md 930kg en beladen 1200kg naar kroatie .deze auto heeft een goede trekkracht met een gemiddelde kruissnelheid van rond de
100km rij je goed met t verkeer mee.verbruik op lpg is 1op6.5

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI [DSG7] met een Hobby

De ervaring van n.j.v d valk met een Seat Altea XL - 1.8 TSI [DSG7] (118 Kw/160 pk bouwperiode: april 2009 - heden) en een Hobby La Vita Bionda 400 SF van 1185 kg geplaatst op 09-01-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

altea met hobby 400 ca. 1200 kg, fantastische combinatie vooral door de dsg bak. helaas na 3 jaar dsg bak defect nieuwe kosttte 6500,heb 1/3 van dat betaald. ben nu een beetje het vertrouwen kwijt ook door de mening van de dsg specialist. maar nogmaals het is gewoon fun om met dit spul bij luik de berg op te blazen.ga nu waarschijnlijk een Mazda cx 5 kopen.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.4 TSI met een Bagagewagen

De ervaring van Martijn met een Seat Altea XL - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2007 - heden) en een Bagagewagen (achter MPV of SUV) van 650 kg geplaatst op 13-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 39% Berekening >>>>

Dit jaar voor de derde keer met de combi van de Altea XL en een redelijk zware Jamet Louisiana (vouwwagen) op pad geweest naar midden Frankrijk. Het blijft een genot om die combi te rijden. Je rijdt de hele tijd in de hoogste versnelling op de franse tolwegen: soms even terug voor een vrachtwagen die inhaalt. Wil je echt snel voorbij dan gaat ie in zijn vier en gas erop. De vermogensopbouw is uitstekend. Doortrekken naar de 130 in zijn 5 kan ie makkelijk aan. Geen moment dat je twijfelt aan de capaciteiten. Dat met een gemiddeld verbruik van 8.3 ltr per 100 km, is best aardig (gemiddelde snelheid 115 op de tolwegen). Volgende wagen zou een 1.2 TSI worden (ivm. verbruik), maar als ik de 1.4 weer voor de vouwwagen zet, doe mij dan toch maar die motor. Kost wel wat, maar deze motor is zo soepel en zo snel, dat is gewoon super. Aanrader dus !!!

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.4 TSI met een Wilk

De ervaring van Albert W met een Seat Altea XL - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2007 - heden) en een Wilk S4-400 MD van 1285 kg geplaatst op 14-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Met twee vingers in de neus trekt mijn Altea XL 1.4TSI mijn Wilk S4 400 MD.zuid Frankrijk, ItaliŽ geen problemen.
Wilde wel eens wat anders maar kom toch terug op of SEAT of Skoda.VW kan ook maar is m.i. Te duur in aanschafprijs .

Wijzigen


Seat Altea - 1.8 TSI met een Dethleffs

De ervaring van Jan Gerritsen met een Seat Altea - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juni 2007 - heden) en een Dethleffs Camper 470 ER van 1350 kg geplaatst op 23-06-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Zeer goede ervaring met onze Seat met dethleffs camper 470 1350 kg naar zuid Frankrijk trekt als een lier weinig toeren
Verbruik 1:8 solo 1:12 auto is twee jaar oud fijne combinatie rijden meest in de vijfde versnelling

Wijzigen


Seat Altea - 1.9 TDI met een Burstner

De ervaring van Water met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Burstner Premio 435 TS van 1040 kg geplaatst op 22-04-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Zeer goede en vlotte combinatie. Auto heeft meer dan voldoende power. Burstner is een geweldige caravan wat wegligging betreft.
Volgt volkomen vlekkeloos de auto ook bij hogere snelheden. Ook bergop geen probleem.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI [DSG7] met een Hobby

De ervaring van Wilco Kalkhoven met een Seat Altea XL - 1.8 TSI [DSG7] (118 Kw/160 pk bouwperiode: april 2009 - heden) en een Hobby Excellent Easy 450 UB van 1191 kg geplaatst op 12-04-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

afgelopen jaar voor het eerst op vakantie met de Seat. De auto gaat met het grootste gemak er met de caravan van door. Hellingen zijn helemaal geen probleem. Op de cruise control zonder problemen naar boven. Ik let er via het benzine verbruik wel op dat de Seat niet vol gas naar boven gaat, bij te hoge verbruiken, pak ik het gaspedaal zelf weer op. Naar beneden ook voldoende remkracht op de motor.

Wijzigen


Seat Altea - 1.4 TSI met een HomeCar

De ervaring van Arnold met een Seat Altea - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 2007 - heden) en een HomeCar Racer 45 UF Trophy van 1230 kg geplaatst op 03-02-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Ik ben inmiddels 2x met deze combinatie tsi 1.4 en een Homecar 45 (1300kg) op vakantie geweest. Deze combinatie rijd prima zowel op de snelweg als in de bergen. Het enige nadeel dat ik kan vinden is het benzineverbruik! Bij gemiddeld 100km/h 1-7!! Laten we zeggen dat je genoeg koffie drinkt onderweg, je gaat van benzinepomp naar benzinepomp:)

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI met een Wilk

De ervaring van joop met een Seat Altea - 2.0 FSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - juni 2007) en een Wilk S4-450 van 1280 kg geplaatst op 13-01-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Zeer goede combinatie

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI met een Kip

De ervaring van Wolbink met een Seat Altea XL - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Kip Star Line 47 van 1370 kg geplaatst op 15-09-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

De seat met 140 pk heeft geen moeite met de kip starline. De Fernpas laat zich makkelijk rijden. De stabiliteit is goed en je rijdt ongemerkt te hard met de combi. Brandstofverbruik solo 1 op 17. Brandstofverbruik combi 1 op 10.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI met een Adria

De ervaring van Derkjan met een Seat Altea - 2.0 FSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - juni 2007) en een Adria Adora 563 PU van 1473 kg geplaatst op 30-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92% Berekening >>>>

Ondanks het te hoge gewicht van de caravan en fijne combinatie. De auto ligt stevig op de weg.
Zonder gebruik van de cruiscontrol rij je, zonder op te letten, onverwachts 120 in de 6e versnelling. Verbruik gaat dan wel naar 1 op 8.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.6 TDI [DSG] met een Fendt

De ervaring van R.j. Riemersma met een Seat Altea XL - 1.6 TDI [DSG] (77 Kw/105 pk bouwperiode: oktober 2010 - heden) en een Fendt Saphir 450 QB van 1300 kg geplaatst op 20-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Geweldige combinatie. Eerder trok ik de caravan met eenGolf met 115pk, maar de combinatie (lengte. T.o.v. Lengste caravan) klopte niet. Onrustig rijden was het gevolg. daar nu geen last van. Wel hulpverlener gemonteerd. veren van de Seat met belading zakken te verloor. Volgens garage zou het met standaardbelading geen extra doorzakken tot gevolg hebben,m aar dat is onzin!!!!

Wijzigen


Seat Altea - 1.4 TSI met een Knaus

De ervaring van L.Vissers met een Seat Altea - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 2007 - heden) en een Knaus Sport 420 QD van 1300 kg geplaatst op 19-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Ik ben al 3 keer met de combinatie Seat Altea Style 1,4 Tsi en een Chateau Chalet 450 van 1300kg beladen op stap geweest. Ook in de bergen. De Seat is een heel goede trekker en heeft soms geen probleem om op de snelweg in Duitsland 100km/hr te rijden. Ik heb daar vergunning voor. Zorg wel dat het toerental boven de 1800t/m blijft om het maximale koppel te benutten.

Wijzigen


Seat Altea - 1.2 TSI Ecomotive met een Burstner

De ervaring van Akkerman met een Seat Altea - 1.2 TSI Ecomotive (77 Kw/105 pk bouwperiode: februari 2010 - heden) en een Burstner Premio 435 TS van 1090 kg geplaatst op 12-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Afgelopen vakantie met mijn Seat Altea 1.2 Tsi Ecomotive en Burstner Premio 435 TS, maximaal beladen naar Limburg geweest. Verbruik op de terugweg 1/6,5 l/km. Wel met fietsen erop maar dit valt me erg tegen!

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI [DSG7] met een Eriba

De ervaring van A.Hoogendoorn met een Seat Altea XL - 1.8 TSI [DSG7] (118 Kw/160 pk bouwperiode: april 2009 - heden) en een Eriba Touring Triton 418 van 995 kg geplaatst op 06-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 59% Berekening >>>>

Meer dan 12.000 km ervaring in zuid-europe met deze combinatie. Na inruil van vorige wager ( VW Passat ) zelfs bij 140 km/h op de teller geen enkele slingerneiging ( zonder slingerbedwinger op de koppeling ) , voorheen al bij 115 km/h. Ontspannen rijden maar . . . 140 km/h wijst uit dat ik de snelheidsmeter vaker moet aflezen.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI [DSG7] met een Eriba

De ervaring van A.Hoogendoorn met een Seat Altea XL - 1.8 TSI [DSG7] (118 Kw/160 pk bouwperiode: april 2009 - heden) en een Eriba Touring Triton 418 van 995 kg geplaatst op 06-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 59% Berekening >>>>

Meer dan 12.000 km ervaring in zuid-europe met deze combinatie. Na inruil van vorige wager ( VW Passat ) zelfs bij 140 km/h op de teller geen enkele slingerneiging ( zonder slingerbedwinger op de koppeling ) , voorheen al bij 115 km/h. Ontspannen rijden maar . . . 140 km/h wijst uit dat ik de snelheidsmeter vaker moet aflezen.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI met een Hobby

De ervaring van Johan met een Hobby 1400 kg met een Seat Altea - 2.0 FSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - juni 2007) en een Hobby La Vita Bionda 460 UFe van 1338 kg geplaatst op 27-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Wij hebben zeer goede ervaringen met deze auto als caravantrekker. De caravan ligt uitstekend achter de auto. We hebben o.a. de route Napoleon en de Gotthardpass gereden. Ging uitstekend. Ook wij hebben de ervaring dat je tijdens het rijden ongemerkt steeds sneller gaat rijden Verbruik gemiddeld 1 op 9. De seat is inmiddels 7 jaar en we zien er tegen op om hem in te ruilen.

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI [DSG] met een Knaus

De ervaring van Henk met een Seat Altea XL - 2.0 TDI [DSG] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Knaus Sport 500 FU van 1390 kg geplaatst op 06-04-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Geweldige trekker. Plezier om mee te rijden.

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI met een Eriba

De ervaring van T.K. Barth met een Seat Altea XL - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Eriba Feeling 425 van 1060 kg geplaatst op 21-12-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

Al verschillende vakanties (Duitsland en Frankrijk) in allerlei soorten landschap gereden met een KNAUS-SŁdwind 450 FU die beladen ongeveer 1350 Kg weegt. Een gewelige goede combinatie. Rijdt altijd heel ontspannen en gemakkelijk. Gebruik 1:10 km.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI aut. met een Elddis

De ervaring van g vermeer met een Seat Altea - 2.0 FSI aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - april 2009) en een Elddis Avante Club 462 van 1297 kg geplaatst op 03-12-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

ik gebruik hem nu al 6 jaar overal in europa en ook in de dolomieten ,en het rijd geweldig geen enkel probleem

Wijzigen


Seat Altea - 1.8 TSI met een Knaus

De ervaring van m.vervoorn met een Seat Altea - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juni 2007 - heden) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1400 kg geplaatst op 29-11-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

Al vier lange vakanties ervaring met deze Seat + Knaus Sudwind 450QU. Beladen tot ongeveer 1400kg.
Reizen o.a. enkele maanden door Italie en Corsica.
Zeer goede ervaringen. Deze combinatie staat nergens voor, zolang je maar goede tractie hebt.
Verbruik tussen de 1:6 en 1:9, met caravan. Solo 1:12.
Met fietsen achterop, soms opletten met stabiliteit. Op de snelweg zou je hem met gemak door kunnen trekken tot 120 km/u. Niet doen, maar het kan wel.
Zeer tevreden met deze combinatie.

Wijzigen


Seat Altea - 1.8 TSI [DSG7] met een Hobby

De ervaring van Ap Maas met een Seat Altea - 1.8 TSI [DSG7] (118 Kw/160 pk bouwperiode: april 2009 - heden) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1325 kg geplaatst op 08-10-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Met de Seat Altea 1.8 TSI met DSG 7bak en Hobby 460ufe door Frankrijk, Noord Spanje, ItaliŽ en Oostenrijk getrokken. De hellingen en bergpassen heb ik zonder problemen gepasseerd. Wel ga ik over op handmatig (flippers) schakelen zodra ik op de snelweg ben om te voorkomen dat de automaat blijft wisselen tussen de versnellingen. Zodoende voorkom ik ook dat de motor te warm kan worden door het lage toerental, dit op advies van de ANWB. De fietsen achterop de caravan levert geen enkel probleem op. Wel moet ik vermelden dat dit twee zeer lichte sportfietsen betreft.Het verbuik solo is ong 1 op 14 en met caravan variabel tussen 1 op 8,5 en 1 op 10. eea afhankelijk van de snelheid van 85 km tot 100 km (echte km). Een fijne combinatie en prettig rijgedrag.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.4 TSI met een Hobby

De ervaring van JW met een Seat Altea XL - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2007 - heden) en een Hobby De Luxe 400 SFe van 1235 kg geplaatst op 20-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Sinds dit jaar met de 1.4 tsi en een Hobby 460 van 1300 kg erachter op pad gegaan naar de Provence. Over Luik gegaan... wat een heerlijik trekpaard is de Altea XL zeg. Mijn vorige auto (Opel Zafira 1.8) heeeeel snel vergeten!

Wijzigen


Seat Altea - 1.2 TSI Ecomotive met een Caravelair

De ervaring van painterman met een Seat Altea - 1.2 TSI Ecomotive (77 Kw/105 pk bouwperiode: februari 2010 - heden) en een Caravelair Antares Luxe 400 van 1000 kg geplaatst op 04-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

een paar weken geleden voor het eerst met de altea 1.2 tsi naar toscane(italie)geweest en hoewel de dealer positief was en mij verzekerde dat de auto met caravan prima de bergen in kon,bleef ik sceptisch,het is tenslotte maar 1200cc.
het gewicht van caravan incl.beladen 1000kg en auto+4 personen.
welnu de auto is krachtig genoeg zodat ik op de hellingen van 5% en dalen gewoon in de 5e versnelling kon blijven rijden mits je op tijd snelheid maakt,95km/p uur met 2400 toeren,als je te laat snelheid maakte moest ie in de 4e met 75km/p uur de berg op (ook geen ramp) deze snelheden zijn met tomtom gps gemeten.
het verbruik varieerde van 1Lit/9,2KM tot 1Lit/9,8km met super benzine.
kortom mij viel de auto 100% mee en heb er vertrouwen in gekregen.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 TDI [DSG] met een Knaus

De ervaring van Peter de Weerdt met een Seat Altea - 2.0 TDI [DSG] (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een Knaus Sudwind 500 KU van 1360 kg geplaatst op 28-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

De Knaus 500 serie en de Altea 2.0 diesel met DSG bak gaan boven verwachting goed samen. Hiervoor hebben we een Renault Grand Espace Initiale met 3.0Dci automaat gereden en dus was er wat reserve of de stap terug niet te groot zou zijn. Maar juist op het punt waar ik bang voor was, de prestaties en DSG automaat, is dat volstrekt niet het geval. De motor en de DSG bak sleuren de caravan overal (over)heen. Nooit het gevoel dat we tekort komen in vergelijking met het krachtiger ruimteschip van Renault. Wel veel zuiniger en vlotter in het schakelen. De ruimte achterin voor de kinderen, het kleine kofferbakje en de balans tussen auto en caravan zijn wel minder. Vooral bij steile 17% afdalingen voel je de caravan meer drukken. Een punt van gewenning is dat de DSG bak de handmatig ingestelde versnelling boven een bepaald toerental toch gaat overrulen en opschakelt. Moet je toch weer bijremmen. Nog geen kritische situaties meegemaakt maar het dalen voelt toch minder rotsvast dan met de Espace. Op het recht en bij gemiddelde hellingen voelt alles bij goede belading heel stabiel. De combi is vrij gevoelig voor de juiste kogeldruk (zachte achtervering). Daarom wel eens getwijfeld over hulpveren, maar meestal komen we er met de weegschaal en herverdelen van lading wel (+/- 75 kg kogeldruk). Te licht is beslist niet prettig en te zwaar gaat de auto in zijn kont hangen. Al met al in deze prijsklasse ťťn van de beste aanbiedingen in mijn ogen. DSG is geniaal en brengt een ongekend laag verbruik met Greentuning (extra zuinig en schoon afgesteld) van 1:20 solo en 1 op 11,5 met de Knaus Sudwind 500. Onderhoudsbeurten zijn ook schappelijk. Dus goedkoop om te rijden, krachtig en makkelijk, en een lekkere iets hogere zit in de cabine. De kofferbak is wat klein. Wie daar hogere eisen aan stelt zou de XL versie kunnen overwegen. Aan het wat sombere goedkope (zwart plastic) interieur kun je niet zoveel doen. Dat is voor mij als zakelijke veelrijder tussen de caravanvakanties door eigenlijk het enige overblijvende serieuze minpunt.

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI [DSG] met een Hobby

De ervaring van Ivo met een Seat Altea XL - 2.0 TDI [DSG] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Hobby De Luxe 520 TMF van 1300 kg geplaatst op 18-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Wij rijden sedert enige tijd met een Altea XL 2.0 TDI met een Hobby 520 TQM van 1300 kg. Een fantastische combinatie. We rijden naar Zuid-Tirol of SloveniŽ. Geen enkele helling vormt een probleem in de vijfde versnelling. Als je even moet vertragen voor bvb. een vrachtwagen ben je die zo weer voorbij. De 6e versnelling gebruik ik nooit omdat ik dan te dikwijls terug moet schakelen. Het verbruik is Ī 9.5 l/100 km (1/10.5).

Wijzigen


Seat Altea - 1.6 met een Delta

De ervaring van Rik met een Seat Altea - 1.6 (75 Kw/102 pk bouwperiode: juni 2004 - oktober 2010) en een Delta Aero 3900 van 1000 kg geplaatst op 11-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 58% Berekening >>>>

Dit jaar met deze combinatie voor het eerst weggeweest. Was ook voor het eerst dat we met de caravan weggingen met een benzine auto.

Mede dankzij caravantrekker durfde we de stap te wagen om met een vrij lichte benzine auto naar KroatiŽ te gaan. 5 personen en dus behoorlijk wat bagage mee. De zware dingen in de auto geplaatst om het caravangewicht zo laag mogelijk te houden.

De auto vooraf wel laten tunen om net dat beetje extra koppel te krijgen. Simpel gezegd valt er prima te leven met deze combinatie.
Natuurlijk is het wat meer schakelen, maar een kruissnelheid van 100 km/u is makkelijk te doen.

Het verbruik is dan wel stevig met een gemiddelde van 1 op 7,5 (hierin is ook een behoorlijke tegenwind en slecht weer meegerekend). Op vlakke weg, zonder enorme tegenwind ligt het verbruik rond de 1 op 9,5.

De combinatie is zeer stabiel en zelfs prettiger dan mijn vorige Mazda6 II Sportbreak, iets wat ik totaal niet had verwacht.

Kortom de oude 1.6 volstaat prima met een niet te zware caravan.

Wijzigen


Seat Altea - 1.8 TSI [DSG7] met een Kip

De ervaring van Bert Bleuzť met een Seat Altea - 1.8 TSI [DSG7] (118 Kw/160 pk bouwperiode: april 2009 - heden) en een Kip Grey Line 44 TCB Special van 1400 kg geplaatst op 21-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

Met de combi Seat Altea 1.8TSI met automatische bak (DSG7) en de Kip Navigator 44 TDB met veel plezier door heel noord ItaliŽ en door west Frankrijk getrokken. Hellingen geen enkel probleem. Normaal gesproken gaat de automaat altijd door naar de 7e versnelling, soms tot 6. Niets dan lof over zowel de acceleratie als de snelheid waarmee gereden kan worden. Enige aandachtspuntje is dat wij de fietsen achter op de caravan plaatsen, hetgeen wel eens een enigszins versterkt slingereffect kan geven (bijv. bij het voorbijrijden van een vrachtauto), echter voor de gewichtsverdeling is het weer goed.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI met een Eriba

De ervaring van Rob met een Seat Altea - 2.0 FSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - juni 2007) en een Eriba Nova GL 390 van 1200 kg geplaatst op 02-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Alsof de Altea 2.0 Fsi er voor gemaakt is. Zeer stabiel rijdend door de korte steek. In 6 rijden kan gemakkelijk. De cruise control houdt de boel goed bij. Het benzineverbruik is bij mijn combinatie (Eriba Nova 390, geladen 1200 kg) ca. 9,5 l./100 bij gemiddeld 90 km/h, bepaald niet ongunstig.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 TDI met een HomeCar

De ervaring van Doetinchem met een Seat Altea - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een HomeCar Racer 39 (2.3) van 1155 kg geplaatst op 03-04-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

Zowel de Brennerpas over in 2009 als naar de Dordogne in 2010, caravan is in verhouding ook ligt, maar geen enkel probleem gehad, met een woord geweldige trek auto.

Wijzigen


Seat Altea - 1.9 TDI met een Knaus

De ervaring van Wilfred met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Knaus Sudwind 550 QS van 1400 kg geplaatst op 14-12-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

Stabiele combinatie en genoeg power, tuning 125 pk / 300Nm. Even wennen aan afmeting caravan 7.50 x 2.50, aangezien we de Knaus voor de 1ste keer mee op sleeptouw namen. Ook in de bergen van Oostenrijk geen krimp met een gem. verbruik van 10l/100km. Prima combi al vinden omstanders het geen gezicht qua afmeting en snappen ze niet hoe we er zijn gekomen!
Ik weet beter....

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI met een HomeCar

De ervaring van w.bosscher met een Seat Altea XL - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een HomeCar Rally 45 FHU van 1365 kg geplaatst op 29-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Altea XL 2.0 TDI i.c.m. Homecar 45 FHU - max 1400 kg is een uitstekende combinatie. Caravan volgt de auto rustig ( lange dissel). Auto heeft een kleine 1e versnelling. Erg handig met de caravan. 6e versnelling mogelijk vanaf 1800 omw/min = 0ngeveer 85 km/h.

Wijzigen


Seat Altea Freetrack - 2.0 TDI met een Knaus

De ervaring van Flip Broers met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TDI (125 Kw/170 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Knaus Sport 500 QDK van 1350 kg geplaatst op 26-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Sinds vorig jaar met deze combi op pad geweest, vorig jaar door Denemarken, dit jaar door Frankrijk. Zowel op vlak terrein alsin bergachtig gebied is het genieten geblazen. Auto op de cruise control in zijn 5 met ongeveer 100 op de teller en 2000 toeren. Erg relaxed. Verbruik solo 1:12, met caravan 1:9, echt een aanrader mede de 4wd bij het optrekken.

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI met een Eriba

De ervaring van G Koeslag met een Seat Altea XL - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Eriba Sporting 465 van 1350 kg geplaatst op 09-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

De auto heeft geen enkele moeite met de 1350 kg zware caravan. Op vlakke wegen is het zelfs mogelijk om in de 6e versnelling te rijden. Ik heb bij een paar lastige bergen in Zuid Duitsland terug moeten schakelen naar de 4e versnelling, in deze versnelling was het mogelijk om gewoon de kruissnelheid van 110 km/u te handhaven. Kortom een prima trekauto voor een redelijke prijs.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI met een Caravan

De ervaring van andre met een Seat Altea XL - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: november 2006 - januari 2010) en een Caravan 1000 kg van 950 kg geplaatst op 27-07-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 57% Berekening >>>>

Na 4 jaar van ellende met de Ford C-Max 1.8TDcI was het verschil enorm. De Seat gedraagt zich praktisch hetzelfde als de VW Bora (met dezelfde motor) die ik voor de Ford had. Geen temperatuurproblemen meer; metertje stond pal stil op 90į ook bij langere hellingen plankgas. Veel hellingen kunnen in 5e versnelling nog; max verbruik is dan 13.8 l/100km. In 4e versnelling wordt dat 17.5l/100km. 4e is regelmatig toch eens nodig. 90...120km/u instellen op cruise control wordt zeer goed aangehouden: snelheid valt dan soms 10km of meer af, maar haalt die weer bij na de helling zonder enige ingreep. Ik heb een STAB630 stabilisator en versterkte banden op de ADRIA optima caravan. Gemiddeld verbruik BelgiŽ - ItaliŽ is 10.2l/100km (=1 op 9.8). Motorlawaai valt heel goed mee en is achterin lager dan bij Ford. Haarspeldbochten konden steeds nog in 2e (Menaggio naar Porlezza bv), waar de Ford het in 1e al niet meer goed kon: koppel bij lage toerentallen is oneindig veel hoger. Zijwindgevoeligheid (trucks) is iets slechter dan bij de Ford maar dat is het enige kleine minpuntje. Stuurgedrag is dan weer beter en makkelijker op kronkelwegen (afstand achteras - trekhaak is groter bij de Seat). Airco hield het bij 38į omgeving nog perfect. Boordcomputer met aparte totaalteller voor bv hele vakantie is ideaal. Achteruitrijsensoren zijn niet uitschakelbaar dus bij achteruitrijden met caravan wel constant gepiep. De Seat 1.9TDI is minder een sneller racer dan de Ford en verbruikt ook een ietsje meer, maar is een veel betere caravantrekker. Echt een aanrader.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI aut. met een Eriba

De ervaring van leo met een Seat Altea - 2.0 FSI aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - april 2009) en een Eriba Touring Triton 410 van 1000 kg geplaatst op 31-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 58% Berekening >>>>

140km/uur op teller in Frankrijk goed te doen. Combinatie volmaakt rustig. Lust op hellingen wel een slokje (1 op 1). Rustig rijdend ongeveer 1 op 9. Slol 1 op 12

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.4 TSI met een Hobby

De ervaring van Gerard Vellekoop met een Seat Altea XL - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2007 - heden) en een Hobby Exclusive 540 UFe van 1485 kg geplaatst op 26-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91% Berekening >>>>

Eigenlijk een te zware caravan maar de Seat doet het fantastisch. Eerder had ik zwaardere auto's van het moedermerk maar die deden het beslist minder goed. Onvoorstelbaar wat er uit slechts 1400 cc komt. Een echte aanrader !!

Wijzigen


Seat Altea - 1.9 TDI met een Kip (2003)

De ervaring van Bert met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Kip (2003) Navigator 44 TDB van 1245 kg geplaatst op 20-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Stabiele combinatie en prima rijgenot. Iets meer vermogen is overigens wel zo prettig, zoals nu met de Altea 2.0 FSI, waarbij het koppel overigens net zo hoog ligt als bij de 1.9 diesel

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI met een Burstner

De ervaring van vd linden met een Seat Altea XL - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Burstner Belcanto 460 TS van 1330 kg geplaatst op 03-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

heb mijn seat laten chip tuning heb een benzine 211 pk dat is als trekker een ervaring dat is geweldig heb nergens geen problemen mee

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI [DSG] met een Caravan

De ervaring van jaap adema met een Seat Altea XL - 1.9 TDI [DSG] (77 Kw/105 pk bouwperiode: juli 2007 - januari 2010) en een Caravan van 1175 kg geplaatst op 16-01-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

combinatie rijdr met Hylander 440 (6m33 lang) uitstekend. Motor soepel; rijden met cruise-control perfect.
Brandstofverbruik: solo 1:16,5; met caravan 1:11,5

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI met een Kip

De ervaring van A.Rundje met een Seat Altea XL - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Kip Grey Line 44 EKL Travel van 1330 kg geplaatst op 03-11-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Wij zijn al meerdere malen naar Italie op vacantie geweest en zijn super tevreden over onze Seat in combinatie met onze Chatau van 1100 kg. Natuurlijk zal iedereen zeggen,ja wat een kunst,maar het is een genot om met dit stel te rijden.En niet te vergeten je kan practies de gehele weg in 6 rijden ook als je moet stijgen .Samen gevat dik te vreden.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI met een Eriba

De ervaring van Marc met een Seat Altea XL - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: november 2006 - januari 2010) en een Eriba Living pulse 465 van 1350 kg geplaatst op 18-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Na een aantal jaar met vouwwagen nu toch met een echte caravan naar ItaliŽ geweest. De seat is voorzien van chiptuning en levert nu 130 pk met max koppel van 305 nm. Stabiliteit van de combinatie was goed. Caravan is voorzien van Winterhof stabilisator. Combinatie rijdt fijn bij kruissnelheid van 105 km op de teller. Dan is 5e versnelling goed bruikbaar. Hellingen zijn geen probleem. Brandstofverbruik: solo: 6,2 liter/100km, combinatie: 10 liter/100km. Caravan was verder voorzien van fietsdrager op dissel (en dankzij advies op deze site gelukking niet gekozen voor bevestiging aan achterzijde caravan. Kogeldruk +/- 75 kg.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI met een TEC

De ervaring van erik-jan met een Seat Altea XL - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: november 2006 - januari 2010) en een TEC Travel King 490 DB van 1228 kg geplaatst op 13-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

dit jaar voor de 2e keer met de tec460tdf weggeweest. Dit jaar naar hongarije. De seat ging prima. 1 op 10 was een goed gemiddelde. Wel maar de TDI wat lawaai, maar dit is bekend. Ook vorig jaar naar kroatie geweest. De grens overgang bij Koper SLO was erg stijl, maar hij ging prima.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 TDI [DSG] met een Dethleffs

De ervaring van Xander Hofman met een Seat Altea - 2.0 TDI [DSG] (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een Dethleffs Camper 460 DB van 1292 kg geplaatst op 10-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Mijn combinatie Dethleffs Camper 460DB en Seat Altea 2.0TDI met DSG is ultiem en alles gaat met het grootste gemak. Na het chippen heb ik er 190PK en 430NM koppel uit gekregen en dan weet je helemaal niet wat je meemaakt! De DSG doet alles automatisch en supersnel. Hebben in Duitsland de Kasselroute gereden met veel bergen naar Oostenrijk en Italie en ik was meer dan onder de indruk.
Snelheden tot 120KM op de Duitse autobahn waren geen uitzondering, evenals met 110KM de Europabrug in Oostenrijk op waren geen enkel probleem.
De combinatie is tot op zeer hoge snelheden erg stabiel en niet snel gek te krijgen.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI met een HomeCar

De ervaring van Edwin met een Seat Altea XL - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: november 2006 - januari 2010) en een HomeCar Racer 39 (2.2) van 1090 kg geplaatst op 02-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Zojuist op vakantie naar Zuid-Frankrijk met deze combinatie geweest. Prima trekkracht, ook heuvel op. In Frankrijk op de tolweg cruisecontrol ingesteld op 110km/uur, geen enkel probleem. Wel is de TDI wat rumoerig, maar dat is een bekende kwaal van deze VW-motor. Verder zeer tevreden.

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI met een Eifelland

De ervaring van P Dieleman met een Seat Altea XL - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Eifelland Holiday 500 TK van 1410 kg geplaatst op 08-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Heb de caravan laten terugzetten naar 1400 kg. Dit is wettelijk noodzakelijk gezien het gewicht van de SEAT. De wagen heeft echter geen enkele moeite met de caravan. Tot in Zuid Frankrijk in de 5e versnelling gereden. Het enige wat beter kan zijn is de 170 pk uitvoering.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 TDI [DSG] met een Eifelland

De ervaring van Patrick Rol met een Seat Altea - 2.0 TDI [DSG] (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een Eifelland Holiday 460 TQ van 1295 kg geplaatst op 29-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

De combinatie van mijn seataltea 2.0 TDI+eifelland 495 TF(kenteken terug gezet op 1400kg) doet het geweldig. Klimmen dalen bochten optrekken allemaal geen probleem en met de DSG fantastisch. Mijn auto is ook nog gechiped naar 400nm en 180 pk en de auto rijdt met de combinatie bij 80 km/uur 1500 toeren dus geweldig voor het verbruik.

Wijzigen


Seat Altea - 1.4 TSI met een Beyerland

De ervaring van g. jacobs met een Seat Altea - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 2007 - heden) en een Beyerland Sprinter 390 DV Sport van 1065 kg geplaatst op 16-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Met de meivakantie voor het eerst met deze combinatie gereden. En hoe beviel het is dan de vraag. Nou prima. Trekt goed weg en houdt goed de snelheid. Alleen in Nederland geweest dus geen echte bergervaring. Maar als ik het vergelijk met mij vorige auto (toyota corrolla 2,0 diesel) is dit beslist geen slechte keuze geweest. Zowel bij verkeerslichten als in de vijfde (hij heeft er zes) versnelling was het een feest om ermee te rijden.
Ik ga met vertrouwen komende zomer met deze combinatie op stap.

Na vier weken dordogne kan ik bovenstaande alleen maar beamen. Verbruik 1:9,2; 105 in 5e versnelling. Alles liep als een zonnetje. Enige wennen was, na steeds diesel te hebben gereden, het wegtrekken. Maar dat is oefenen en het gaat ook.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.4 TSI met een Burstner

De ervaring van Ger-Jan Smits met een Seat Altea XL - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2007 - heden) en een Burstner Belcanto 455 van 1290 kg geplaatst op 16-02-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

In 2008 een Altea XL 1.4 TSI aangeschaft voor het trekken van een Burstner 455TS fun met max gewicht van 1200 kg. Dit betreft mijn eerste caravan ervaringen aangezien de caravan en auto gelijktijdig zijn aangeschaft. De wegligging is uitstekend, de trekkracht eveneens en m.n.al bij lage toerentallen aanwezig.
Deze auto heeft dieselkarakteristieken maar dan met een zoemende benzinemotor!
Het brandstof verbruik is normaal voor het rijden met caravan (plm. 1:8,5 bij 95 km/u), maar valt wel tegen in vergelijk met het verbruik zonder caravan (plm. 1:13,5)
Conclusie: een uitstekende caravantrekker en relatief zuinig zonder caravan.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.4 TSI met een Sprite

De ervaring van Jan van Gisbergen met een Seat Altea XL - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2007 - heden) en een Sprite Europa 460 van 1300 kg geplaatst op 02-12-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

afgelopen voorjaar de provence en de cote Azur Frankrijk geweest en van de zomer noord Italie via de dolomite ik ben er zeer over tevreden wat betreft zijn trekkracht en wegligging ik rijd op tolbanen en of grote wegen op croescontrol ongeveer 105 tot 110 km/h in zijn 5e versnelling en dat gaat hem zeer goed af , verbruik gemiddeld 1:9

Wijzigen


Seat Altea - 1.9 TDI met een Hobby

De ervaring van Crista met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1330 kg geplaatst op 04-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

goede trekauto wel tuning op laten doen maar is dan fantastisch rijden in z'n 5 zuiniger dan in z'n 4 met 90 km/h

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.4 TSI met een Hobby

De ervaring van John met een Seat Altea XL - 1.4 TSI (92 Kw/125 pk bouwperiode: oktober 2007 - heden) en een Hobby De Luxe Easy 440 SB van 1253 kg geplaatst op 11-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Afgelopen zomer naar zuid Frankrijk Vias geweest, via Luxemburg, prachtig hoe deze auto in lage toeren al het volle vermogen benut, een plezier om in te rijden.
Gemiddelde snelheid laag op de 100 km/h en het verbruik over de gehele reis komt op 1:8.
Zesde versnelling veel gebruikt ook berg op ( zeker het deel tussen Djon en Lyon).
Wat wel opviel is dat bij gebruik van benzine 98 ipv 95 er iets meer trekkracht aanwezig is.

Wijzigen


Seat Altea - 1.8 TSI met een Avento

De ervaring van G. Werkhoven met een Seat Altea - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juni 2007 - heden) en een Avento Avance Esclusivo 445 van 1325 kg geplaatst op 24-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Auto ťťn jaar oud. Met deze combinatie naar zuid Frankrijk en Zwitserland geweest. Op de snelwegen in de vijf of zesde versnelling. Heerlijke combinatie. Verbruik op snelwegen 1 op 8

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI met een Hobby

De ervaring van richard K met een Seat Altea XL - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Hobby Excellent Easy 495 UK van 1350 kg geplaatst op 27-05-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Uitstekende caravantrekker. Veel kracht staat u ter wille vanaf 1500 toeren. Geen last van doorzakken omdat mijn auto een sportonderstel heeft. Ik rij 90/100km p/u in zijn 6e versnelling op vlakke wegen. In heuvelachtig gebied bleef ik in zijn 5 rijden. De motor blijft ook in zijn 5 stil. Op de cruise control (5e versnelling)7% helling met 100km p/u naar boven en met 100 km p/u naar beneden, motor remt prima af. Het is makkelijk rijden met de XL en je kunt goed accelereren t/m de 5e versnelling. Ik ben tot op heden zeer tevreden en vindt de 1.8 TSI een goeie trekker.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI met een Hobby

De ervaring van HJG KUENEN met een Seat Altea - 2.0 FSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - juni 2007) en een Hobby De Luxe 460 UFe van 1327 kg geplaatst op 02-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Zeer goed rijdende combinatie. Zowel stabiliteit, trekkracht en topsnelheid zeer goed. 6e versnelling in alle omstandigheden bruikbaar. Wel hoog benzineverbruik bij flink doorrijden.

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI met een Dethleffs

De ervaring van F Simonis met een Seat Altea XL - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Dethleffs Beduin Emotion 515 DB van 1412 kg geplaatst op 29-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Top combinatie, veel in z'n 5e en zelfs 6e versnelling gereden op weg naar de Atlantische kust in Frankrijk, gemiddeld 110 km/uur. Daarna door naar Spanje en ook de klim bij de spaanse grens (Le Perthus) is een verademing. Veel trekkracht ook bij lage toeren en het gevoel dat je veel power overhebt maakt het rijden comfortabel.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI met een Dethleffs

De ervaring van J. van Houten met een Seat Altea XL - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: november 2006 - januari 2010) en een Dethleffs Camper 460 DB van 1300 kg geplaatst op 15-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Een zeer fijne auto om onze Dethleffs 460 te trekken.
Ook in bergachtig gebied sterk genoeg om zonder zweethanden boven te komen.

Wijzigen


Seat Altea - 1.9 TDI met een TEC

De ervaring van Koos met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een TEC Travel King 390 HTF van 1144 kg geplaatst op 11-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

Voorheen altijd benzine-auto's gereden, Nu voor het eerst een diesel. Veel meer trekkracht, dus weinig schakelen. Relaxed naar Rome op en neer zonder een centje pijn. Heerlijk.

Wijzigen


Seat Altea XL - 2.0 TDI [DSG] met een Dethleffs

De ervaring van C. Robberecht met een Seat Altea XL - 2.0 TDI [DSG] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Dethleffs Camper 450 DB van 1260 kg geplaatst op 28-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

Wij hebben sinds Maart een Altea XL 2.0 TDI (DSG) Sport Up met roetfilter, en 17500 km op de teller, waarvan 12700 km. met een Dethleffs Camper 450 DB, die rond de 1300 kg. weegt.De bestemmingen waren Spanje Kroatie en Slovenie.Dit rijd formidabel, de automaat schakelt zelfs bij vol accelereren bijna onmerkbaar, en zit bij 80 km al in 6.Bij de snelheid de ik meestal aanhoud , plus minus 96 km,schakeld hij alleen terug als je echt moet klimmen en dan houd hij op de c.c de snelheid gewoon vast.En dat alles met een verbruik 1.11. En als je na een rit met een papieren zakdoekje door de uitlaatpijp veegt komt het er gewoon schoon uit. Een bewijs dat ook bij grote belasting het roetfilter prima werkt. Een min puntje is de grote banden slijtage voor,nu nog maar 4 mm. profiel en achter nog bijna 7. Verder een perfecte trekker, met tot op heden geen enkel probleem.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI met een Burstner

De ervaring van R.G.J Siebelt met een Seat Altea XL - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Burstner Ventana 435 van 1200 kg geplaatst op 19-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Ben sinds Juli 2007 eigenaar van een Seat Altea Xl.
En ben met deze combinatie naar de Auvergne geweest ( omgeving Murol) en ben zeer te spreken over de manier waar mee de wagen de caravan over de snelweg maar ook over de nationale wegen met soms zeer onverwacht stevige hellingen trekt.
Ik heb voor vertrek mijn caravan op de weegbrug gehad en had een vakantie klaar gewicht van 1275 kg.
Het brandstof verbruik op de heen reis lag mede door mijn eigen fout hoger als de terug reis.
Ben namelijk geen 6 versnellingen gewend en reed dus in zijn 5 op mijn toeren teller ongeveer 2800 RPM wat ik gezien mijn vorige auto een normaal toerental vond.
Op de terug rit had ik mijn 6 , en de crusecontrol wel goed door.
En had een gemiddel constante snelheid van op de teller ongeveer 110 km /uur met een toeren tal van 2400 RPM.
Versnelling bak is heerlijk en soepel te bedienen, koppeling gaat soepel en grijpt heel fijn aan ook bij wegtrekken vanuit stilstand op een helling.
Suur bekrachtiging werk goed gekopeld met de snelheid
Enig punt waar ik aan moest wennen zijn de blinde hoeken die door de dikke raamstijlen rond de voorruit ontstaan waar je vooral bij het maken van haarspeld bochten omheen moet kijken via je zij raam
Geluid niveau in de auto vond ik laag.
De ruimte voor mijn zelf (Ik ben 1.98 cm lang )en de kinderen op de achterbank heerlijk ( Twee pubbers van 12 en 15 die toch al 1.75cm en 1.80 cm lang zijn)
Mischien komen er nog teleurstellingen maar tot nu toe DIK tevereden over de prestatie,s

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.8 TSI met een Beyerland

De ervaring van Wim met een Seat Altea XL - 1.8 TSI (118 Kw/160 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Beyerland Vitesse 450 FB van 1280 kg geplaatst op 13-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

De Trekkrachtberekening komt zeer goed overeen met de werkelijkheid.Zeer sterke motor met veel trekkracht.
Enige minpunt is het doorzakken van de achtervering is waarschijnlijk te verhelpen door montage hulpveren of zwaardere veren.
Stabiliteit is verder goed.
Kortom een fijne reis en trekauto.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.9 TDI met een Burstner

De ervaring van jj prins met een Seat Altea XL - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: november 2006 - januari 2010) en een Burstner Belcanto 460 TL van 1396 kg geplaatst op 24-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Een prima combinatie tot ca.100 km/u. Op hellingen zoals achter Luik en de N75 (Grenoble-Veynes= alternatief voor de beruchte Napoleonroute) geen enkel probleem. Verbruik ca.10 l/100km.

Wijzigen


Seat Altea XL - 1.6 met een Hobby

De ervaring van F.B.Rekker met een Seat Altea XL - 1.6 (75 Kw/102 pk bouwperiode: november 2006 - oktober 2010) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1199 kg geplaatst op 10-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Hoewel je niet al te hoge prestaties moet verwachten is de Altea 1.6 een uitstekende en stabiele trekauto met de genoemde Hobby 440 SF caravan. Mijn ervaring komt overeen met de tekst uit het trekkrachtrapport. Wel moet eraf en toe flink geschakeld worden!

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI met een Caravan

De ervaring van Ruud met een Seat Altea - 2.0 FSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - juni 2007) en een Caravan van 1225 kg geplaatst op 05-04-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

zeer goede en comfortabele reisauto zelfs met een caravan erachter.
Bergen zijn geen enkel probleem je moet de motor dan wel wat hoger in toeren houden(16v) maar moet altijd opletten dat ik niet te hard ga op de franse tolwegen en gebruik van 6de versnelling is heel goed mogelijk.
Beer van een motor die zeer aan te bevelen is

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 FSI aut. met een Hobby

De ervaring van Akosie met een Seat Altea - 2.0 FSI aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2004 - april 2009) en een Hobby De Luxe 460 UFe van 1276 kg geplaatst op 10-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Prefecte combinatie , automaat in sportstand - cruise control en rijden maar, onder alle omstandigheden voldoende vermogen en goede wegligging ( Rit naar Zuid- Frankrijk)

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 TDI [DSG] met een Sprite

De ervaring van Henk Bossink met een Seat Altea - 2.0 TDI [DSG] (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een Sprite Europa 470 van 1195 kg geplaatst op 20-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Deze combinatie de Sprite en de Seat Altea is een geweldige ervaring. Vooral het vals plat doet het geweldig en in de bergen het neusje van de zalm. Klopt precies met de test vooral de DSG is erg makkelijk.
P.s. De nieuwe Sprite Europa 470 doet het op de zelfde manier je gaat bijna alles met het grootste gemak voorbij geweldige combinatie.

Wijzigen


Seat Altea - 2.0 TDI met een Hobby

De ervaring van kortland met een Seat Altea - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een Hobby De Luxe Easy 400 SB van 1147 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

wat mij betreft alles 5 sterren het is een super trekauto met een gemiddeld verbruik van 1 op 13 bij 120 k makkelijk in 6 te rijdenm per uur

Wijzigen


Engelse reviews
Seat Altea

Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI met een Lunar

De ervaring van A Burns met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI (147 Kw/200 pk bouwperiode: juli 2007 - april 2009) en een Lunar Quasar 534 van 1305 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87%* = 117 km/u = 16%

Bought the Freetrack TSI ears before I ever thought of caravanning as I wanted 4wd, plenty of poke but not the unwieldy bulk of a full on 4wd. Had a Westfalia towbar fitted properly and delighted to find out that this car tows brilliantly and has all the clever electronics to know when it's towing too, so feels really sure footed and stable. Get anything between 16 and 24 mpg when on a run towing depending on headwind. Very pleased overall and you don't see many about.


Seat Altea - 1.9 TDI met een Swift

De ervaring van A.Moulsdale met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Swift Charisma 220 van 1180 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 95 km/u = 15%

Just done 6000 miles through France, Spain and Portugal. Perfect towing. One problem with car...a tyre distorted?? causing road noise. A good car. Good to tow with and good for everyday use.


Seat Altea XL - 2.0 TDI met een Bailey

De ervaring van Alasdair Gillies met een Seat Altea XL - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2006 - heden) en een Bailey Ranger 500/5 van 1244 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91%* = 109 km/u = 23%

Just recently bought a Bailey Ranger 500/5 as an upgrade from my trailer tent and the first tow was on a very windy day. No issues to report the car did absolutely fine despite the weather and returned 35mpg. I am happy with that and anticipate it getting better when conditions are more favourable


Seat Altea - 2.0 TDI met een Bailey

De ervaring van Martin Neil met een Seat Altea - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een Bailey Ranger 500/5 van 1244 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92%* = 109 km/u = 23%

Of the 3 cars I have had to tow the Bailey Ranger 500/5 this has been the best. On Motorways it can pull most of the time in 6th gear and only have to change on steep inclines. Very stable in all conditions.


Seat Altea XL - 1.6 TDI [DSG] met een Bailey

De ervaring van Philip met een Seat Altea XL - 1.6 TDI [DSG] (77 Kw/105 pk bouwperiode: oktober 2010 - heden) en een Bailey Discovery Mercury van 1100 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 101 km/u = 23%

This is our first Brand New Seat Altea XL SE TDI DSG and its a fantastic towing car it is awesome you don"t know you have a caravan on the back ......


Seat Altea - 1.9 TDI met een Lunar

De ervaring van Steve met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Lunar Ariva van 980 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74%* = 99 km/u = 17%

Seat Altea 1.9tdi Reference Sport (2005) towing a Lunar Ariva - absolute doddle. Nothing has been too much and I've only had one problem. The turbo on the car 'gave out' at 55k miles when I was towing the van - at the bottom of the long hill just outside Lincoln. However, it got us to Skegness and back to home in Nottingham at 40mph. Very disappointed that a basic component such as a turbo should 'die' - but I'll probably buy another Altea - but the common rail 1.6 version.


Seat Altea - 2.0 TDI met een Gypsey

De ervaring van Arno Scheepers met een Seat Altea - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een Gypsey Romany van 1125 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 114 km/u = 25%

I tow a Romany Gypsey Blue Series 2003 with seat Altea 2.0 TDI 103 kw in South Africa. Fantastic no problems. The Altea is bit low when hooked. I would like to replace the back wheel coils to make it a bit higher and stiffer.


Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI met een Adria

De ervaring van David Humphries met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI (147 Kw/200 pk bouwperiode: juli 2007 - april 2009) en een Adria Altea Tamar van 1285 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 115 km/u = 17%

A good tow car if you do not load the boot to much as there is quite a large rear overhang. I get 22mpg towing through the Welsh Hills. Has decent acceleration with the caravan on the back and the brakes are good. I would buy another. Just watch the low tow weight at 1400kg.


Seat Altea - 1.9 TDI met een Lunar

De ervaring van mrs s met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Lunar Quasar 544 van 1390 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 99%* = 95 km/u = 14%

towed our van many times all round towing good not a big car but economical and tows well


Seat Altea - 1.9 TDI met een Bailey

De ervaring van andy mechan met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 95 km/u = 15%

2006 103 bhp towoing a bailey ranger 510/ 4car performs satisfactory on flat need to use gears to make headway on longer journeys would preferred 140 bhp unit good fuel consumption very light steering


Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI met een Swift

De ervaring van BERTIE met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI (147 Kw/200 pk bouwperiode: juli 2007 - april 2009) en een Swift Toscane 490 van 1050 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68%* = 130 km/u = 24%

Fab towcar , pull through every gear is amazing . will cruise in 6th on all but the steepest of hills . diesel is not always the way !!! this car pulls better than a kia sorrento i borrowed .


Seat Altea - 1.9 TDI met een Avondale

De ervaring van ronald smith met een Seat Altea - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2004 - mei 2010) en een Avondale Dart 470-2 van 1120 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77%* = 97 km/u = 15%

Good performance from Seat Altea 1.9 TDI
Whereas it looks a 'dainty' car, it performs remarkably well. Have towed many miles - North Scotland, Devon and many other distances, strong winds etc.... no problems whatsoever. Would highly recomend!
Only faults with Altea are- rather hard ride, large pillars make for blind spot, poor reversing light.


Seat Altea - 2.0 TDI met een Bailey

De ervaring van Tony McCall met een Seat Altea - 2.0 TDI (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2004 - heden) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 108 km/u = 22%

I still cannot believe how easy my Seat pulls my van . I still get people asking is it ok and looks of shock when i overtake them. The only problem i had was when the police pulled me to check the weights . And it was 275kg under , and nearly fully loaded.Highly Recommend !


Seat Altea Freetrack - 2.0 TDI met een Lunar

De ervaring van Phil met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TDI (125 Kw/170 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Lunar Quasar 525 van 1350 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 111 km/u = 23%

I am very impressed with the Altea Freetrack. I have the 2.0 TDI 170 PS engine, and tow a Lunar Quasar 525. Tows well, I had the standard SEAT removable tow hitch and have had no problems with tow hitch height. Totally recommend the vehicle.


Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI met een Swift

De ervaring van Monty met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI (147 Kw/200 pk bouwperiode: juli 2007 - april 2009) en een Swift Toscane 490 van 1250 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73%* = 114 km/u = 15%

Had a 2003 Vectra diesel before the Seat Freetrack , the Seat is in a totally different league for towing than the vectra . It tows in 6th gear at well over the British limit without any bother . Gear spacing and power delivery is well suited to towing . Plus without the van on with 200HP it's great fun to drive . Definately can recommend as a tow vehicle ..


Seat Altea Freetrack - 2.0 TDI met een Bailey

De ervaring van Oldbrummieboy met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TDI (125 Kw/170 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Bailey Pageant S6 Burgundy van 1380 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 110 km/u = 22%

I find the Seat Freetrack more than capable of towing the Bailet S6 Burgundy, I had a Witter towbar fitted with a removable ball and this tows quite right slightly nose down


Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI met een Bailey

De ervaring van Towball met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TSI (147 Kw/200 pk bouwperiode: juli 2007 - april 2009) en een Bailey Ranger 460/4 van 1172 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73%* = 118 km/u = 17%

Towball height is excessively high with car partly laden.
Caravans and trailers tow nose up.
Check you are happy with unladen towball height before spending any money as SEAT will not refund you if you are not satisfied.


Seat Altea Freetrack - 2.0 TDI met een Bailey

De ervaring van Towball met een Seat Altea Freetrack - 2.0 TDI (125 Kw/170 pk bouwperiode: juli 2007 - heden) en een Bailey Ranger 460/4 van 1172 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74%* = 112 km/u = 24%

Although the engine is well suited to towing I consider the height of towball when car is partly laden to be unsatisfactory. Caravan tows nose up and my small trailer has had to be modified so as to tow level.
DO NOT spend any money on a Freetrack until you are satisfied with towball height, SEAT will not refund.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


ARC

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap