Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Skoda Roomster

Sorteer gebruikservaringen op:

Skoda Roomster - 1.2 TSI met een Adria

De ervaring van Autobedrijf van Heukelem met een Skoda Roomster - 1.2 TSI (63 Kw/86 pk bouwperiode: juni 2010 - 2015) en een Adria Action 361 LH van 1000 kg geplaatst op 17-02-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Geachte Caravantrekker.nl
Er staat een fout trekgewicht bij de Skoda Roomster 1.2Tsi 63kW er staat 900kg moet zijn 1000kg bij de 12Tsi 77kW staat ook 900kg moet zijn 1100kg jullie hebben nog de trekgewichten van de oude motoren op de site staan.
Voor info:Wim Brouwer / Skoda-dealer Groningen / van Heukelem tel:050 3124846 / verkoop@vanheukelem.nl

Wijzigen


Skoda Roomster - 1.2 TSI [DSG7] met een Avento

De ervaring van Ton de Zoete met een Skoda Roomster - 1.2 TSI [DSG7] (77 Kw/105 pk bouwperiode: juni 2010 - 2015) en een Avento Turistique 365 TCB van 900 kg geplaatst op 07-10-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Maakt de prognoses in dit rapport helemaal waar.Door het breed uitgesmeerde koppel is er altijd trekkracht voldoende.In de praktijk heb ik het motortoerental gehouden tussen 2000/3500 o/m.
Verbruik solo nu 1op15,met caravan 1op10. Motor heeft nu ongeveer 5000km gedraaid zal dus nog iets gunstiger worden met meer kilometers op de teller.
Hoogste(7e) zoals vewacht niet bruikbaar.Hierdoor heb ik dan ook alleen de manuele stand gebruikt,wat bij afdalingen sowieso nodig is om voldoende op de motor te kunnen afremmen

Wijzigen


Skoda Roomster - 1.6 16v met een Hobby

De ervaring van Reinier met een Skoda Roomster - 1.6 16v (77 Kw/105 pk bouwperiode: september 2006 - juni 2010) en een Hobby De Luxe Easy 400 SB van 989 kg geplaatst op 08-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 62% Berekening >>>>

Met Hobby 400SF uit 2002 (kentekengewicht verlaagd naar max. 1.000kg) en dakkoffer naar de Dordogne geweest, via Antwerpen-Lille-Parijs-Orleans-Limoges. Combinatie is zeer stabiel, mits kogeldruk maximaal. Iets lagere kogeldruk is direct merkbaar instabieler en zelfs onprettig. Op het vlakke is een snelheid tot 105-110 km/h in 5e versnelling goed haalbaar en comfortabel. Cruise control bruikbaar. Zodra het heuvelachtig wordt, is terugschakelen snel noodzakelijk. Tot 3e versnelling terug in sommige gevallen, om toerental niet onder 2.500 rpm te laten vallen. Stel je in op motorlawaai, maar problemen met temperatuur zijn er niet. De auto heeft heuvelop weinig tot geen reserves. Vrachtauto's zullen je voorbij gaan. Over de gehele rit van 1.100 km volgens boordcomputer een gemiddelde snelheid gehaald van 81 km/h (inclusief 1,5 uur filerijden) bij een verbruik van 12,5 liter per 100km. Of dit laatste vooral aan de caravan of aan de dakkoffer (Hapro Carver 6.4) te wijten is, is mij nog niet duidelijk. Eerdere ritten (in NL) met caravan, maar zonder dakkoffer, gaven een gunstiger brandstofverbruik. Solo verbruikt de Roomster 1.6 16V ongeveer 7.5 liter/100km (voornamelijk in NL).

Wijzigen


Skoda Roomster - 1.6 16v met een Burstner

De ervaring van marco met een Skoda Roomster - 1.6 16v (77 Kw/105 pk bouwperiode: september 2006 - juni 2010) en een Burstner Premio 400 TS van 1000 kg geplaatst op 09-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

deze zomer met deze combi naar de franse jura geweest het ging harstikke goed bij Metz op de derde versnelling naar boven met 90 km p/u ik schakelde al wel met 3000 toeren terug om lekker vlot door te rijden prime trek auto bij ons was de caravan wel afgewogen op 995kg.

Wijzigen


Skoda Roomster - 1.9 TDI met een Hobby

De ervaring van michel hagens met een Skoda Roomster - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: september 2006 - juni 2010) en een Hobby De Luxe Easy 440 SB van 1025 kg geplaatst op 18-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

wie o wie heeft ervaring met de Skoda Roomster - 1.9 TDI ( 2008 ) en een Hobby van 1025 kg.

Wijzigen


Engelse reviews
Skoda Roomster

Skoda Roomster - 1.4 16v met een Caravan

De ervaring van Henry Miles met een Skoda Roomster - 1.4 16v (63 Kw/86 pk bouwperiode: september 2006 - 2015) en een Caravan 750 kg van 900 kg geplaatst op 18-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 83 km/u = 11%

Towed my Swift Rapide 380 on a 50 mile trip down to Dover for the first time with my 1.4 Roomster. I thought the towing performance was pretty good. I was able to cruise comfortably at 60 for decent periods down the A2 and M2 Motorways and even up that long climb east of Medway bridge I was able to sustain 50 m.p.h in 4th gear.I am an older driver so my focus does tend to be about just' getting there safely' rather than how fast i can get along, but nonetheless with this sort of performance I don't feel that I was guilty holding anyone up.
The Rapide has a miro of 720 kg. and a mass. of 950kg. so I took particular care to load within in the 900kg. limit for the Roomster. The outfit felt very stable even on the return journey when it was quite blustery and I did not feel that I would need to fit a stabilising device. We are returning to caravanning after some years and we had some reservations about doing it with a small car but we are now looking forward to the next outing.


Skoda Roomster - 1.9 TDI met een Eriba

De ervaring van ryedaleman met een Skoda Roomster - 1.9 TDI (77 Kw/105 pk bouwperiode: september 2006 - juni 2010) en een Eriba Touring Triton 420 GT van 1000 kg geplaatst op 18-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 107 km/u = 17%

Pulls like a train, towed through France to Spain, and could climb most motorway hills in 5th. Climbed out of Tolosa valley on N1 in 3rd but still doing 50mph! 38-41mpg towing,55-60mpg solo, loads of room but needs cruise contol.


Skoda Roomster - 1.6 16v aut. met een Caravan

De ervaring van Keith R met een Skoda Roomster - 1.6 16v aut. (77 Kw/105 pk bouwperiode: september 2006 - juni 2010) en een Caravan 750 kg van 800 kg geplaatst op 18-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70%* = 96 km/u = 28%

We're recently back from towing our 800kg max weight caravan from Brittany to Ypres in Belgium and back with the Roomster 1.6 Tiptronic. It went really well, taking the Pont de Normandie in it's stride and averaging 22mpg (Solo around 30mpg).

The only difficulty was in getting the caravan nose weight down to 50kg, in the end we carried the awning in the car although it would have been ok in the van if over or just behind the axle.


Skoda Roomster - 1.6 16v aut. met een Caravan

De ervaring van roddy met een Skoda Roomster - 1.6 16v aut. (77 Kw/105 pk bouwperiode: september 2006 - juni 2010) en een Caravan van 900 kg geplaatst op 18-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70%* = 134 km/u = 27%

I TOWED THE CARAVAN FRIST TIME WITH THE ROOMSTER AUT LAST YEAR AND IT WAS BEST.+++++


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap