Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Toyota Avensis

Sorteer gebruikservaringen op:

Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Kip

De ervaring van Erik met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Kip Shuttle 41 van 1140 kg geplaatst op 07-01-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

De combinatie rijdt prima. Een waarschuwing: Gebruik niet de 5e versnelling. Hoewel het rustig en zuinig rijdt, heb ik tot twee keer toe een reparatie moeten uitvoeren aan de 5e versnelling. Gelukkig hoefde de bak niet uitgebouwd te worden voor het vervangen van de tandwielset. De oorzaak is het te hoge koppel in combinatie met de wat mindere smering van de aangebouwde 5e groep: de fijne, taps toelopende, kanteelvormige nokken waar de schakelklauw ingrijpt slijten schuin af, waardoor de auto uit de versnelling schiet. De revisie specialist raadt aan om nooit onder de 2500 toeren te rijden met een caravan, en bij een grote beurt toch ook het versnellingsbak oliepeil te controleren. Bij een oude bak kan er wat olie weggelekt zijn!

Wijzigen


Toyota Avensis III - 1.8 aut. [Multidrive] met een Hobby

De ervaring van Pelgrims Daniel met een Toyota Avensis III - 1.8 aut. [Multidrive] (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1291 kg geplaatst op 06-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Na altijd gedieseld (Toyota Avensis 2.0D4D 116PK) te hebben is dit mijn eerste caravantrekker met benzinemotor.
Ik ben overgestapt naar benzine omdat ik minder dan 10000 km per jaar rij.
Ik was zeer benieuwd naar de prestaties van mijn gloednieuwe Avensis 1.8 multidrive. Model 2016.
Het traject ging via Brussel – Luxemburg – Basel – Milaan naar Arezzo (Toscane, Italie),
Ik was verbaast met welke vlotheid deze auto de 1300kg zware Hobby (gewogen met Reighweegschaal), door de Ardennen trekt.
De cruisecontrol ingesteld op 95km/u en geen helling waar hij niet tegenaan ging.
Wel ben ik blij dat ik zelf niet moet schakelen dat doet de multidrive perfect voor mij.
Ze hadden mij gezegd, als het niet goed zou lukken op de hellingen om dan de ‘sport’functie in te schakelen, maar deze heb ik niet nodig gehad. Dus de automaat blijft gewoon op de ‘eco’stand.
Gewoon met de caravan aan de haak, draait de motor zo’n 2300tr/m bij 95km/u ,komen er hellingen of moet hij terug wat snelheid winnen dan gaat de toerenteller richting 3000tr. Bij autobaanhellingen (Ardennen 6% – Zwitserland 7%), schakelt hij terug en gaat het toerental naar 4000tr. Daar ligt ook het max. koppel.(max vermogen bij 6400tr). Bij het bergaf rijden remt hij zorgvuldig af op de motor. Inhaalmaneuvers gaan vlot en de combinatie voelt heel stabiel (kogeldruk 75 kg) aan ook bij hogere snelheden (ca 115 km/u bij inhalen), en voelt veel stabieler dan mijn vorige diesel. Dit heeft zeker te maken met de stuggere vering en de 17” wielen.
Nadelen zijn er natuurlijk ook. Het verbruik met mijn diesel was 11L/100km (zonder caravan 6L), de nieuwe heeft 12,5L/100km (zonder caravan 7,5L) benzine nodig, dit scheelt in het vakantiebudjet.
Zonder de automaat zou er veel geschakeld moeten worden om de snelheid erin te houden en dit zou wel eens vervelend kunnen worden. Maar ja, dit is voor mij niet aan de orde.
Is een diesel een betere trekker, misschien wel door het grotere koppel waardoor er minder moet geschakeld worden, maar de nieuwe heeft mij positief verast.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 1.8 VVT-i met een Chateau

De ervaring van Frank met een Toyota Avensis II Wagon - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Chateau Caratt 430 NICE van 1200 kg geplaatst op 27-01-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

In 2007 heb ik een Toyota Avensis 1.8 stationwagon nieuw gekocht. Begin 2015 heb ik hem ingeruild. De Avensis sleepte onze Chateau caravan (Caratt Family uit 2000, 950kg. leeg) al die jaren 2 tot 3 keer per jaar naar Zuid-Frankrijk of midden Italië zonder enig probleem. Het is een comfortabele auto, je rijdt er ontspannen een hele dag in. Ik heb er na een jaar cruise control in laten bouwen. De auto is een prima caravantrekker. De stabiliteit is prima, ook in die verraderlijke stukken snelweg in Duitsland en Frankrijk waar je ineens zijwind uit een dal krijgt. Het inhalen van vrachtauto's was nooit een probleem.

Solo is het benzineverbruik 1 op 14, met de caravan erachter zakte dat tot 1 op 6,5 tot 1 op 8, afhankelijk van de hellingen en de wind. Ik houd op vlakke wegen meestal zo'n 110 km/u op de teller aan. De motor draait dan 3000 tpm in z'n vijf. Maar het max. koppel komt pas vrij bij 4100 tpm dus bij het minste of geringste moet je terugschakelen. Bak en koppeling gaan licht en precies dus geen probleem. Lange hellingen gingen meestal in de derde of soms in de tweede versnelling. Op de smalle weggetjes in de bergen als je vlak bij de camping bent, moest ik regelmatig terug naar z'n één. Maar dan heb ik het over weggetjes van veel meer dan 10%. Gebrek aan tractie was dan soms een probleem, nooit gebrek aan motorvermogen.
De auto is ruim; met twee tienerkinderen vier weken weg is een hele verhuizing, maar het ging er allemaal moeiteloos in.
De betrouwbaarheid van Toyota is spreekwoordelijk, en afgezien van een kapot remlampje in de Pyreneeën heeft mijn Avensis nooit een defect vertoond. De laatste twee jaren werd de bestuurdersstoel minder. De schuimvulling had zijn stevigheid verloren. Dat deed natuurlijk wel afbreuk aan het comfort.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D D-Cat met een Wilk

De ervaring van Jeroen met een Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D D-Cat (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Wilk S3-460 van 1235 kg geplaatst op 15-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Voor het eerst met de caravan, een Wilk 500-2 uit 1995 op valantie gegaan, naar Luxemburg. Beladen met circa 200kg, daarmee totaal op 1180kg komend. Op heenweg was de stabiliteit goed maar deinde de combinatie enigzins op hobbelige (snel) wegen. Terugweg kogeldruk verhoogd van 70kg naar 80kg en nog circa 30kg extra gewicht in achterbak gedaan. Auto beladen met 2 volwassenen en 3 jonge kids en circa 80kg/110kg. Deinen was nu weg.
Moter vermogen was prima. Met 100 een snelweg helling op geen probleem, wel terug schakelen naar 4. Op de vlakke weg, inclusief talluds van bruggen e.d. geen probleem om in 6 te rijden. Verbruik was in 6 ook het gunstigst. Overall 11.4l/100km heen en 10.9l/100km op terugweg met cruise control op 98km/h.

Wijzigen


Toyota Avensis III Wagon - 1.8 met een Boottrailer

De ervaring van de Roever met een Toyota Avensis III Wagon - 1.8 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Boottrailer 1500 kg van 1350 kg geplaatst op 10-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Vanaf 2009 ga ik al naar spanje met auto en trailer met boot. Mijn ervaring met dit voertuig, als trekkend voertuig is bijzonder goed. Het gewicht van boot (beladen) en trailer is ongeveer 1350 kg. Of het nu de hellingen bij Luik, België zijn of de bergen in Frankrijk, of het vals plat bij de spaanse grens, weinig moeite met deze combinatie. Ik ben ook zeer tevreden.

Wijzigen


Toyota Avensis III Wagon - 2.0 aut. [Multidrive] met een Hobby

De ervaring van Wim met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 aut. [Multidrive] (112 Kw/152 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Hobby Premium 540 UFe van 1634 kg geplaatst op 31-05-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 95% Berekening >>>>

Dit is voor het 3e jaar dat ik met deze combinatie naar Zwitserland rij. De combinatie ligt stabiel op de weg en heb weinig last als er een bus of vrachtwagen mij voorbij gaat of als ik die combinaties inhaal. De CVT werkt voortreffelijk. Ik zet de cruisecontrole op 95 Km/uur en dan draait de motor op de vlakke weg rond de 2500 toeren. Moet hij de berg op, dan zal de snelheid gelijk blijven en het motor toerental stijgen naar 4500-5000 toeren. Dat lijkt hoog, maar met een schakel auto moet je ook terug schakelen om je motor niet over te belasten. Ik vindt het een prettige reisauto, ook met een caravan er achter.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een HomeCar

De ervaring van Koen met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een HomeCar Racer 39 (2.3) van 1000 kg geplaatst op 17-05-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 58% Berekening >>>>

De combinatie Home Car max. 1.000kg beladen en de Avensis Wagon 2.0D4D rijdt behoorlijk soepel, vlotjes en stabiel. Zelfs op cruise control in zesde aan 100km/u is hij zuiniger dan in vijfde versnelling. Toeren maken is echt niet nodig; er is meer dan voldoende koppel. Als het op het gemak kan (buiten de autosnelwegen) is het heerlijk cruisen aan 80km/u in vijfde. Dan zakt het verbruik tot onder de 8 à 9 liter / 100km (1/12.5)
Verbruik zonder aanhanger: 5,6l/100km of 1 / 17,85

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Burstner

De ervaring van D Weeda met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Burstner Ventana 550 van 1470 kg geplaatst op 31-03-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Avensis wil de caravan best trekken, maar niet van harte. Zolang de vaart erin zit zonder teveel tegenwerking (wind, hellingen enz) gaat het prima. Auto wil snel slingeren, en moet bij een minimale helling al terug naar 3e versnelling. Verbruik 1 op 8 met combinatie. Solo de beste auto die er is, maar met caravan erg oncomfortabel.

Wijzigen


Toyota Avensis III Wagon - 1.8 aut. [Multidrive] met een Adria

De ervaring van Jeroen Terpstra met een Toyota Avensis III Wagon - 1.8 aut. [Multidrive] (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Adria Altea 432 PX van 1240 kg geplaatst op 02-03-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Hiervoor hadden we een Verso 1.8 (129 PK) met een handbak maar de CVT-bak in de Avensis presteert stukken beter. Je hebt bijna altijd een goede versnelling, het rijd een stuk relaxter, je hoeft niet telkens bij een helling op de duitse autobahn van de 4e naar de 3e versnelling. Als het erg steil wordt vind ik het prettiger om even zelf te schakelen, want soms draait de motor dan veel toeren en dat is hinderlijk maar over het geheel ben ik erg tevreden over de 1.8 (147 PK)motor in combinatie met de CVT. En hij mag 1600 kilo trekken ipv 1500 kilo met de handmatige versnellingsbak.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Kip

De ervaring van Erik met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Kip Shuttle 41 van 1190 kg geplaatst op 26-12-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Wegrijden op een helling is een zwak punt met deze auto. De truc is om weg te rijden met de voorwielen vol uit weggedraaid. Eenmaal op gang is er voldoende koppel. De achtervering is te week, voor 30 Euro zijn er strips op de veergangen te plaatsen waardoor de achtervering progressief wordt. Bevalt prima, en bij solo gebruik is het oorspronkelijke comfort onaangetast.

Solo gebruik brengt een brandstofgebruik van 1:16,5..1:17 met zich mee. Met caravan alles tussen de 1:9...1:10

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Solifer

De ervaring van A. Tasman met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Solifer Artic 560 van 1410 kg geplaatst op 17-11-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Een heerlijke combinatie, caravan ligt rustig achter de auto. De Verso is een hele comfortabele auto met veel ruimte. .Vooral bij inhaalacties van bijv. een vrachtwagen, kan de Verso op soepele wijze de combinatie versnellen. Een grote auto die, in vergelijking met andere ruimteauto's/mpv's, zuinig is en minder wegenbelasting kost. Ook de onderhoudskosten zijn laag. Wij hebben de auto nu 5 jaar en geen problemen gehad.

Wijzigen


Toyota Avensis III - 1.8 met een Eifelland

De ervaring van henk met een Toyota Avensis III - 1.8 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Eifelland Holiday 395 TK van 1175 kg geplaatst op 31-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

met avensis III 1.8 6 versn en een eiffelland beladen tot 1275 kg. Het gaat op zich wel. Zodra het gaat stijgen al heel snel flink terugschakelen. In sommige gevallen in z`n 2 de berg op meer dan 8%. verbruik met caravan 1:8,6. Normaal verbruik 1:12,8 (heel rustig rijden).

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Caravan

De ervaring van Bart met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Caravan van 1300 kg geplaatst op 16-06-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Zeer goede combinatie. Motor vermogen tijdens de rit is goed, alleen bij op trekken is het wat minder (turbo gat).
Solo verbruik 1:16,5 en in combi 1:8/9.
De vering van de auto is slecht. Heb direct zwaardere originele Toyota heavy load veren laten plaatsen, dit is super! De eerste 2 maanden moeten de veren nog iets inzakken, daarna zijn ze geweldig. Vroeger al met de boodschappen (12 flessen fris a 1,5l en de wekelijkse handel voor een gezin van 3) hing de auto al door en was het bij een verkeers drempel al een drama. Toen dus de veren laten plaatsen.
We zijn nu aan het kijken voor een Auris, hoop dat het daar beter is met de veren!
Maar de Avensis heeft geen probleem met de caravan, 100km/h is goed te doen, kruissnelheid van 95kmh rijd het lekkerst ivm toeren en 5de versnelling.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Fendt

De ervaring van andré met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Fendt Bianco 495 TFB van 1508 kg geplaatst op 19-01-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Prima stabiele combinatie. Kruissnelheid op snelwegen en péages tussen 100 en 120 km/u. Op vlakke wegen is de 5e versnelling goed te gebruiken. Verbruik (afhankelijk van windrichting): 1 op 6,5 tot 1 op 10. Bij inhalen en, hellingen moet je de motor hoog in toeren houden, dus 1 of 2 versnellingen terugschakelen. De motor presteert dan prima. Enige minpuntje, bij wegrijden op hellend nat wegdek spinnen de voorwielen vrij snel. Dit heeft overigens nog nooit tot problemen geleid. Conclusie: Prima auto (en caravan)

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Kip

De ervaring van Han met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Kip Isa White 41 T Special van 1255 kg geplaatst op 16-11-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Avensis is een alles kunner, bij dit totaal gewicht rijdt hij prima. Heuvels worden langzaam rijden maar zolang toerental boven de 2000 toeren blijft gat het echt goed. Achterzijde auto deint. Toyota is comfort vering en altijd te slap voor zware belasting. Gat echter niet stuk!

Wijzigen


Toyota Avensis III - 2.2 D4-D met een Fendt

De ervaring van Klaas Martijn met een Toyota Avensis III - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Fendt Saphir 490 TF van 1325 kg geplaatst op 08-11-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Achter de Toyota hangt een Fendt Saphir 490 uit 2002 die volgens kenteken 1080 kilo weegt We gebruiken de caravan met 2 personen en een hond en ik verdeel alle bagage over de auto en de caravan. Het is een prettig rijdende combinatie die makkelijk meekomt met het verkeer zonder dat je voor je gevoel veel extra vraagt van de auto. We zijn er een paar keer mee naar Frankrijk geweest en dit jaar kwamen we in het zuiden terecht vanwege het slechte weer elders.Een flinke klim gaat deze combinatie niet uit de weg, hij gaat er makkelijk overheen. Het nieuwe rijden moet je in zulke omstandigheden wel helemaal vergeten, de motor moet wel toeren lopen maar is tussen 2000 en 3000 toeren sterk genoeg om de gang erin te houden. Ik kies berg op liever voor iets rustiger aan dan volgas in een hogere versnelling. We hebben afgelopen zomer 80% binnendoor ( geen autoroute dus) gereden en met een snelheid die meestal tussen de 90 en 100 km ligt, in z'n 5 , is het verbruik tussen de 9 en 10 kilometer per liter. De auto heeft 1 nadeel en dat is de vrij slappe achtervering. Als er veel gewicht op de koppeling komt ligt de auto echt laag in z'n kont. Als je dan bv. over een verkeersdrempel rijdt moet je wel oppassen dat je er rustig afrijdt , doe je dat niet dan raakt de trekhaak of hulpkoppeling het wegdek. Dit effect wordt nog versterkt omdat het hart van de trekhaak nogal een eind achter het hart van de achterwielen zit. Verder een prima combinatie!!

Wijzigen


Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D met een Sprite

De ervaring van plas met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Sprite Super 490 CE van 1225 kg geplaatst op 05-11-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

Zeer prettige combinatie, goede trekkracht en het ging met onze caravan prima.
Het achter doorzakken bleef beperkt maar overweeg toch nog andere veren te nemen.
Niet in zijn 6 e versnelling rijden dan valt hij terug

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Hobby

De ervaring van R.M.Boxum met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Hobby De Luxe 450 UF van 1300 kg geplaatst op 03-09-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Nu voor het tweede jaar op rij naar zuid Frankrijk gereden met deze combinatie (4personen aan boord). Auto is uitgerust met progressieve veren ivm doorzakken achterzijde auto. Route via Luik (Klim na luik probleemloos, alleen dit jaar per ongeluk door de stad gereden...), Luxemburg, Nancy, dijon, Dole, grenoble, Sisteron. Geen Problemen , in midden frankrijk hele stukken in V. Kruissnelheid op TOMTOM ongeveer 100-105 km/h. Bij op tijd schakelen goed snelheidsbehoud tijdens klimmen. Bij laatste overnachting op de terugweg vast komen te staan op steile helling bij camping. Wegrijden vanuit stilstand valt dan niet mee. Conclusie: Zeer stabiele, fijn rijdende combinatie, brandstofverbruik met caravan ongeveer 1L op 9 km. Solo ongeveer 1L op 15 km.

Wijzigen


Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D met een Kip

De ervaring van Groenescheij GR met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Kip Sky Line 44 TDB Special van 1260 kg geplaatst op 15-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Zeer prettige combinatie. Verbruik valt wat tegen tov de Avensis Wagon II met dezelfde motor. Gewoonlijk zonder caravan ca. 15 km/l. Met caravan ca. 8.2 km/l. snelheid gewoonlijk tussen de 90 en 95km p/u met caravan in heuvelachtig gebied.

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.2 D4-D met een Hobby

De ervaring van Pat met een Toyota Avensis II - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Hobby De Luxe Easy 450 UB van 1180 kg geplaatst op 23-06-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Hobby 450 1300 KG. Prima combinatie. Verbruik bij snelheden tot max. 100 1op11. Ruim voldoende trekkracht en stabiliteit (bij voldoende kogeldruk)

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Dethleffs

De ervaring van Dennis met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Dethleffs New Line 490 SK van 1273 kg geplaatst op 18-06-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

De 126 PK sterke diesel is krachtig genoeg om onze Dethleffs caravan van maximaal 1300 kg goed te trekken. De caravan ligt er mooi stabiel achter. De auto en caravan zijn meestal redelijk zwaar beladen als we op vakantie gaan. De Avensis hangt dan wel redelijk door op de achteras, wellicht zouden hulpveren uitkomst kunnen bieden.
Op de snelweg kun je makkelijk 100 a 110 km/h per uur rijden. Op 1 liter diesel kan ongeveer 9 a 10 km gereden worden. Hetgeen de Avensis moeite kost is vlotweg rijden in de 1e versnelling, pas boven de 2000 toeren ga je echt versnellen. Eenmaal opweg gaat het allemaal erg soepel.

Wijzigen


Toyota Avensis III - 1.8 met een Hobby

De ervaring van edwin met een Toyota Avensis III - 1.8 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Hobby De Luxe 455 UF van 1287 kg geplaatst op 12-05-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

met de avensis III 1.8 -6 versn met hobby 455 door oostenrijk caravan 1400 kilo met 75 kg op de kogel wordt altijd op de weegbrug gekontroleerd op de snelwegen in 6e versnelling geen probleem Bij hellingen terug naar 3 of 2 is geen probleem zelfs uit stilstaand hellling op in 1e versn Het verbruik valt wel mee op de duitse autobaan met caravan 1:11,4 in de bergen 1:8.2 en zonder caravan pers ik er makkelijk op de snelweg 1:16.5 uit De stabiiliteit vindt ik prima merkt er weinig van dat ik er caravan er achter heb

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Hobby

De ervaring van J. Derksen met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1200 kg geplaatst op 24-04-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Ben 2 keer naar Zuid-Frankrijk gereden en moet zeggen dat de motor erg goed trekt. Bergop moet je de motor ver in de versnelling doortrekken om goed koppel in de volgende versnelling te krijgen. Verbruik 1 op 8 valt me tegen.

Wijzigen


Toyota Avensis III - 2.0 aut. [Multidrive] met een Hobby

De ervaring van A van Dooren met een Toyota Avensis III - 2.0 aut. [Multidrive] (112 Kw/152 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Hobby Exclusive 560 Uff van 1521 kg geplaatst op 21-02-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Ik vind deze combinatie niet passen. De hobby 5.60 is
te zwaar om comfortabel lange afstanden mee te toeren.
Je rijd je auto kapot en je komt niet vooruit Brandstof verbruik kan je wel raden .

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.2 D4-D met een Eriba

De ervaring van John met een Toyota Avensis II - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Eriba Nova GL 390 van 1200 kg geplaatst op 12-01-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 72% Berekening >>>>

Rij nu voor het 4 jaar met avensis 2.2 diesel naar Spanje
met een Eriba Nova 390 en ben zeer tevreden over rijgedrag en verbruik normaal rij ik 1op15 en met caravan
afhankelijk van wind 1 op 10 of 1op11. Ik rij weinig op de peage en in de bergen geen enkel probleem.

Wijzigen


Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D met een Hobby

De ervaring van bels m met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Hobby Excellent 540 UL van 1596 kg geplaatst op 02-10-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88% Berekening >>>>

heb deze maand 3200km gedaan met caravan hobby en toyota avensis ,allen bij hevige wind naar 90km per uur gegaan de rest tegen 100km per uur met een verbruik van gem 11,3l per 100km en dit voor een voledige lengte van 7.3

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. met een Sprite

De ervaring van F.M. Koek met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Sprite Alpine 2 van 900 kg geplaatst op 19-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 51% Berekening >>>>

Zomer van 2011 voor het eerst met een Sprite Alpine XL uit 1991 met leeggewicht van 650kg, op vakantie geweest in Nederland! Vanwege het uitproberen. De caravan heeft namelijk geen stabilisator. Echter, de caravan ligt als een blok achter de auto. Alleen goed op de teller letten, want voor je het weet, rijd je 100km. Het verbruik met caravan als zonder caravan is nagenoeg gelijk, te weten: 1 op 11,5.
Volgend jaar toch maar naar Frankrijk of Duitsland, waar de zon veelvuldig schijnt. Dit jaar, net zoals vele anderen, teveel regen getrotseerd.

Wijzigen


Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i met een Fendt

De ervaring van Jos Pieterse met een Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Fendt Saphir 450 QB van 1300 kg geplaatst op 18-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

heb dit jaar mijn caravan ingeruild voor een fend shafir 450qb, was beladen 1300 kg. getrokken met mijn avensis 1.8vvt-i had vooraf een beetje schrik voor de bergen (steilste stuk 13 %) maar is alles meegevallen ging beter dan verwacht, moet er wel bij vertellen dat de temperatuur op de zwaarste stukken wel erg laag was dat zal zeker mee geholpen hebben maar benzinegebruik bleef gemiddeld toch mooi 1 op 10 en dat met 300 kg meer dus zal best nog wel wat reserve hebben voor zwaardere omstandigheden. ben prima tevreden.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D met een Hobby

De ervaring van John Kijkuit met een Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D (85 Kw/116 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1291 kg geplaatst op 18-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

Inmiddels 5 jaar met een D4D Avensis Verso met caravan op pad geweest naar Frankrijk. Eerst met een Hobby 540 UK (max 1.500kg) en nu met een Hobby 440 SF (max 1.350kg) Met de lichtere caravan kan ik met de Avensis beter doorrijden dan met de oude zwaardere. Op Route Soleil toch kruissnelheid van 115 km/h kunnen rijden. Alleen als het omhooggaat, moet de Avensis passen. Op hellingen vanaf 5% moet ik echt terug naar 3 en kan ie met moeite 75 km/h volhouden. Het gebruik is dan ook behoorlijk te noemen. Normaal 1 op 14.5. Afgelopen zomer 1 op 7 (met ultimate diesel erin....)

Wijzigen


Toyota Avensis III - 2.0 aut. [Multidrive] met een Sprite

De ervaring van G. Postema met een Toyota Avensis III - 2.0 aut. [Multidrive] (112 Kw/152 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Sprite Europa 460 van 1350 kg geplaatst op 18-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Sinds 1 jaar heb ik ervaring met deze combinatie in Spanje en Frankrijk. De automaat doet prima zijn werk en de "handbediening" wordt slechts zelden gebruikt.
Op vlakke wegen en weinig wind is het verbruik ongeveer 11 liter op 100 km. Op bergachtige snelwegen, b.v. midden Frankrijk, loopt het verbruik op tot 13.5 liter per 100 km. Ik ben erg tevreden over de combinatie. Ook mijn vrouw rijdt met veel plezier met deze combinatie.

Wijzigen


Toyota Avensis - 2.0 D4-D met een Kip

De ervaring van e. hoorn met een Toyota Avensis - 2.0 D4-D (81 Kw/110 pk bouwperiode: september 2000 - februari 2003) en een Kip Celebration 44 van 1285 kg geplaatst op 08-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

De Kip TTZ Shuttle is niet zo mooi gestroomlijnd als de andere Kip modellen, en met het maximale gewicht van 1300 kg zit de Kip ook aan de wettelijke limiet van de Avensis.

Wat opvalt is dat de Avensis behoorlijk doorzakt aan de achterzijde. De belasting van de Avensis is groot: caravan + 4 personen en bagage aan boord en voor 100 kg fietsen + dragers op het dak. Niks loadadjusters, gewoon koplampen naar beneden bijstellen. Dit doorhangen vind ik een minpunt - bij drempels is het uitkijken geblazen voor het neuswiel - verder niets aan de hand.
Rustig rijdend over secundaire wegen haal je gemakkelijk een verbruik van 9,5 liter per kilometer. De goede wegligging van de Kip maakt hard doorrijden op de autoroute zeer verleidelijk. 105 tot 110 km/u is dan geen uitzondering. Bij die snelheden stijgt het verbruik fors naar zo'n 12..13 liter/100 km.

Zolang je boven de 90 km/u rijdt, kan je prima in de 5e versnelling rijden. Hellingen worden prima genomen, je moet dan wel terugschakelen (nou èn??). Nooit problemen gehad, geen warme motor bij continue piekbelasting, en: 325.000 km op de teller, met originele koppelingsplaten.

Chiptunen heb ik nooit overwogen, simpelweg omdat je met een caravan de motor te zwaar belast bij hellingen, Terugschakelen is beter

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D met een Hobby

De ervaring van Heijselaar met een Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D (85 Kw/116 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Hobby De Luxe Easy 450 UB van 1180 kg geplaatst op 07-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

De Toyota avensis verso D-4D een aantal jaar gereden met een Hobby 400sb bj 1999 (leeg 980kg) geladen tot 1300 kg. prima combinatie door het overwicht van de auto op de caravan.bij het wegrijden op hellingen wel soms last gehad van het koppel van de diesel. op de snelweg met 110 km p/u in de 5e versnelling prima te rijden zonder last te hebben van inhalend verkeer.verbruik gemiddeld 1 op 9.

Wijzigen


Toyota Avensis III - 1.8 met een Eriba

De ervaring van Wevedeka met een Toyota Avensis III - 1.8 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Eriba Nova GL 390 van 1250 kg geplaatst op 18-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Met de avensis wgon III 1,8 - 6 versn. de Nova gl 390 door Frankrijk getrokken. Caravan 1280 kg beladen met 70 kg op de kogel. Altijd met de Reich weger controleren is de gewoonte! Het rijdt prima. In de 5e versn kun je het meestal redden. Bij hellingen terug naar 3 als het moet. Door de schakelindicatie heb je altijd wel de juiste versn. Handige controle! Verbruik zonder caravan 1: 14,2 bij veel snelweg maar met de caravan en 80/85 kmh valt dat terug naar 1: 9,5. Prestaties Luik ja, je komt er makkelijk tegenop. Comfort is zeer goed omdat je zelden in hoge toeren hoeft te rijden. De 1,8 heeft een paar pk meer dan de oude 2,0 vvti die ik hiervoor reed. Indruk is wel dat de 1,8 moderne motor iets dorstiger is met de caravan erachter. Maar misschien reed ik gemiddeld wat harder omdat het zo soepel gaat.

Wijzigen


Toyota Avensis - 2.0 TD met een Burstner

De ervaring van Robert met een Toyota Avensis - 2.0 TD (66 Kw/90 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een Burstner Ventana 480 van 1275 kg geplaatst op 13-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

De ervaringen van dhr Wijngaarden kan ik niet onderschrijven. De Burstner was een ventana 480 tk van 2001. Deze combinatie 4 jaar gereden. In Duitsland en Frankrijk wel gemakkelijk 90 tot 100 lm p/u gereden, maar de motortemperatuur stond steeds boven de 90 graden. Dit vind ik niet prettig rijden. Tevens weigert de airco dienst op dat moment. Tot 80 geen enkel probleem. De combinatie is gevoelig voor spoorvorming en passerende bussen en busjes. Verbruik solo 1:14 met caravan 1:10.

Wijzigen


Toyota Avensis - 2.0 TD met een Kip

De ervaring van E Wijngaarden met een Toyota Avensis - 2.0 TD (66 Kw/90 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een Kip Grey-line 47 TRZ van 1270 kg geplaatst op 13-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Mits goed beladen is prima met deze combinatie te rijden, de trekkracht van de toyota (dankzij de turbo) is zodanig dat ook inhalen geen probleem is. Verbruik solo 1:18, combi 1:12 diesel.

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 met een Hobby

De ervaring van Wilfred met een Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Hobby De Luxe Easy 400 SB van 1139 kg geplaatst op 12-09-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

De zomervakantie doorgebracht bij Lac d'Annecy waar we probleemloos zijn overgekomen. De auto kan het prima trekken alleen is de 5e versnelling nagenoeg niet gebruikt. Totaal geen koppel. Bij flinke klimmetjes in het Alpengebied regelmatig in de 3e gereden. De motor bleef netjes z'n werk doen maar had wel behoorlijk dorst.
Eerste 200km een verbuik van 1 op 6!!. Liep later wel op tot gemiddeld 1:7,5. Al met al een prima combinatie. Enig minpunt was dat de auto behoorlijk snel op de kont hangt. Daardoor gekozen voor zware veren. Een hele verbetering! Hij hangt achter niet meer zo erg en de caravan ligt er een stuk stabiler achter.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Fendt

De ervaring van stan met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Fendt Bianco 450 QB van 1352 kg geplaatst op 19-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

Dit jaar voor het eerst met deze auto op pad gegaan naar millau in z-frankrijk, hiervoor had ik een volvo v70 2.4 aut.140pk.
Ik durf te beweren dat de toyota beter presteerd dan de volvo, voldoende kracht, stabiele combinatie. Topauto!

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 1.8 VVT-i met een Dethleffs

De ervaring van J. Bakker met een Toyota Avensis II Wagon - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Dethleffs Summer Edition 430 V van 1000 kg geplaatst op 17-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 57% Berekening >>>>

Toyota Avensis II Wagon - 1.8 VVT-i beladen met circa 350 kg met Dethleffs Edition 430 T, beladen tot 1000kg.
Weggeweest naar Italie, Lago Maggiore met 2 kinderen.
Op de snelweg alles makkelijk te rijden minimaal 3 versnelling, dan min. 70 km/hr. Bij lichte helling, 2%, 5de versn. te gebruiken met 80km/hr. Bij stijlere hellingen, 10%, fluitend in 2de versn omhoog. Ook bij wegrijden op 5% niet veel moeite. Al met al een prettige combinatie. Verbruik 1lt op 7.5km

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Dethleffs

De ervaring van H.M.J Alsemgeest met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Dethleffs New Line 420 van 1240 kg geplaatst op 03-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

dit keer was de bestemming zuid Frankrijk, totaal met 6 personen in de avensis , i.v.m gewichts verdeling is de voortent met uitbouw en de benodigheden in de dakkoffer geplaatst, kledingtassen op de vloer in de caravan kogeldruk afgewogen op 60 kg , net als vorig jaar ben ik weer zeer teveden over de toyota , die ondangs 1 persoon meer , dus ook meer gewicht , een verbruik had van rond de 1 op 10 en totaal geen moeite had met diverse hellingen , ondanks dat de snelheid rond 110 / 120 lag ,blijf ik in de 4e versnelling waardoor je hoog in de toeren zit wat prettig is voor de motor ,ook hoef je niet snel terug te schakelen , ondanks de hoge km stand ( 206.000 ) hoop ik nog jaren plezier te hebben van deze krachtige avensis , met dank aan de toyota dealer die de auto in top conditie houdt, we kijken uit naar volgend jaar

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Knaus

De ervaring van Rob met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Knaus Sport 500 EU van 1350 kg geplaatst op 05-06-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Afgelopen jaar heeft de Fendt plaats gemaakt voor de knaus. Deze mag tot 1500 kg beladen worden. We nemen echter geen voortent ed meer mee en daarom blijft het gewicht bijna gelijk aan de Fendt 450. Met deze caravan een lang weekeinde naar Luxemburg geweest. Geen probleem, zowel op de autobahn als op B en A wegen. Hierin zaten ook enkele weliswaar korte maar redelijk steile hellingen. Zolang je niet tot stilstand komt, rij je overal gewoon overheen.
De auto heb ik onlangs ingeruild op een V70. Niet omdat de toyota de caravan niet kon trekken, maar omdat deze auto gewoon motorische problemen kende. Ik kan dus helaas niet meer aangeven hoe de combinatie op een lange vakantie zich zou gedragen, maar had hier wel alle vertrouwen in. Verbruik met caravan 1 op 8.

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.2 D4-D met een Hobby

De ervaring van AJC van Nuland met een Toyota Avensis II - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1319 kg geplaatst op 11-04-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Prima ervaring in zijn 5 naar Kroatie en een verbruik van gem. 1 op 10

Wijzigen


Toyota Avensis III - 2.2 D4-D met een Biod

De ervaring van Joop Nelemans met een Toyota Avensis III - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Biod 400 (3 kleur) van 965 kg geplaatst op 23-03-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 51% Berekening >>>>

Dit is inderdaad een perfecte combinatie. Rijden hiermee is simpel, alleen uitkijken dat je niet te hard gaat rijden want je merkt nauwelijks dat er een caravan achter hangt.

Wijzigen


Toyota Avensis III Wagon - 2.2 D4-D met een Caravan

De ervaring van Henno Rijnders met een Toyota Avensis III Wagon - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Caravan van 1550 kg geplaatst op 21-03-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

Ik heb een Avensis wagon van 2004 en een Sprite caravan van 2000. Ik ben normaal tevreden met de combinatie, maar als ik tegen een berg tot stilstand wordt gedwonnen, of in een file moet rijden krijg ik geheid koppelingsproblemen.Bij elke Avensis die ik reed moest ik wel 1 tot 2 maal de koppeling laten vervangen omdat die weer doorgebrand was. Wie heeft een wijs woord of ervaring? dank.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D met een Hobby

De ervaring van Andre met een Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D (85 Kw/116 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Hobby Excellent 540 UFe van 1478 kg geplaatst op 14-02-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Sinds april2003? in bezit van toen nieuwe D4D(diesel)Avensis Verso.In buitenland Frankrijk prima stabiel bij 100 a 110 km/u.Bij vooral lange hellingen, terug naar z'n drie.Solo gebruik,buitenweg 1:15 ,met beladen excellent 540 UFe, over 1200 km naar Zuid Frankrijk. 1:9.

Wijzigen


Toyota Avensis - 1.8 VVT-i met een Swift

De ervaring van Hans Nagtegaal met een Toyota Avensis - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: september 2000 - februari 2003) en een Swift Challenger 480 van 1250 kg geplaatst op 31-10-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Ervaring met Toyota Avensis 1.8 VVT-ials trekauto van Swift 450 SE 1300 kg. Geen problemen ondervonden, ook niet in bergachtig terrein. Met 2 fietsen achterop is belading lastig en moet je heel attent rijden. Verbuikgegevens zelfde als heer Klomp.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Fendt

De ervaring van Rob met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Fendt Saphir 450 Q van 1250 kg geplaatst op 15-10-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Na een turbo diesel is dit een verademing. Zeer relaxed te rijden combinatie, zeker tot 100 km/u. Harder rij ik niet. Hierbij maakt het niet uit of je op de snelwel een helling tegenkomt. Meestal rij ik in de 5e versnellling, helling op soms terug naar 4. Wegtrekken op kleine binnenwegen is soms wel een probleem. Auto kan dan tractie niet goed kwijt. Hier merk je goed dat de auto onder de 2000 toeren weinig trechtkracht heeft. Dit zowel ervaren in de Alpen/Italie als Schotland. Verbruik solo 1:16 met caravan afhankelijk van de snelheid 1:8 a 9. Zuiniger lukt echt niet met caravan en dat valt tegen. Uit eigen ervaring wel vernomen dat een BMW 2.0 diesel met een zwaardere combinatie gemakkelijker en zuiniger rijdt.

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 met een Hobby

De ervaring van E.K. van Reijn met een Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Hobby De Luxe 400 KB van 1191 kg geplaatst op 14-10-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Deze auto heeft zich behoorlijk gedragen met een Hobby 400KB erachter (beladen 1200 Kg). Reis naar het zuid-oosten van Hongarije gemaakt en een gemiddeld brandstof gebruik rond de 1 op 10 gehaald. Hochbahn rondom Wenen was de grootste opstakel, maar dat heeft deze combinatie niet al te veel moeite gekost, beklommen in z'n 3. Wel moest ik geregeld terugschakelen op hellingen van meer dan 7% maar ach, dan weet je ook dat je wat te doen hebt onderweg. 5e versnelling is onbruikbaar in bergachtig gebied, maar op de vlakke weg is het wel mogelijk. Dit is echter niet aan te raden omdat je snel vermogen verliest bij viaducten etc. Wij hebben 3000 Km in bergachtig gebied gereden zonder noemenswaardige problemen!

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Eriba

De ervaring van Han met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Eriba Nova GL 480 van 1350 kg geplaatst op 11-10-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Goede stabiele combinatie mits je zorgt voor kogeldruk tot max. Bij de Eriba Nova 470 moet je daar bij beladen rekening mee ouden. Kruissnelheid ca 95 km/h. 5e versnelling kan als omstandigheden goed zijn. In 4e versnelling rijdt de combinatie flexibeler. Verbuik ca 1 op 8.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Eriba

De ervaring van Gerry met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Eriba Living pulse 465 van 1340 kg geplaatst op 18-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Slecht! De Toyota heeft absoluut niet het koppel om de Eriba van zijn plek te krijgen. Tegen de minste of geringste helling zakt hij helemaal in elkaar. Snakkend naar adem en in de tweede versnelling gaat het nog net. De combinatie rijdt wel stabieler. De Avensis heeft van zichzelf de neiging om een beetje te 'zoeken', maar dat is voorbij met de caravan er achter. (Als je stilstaat hoef je niet te sturen... ;-)) Zoals een van de anderen al schrijft is de koppeling zeker niet in staat om het vermogen van 150pk (!!!) op het wegdek te krijgen. De elektronica grijpt voortdurend in. Het koppel is met 192Nm veel te laag. Zonder aanhanger is de auto best zuinig voor zijn afmetingen. Ik rijdt er gemiddeld 1 op 13 mee. Maar met de Eriba erachter drinkt hij meer dan een Russische zeeman in een januaristorm. Met 1 op 6 mag je blij zijn...

Wijzigen


Toyota Avensis III Wagon - 2.2 D4-D D-Cat met een Dethleffs

De ervaring van versantvoort met een Toyota Avensis III Wagon - 2.2 D4-D D-Cat (130 Kw/177 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Dethleffs Summer Edition 490 TK van 1300 kg geplaatst op 04-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

afgelopen zomer ca.3000km met Dethleffs 490TK gereden in Frankrijk. Cruise-control op 100km/h in de 5-de versnelling rijdt uitstekend. Alleen bij Luik even terug naar de 4. Verbruik gemiddeld 1 op 8 tot 8,5. Wel af en toe opletten bij krachtige zijwind (2 fietsen op de dissel, en groot achterluik vol beladen). Kortom, combinatie rijdt uitstekend, prima acceleratie en bergop helemaal goed.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. met een Dethleffs

De ervaring van b kamp met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Dethleffs Camper 510 TK van 1350 kg geplaatst op 30-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

zomer 2008 naar gap in frankrijk heen via n 73? ging goed, terug via route napoleon n 75?zeer zware klim vanaf gap ging met een gangetje van 30 omhoog motor moest er zwaar aantrekken (zorg dat je voldoende brandstof heb voordat je gaat klimmen) gemiddeld verbruik rond 1:6 solo in nederland 1:10
zomer 2009 naar hourtin-plage in frankrijk geen probleem omdat wegen veel vlakker zijn, nu verbruik 1: 6.5/7

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Dethleffs

De ervaring van H.Alsemgeest met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Dethleffs New Line 420 van 1090 kg geplaatst op 10-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 59% Berekening >>>>

dit jaar naar Slovenie en Kroatie geweest , de 5de versnelling wordt niet gebruikt , heen reis rond de 90 km/u gereden verbruik rond de 1 op 8 , terug reis rond de 100 , 110 gereden , verbruik rond de 1 op 10 je zit dan wat hoger in de toeren , de auto doet het dan een stuk makkelijker , totaal 5 personen met bagage en een dakkoffer , verder moet je de motor hoog in z,n toeren houden , dat is beter voor de motor en je acceleratie is erg vlot, ben er heel wat gelijkwaardige auto,s van een ander merk voorbij gereden in een klim , voor ons gezin is dit een prima en betrouwbare reis combinatie waar je vlot mee weg komt, ...tip, doe nooit het nieuwe rijden met een caravan achter je auto !!!

Wijzigen


Toyota Avensis III - 2.2 D4-D D-Cat met een Knaus

De ervaring van Geert Oosterhuis met een Toyota Avensis III - 2.2 D4-D D-Cat (130 Kw/177 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Knaus Sudwind 500 EU van 1405 kg geplaatst op 07-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Toyota Avensis III Wagon D-Cat 177 pk en 400 Nm vanaf 2000 toeren. Ik heb een 6-bak. de 6e versnelling is met caravan niet te gebruiken (toerental bij 90 km slechts 1500) Bij ca 2000 toeren in z'n 5e versnelling is de snelheid ruim 90 km. Ideaal. Weinig schakelen en lekker soepel rijden; het lijkt wel een automaat. ( Ik heb 3 Camry's V6 gehad, maar deze Avensis trekt nog beter, vooral in de bergen. Zojuist terug uit Noorwegen met een Knaus Sudwind 500 Limited Edition(1700 kg as; beladen ca 1550 kg.) Hellingen van 14% hebben we gehad, de Avensis heeft er geen moeite mee. (er kan wel een ploeg achter) Wij hebben 13.000 km op de teller staan, waarvan ca 5500 met de caravan. Wij hebben dus inmiddels de nodige ervaring met de Avensis. Solo-=verbruik bij "normaal" rijden is 1:17 gemakkelijk haalbaar. Met caravan op de snelweg gemiddeld 1: 8,5 bij een snelheid van 90km. (Dit viel mij iets tegen)
(NB. Wij caravannen sinds 1977)

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Hobby

De ervaring van Rinse met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Hobby De Luxe 400 KB van 1141 kg geplaatst op 10-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Zojuist terug uit Frankrijk met deze combinatie. 3000 km gereden; Luik, Luxemburg. Lyon. Geen problemen ondervonden. De trekkracht is ruim voldoende, hellingen van 4 en 5 % gaan goed, mits het toerental van de motor boven de 2400 blijft. Met gemak 100 (echte) km p/u kunnen rijden in Frankrijk. Dan is de caravan zeer stabiel achter de auto. Verbruik ligt wel redelijk hoog: 1 op 9 gemiddeld.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een HomeCar

De ervaring van marcel met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een HomeCar Racer 45 FHU van 1210 kg geplaatst op 31-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

vindt zelf dat je al snel de 5de versnelling kunt vergeten als het even heuvelachtig wordt Gaan nu al voor de 6de maal naar de Vendee.Moet toch versnelling 3 regelmatig even pakken om de snleheid er in te houden.Nadat de auto vorig jaar een grote beurt heeft gehad rijdt deze gemiddeld 1 op 10 /1 op 11 en met caravan tolwegen rijdt deze 1 op 9 mits we rond de 100 kunnen rijden.
Zit te twijfelen om chiptuning toe te passen op mijn benzine Avensis verso.iemand van jullie ervaring??

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Wilk

De ervaring van Rinse met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Wilk S3-490 van 1255 kg geplaatst op 29-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

De Avensis kan de Wilk ondanks het forse formaat en gewicht prima aan. De combinatie is stabiel en redelijk vlot te rijden. Met de cruise control op 95 in de 5e versnelling is het ontspannen toeren (op de snelweg). Harder kan, maar dan moet er vaker (een vrachtwagen) ingehaald worden.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Fendt

De ervaring van Ad lauffer met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Fendt Saphir 540 TF van 1508 kg geplaatst op 15-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87% Berekening >>>>

Ik rij een automaat alleen in nederland met bagage op de tweederij (dus voor de achteras) en achterin een koelbox 100km/u op snelwegen 85km/u opbinnenwegen en komt op een verbruik van 1l/7km terwijl ik solo 1l10km haal, de combinatie vindt ik zeer goed te bereiden ook op natte wegen rustig en comfortabel

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Burstner

De ervaring van Paul Boerefijn met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Burstner Belcanto 435 van 1200 kg geplaatst op 15-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Ik had vooraf hogere prestaties van een 110kW/150PK motor verwacht. We zijn met 4 kinderen (8-16 jaar) de bergen in geweest. Bergop (tolweg) moet je flink hoog toeren rijden om boven te komen. Regelmatig heb ik de 3e versnelling moeten gebruiken om 70 - 80km/h te blijven rijden. Ook met tegenwind is het steeds zoeken naar de juiste versnelling/snelheid/toerental, het langdurig met tegenwind rijden (verbruik 1l/6,5km) is geen prettige bezigheid. (Zou liever de diesel kiezen als trekauto)

De Avensis Verso is in ieder geval een heerlijke reisauto. Doordat we met z'n zessen reizen kunnen we één stoel thuislaten, waardoor de campingkoelbox in de auto meekan. (Niets lekkerder dan voldoende koel drinken onderweg)

Wijzigen


Toyota Avensis - 1.8 VVT-i met een HomeCar

De ervaring van K. Plomp met een Toyota Avensis - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: september 2000 - februari 2003) en een HomeCar Racer 43 Fantasy Trophy van 1275 kg geplaatst op 07-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Geen enkel probleem noch met optrekken inhalen en/of versnellen. Ook niet op hellingen in bergachtig terrein. Wegrijden op niet al te steile hellingen gaat goed. Het verbruik, normaal 1 op 12 a 13 neemt wel enorm toe tot 1 op 7 a 8.

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 met een Eriba

De ervaring van W van der Kamp met een Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Eriba Nova GL 390 van 1200 kg geplaatst op 05-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Dezelfde caravan eerder met een Corola 1,6 vvti getrokken. Met de Avensis 2.0 vvti is het een hele verbetering. Valt meteen op : gunstiger brandstofverbruik 9,2 - 10 liter per 100km (zonder caravan is dat 6,4 liter/100km). We houden ca 85 kmh aan gemiddeld. De Avensis heeft geen moeite met de Eriba. Kogeldruk was 72 kg. Caravan was beladen 1240 kg. Auto + 2 volwassenen. We reden 4000 km door scandinavië en samengevat : super combinatie. De auto is iets duurder in de jaarlasten maar dat compenseer je door het gunstiger brandstofverbruik het hele jaar door t.o.v. de Corolla 1.6 redelijk. Netto resultaat is meer comfort voor dezelfde kosten

Wijzigen


Toyota Avensis - 2.0 D4-D met een Kip

De ervaring van geer janssens met een Toyota Avensis - 2.0 D4-D (81 Kw/110 pk bouwperiode: september 2000 - februari 2003) en een Kip Kompakt 37 EK Special van 950 kg geplaatst op 18-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 60% Berekening >>>>

Naar de Spaanse Pyreneen geweest, lekker stabiel, geen centje pijn, gewoon iets meer toeren draaien bij erg steile wegen. Gewoon fantastisch verbruik over 3500km 1 op 11.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Biod

De ervaring van Rob linders met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Biod 400 (3 kleur) van 965 kg geplaatst op 16-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 50% Berekening >>>>

Prima combinatie, zeer stabiel. Dit jaar naar Oostenrijk geweest, wat opvalt is dat de vijfde versnelling op snelwegen lang gebruikt kan worden. In de bergen geen problemen gehad met trekkracht.,

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Knaus

De ervaring van Charles met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Knaus Sport 420 QD van 1250 kg geplaatst op 22-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Zie voor ervaringen hetzelfde type , maar dan de wagon!

Wijzigen


Toyota Avensis - 2.0 D4-D met een Caravan

De ervaring van paul penning met een Toyota Avensis - 2.0 D4-D (81 Kw/110 pk bouwperiode: september 2000 - februari 2003) en een Caravan van 1000 kg geplaatst op 19-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Dit jaar weer naar Kroatië gereden met twee surfplanken op het dak, fend joker 1050 kg aan de haak. Wat gaat die auto lekker vlot over het asfalt, 110-120 geen probleem. 3000 km een verbruik van 9.8 liter/100km

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Hobby

De ervaring van Frank Reijntjes met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Hobby De Luxe 460 UFe van 1300 kg geplaatst op 11-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Goede combinatie.Dit jaar naar Italie geweest en geen enkel probleem in de bergen in Zwitserland en Italie.Op een erg steile helling op de camping had de auto de "traction control " even nodig maar ook dit ging prima!

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. met een TEC

De ervaring van J.S Labrie met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een TEC Tour 460 TE van 1300 kg geplaatst op 03-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Deze zomer naar Zwitserland en Italie geweest door de Vogezen en over de Simplonpas. Terug door de Gotthardtunnel en weer door de Vogezen over Luxemburg. De combinatie heeft het zeer goed gedaan, probleemloos en het verbruik viel mij mee 10,7 liter/ op 100km

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. met een TEC

De ervaring van J.S Labrie met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een TEC Tour 460 TE van 1300 kg geplaatst op 03-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Deze zomer naar Zwitserland en Italie geweest door de Vogezen en over de Simplonpas. Terug door de Gotthardtunnel en weer door de Vogezen over Luxemburg. De combinatie heeft het zeer goed gedaan, probleemloos en het verbruik viel mij mee 10,7 liter/ op 100km

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Knaus

De ervaring van Charles met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Knaus Sport 420 QD van 1250 kg geplaatst op 20-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

Op steile hellingen is het echt een probleem om normaal weg te rijden met deze combinatie, zoals Kees en Rob al aangeven. Na 3 vakanties(3x 4000km met veel binnenwegen) in Frankrijk, was de koppeling bij 140000km aan z'n eind. Hiervoor had ik een C5 met HDI motor en dat ging fantastisch, ook de Avensis 2 L diesel daarvoor had er totaal geen problemen mee. Op dit moment rijd ik met de nieuwe Mazda 6 2l diesel en het is een verademing tov de Toyota, welke verder in het dagelijks gebruik een trouwens fantastische auto was. Voor het trekken van een caravan raad ik deze auto echter af voor mensen die niet alleen op de autobaan rijden.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Bagagewagen

De ervaring van Rob van Doremalen met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 650 kg geplaatst op 16-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 33% Berekening >>>>

Onder de 2000 toeren heeft de motor te weinig trekkracht en kom je op een helling niet goed op gang. vaak slaat de motot dan af. Bij 2000 toeren de koppeling op laten komen gat een stuk (wielspin) beter. De koppeling gaat dan helaas wel erg stinken.

Met vol bepakte auto, dakkoffer en max beladen aanhanger trekt de auto het zonder problemen naar Zuid Frankrijk.
Gewoon 120 in 5 op de cruisecontrol, bergje op en af.
Af en toe even in je spiegels kijken of de aanhanger er nog wel achter hangt en verder gewoon doortuffen.

Als ik er een (zwaardere) caravan achter moest hangen zou ik echter wel voor een zwaardere motorisering kiezen. Voor het huidige gebruik voldoet de auto uitstekend.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D met een Dethleffs

De ervaring van Edwin Claessens met een Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Dethleffs Camper 500 TK van 1350 kg geplaatst op 07-06-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Ben zeer tervreden over deze combinatie met de avensis als trekauto. Lange rittrn gemakt to in midden Noorwegen, waaronder diverse lange bergritten.
Gaat prima zonder extreem hoog brandstofverbruik.

Wijzigen


Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i met een Beyerland

De ervaring van jos pieterse met een Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Beyerland Sprinter 390 FB Sport van 1130 kg geplaatst op 26-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

rijd ieder jaar naar franse alpen kan met gemak niet al te steile bergen nemen ook de hellingen in belgie. rijd op de tolwegen dik 100km per uur als er ruimte voor is. verbruik= 1op9 a10

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. met een Wilk

De ervaring van Henk Wahlbrinck met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Wilk S4-470 DQ van 1408 kg geplaatst op 14-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Ik ben vorig jaar zomer met genoemde combinatie OVER de Gotthardpas gereden omdat er voor de tunnel een lange file stond. Ik had voor de reis info ingewonnen bij de ANWB. Ik kreeg het advies om zoveel mogelijk bagage vanuit de caravan over te laden in de auto. Met een ervaren chauffeur zou het volgens de ANWB geen probleem moeten zijn. Wij zijn met een volgeladen auto incl. 5 inzittenden (2 volwassen en 3 kinderen) dus over de Gotthard gegaan. Ik moet zeggen dat ik bergop niet veel meer over had, maar zo lang ik kon blijven rollen was er niets aan de hand. Wel is het raadzaam om de automaat een tandje terug te schakelen en, indien mogelijk, de airco uit te schakelen. Je kunt op dergelijke momenten maar beter niet op de verbruiksmeter kijken, je zou er een hartverzakking van krijgen!! Het gemiddelde verbruik tijdens de gehele vakantie naar Toscane bedroeg ongeveer 1 op 5. Hierbij reed ik met een snelheid van ongeveer 100 km per uur over de snelweg indien dat mogelijk was zonder e.e.a. te forceren. Geen enkel probleem gehad m.b.t. koeling e.d.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Eriba

De ervaring van Marcel met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Eriba Living pulse 465 van 1290 kg geplaatst op 11-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Combinatie voldoet prima, maar tempert de doorgaans pittige Toyota merkbaar. De 5e versnelling kun je rustig vergeten. Wanneer het meer dan heuvelachtig wordt heb je ook de 3e versnelling vaker nodig. Met deze beperkingen valt overigens goed te leven/rijden.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Eriba

De ervaring van Marcel met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Eriba Living pulse 465 van 1290 kg geplaatst op 11-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Eriba Living Pulse 1400kg.
Combinatie voldoet prima, maar tempert de doorgaans pittige Toyota merkbaar. De 5e versnelling kun je rustig vergeten. Wanneer het meer dan heuvelachtig wordt heb je ook de 3e versnelling vaker nodig. Met deze beperkingen valt overigens goed te leven/rijden.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Avento

De ervaring van Berend met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Avento AvaAxion 465 TF van 1485 kg geplaatst op 12-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

De combinatie valt wat tegen. Ik heb het idee dat de koppeling het niet (zo goed) aankan. Als de trein eenmaal op gang is gaat het prima. Wel lekket stabiel.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D met een Chateau

De ervaring van willemyn met een Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D (85 Kw/116 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Chateau Calista 450 Chalet van 1260 kg geplaatst op 29-10-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 66% Berekening >>>>

rijd al 2 jaar met mijn toyota avensis verso in combinatie met een chateau calista chalet en ben daar heel tevreden over.zijn altijd op weg met 4 volwassen kinderen en een daktent op de auto dus wij vragen het max. van de auto .zijn er al mee door de alpen gereden en zelfs tot in Roemenie.Op de snelwegen kan ik goed vaart erin houden 95km/uur kruissnelheid op vlakke wegen en in 5de versneling is aangenaam rijden.
wanneer het bergachtig wordt is het wel beter van meer in 4de versneling te rijden om er snelheid te kunnen in houden.Mijn caravan is ook altijd meer geladen dan toegestaan ( 1370kg).moet nooit onder de 3deversneling afkomen.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 VVT-i D4 met een Fendt

De ervaring van Erik Jansen met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 VVT-i D4 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Fendt Saphir 450 Q van 1190 kg geplaatst op 26-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

De combinatie Avensis 2.0 ltr. Wagon met de Fendt 450 Q geeft ons al sinds 2003 erg veel reisplezier in geheel Europa. De Avensis is een redelijk sterke en zeer comfortabele auto, die de Fendt 450Q stabiel trekt. In de vierde versnelling is bijna alles te 'doen'. Ook de vijfde versnelling is -als de cruise control niet is ingeschakeld- toch vaak te gebruiken. Het benzineverbruik van de combinatie is dan bij 90 km/u erg redelijk en komt zelden boven de 12 liter per 100 km. Solo is dit ongeveer 8 liter per 100 km. Van zijwind en passerende vrachtauto's ondervinden wij hoegenaamd geen hinder. Op erg steile hellingen is wegrijden zonder dat de TRC (traction control) is ingeschakeld soms wel handig om te voorkomen dat de motor 'doodvalt'. De Avensis heeft van fabriekswege een maximium trekgewicht van 1400 kg, maar dit lijkt een erg voorzichtig maximum; zonder bezwaar zou dit 1500 of 1600 kg kunnen zijn. Misschien iets voor de nieuwe Avensis, die voor 2009 'op de rol' lijkt te staan.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Burstner

De ervaring van Kees de Caluwe met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Burstner Premio 480 TK van 1160 kg geplaatst op 17-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

Bij de eerste kennismaking met de Avensis viel mij al op dat je best even gas moet geven bij het wegrijden om te voorkomen dat de motor afslaat. Onder de 2000 toeren is er niet veel kracht beschikbaar. Eenmaal op toeren trekt de Avensis er behoorlijk aan. Op de vlakke weg is het rijden in de 5e versnelling geen probleem maar bij een lichte stijging moet al snel teruggeschakeld worden. Als de gang er eenmaal in zit dan zijn bergpassen als de Reschenpas in Oostenrijk geen probleem. Wegrijden op een helling valt tegen omdat de motor toeren nodig heeft om kracht te ontwikkelen en dat vindt de koppeling niet leuk. Zeker op campings waar weinig ruimte is en waar het pad enigszins omhoog gaat is echt langzaam rijden een probleem. De stabiliteit van de combinatie op autobanen is geen probleem.

Wijzigen


Toyota Avensis - 2.0 D4-D met een Caravan

De ervaring van Gert de Bruin met een Toyota Avensis - 2.0 D4-D (81 Kw/110 pk bouwperiode: september 2000 - februari 2003) en een Caravan van 1100 kg geplaatst op 24-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Met 5 personen aan boord en een volle kofferbak, een Knaus Sudwind 450 TU van 1100kg erachter, via de A75, naar het zuiden Frankrijk geweest. Volgens de trekkracht berekeningen moest het allemaal kinderspelzijn. Geen enkele moeite om de soms wel pittige hellingen op te komen, geen enkele moeite om vlot in te halen, geen enkele moeite om een kruissnelheid van 100kmh (gemeten door TT) te halen. Over 2500 km een verbruik van 1 op 10,7 gerealiseerd met de combinatie.

Wijzigen


Toyota Avensis - 2.0 aut. met een Kip

De ervaring van Frans met een Toyota Avensis - 2.0 aut. (94 Kw/128 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een Kip Kompakt 37 EK van 920 kg geplaatst op 17-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 57% Berekening >>>>

Zeer prettige en stabiele combinatie. Naar Zuid-Frankrijk kan ik op de autotoute makkelijk 100 km (teller 110) blijven rijden. Enkel bij wat stijlere hellingen zet ik de automaat vast in de 2 en kan ik toch met 80 km omhoog.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Caravan

De ervaring van A. Kos met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Caravan van 1265 kg geplaatst op 05-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

Prima combinatie, ligt goed achter de auto, rijdt ook bergop redelijk zuinig qua verbruik.

Wijzigen


Toyota Avensis - 1.6 16v met een Hobby

De ervaring van PH Breuer met een Toyota Avensis - 1.6 16v (81 Kw/110 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een Hobby De Luxe 400 KB van 1091 kg geplaatst op 02-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Afgelopen juli heb ik met mijn Toyota Avensis 1,6 de Hobby caravan vauit Gardameer Italie naar Nederland gebracht. Caravan weegt, zoals ik in mijn vorige review schreef, max. incl belading 1150 kg. Het was bloedheet op de terugweg(38 gr.). De airo heeft de hele reis aangestaan. Op de lange hellingen kon ik meestal wel 80 km/uur blijven rijden. Moest wel in de 3e versnelling, wat het comfort niet te goede komt. Op een ellelange helling in zuid-duisland heb ik zelfs 1 keer in de 2e versnelling moeten rijden. Snelheid kwam niet meer hoger dan 60 km/uur. Waar de weg vlak was heb ik regelmatig in de 5e versnelling kunnen rijden met een gangetje van 100 op de teller. Dat geeft een stuk meer comfort. Klagen doe ik echter niet want zoals ik al zei hebt ik geen 1 keer mijn airco uit gedaan. Llaatst hoorde ik dat je beter op 98 ron bezine kan rijden. Of dat waar is weet ik niet. Het heeft met pingelen van de motor te maken maar ook dat verschijnsel is de Toyota vreemd. Volgende auto wordt wel een zwaarder type of een diesel. Het zal waarschijnlijk toch weer een Toyota worden want deze auto blijk echt probleemloos. Ik merk aan de auto dat de motor tijdens de vakantie lekker schoongebrand is want de prestaties zijn wat beter geworden.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D met een Hobby

De ervaring van Huib Bogaard met een Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Hobby De Luxe 495 UK van 1300 kg geplaatst op 01-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Zeer goede ervaring met deze combinatie. de kogeldruk kun je het beste op ruim 80kg houden. Dat is op papier iets teveel voor de Avensis, maar het komt de wegligging ten goede. Op de vlakke weg is 110 km/u een fijne snelheid in de 6e versnelling. In maar enkele gevallen zul je terug naar 5 moeten schakelen.

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Eifelland

De ervaring van Rinse met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Eifelland Holiday 465 van 1165 kg geplaatst op 25-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Erg fijne combinatie. Op de snelwegen is het geen probleem om tussen 90-100 te rijden. Sneller rijd ik niet graag, bovendien begint de Eifelland dan gevoeliger voor wind te worden (onrustig) Auto is zeer sterk, toerental op 2400 houden (meestal in de 4e versnelling) en decomnatie gaat met gemak de helling bij Luik omhoog. Volgend jaar weer!

Wijzigen


Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D D-Cat met een Fendt

De ervaring van P.F.M. van Rijn met een Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D D-Cat (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Fendt Topas 510 TFB van 1400 kg geplaatst op 12-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

gebruikservaring reis portugal is zeer goed met 400 Nm en 130 Kw in 5e versnelling met cruisecontrol op 95 Km praktisch elke helling snelweg kunnen nemen ,wel oppassen met beladen ,geen fietsen op dissel of achterop de caravan maar op dak van de auto en kogeldruk van max.75 Kg ,kortom fijne combinatie met veel rijplezier

Wijzigen


Toyota Avensis - 2.0 VVT-i D4 met een Kip

De ervaring van J.W.Kleine Staarman met een Toyota Avensis - 2.0 VVT-i D4 (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2000 - februari 2003) en een Kip Star Line 41 van 1210 kg geplaatst op 27-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

een goede en veilige combinatie die stabiel aanvoelt. deze combinatie kan vlot mee met het overige verkeer en
heb zelf goede ervaringen met rijden in de bergen.(Alpen en Pyreneën).een soepele krachtige motor met een verrassend gunstig gem.verbruik van 1 op 9.8 km bij snelheden rond de 90 km/p.u. Zonder caravan is 1 op 12 á 13 heel goed haalbaar tenzij je 'n "te zware voet" hebt ! Een fijne reisauto met veel nuttige veiligheid zoals abs,brake assist- traction-control, stability-control en autom.airco !

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Caravan

De ervaring van Visser met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Caravan van 1375 kg geplaatst op 19-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Deze combinatie heeft mij nooit teleur gesteld en is door mij als ervaren caravanrijder zeer bevallen.
De Avensis kan onder normale omstandigheden in de hoogste versnelling blijven rijden en alleen met sterke tegenwind of een helling groter dan 5% terug naar lagere versnellingen 4 of 3 zelden 2 (alleen op de bergpassen dan wel in 2)
De Avensis diesel komt moeilijk boven de 3300 rpm als hij zwaar moet trekken in zijn 2e versnelling en zeker in zijn hoogste komt hij niet boven de 3000rpm, het was geen bezwaar voor mij gezien de snelheid altijd werd gehaald bij de verschillende omstandigheden.
Enkelt de te zwaare belading van de caravan heeft mij doen besluiten een andere auto te kopen nl. Kia Magentis 2.0 CRDI

Wijzigen


Toyota Avensis - 1.8 aut. met een Eifelland

De ervaring van R.Akkermans met een Toyota Avensis - 1.8 aut. (81 Kw/110 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een Eifelland Holiday 350 van 975 kg geplaatst op 11-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Op vals plat (Luik) valt de trekkracht toch tegen. Snelheid loopt aanzienlijk terug tot ong 80 km/u

Wijzigen


Toyota Avensis II - 1.6 VVT-i met een Burstner

De ervaring van a.zorge met een Toyota Avensis II - 1.6 VVT-i (81 Kw/110 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Burstner Belcanto 435 van 1200 kg geplaatst op 23-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

In nederland op vlakke wegen geen probleem.
In heuvelachtig terrein ook nog.geen probleem.
In de bergen veel schakelen , met veel toeren.

Wijzigen


Toyota Avensis - 1.8 16v leanburn met een TEC

De ervaring van L.Schreuder met een Toyota Avensis - 1.8 16v leanburn (81 Kw/110 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een TEC Weltbummler 480 van 1150 kg geplaatst op 04-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Wij zijn vorig jaar voor het eerst met de Avensis en de T.E.C. op vakantie geweest. We zijn in Nederland gebleven,maar de prestaties van de Avensis voldeden prima. Ook wat betreft de acceleratie bij het inhalen van 75-80 km naar 95-100 km om even vlot te passeren waren niet min. Over de prestaties in de klim valt nog niets te zeggen, maar dit komt in de toekomst nog. Verder waren de prestaties over het algemeen prima, ook het verbruik viel niet tegen gemiddeld 1:11.9

Wijzigen


Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Caravan

De ervaring van HG met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Caravan van 1100 kg geplaatst op 06-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Zeer positief, zowelop de vlakke weg, licht glooiend als in de bergen. Ook op sneeuw en natte wegen.
Prima combinatie van deze dieselmotor, -auto en caravan S510.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D met een Hobby

De ervaring van Ausema met een Toyota Avensis Verso - 2.0 D-4D (85 Kw/116 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Hobby Excellent Easy 450 UB van 1300 kg geplaatst op 09-01-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Ben met de combinatie naar Frankrijk geweest, maar de prestaties vielen me tegen. Zolang het vlak was ging het prima, maar als de stijging meer dan 7% werd moest ik terug naar de derde versnelling en dan nog kon de auto de snelheid niet vast houden.

Wijzigen


Toyota Avensis - 1.6 16v met een Caravan

De ervaring van PH Breuer met een Toyota Avensis - 1.6 16v (81 Kw/110 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een Caravan van n.b. kg geplaatst op 29-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

In 2004 ben ik voor het eerst met deze combinatie (geleende caravan, Hobby 400, max. 1150KG) op vacantie geweest. Tot die tijd had ik nog geen enkele ervaring in het rijden met een caravan. Van te voren had ik het testrapport van deze site gelezen en had er niet echt veel vertrouwen in. Score was/is maar 2,5 gele ster. Het meeste wantrouwen had ik t.a.v. het koppel van de auto. Het hoogste koppel (145nm) levert deze auto bij 4800 tpm. Dat wordt "trappen" dacht ik.
Onze vacantiebestemming lag in zuid-frankrijk, dus niet een weg waar veel geklommen moest worden. Wij hebben zoveel mogelijk tolwegen genomen. Deze reis was met de combinatie prima te doen. Op vlakke wegen konden wij tussen de 90-100km (teller)snelheid blijven rijden. Ook bij Luik ging het prima. Welliswaar in de 3e versnelling maar zonder echte moeite naar boven. Zelfs het brandstofverbruik wil me erg mee; 1 op 9,8 vind ik een prima score. Wat me opviel is dat de combinatie ook stabiel op de weg ligt. Geen moment heb ik me onzeker gevoeld betreffende de wegligging. De caravan is wel voorzien van een anti-slingerkoppeling. Ook heb ik de beladingstips van deze site geraadpleegd en zo goed mogelijk uitgevoerd.
Ervaring op wegen waar je echt moet klimmen heb ik niet.
Komend jaar wil ik met deze combinatie naar Italie. Wederom wat twijfels omdat we door Oostenrijk moeten.
Via het forum van deze site heb ik mensen om advies gevraagd (fijn medium). Door hun ervaring ben ik overtuigd geraakt dat ook deze proef mijn Toyota zal doorstaan.

Wijzigen


Toyota Avensis - 1.8 VVT-i met een Avento

De ervaring van K.Evenhuis met een Toyota Avensis - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: september 2000 - februari 2003) en een Avento Jubile 445 van 1150 kg geplaatst op 20-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

De Toyota trekt de caravan soepeler vanuit stilstand naar 50 cq 80 km/h dan mijn vorige wagens, MAZDA 1.8 en VW Golf 1.8. Ook het versnellen en snelheid houden verlopen duidelijk beter. Voor ons een goede trekker voor onze Avento.
NB: Overigens hebben we (nog) geen ervaring in bergachtige omgeving, het betreft over het algemeen "vlak"werk.

Wijzigen


Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Hobby

De ervaring van g.nieveen met een Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2003 - februari 2006) en een Hobby Excellent 495 UL van 1375 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Goede combinatie, stabiel weggedrag. rijdt prettig zowel op vlakke wegen en in bergachtig terrein

Wijzigen


Engelse reviews
Toyota Avensis

Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D met een Bailey

De ervaring van Pete Richardson met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Bailey Ranger GT60 520/4 van 1321 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 96 km/u = 21%

Really surprised by this outfit, less power than my old car on paper, but in reality it tows really well - but be prepared to work the gears to make good progress. Third is needed for 60 mph on steeper slopes.
Pulling off from a standstill is quite slow due to the long gearing - but tolerable. Having said that, I managed to climb a 15% gradient from a standing start and soon reached 30 mph in second gear.
I'd like to know how previous reviewer (Mike) got 35 mpg with the same outfit as mine, I was looking at closer to 25 mpg! It was quite a hilly route though, and I really hammered it.


Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D met een Swift

De ervaring van Stuart lee met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Swift Challenger 500 van 1431 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96%* = 95 km/u = 20%

First time towing this outfit. Got 26mpg outward, nearly 28 mpg on the way back. Managed top gear on the motorway, although car kept advising to change down. This outfit is right on the limit weight wise, but what car to get next???


Toyota Avensis II - 2.2 D4-D met een Bailey

De ervaring van shaun met een Toyota Avensis II - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Bailey Orion 440-4 van 1249 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 95 km/u = 21%

i think this car tows realy fine no problems but the cars towing limit is only 1300kg?? so choice of caravan is limited .


Toyota Avensis III - 2.2 D4-D met een Abbey

De ervaring van John Armstrong met een Toyota Avensis III - 2.2 D4-D (110 Kw/150 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Abbey GTS 215 van 1360 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92%* = 98 km/u = 21%

Brilliant car solo. Hook up to my van and it's a different story all together. Great care must be taken with weight distribution. Tends to be a little tail happy. Plenty of pulling power but gearing far too high for towing. Very rarely get into 6th gear even on clear motorways. 26 mpg towing. 50 mpg solo.

We have just change to a Honda CR-v 2.2 dtec. Excellent write ups. Hope they are correct. HAPPY CARAVANING


Toyota Avensis III - 2.2 D4-D aut. met een Avondale

De ervaring van Iain met een Toyota Avensis III - 2.2 D4-D aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Avondale Dart 545-4 van 1227 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 105 km/u = 39%

Tows effortlessly with reasonable MPG of around 25.Towed in high winds up to Skye and some steep gradients then onto Outer Hebrides and the East side of Harris which is very steep,but the Avensis coped no bother,great tower.


Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 met een Caravan

De ervaring van steve met een Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Caravan van 1100 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 181 km/u = 11%

went well on our first trip out but on the way back was windy and wasn't so cleaver into headwind it struggled and was down at 20mpg no wind decent conditions averaged 26mpg not bad for first run out and never towed before could have done with new pads in alko stabiliser on van which made it worse


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Lunar

De ervaring van Daniel Dunderdale met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Lunar Zenith 4 van 1145 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79%* = 99 km/u = 18%

Iam new to this outfit, but have plenty of expierence towing. The car tends to whell spin a little when pulling off in the wet, but other than that it tows excellently. Iam averaging 30-35mpg when towing.


Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D D-Cat met een Adria

De ervaring van Paul Butler met een Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D D-Cat (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Adria Altea Trent van 1270 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 111 km/u = 28%

We have had our Avensis 2.2 D4d Tr 07 plate for a year now towing an Adria Altea 5 542 DT. It is the most comfortable car i have owned. Very sure footed when towing. We dont use a stablizer because we have found no need for one. Cruise control on the motorway makes towing journeys very relaxed. Lots of low rev torque. Economical for a big car. 30+ towing.


Toyota Avensis III - 2.0 D4-D met een Coachman

De ervaring van w newby met een Toyota Avensis III - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Coachman Amara 500 van 1400 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 97%* = 94 km/u = 20%

toyota avensus well able for the coachman and no complaints , usually the only trouble i have is keeping to 80 kph as the toyota tends to toke off !!


Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i met een Adria

De ervaring van C Pick met een Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Adria Altea 502 DK van 1200 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92%* = 91 km/u = 10%

I tow an adria altea 502 with the 1.8 avensis. I have to say that it's a fine and economical car solo but is just adequate with the caravan. Last year, I did 1200 miles towing and the gearbox bearing gave out. This meant a costly re-condition. I'm looking to change to something diesel.


Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Ace

De ervaring van alan burnham met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Ace Jubilee Ambassador van 1295 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92%* = 93 km/u = 19%

the avensis 2.0 d4d pulls my ace jubilee very well,i feel relaxed driveing it iget 32mpg.6th gear ok on the flat,no
problem on hills.a nice drive.engine rattles under load or when cold,but quiet when warm.my ace at 1295kg is no problem stays arrow straight,i am well happy with the match.


Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D met een Kabe

De ervaring van Golle met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Kabe Safir van 1570 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96%* = 92 km/u = 18%

Avensis is well running up to max ca 90 km/h
is economic driving at 1800 rpm- 9-10 litres/100 km


Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D met een Kabe

De ervaring van Golle met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Kabe Safir van 1570 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96%* = 92 km/u = 18%

correction: is running 86 km/h at 1800 rpm in 5 gear


Toyota Avensis III - 2.0 D4-D met een Kabe

De ervaring van Golle met een Toyota Avensis III - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Kabe Safir van 1570 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 97%* = 91 km/u = 18%

OK performance up to max. speed apxm. 90 km/h

at 1800 rpm in 5 gear it runs 76 km/h = economical driving
the faster the more consumption.


Toyota Avensis II - 2.2 D4-D D-Cat met een Lunar

De ervaring van Colin Brodie met een Toyota Avensis II - 2.2 D4-D D-Cat (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Lunar Quasar 462 van 1200 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86%* = 112 km/u = 29%

Perfect performance as a towcar and very economical giving just under 30mpg. the one snag for me is connecting the electrics between the car and the 'van ; the rear skirt makes it necessary to kneel down to make the connection. No complaints otherwise.


Toyota Avensis III - 2.0 D4-D met een Bailey

De ervaring van M Newby met een Toyota Avensis III - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Bailey Ranger GT60 520/4 van 1321 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 94%* = 94 km/u = 21%

My 2009 Avensis Tourer 2.0 Diesel TR tows our Bailey Ranger GT60 520/4 no problem.
MPG approx 32/35 depending on road


Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i met een Swift

De ervaring van charles machin met een Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Swift Challenger SE 530 van 1013 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 92 km/u = 11%

I tow a Swift Silhouette with an 1.8 Avensis. The car is exceptionally economical towing solo (averaging 43mpg in daily use but 50-52mpg on longer motorway journeys. Towing gives me about 30mpg. It has been totally reliable (I have done 50k-plus miles in five years), always starting first time and it has never broken down. The only repair apart from routine servicing has been a failed windscreen washer pump. It handles well, and tows superbly, although long French motorway hills can be harder work.


Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D D-Cat met een Bailey

De ervaring van Philip George met een Toyota Avensis II Wagon - 2.2 D4-D D-Cat (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2005 - februari 2009) en een Bailey Senator Vermont van 1330 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 110 km/u = 26%

Purchased car January 2010 it is the mark 2 style of Avensis on a 57 Plate 2.2 D4-D D-Cat Tourer (Estate) a very nice ride smooth & comfortable drive comments from passengers that’s is it a diesel due to the low noise emitted from the engine. Plenty of low down torque & good acceleration when solo or towing. Caravan before change Lunar Clubman 400-2 at MTPLM of 1200Kg made an excellent match for car and caravan. Average miles per gallon 40+/- solo (motorway speeds) 35+/- Towing. Rating of car 8 out of 10.


Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D met een Bailey

De ervaring van Mike met een Toyota Avensis III Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: februari 2009 - heden) en een Bailey Ranger GT60 520/4 van 1321 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 96 km/u = 20%

The Bailey Ranger 520/4 GT60 tows perfectly with my Toyota Avensis Tourer TR 2.0 diesel, fuel consumption about 35 mpg against 45mpg normal.
Check correct tyre pressures on car!


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Bailey

De ervaring van neilh met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Bailey Ranger 500/5 van 1244 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 96 km/u = 19%

Having started out in the world of caravan towing I purchased a Bailey Ranger before hunting out a suitable tow car. This rated at four stars on this site and listening to the all knowing friends who have towed before they recommended the Avensis for all round towing and being a reliable diesel based vehicle. I have to say that performance wise this set up is perfect. The car has never displayed any sign of struggling with the load and on a recent trip returned 36 mpg (average) with the van on the back. Needless to say that having recently started out my van is not full of all of the usual array of items which tend to fill up a van but I've no doubt I will get there in due course. Overall though a decent combination without the need to shell out a small fortune.


Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Bailey

De ervaring van john met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Bailey Ranger GT60 510/4 van 1279 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 94 km/u = 19%

toyota 2 litre diesel tows my bailey gt 60 510 without any trouble . I have gone up 1 in 6 hill in 3rd with a good run at it. I get about 30 mpg when towing, what more do you want.I had an x trail which was more stable than this car but apart from that it was not a great deal better.


Toyota Avensis II - 2.0 D4-D met een Avondale

De ervaring van Davies Wales met een Toyota Avensis II - 2.0 D4-D (93 Kw/126 pk bouwperiode: september 2006 - februari 2009) en een Avondale Dart 556-6 van 1245 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83%* = 96 km/u = 19%

I had heard from a friend that he struggles to tow his caravan however I have no issues. I drive along at 60mph in 5th gear (although car has 6) but when car is fully aden with 5 adults, the car does work considerably harder but overall very happy. Fuel consumption is around 25 -30mpg when towing.


Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D met een Bailey

De ervaring van Greg met een Toyota Avensis II Wagon - 2.0 D4-D (85 Kw/116 pk bouwperiode: februari 2003 - september 2006) en een Bailey Pageant Bordeaux van 1321 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 95 km/u = 16%

I have towed this outfit for about 8 months now with no problems, its a bit slow on the uptake and it can wheelspin a bit if you try to pull off too quickley in wet conditions, but i have no complaints or problems with the towing capabilitys of this car with this caravan.


Toyota Avensis - 1.8 16v leanburn met een Lunar

De ervaring van james met een Toyota Avensis - 1.8 16v leanburn (81 Kw/110 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een Lunar Ariva van 1000 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78%* = 91 km/u = 10%

The cars not to bad as long as the carvan is not to heavy , im towing a lunar arriva at the moment and its no cause for concerne ,the car is extremly reliable and very good on fuel, bad points it can lack power in quite strong winds whilst towing


Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 met een Avondale

De ervaring van Phil met een Toyota Avensis II - 2.0 VVT-i D4 (108 Kw/147 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Avondale Argente 480-2 van 1140 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78%* = 100 km/u = 10%

Firstly although this review says Argente we were towing the earlier Rialto 480/2 hence the revised weights. The caravan is well inside the recommended towing weight for the Avensis but it does struggle on hills. 5th gear is hardly ever achieved as the power band of this engine starts to kick in at 3000rpm at which point without the caravan you'd be doing 72mph! If your keeping to the flat this outfit is ideal, if not keep to the inside lane and stay with the trucks.


Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i met een Swift

De ervaring van R.DRAPER met een Toyota Avensis II - 1.8 VVT-i (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2003 - februari 2009) en een Swift Charisma 230 van 1295 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 99%* = 92 km/u = 9%

I tow a Swift Charisma 230 with an Avensis 1.8T3X ,it is just on the borderline of the recommended towing limits but I have not had any trouble towing over all types of roads. A larger engine would be handy on the hills but then it would be heavier on petrol. I average 25 to 29 mpg depending on the type of roads
I find the power from the 1.8 engine adequate on normal roads


Toyota Avensis - 1.6 16v met een Compass

De ervaring van Gerry Murray met een Toyota Avensis - 1.6 16v (81 Kw/110 pk bouwperiode: november 1997 - september 2000) en een Compass Rallye 644 van 1780 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 151%* = 81 km/u = 6%

Have caravan for two seasons,not great on hill starts up or down, but otherwise manages ok on motorway 40/50 mph 4TH gear.24/28 mpg Would not recomend 1.6 for towing would go for the 1.8 litre.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap