Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Toyota Camry

Sorteer gebruikservaringen op:

Toyota Camry - 2.4 met een Knaus

De ervaring van J. Molenaar met een Toyota Camry - 2.4 (112 Kw/152 pk bouwperiode: oktober 2001 - december 2004) en een Knaus Sport 450 QU van 1240 kg geplaatst op 25-02-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Topauto Toyota Camry met en knaus 450 qu 1500 kg geen enkel probleem zuinig en zeer stabiel ,heerlijke reisauto.

Wijzigen


Toyota Camry - 2.4 met een Hobby

De ervaring van Paul van Hoften met een Toyota Camry - 2.4 (112 Kw/152 pk bouwperiode: oktober 2001 - december 2004) en een Hobby De Luxe 490 UL van 1389 kg geplaatst op 30-03-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Vele jaren met plezier gereden met een Hobby Excellent 470 UF uit 1998. Hij was wel,heel,gevoelig voor juiste belading, hij kwispelde nog wel eens. Na het behalen van het E achter B vonden we het tijd voor een ietsje grotere caravan met 2 bedden. De Camry krijgt wat extra pit door chiptuning, dus ik verwacht dat de combinatie het prima blijft doen.

Wijzigen


Toyota Camry - 3.0 V6 aut. met een Eriba

De ervaring van Ton Dreuw met een Toyota Camry - 3.0 V6 aut. (137 Kw/186 pk bouwperiode: oktober 2001 - december 2004) en een Eriba Nova GL 390 van 1200 kg geplaatst op 10-01-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

Het is inderdaad een hele prettige combinatie. Vlakke wegen of bergen, hoge of lage temperaturen het maakt allemaal niets uit: De 3 ltr. V 6 blijft even soepel lopen, mede dankzij de automaat. (Echt veel beter dan de opel 2,5 ltr V 6 automaat die ik eerst reed).

Wijzigen


Toyota Camry - 2.4 met een Paardentrailer

De ervaring van Yvonne met een Toyota Camry - 2.4 (112 Kw/152 pk bouwperiode: oktober 2001 - december 2004) en een Paardentrailer 1,5 paardstrailer van 1600 kg geplaatst op 15-06-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Ik heb deze combinatie in Phoenix, Arizona. Ik heb een Deense paardentrailer (Brenderup) en het werkt uitstekend. Ik heb geen probleem met acceleratie etc. Omdat meeste autos hier automaten zijn, moet de overdrive ontschakeld worden. Natuurlijk werd ik voor gek verklaard met deze combinatie door mijn amerikaanse pardenvrienden, maar met benizine prijzen hoger vorige zomer, kreeg ik veel aandacht en complimenten over mijn 'fuel efficient' oplossing.

Wijzigen


Toyota Camry - 2.2 met een Sprite

De ervaring van Marcel met een Toyota Camry - 2.2 (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 1996 - oktober 2001) en een Sprite Europa 495 van 1450 kg geplaatst op 03-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Zelfs op LPG houdt ik met deze combinatie voldoende vermogen over om in de bergen te rijden en op helling uit stilstand weg te rijden. Inmiddels met deze wagen ruim 400.000 km getoerd, waarvan meer dan 200.000 in combinatie met caravan. Rijdt comfortabel en ligt stabiel. Bij het inhalen van vrachtwagens zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk links houd i.v.m zuiging. Zo ook als ik wordt ingehaald, dan houd ik zoveel mogelijk rechts. Gedurende de levensduur tot nu toe van de Camry éénmaal de koppeling en drukgroep laten vervangen, maar dat mag wel, denk ik...

Wijzigen


Toyota Camry - 3.0 V6 aut. met een Hobby

De ervaring van R Ligtvoet met een Toyota Camry - 3.0 V6 aut. (137 Kw/186 pk bouwperiode: oktober 2001 - december 2004) en een Hobby Exclusive 540 UL van 1489 kg geplaatst op 14-02-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Het is een perfecte combinatie. De 3 liter motor met automatische versnellingsbak geeft geen krimp. Ook het wegrijden op een helling gaat super met de automaat. Het enige dat van belang is, is dat de ondergrond voldoende grip heeft. Een echte aanrader deze comfortabele combinatie

Wijzigen


Toyota Camry - 2.2 met een Fendt

De ervaring van Herman met een Toyota Camry - 2.2 (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 1996 - oktober 2001) en een Fendt Saphir 470 TKD van 1280 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Gereden met een Fendt Saphir,mijn ervaring is dat deze combinatie beslist onvoldoende is.Op de vlakke weg staat hij zijn mannetje maar bij het kleinste heuveltje komen de problemen.Ik heb ook de route Napoleon gedaan hier heeft hij veel moeite mee.De koppeling kan het niet aan . Ondanks dat het een geweldige auto is maar eigelijk voor een caravan totaal ongeschikt.

Wijzigen


Toyota Camry - 2.2 met een HomeCar

De ervaring van gerard met een Toyota Camry - 2.2 (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 1996 - oktober 2001) en een HomeCar Racer 49 KMF van 1300 kg geplaatst op 01-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Ook ik begrijp de negatieve reacties over deze auto niet.
Mijn Camry, met inmiddels 312000 km. op de klok bleek een uitstekende trekker te zijn. Op mijn laatste bezoek aan Zuid-Frankrijk troffen wij een camping waarbij meer dan de helft van de gasten hun caravan door de eigenaar naar boven liet slepen. Onze combinatie trok fluitend en zonder problemen naar boven. Ook de stabiliteit is geen enkel probleem. Ik heb dan ook het idee dat de goede manier van beladen voor sommigen een probleem is. Ik ga dan ook met het volste vertrouwen in mijn auto met de caravan op vakantie. Bovendien is het een heerlijke, stille en comfotabele reiswagen.

Wijzigen


Toyota Camry - 2.4 met een TEC

De ervaring van Rob Borghart met een Toyota Camry - 2.4 (112 Kw/152 pk bouwperiode: oktober 2001 - december 2004) en een TEC Travel King 470 TE van 1300 kg geplaatst op 15-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Met een TEC 470 TE een geweldige combinatie.
Alle hellingen in Europa genomen, geen enkle probleem.Slechts die ene.....in de buurt van Millau was wel even terugschakelen naar de tweede versnelling. Gemidddeld verbruik 1:7

Wijzigen


Toyota Camry - 2.2 aut. met een Wilk

De ervaring van A.J.R. Steenbeek met een Toyota Camry - 2.2 aut. (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 1996 - oktober 2001) en een Wilk S4-470 DQ van 1408 kg geplaatst op 13-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

De auto is een zeer comfortabele reisauto en de combinatie met de caravan is als zeer prettig ervaren. Ik ben ermee naar de franse riviera en de Haute Vienne( St. Yrieix la Perche(onder Limoges) gereisd zonder problemen. Benzine verbruik is uiteraard hoger.

Wijzigen


Toyota Camry - 2.2 met een Burstner

De ervaring van bert met een Toyota Camry - 2.2 (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 1996 - oktober 2001) en een Burstner Averso 495 TK van 1400 kg geplaatst op 06-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

combinatie uiterst zwak. Zelfs met zware MAD achterveren bleef combi instabiel, niet alleen door inhalende vrachtauto's maar ook met gewone, iets grotere inhalende auto's zwabberde de combi. Techniek en banden van caravan en auto waren in prima staat. Bij een beetje helling al relatief veel moeite met weg trekken. De auto heeft zeer weinig reserves om vrachtauto's in te halen. Het is niet onmogelijk maar je moet er ruim de tijd en juiste moment voor kiezen. Bij wegrijden van een korte helling, zelfs met 4 personen duwend, de combi niet van zijn plaats gekregen. Uiteindelijk heeft de mover hier uitkomst geboden!!!
Echte afraden deze auto.
Uiteindelijk auto ingeruild op "betere" auto die het werk wel aan kan.

Wijzigen


Toyota Camry - 2.4 met een Chateau

De ervaring van J.B.Schilders met een Toyota Camry - 2.4 (112 Kw/152 pk bouwperiode: oktober 2001 - december 2004) en een Chateau Cantara 490 van 1300 kg geplaatst op 03-04-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Perfecte combinatie. Zeer stabiel weggedrag. Steile hellingen, zoals bij Luik, zijn geen enkel probleem. 5e versnelling goed bruikbaar op vlakke wegen. In heuvelachtig gebied altijd 4e versnelling gebruikt. Zuiniger dan in 5.

Wijzigen


Toyota Camry - 2.2 met een Caravan

De ervaring van Jan met een Toyota Camry - 2.2 (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 1996 - oktober 2001) en een Caravan van n.b. kg geplaatst op 21-01-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Afgelopen jaar voor het eerst met een Knaus 450, 1450
kg en een Camry 2.2 naar Zuid Frankrijk geweest. Veel route National. Terugtocht van St Tropez via Grenoble route National. Alles perfect gegaan. Combinatie reed perfect. Hiervoor een lichte caravan gehad max 900 kg.
Ook een aantal keren met de Camry naar het zuiden. Kan niet zeggen dat het nu slechter reed. Begrijp de reactie van Marc echt niet.

Wijzigen


Toyota Camry - 2.2 met een Knaus

De ervaring van Marc met een Toyota Camry - 2.2 (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 1996 - oktober 2001) en een Knaus Sudwind 500 EU van 1425 kg geplaatst op 09-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87% Berekening >>>>

Deze combinatie is beslist af te raden. Zoals caravantrekker al vermeldt, bij afdalingen snelheid beperken. Het voelt erg onstabiel aan. De Camry mag 1500 Kg trekken, maar de auto is voor deze caravan te licht. Wegrijden op een steilere helling gaat niet. De trein blijf staan en de koppeling (nieuw!) slipt door. Resume: Gevaarlijke combi!

Wijzigen


Toyota Camry - 2.4 met een HomeCar

De ervaring van G. de Knikker met een Toyota Camry - 2.4 (112 Kw/152 pk bouwperiode: oktober 2001 - december 2004) en een HomeCar Rally 45 FHU van 1265 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

solide combinatie, ligt goed op de weg.Accellereert op snelweg van 80 naar 100 prima. Vanuit stilstand wegrijden op steile helling gaat wat moeizaam. Ik hou kogeldruk op 60-65 kg

Wijzigen


Engelse reviews
Toyota Camry

Toyota Camry - 2.2 met een Caravan

De ervaring van andrew robinson met een Toyota Camry - 2.2 (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 1996 - oktober 2001) en een Caravan 1000 kg van 1250 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 90 km/u = 9%

this is the first time i have towed with the camry the caravan has all the kids and our usual must take never use !! the camry tows well and is very stable the only thing thet suffers is the mpg and i leave the auto box on sport mode and this gives me a lot more power and confidence when overtaking my car is an estate 7 seater and copes more than enough my wife has a shogan 4x4 but i am 6" 4" and i find it very cramped and a bit wollowy to drive


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Berg Trainings Weekend

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap