Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 

Lees meer over:


Rijden in de bergen


Wegrijden op een steile helling


Rijden helling af een probleem?


Slingeren


Cruisecontrol


Fietsen mee


Oefening recht achteruitrijden

De caravan waterpas
Caravan waterpasVraag en antwoord

Onderwerp: Route naar Koblenz
Van: G.Reinink
Datum: 08 July 2017 om 11:11

Wat is momenteel de beste route om met caravan richting Koblenz te rijden?
Normaal rijden we Enschede, Oberhausen, Koln. Bij Leverkusen gaan we dan via de A1 naar de A61 en dan richting Koblenz. De A1 op dat stuk is echter erg lastig bij de Leverkusen brug over de Rijn. Voertuigen boven 3500kg zijn verboden, maar de max. breedte is nu 2,30 meter. We twijfelen mu om hier langs te rijden.
Alternatief is bij Leverkusen op de A3 richting Bonn te rijden en daar de oversteek naar de A61 te maken. Echter zie ik hier ook vaak file staan.
Ander alternatief is om eerst naar Venlo te rijden en de gehele A61 af te rijden. Dit is voor ons 65km om rijden, maar misschien wel sneller.
Wat is jullie voorkeur en evt ervaring om momenteel rondom Koln te rijden?


Reactie(s):

Van: mannus
Datum: 08 July 2017 om 11:43

vanaf Enschede richting venlo daar gaat automatisch de a61 op richting koblenz


Van: jan
Datum: 08 July 2017 om 13:02

Je kunt mss ook bij Boxmeer de grens over. Via Venlo mss om maar je hoeft dan ook niet meer door het drukke Roergebied


Van: rene
Datum: 08 July 2017 om 14:05

zou ik ook aanraden, net terug uit italie, duitsland is momenteel een werkzaamhedenfestijn met vaak opstopping helaas. Ben bang voor de lichting die komende weken door duitsland moeten.......


Van: Quirien
Datum: 08 July 2017 om 14:29

Misschien ook niet alles maar dat rijd meestal wel en een alternatief. Van de A31 naar de 67 Borken . Dan doorsteken naar Wesel A3 mijden m.a.w doorsteken naar de A 57 dan boven Keulen ( je mijdt dan de Rhein c.q brug want deze heb je al bij Wesel gehad) de 1 op en naar de 1/ 61 en de A 61 aanhouden.
Hoewel ik zelf bijna aan de A3 woon steek ik zelf ook al vaak veel door gezien al die Baustelle, drukke verkeer, Stau etc.
1,5 week geleden ook nog zo terug gereden vanuit het zuiden.
.
Pas op, binnendoor vaak 70 km p/u.! En bereid je maar voor zoals rene stelt, een groot werkzaamheden festijn en vertaging in Duitsland.!
.


Van: John
Datum: 08 July 2017 om 15:50

Wat is je vertrekplaats?


Van: Frank
Datum: 08 July 2017 om 19:57

De gekozen route is niet bepalend voor jouw oponthoud maar de dag en het tijdstip. Heb beide routes afgelopen weken gereden. Probleemloos buiten spits en op bv zondag. Maar eh....mijn eerste gedachte was...Koblenz das naast de deur daarin valt nauwelijks tijdwinst te boeken. Dus gewoon karren en verstand op nul. ( voor mijn beleving maar iedereen is anders dus respect)


Van: G.Reinink
Datum: 09 July 2017 om 11:25

Bedankt voor de antwoorden.
We vertrekken uit de buurt van Enschede. De reisdag is de eerste zaterdag in augustus, dus waarschijnlijk zijn we niet de enige op de weg 😉.


Van: Frank
Datum: 09 July 2017 om 12:14

Oefff...1e zat in aug. Doe jezelf dan een plezier en zoek niet de ellende van die 2.30 brug op. Mogelijkheden om te vermijden zijn er genoeg.


Reageer met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap