Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 

Lees meer over:


Rijden in de bergen


Wegrijden op een steile helling


Rijden helling af een probleem?


Slingeren


Cruisecontrol


Fietsen mee


Oefening recht achteruitrijden

De caravan waterpas
Caravan waterpasVraag en antwoord

Onderwerp: Etui luifel
Van: Michel
Datum: 27 April 2017 om 21:43

Op onze Hobby 460 ufe uit 2014 hebben we een etui luifel hangen. Nu moeten we deze eruit gehaald worden om de voortent te kunnen zetten. Zou graag een 2e rail willen monteren zodat we de luifel op de caravan kunnen leggen en hem er niet af hoeven te halen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit type hobby? Hoe hebben zij dit opgelost?


Reactie(s):

Van: Sjef
Datum: 28 April 2017 om 10:17

@Michel begrijp ik het goed zodat je de zakluifel er(helemaal) niet meer af hoeft te halen ook tijdens het rijden??


Van: Kees
Datum: 28 April 2017 om 10:42

Zo'n etui luifel is juist bedoeld om tijdens het rijden te blijven zitten maar de mogelijkheid blijft bestaan om deze te wisselen zonder technische ingrepen en montage beschadigingen.
Wil je meer mogelijkheden naast elkaar benutten die ook van de rail gebruik maken zul je dus een extra rail moeten monteren.
De vraag gaat erom wat de ervaringen zijn bij de Hobby zodat inderdaad eraf halen niet meer hoeft als de voortent wordt gebruikt.


Van: Louis
Datum: 28 April 2017 om 19:09

Dit is een heel lastige .
Ik heb geprobeerd de constructiedoorsnee te vinden om te zien of er voldoende houvast is voor de montage van een extra tentprofiel maar zonder resultaat.
En gewoon net of je neus bloed bij een dealer vragen ze een extra profiel boven het bestaande kunnen monteren levert ook niets op ?
Dan kom je misschien toch nog iets nuttigs aan de weet en kun je altijd nog zien of je het zelf uit gaat voeren.
En anders weet je tenminste waar je aan toe bent.


Van: Michel
Datum: 07 May 2017 om 19:07

@Louis, heb de vraag al eens bij de dealer gesteld deze zag het niet zitten. Dacht stel de vraag op het forum neem aan dat ik niet de enigste ben met dit type caravan die ook een luifel hebben. Heb er ook aangedacht om de tent rail op een punt iets 'open' te buigen om zo het plaatsen en verwijderen van de luifel makkelijker te maken, hoeft hij niet afgerold te worden. Heb dit bij een LMC caravan gezien. Weet alleen niet of dit wel een goed idee is.


Van: daniel
Datum: 07 May 2017 om 19:30

Etui luifel afhalen : 10min als de rail goed onderhouden is ( tijdig smeren.
Of is het de bedoeling om tijdens de reis te gebruiken ? dan beter eventueel een kleine luifelke en 2 stokken??
Groetjes daniel


Van: Louis
Datum: 07 May 2017 om 19:44

Ik ging er van uit dat de etuiluifel moest kunnen blijven zitten.
Maar zoals je het nu voorstelt zou ik het goed aandurven. (zolang je de omgeving maar niet uit breekt)
Dan krijg je de uit en inloop dus aan het begin van een bocht.
Kan echt geen kwaad denk ik...hooguit een paar druppels lekkage omdat het water precies daar een ietsje in zou kunnen wateren als de wind er op staat.


Van: Bob
Datum: 09 May 2017 om 16:05

Wat is het verschil tussen een etuiluifel en een zakluifel? Op foto's zie ik het verschil niet.


Van: Leo
Datum: 09 May 2017 om 16:14

Is hetzelfde


Van: dirk
Datum: 09 May 2017 om 17:12

wij hebben gewoon dakluifeltje 3 stokken 15 min staan we en geen gezeur dat er een luifel aan je caravan hangt en als je er een tent aan wil zetten zo klaar en niet eerst die luifel eraf halen .


Van: Guido
Datum: 09 May 2017 om 18:03

Gewoon een tweede dubbele rail over de extra pees van de etuiluifel schuiven en je kunt er zo de (speciaal voor etuiluifels gemaakte) voortent in schuiven
Als voorbeeld kun je kijken op Thule Omnistor met een Thule Easylink tent.
https://www.youtube.com/watch?v=cuOHxv1jXCI


Van: dirk
Datum: 09 May 2017 om 18:19

Ok Guido, maar een luifel is vaak maar beperkt van lengte en als je daar een voortent aanzet heb je een klein tentje ,wij zetten voor een weekendje dakluifeltje eraan ,weekje panorama luifel en dan hebben we nog voortent voor een langere periode in Ned , in buitenland hebben we hem wel bij maar meestal panorama luifel.we zijn samen dus alles ligt achter onze stoelen en voor de achterstoelen en kunnen zo alles pakken .


Van: Quirien
Datum: 31 May 2017 om 11:31

Vanmorgen op de camping even met mijn vertrekkende " buurman" iets verderop staan praten. Heeft een Fendt Tendenza 465. Heeft onder de hoofdrail een rail zitten waarin de etuiluifel was geplaats. Het e.e.a. was in overleg met de dealer gedaan.

Kon zo ook de tent eventueel gebruiken zonder de etuiluifel er uit te behoeven halen. Had hier veel plezier van aldus zijn zeggen.


Reageer met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap