Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 

Lees meer over:


Rijden in de bergen


Wegrijden op een steile helling


Rijden helling af een probleem?


Slingeren


Cruisecontrol


Fietsen mee


Oefening recht achteruitrijden

De caravan waterpas
Caravan waterpasVraag en antwoord

Onderwerp: Caravan <750kg
Van: Wesley
Datum: 28 May 2017 om 16:50

Goedenmiddag,

Ik heb een caravan op het oog via Marktplaats. Link; http://link.marktplaats.nl/m1169395278?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_e=socialbuttons&utm_content=app_ios

Echter geeft de verkoper aan dat er geen kenteken bij zit en dat dit niet hoeft (ze geeft aan dat de aanhanger / caravan 600Kg weegt) Klopt dit? En is het zo dat ik met mijn eigen auto kenteken (witte kenteken plaat) dit op de caravan plaats en ik er dan mee mag rijden?

Auto mag dit trekken volgens de gegevens. Het gaat mij erom of dit is toegestaan of dat deze caravan een eigen kenteken nodig heeft. Kortom; mag ik met deze caravan rijden (met witte platen) de verkoper geeft aan dat de caravan leeg 600Kg is, mag ik dan maximaal 150KG bijladen? Samen maximaal 750Kg.

De verkoper geeft aan dat je gewoon met witte platen mag rijden zolang het gewicht onder de 750Kg blijft (ledig gewicht + bagage) Heb ik dit goed of zit ik compleet mis? En moet ik dan een kenteken aanschaffen en laten keuren? Als dit allemaal klopt, en ik met eigen witte kenteken mag rijden hoe kan ik de caravan dan verzekeren?

Graag verneem ik uw reactie, alvast vriendelijk bedankt.

Mvg Wesley


Reactie(s):

Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 28 May 2017 om 17:19

Leuke caravan!
Klopt, witte plaat erop is alles wat nodig is. Ik zie dat de caravan ook al een mistachterlicht heeft dus daarmee voldoet die aan de eisen.

Eigen kenteken moet je niet aan beginnen en verzekeren hoeft alleen als je eigen schade vergoed wil hebben. Zou moeten kunnen op chassisnummer (maar vraag dat je verzekeraar).


Van: R.Stok
Datum: 28 May 2017 om 18:10

Mogelijk staat het gewicht op de dissel?
Maar inderdaad wat Menno zegt < 750 kg is witte kentekenplaat (dus kenteken van de auto).


Van: Wesley
Datum: 28 May 2017 om 18:16

Bedankt voor jullie snelle antwoorden.

Iemand misschien een idee of deze caravan geremd of ongeremd is?

Dus als ik het goed begrijp mag ik er gewoon mee rijden en mag ik de caravan niet meer dan 150kg beladen? Zolang ik in princiepe maar onder de 750Kg blijf in totaal gewicht?

Nogmaals bedankt voor jullie top snelle antwoorden!

Groet
Wesley


Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 28 May 2017 om 19:57

Die is geremd.
Ja, laden tot 750 kg.


Reageer met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap