Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 

Lees meer over:


Rijden in de bergen


Wegrijden op een steile helling


Rijden helling af een probleem?


Slingeren


Cruisecontrol


Fietsen mee


Oefening recht achteruitrijden

De caravan waterpas
Caravan waterpasVraag en antwoord

Onderwerp: automaat
Van: dirk
Datum: 14 June 2017 om 15:45

Hallo ,
Onze Picasso is afgelopen 25-5 verwoest door een Duitser , nu zit ik te kijken naar vervanger nu zag ik een C 4 1,6 diesel met een automatische 6 bak (EAT 6 Traps) is dit een geschikte automaat voor een caravan van 1300 kg ?


Reactie(s):

Van: Tijs
Datum: 14 June 2017 om 19:19

Dirk, los van alle adviezen die zullen komen raad ik aan om een gedetailleerd van Menno en Bert aan te vragen. Ik heb eind vorig de overstap gemaakt van handgeschakeld en diesel naar automaat en benzine. Dat was best een cultuurschok voor me dus ik wilde zeker weten waar ik aan begon.

Het adviesrapport gaf heel goed zicht in wat ik aan trekkracht kon verwachten heb ik achteraf (weer: niet mijn eerste adviesrapport) kunnen vaststellen.

Met deze 6 bak van Citro├źn heb ik overigens geen ervaring: ik ben meer een Ford-rijder, al is die C4 wel een erg leuke auto.


Van: dirk
Datum: 14 June 2017 om 19:26

We hadden een C 4 1,2 3 cil en burstner van 2,30 erachter ongeveer 1200 kg reed als een speer , toen kwam ik die C 4 Picasso tegen met dezelfde motor reed heerlijk alleen kwamen we een Duitser tegen 25 -5 die frontaal op ons klapte resultaat beide total-loss een caravan zien we later wel maar nu dacht ik een C 4 diesel ,rijden 5 a 6 duizend met c.v. en 10 duizend solo .als we opgeknapt zijn mogen we in aug c.v van vrienden lenen en dan zien we later wel op
de beurs wat voor aanbiedingen er zijn , onze gedachte gaat uit naar een burstner of knaus , maar eerst opknappen.ik heb ribben gekneusd en de vrouw 2 wervels een scheurtje dus heb zijn tijd nodig.


Reageer met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap