Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Trekkrachtberekening

Toyota + Hobby

De Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i (110 kW / 150 pk, bouwjaar: november 2003 - februari 2006), is beladen met 150 kg voor personen en bagage, en de Hobby De Luxe 440 SF weegt met 250 kg belading, 1275 kg.

De Toyota en de Hobby vormen met deze belading een prettige combinatie om ontspannen mee te kunnen rijden in binnen- en buitenland en (weliswaar met enige beperkingen) in de bergen.


Gewicht

verhouding
kogeldruk
stabiliteit

Vlakke weg

snelheid
acceleratie
kracht 5e v.

Bergen

snelheid
wegrijden
bergweg

73%

1275 kg 1745 kg
75 kg


Score: 7.9


12%

De stabiliteit is berekend met een 75 kg kogeldruk. Dat is 15 kg meer dan toegestaan is voor deze auto!

Sterke punten:

Zwakke punten:

Controleer even of deze berekening met de juiste gegevens is gemaakt. Lees ook de toelichting en vraag het uitgebreide trekrapport aan. Daarin wordt een duidelijke toelichting en nuancering gegeven van dit trekkracht advies.

De prestaties kunnen ook weergegeven worden in een trekkrachtgrafiek en in een factsheet. Handig om verschillende combinaties met elkaar te vergelijken.

Goede combinatie

De Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i met een Hobby De Luxe 440 SF van beladen 1275 kg is een goede combinatie om ontspannen mee te kunnen rijden in binnen- en buitenland en (met enige beperkingen) in de bergen.

Goede motorische prestaties

De motorische prestaties zijn over het algemeen goed. Op snelwegen kan (wel met behoorlijk veel gas), veelal gereden worden in de 5e versnelling met 90 km/u. De motor maakt dan zo'n 2500 toeren. Bij tegenwind of bijvoorbeeld een viaduct zal er terugschakeld moeten worden naar de 4e versnelling en maakt de motor ongeveer 3300 toeren.

Bergen geen probleem

Op de meeste autobaanhellingen in het buitenland kan gemakkelijk in de 3e versnelling gereden worden met 80 km (3800 toeren) en volgas met 102 km/u.

Wegrijden vanuit stilstand lukt op de meeste hellingen wel (tot zo'n 13%). Al rijdend heeft de auto genoeg kracht om te blijven rijden op wegen met hellingen van zo'n 21%.

Weinig risico bij slingeren

Hoe veilig en comfortabel je op weg bent hangt naast het gewicht en de afmetingen van de caravan vooral af van de totale belading en de gereden snelheid. Geen zware voorwerpen achterin en voldoende kogeldruk zijn belangrijk. We adviseren zo'n 75 kg aan te houden.

Tot snelheden van 100 km/u heeft deze combinatie ruim voldoende reserves. Bij hogere snelheden en zeker helling af, worden de risico's als de caravan zou gaan slingeren wel groter.

Scores bij verschillende snelheden

10+
9.9
7.9
5.9
3.8

Denk er aan dat je heel gemakkelijk met deze combinatie harder kan rijden dan eigenlijk veilig is omdat de motorische prestaties beter zijn dan de gewichtsverhouding. Mocht de caravan toch gaan slingeren laat dan direct het gas los en rem onmiddellijk maar wel gedoseerd. In de meeste landen van Europa is de wettelijke toegestande maximumsnelheid 80 of 90 km/u.

B-rijbewijs

Op basis van de gewichten zoals die bij de technische gegevens vermeld zijn (zie hieronder) is voor deze combinatie een B-rijbewijs voldoende om ermee te mogen rijden. Controleer wel of de gewichten overeenkomen met jouw officiele papieren.

Trekrapport

Een veel uitgebreider en meer genuanceerd advies van deze Toyota en de Hobby kan je per email direct toegestuurd krijgen. In een goed te printen PDF-bestand van zo'n 18 pagina's krijg je tips bij het rijden en een complete uitleg van alle prestaties op de weg, in de bergen en een grondige analyse van de stabiliteit in relatie tot snelheid en belading. Om dat goed uit te leggen heb ik wat meer woorden nodig dan in dit gratis online advies!


Bekijk een voorbeeld van zo'n rapport.

Veel meer informatie

De kosten voor het uitgebreide trekrapport bedragen slechts 5,00 euro. Je hoeft pas te betalen na ontvangst van het rapport via PayPal of je eigen Bank. Bovendien krijg je (per mail) desgevraagd persoonlijk advies of een nadere toelichting over de ingevoerde combinatie!

Aanvragen

E-mail:


Gegevens voor berekening

Auto

Toyota Avensis Verso - 2.0 VVT-i

Periode
november 2003 - februari 2006
Vermogen
kW (150 pk)
bij rpm
Koppel
Nm
bij - rpm
Bandenmaat
/ R
Transmissie
handgeschakeld met 5 versnellingen
Rijklaargewicht
kg
Belading
kg
Maximaal gewicht
kg
Maximaal trekgewicht
kg
Maximale kogeldruk
kg
Maximaal treingewicht
kg

Caravan

Hobby De Luxe 440 SF

Leeggewicht
kg
Belading
kg
Maximaal gewicht
kg (enkele as)
Hoogte
m.
Breedte
m.
Dissellengte (as -> kogel)
Opbouwlengte (incl. disselbak)
Totaallengte
m.

Gebruikerservaringen

Is dit jouw Toyota? Schrijf dan een review. Veel mensen willen graag jouw praktijk ervaring lezen en wij willen graag weten of deze berekening overeenkomt met jouw ervaring.

Andere auto

Kenteken:

Andere caravan

Kenteken:

Belading 

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Beoordeel je trekauto

Help anderen bij hun keuze van een trekauto. Schrijf een beoordeling van jouw auto als caravantrekker.


Blogs

Meest gelezen:

Waar blijven de hybride trekkers?

Een hybride trekauto is eigenlijk een ideale caravantrekker. Maar het aanbod nieuwe modellen neemt af.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Elektrische caravan

De caravan van de toekomst; voorzien van elektromotoren. Is dat een goed (nieuw) idee?

 

 

Het Hobby 2019 caravannieuwsBij de caravans van Hobby zien we voor 2019 zes series die samen 56 modellen tellen. Te beginnen bij de instapper OnTour tot aan de Premium, de De Luxe en Excellent. De laatste twee... >>>

Meer Caravannieuws van Campingtrend

 

 

© 2004-2019 Caravantrekker