Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Mitsubishi Pajero Pinin

Sorteer gebruikservaringen op:

Mitsubishi Pajero Pinin - 2.0 Gdi met een Adria

De ervaring van B. Dijkstra met een Mitsubishi Pajero Pinin - 2.0 Gdi (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2001 - september 2004) en een Adria Adiva 462 PD van 1300 kg geplaatst op 06-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Ik heb een Mitsubishi pajero pinnin 2.0 gdi met een adra adiva caravan 462 PD. Deze combinatie is aan te bevelen in de bergen van bijv. Frankrijk. De wagen moet hoofdzakelijk in de vierde versnelling rijden en rijdt dan probleemloos 90 km. Bij de meeste hellingen van enige betekenis doet hij het goed meestal in de derde versnelling. Temperatuur blijft vrijwel constant goed. Inderdaad is het verbruik vrij fors 1 op 8 en wat ongunstiger 1 op 7. Actieradius is daardoor niet meer dan 300 km. Afgelopen vakantie in Frankrijk kreeg de wagen een tot nu toe onbekende storing in het elektrisch circuit wat daar erg lastig is. Afgezien daarvan een goed combinatie

Bekijk berekening

x


Mitsubishi Pajero Pinin - 2.0 Gdi met een Knaus

De ervaring van J. Mechielsen met een Mitsubishi Pajero Pinin - 2.0 Gdi (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2001 - september 2004) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1405 kg geplaatst op 02-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Een fijne combinatie. Met deze belading is het mogelijk om op een vlakke weg in de 5e versnelling te rijden, hoewel de 4e versnelling aan te bevelen is. Mits uiteraard goed beladen geeft het geheel een stabiele indruk. Met gemak kan men zo'n 90 km/h aanhouden. De combinatie is echter wel dorstig; om de 250 ą 300 km is een benzinepomp een welkome ontmoeting, althans voor de auto.

Bekijk berekening

x


Mitsubishi Pajero Pinin - 1.8 met een Sprite

De ervaring van A. van Hout met een Mitsubishi Pajero Pinin - 1.8 (84 Kw/114 pk bouwperiode: september 2001 - januari 2004) en een Sprite Europa 460 van 1300 kg geplaatst op 31-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Kennelijk is het trekken van een caravan met een Pinin "not done" aangezien er nog geen enkele ervaring gemeld is. We rijden nu al meer dan 6 jaar met onze "pin" en een Sprite 460 naar zeer grote tevredenheid. De combinatie is relatief kort met een fantastische draaicircel. We hebben heel frankrijk doorkruist inclusief Alpen en Pyrineeėn, waar we zelfs collega caravanners van de camping hebben getrokken toen de tractor het liet afweten, met gebruik van de low gear. Kortom voor ons een pecfecte combinatie waarbij vermeld moet worden dat het verbruik gemiddeld 1:9 is en er wel wat comfort wordt ingeboet. Daar staat zoveel plezier tegenover: nooit meer vast op drassig terrein, noch wegrijden op een onverharde helling, zoals we op de camping in de Alpen hebben ervaren. Het is jammer dat deze auto niet meer wordt gemaakt en we overwegen een driedeurs Suzuki Vitara 1.9 diesel aan te schaffen. Trekkracht rapport ziet er goed uit en wellicht dat er gebruikerservaringen zijn die we graag tegemoet zien.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Mitsubishi Pajero Pinin.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Mitsubishi Pajero Pinin - 2.0 Gdi met een Abbey

De ervaring van rodger met een Mitsubishi Pajero Pinin - 2.0 Gdi (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2001 - september 2004) en een Abbey GTS 215 van 1226 kg geplaatst op 31-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Although this review is for a Abbey GT 214 1989 model the weight and dimensions are the about same as the GT 215.
We took the caravan to Welshpool for a weekend from Sheffield. I had no trouble at all with towing and was able to use 5th gear for 85/95% of the time. We were carrying two small gas bottles(both full) and a full awning with steel poles. On the A38/M6/M54 we travelled at 60mph most of the time.


Mitsubishi Pajero Pinin - 2.0 Gdi met een Avondale

De ervaring van Al met een Mitsubishi Pajero Pinin - 2.0 Gdi (95 Kw/129 pk bouwperiode: februari 2001 - september 2004) en een Avondale Dart 556-6 van 1245 kg geplaatst op 31-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

This is the first van we have towed, about 1300kg with some equipment on board, so as about close to the car/van ratio i would like to get.
The Pinin pulls up any hills however steep, and likewise feels under control going down hill again, don't feel any snaking or drifting at all, and has been superb on wet grass fields whilst camping this Easter, using 4wd it gives the confidence to pull on / off any pitch without even a wheel spin.
However the only but worrying issue so far is that whenever i reverse the caravan the Pinin clutch gets very hots and smells like its been ruined, hence all ok again when it cools.
Have booked the caravan for a chasis service soon, just in case the reversing is causing any automatic braking issues ?


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen