Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Nissan Juke

Sorteer gebruikservaringen op:

Nissan Juke - 1.6 aut. met een Caravan

De ervaring van mal function met een Nissan Juke - 1.6 aut. (86 Kw/117 pk bouwperiode: september 2011 - juni 2014) en een Caravan 750 kg van 1000 kg geplaatst op 05-02-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

We hebben tot 2x toe met een defecte automaat langs de snelweg gestaan, zij door deze angstige ervaringen alle vertrouwen kwijt geraakt in de Juke. Wie heeft dit ook mee gemaakt?

Bekijk berekening

x


Nissan Juke - 1.6 met een Eriba

De ervaring van P. Laarman met een Nissan Juke - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juni 2010 - heden) en een Eriba Touring Triton 430 van 1200 kg geplaatst op 11-12-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Met de Juke 1.6 en Eriba Triton (max 1200 maar werkelijk +/- 1100) naar Frankrijk en Spanje. Heel goed bevallen. In de 'eco' stand in de bergen schakelt de cruise control zichzelf wel erg snel uit. Tijdig terugschakelen dus. Was even wennen. In de stand 'normal' geen problemen maar terugschakelen moet je even goed om niet met te lage toeren te rijden. Het verbruik van 1:11 bij +/- 95 km p/u is zeer acceptabel. Weinig verschil in verbruik trouwens tussen 'eco' en 'normal', ook zonder caravan. De combinatie rijdt soepel en stabiel, ook op hellingen en ook bij zijwind. Mijn vorige auto was een C4 1.6 die volgens kenteken veel meer mag trekken maar het in de praktijk echt niet beter doet. Al met al is de Juke zeer goed bevallen (behalve de kofferbak maar dat zie je als je hem koopt).

Bekijk berekening

x


Nissan Juke - 1.6 met een Kip

De ervaring van Koenen met een Nissan Juke - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juni 2010 - heden) en een Kip Kompakt Variotop 37 EKV van 915 kg geplaatst op 17-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

Een nieuwe juke aangeschaft en met 1000 kilometer op de teller op vakantie gegaan.
Onze caravan is een Kip Kompakt 37 van 680 kilo leeg en beladen 900 kilo.
Op de snelweg constant 100 gereden met 3000 toeren in zijn 5de versnelling en een verbruik van 1 op 10/12.
Gereden naar wenen, kroatie, italie en luxemburg.
Ervaren als een zeer fijne auto en een heerlijke combinatie.
Door de breedte van de auto en de caravan van slechts 180cm breed heerlijk te rijden. Geen speigels nodig op de juke zitten zeer grootte spiegels.
Bijna de hele weg in zijn 5 gereden dan wel 100 rijden.
Rijd je 80/90 dan terug naar zijn 4de versnelling op hem op zijn 3000 toeren te houden.
Zeer stabiele en fijne combinatie hiervoor met een polo 1.4 van bouwjaar 2010 gereden maar dit rijdt fijner en prettiger. Op helling zoals bij luik in zijn 4 gereden en als het echt steiler wordt het laatste stukje in zijn 3.
Enigste minpunt is de kleine kofferbak in de juke maar wij zijn met zijn tweeen en hebben ruimte genoeg.

Bekijk berekening

x


Nissan Juke - 1.6 met een Hobby

De ervaring van Hans van Gool met een Nissan Juke - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juni 2010 - heden) en een Hobby De Luxe 400 SF van 1175 kg geplaatst op 04-06-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Nadat ik mijn Juke 1.6 in April heb opgehaald zijn wij in Mei naar Duitsland geweest in het Westerwald met een Hobby 400 SF.
Ik heb constant in de Normaal stand gereden dat hij deed hij zeer goed, op het vlakke in zijn 5 en in de heuvels in zijn 4e en 3e versnelling op een heuvel van 10% moest ik terug naar zijn 2e versnelling wat ik zeer acceptabel vind, verbruik 1 op 11. Wat andere Hans zegt betreffende stabiliteit en zweverigheid met name bij vrachtverkeer daar heb ik totaal geen last van ondervonden, misschien beter beladen? Rumoerig en te weinig trekkracht daar heb ik niets van ondervonden, het betreft gewoon op tijd terug schakelen en vooruit kijken. Fijne auto ligt lekker op de weg en stuurt lekker soepel ben dik tevreden.

Bekijk berekening

x


Nissan Juke - 1.6 met een Hobby

De ervaring van Hans met een Nissan Juke - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juni 2010 - heden) en een Hobby Excellent 410 SFe van 1200 kg geplaatst op 03-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

Vol verwachting dit jaar naar het zwartewoud met onze nieuwe 1.6 juke en onze 4.10 hobby caravan.(gewogen 1215 kg).
Mijn ervaring (na 30jaar caravannen)is dat de juke mij erg is tegen gevallen . Bij alles wat maar op een heuvel leek en langer dan 500 met lang was moest ik al terug naar de 3e versnelling en soms zelfs na de 2e ! Ook was de combinatie niet stabiel,zweverig en bij snelheden hoger dan 95 km zeer zijwind gevoelig m.n. als er vrachtverkeer langs kwam! wat ik aan de hoge carosserie wijd. Nee dan mijn vorige mazda 3/. 1.6 deze trok helaas de hobby caravan een stuk beter. Mijn optie is vlug weer in te ruilen voor een sterkere stabielere trekauto !!

Bekijk berekening

x


Nissan Juke - 1.6 met een Sterckeman

De ervaring van j van rosmalen met een Nissan Juke - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juni 2010 - heden) en een Sterckeman Evolution Comfort 420 CP van 1080 kg geplaatst op 21-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Ook ik ben met een nissan juke 1.6 117 pk met een sterckeman 420cp van 840 kg naar Luxemburg gerden .Ook ik vond geen enkel probleem vermogen genoeg .Auto ligt goed in de hand vooral in het bochtenwerk .Niks als lof over deze trekauto

Bekijk berekening

x


Nissan Juke - 1.6 met een Caravan

De ervaring van Rapaille met een Nissan Juke - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juni 2010 - heden) en een Caravan van 1050 kg geplaatst op 02-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Ik heb mijn juke in Januari gekocht en rijd supergoed.
We zijn met de Juke 1.6 en met een caravan Delta TZ 4300 van NL naar Luxemburg gereden in ECO stand en hadden een verbruik van 13 km op 1 liter, dit is zuinig .Van Luxemburg zijn we het Zwarte woud ingegaan richting Titisee Neustad met hellingen van tussen de 9 a 12 % maar hij had er geen moeite mee (alles in ECO stand ) gereden. Omdat de weg in haarspeldbochten en 11% naar omhoog ging,moesten we wel 1 a 2 keer naar naar de 2de versnelling met de caravan erachter.Van het zwarte woud gingen we naar de Elzas in Frankrijk, daar is het minder stijl en ging alles goed. Ik begrijp niet wat het blad KCK en het AD over de Nissan Juke te klagen had met rumoerige motor, te weinig trekkracht enz.....
Wij vinden de Juke een geweldige wagen met voldoende prestaties. Voor ons scoort de Juke een dikke 8 a 9.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Nissan Juke.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Nissan Juke - 1.6 DIG-T aut. [Xtronic CVT] met een Lunar

De ervaring van PM met een Nissan Juke - 1.6 DIG-T aut. [Xtronic CVT] (140 Kw/190 pk bouwperiode: juni 2010 - juni 2014) en een Lunar Ariva van 1000 kg geplaatst op 02-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

I wanted a caravan but didn't want to change my Nissan Juke, I therefore bought one of the lightest 2 berth caravans. Very disappointed, what an awful tow car this is. No acceleration, poor on hills and always struggling to tow. I ended up buying a new tow car after 2 trips.


Nissan Juke - 1.5 dCi met een Lunar

De ervaring van Paul Longmore met een Nissan Juke - 1.5 dCi (81 Kw/110 pk bouwperiode: juni 2010 - juni 2014) en een Lunar Stellar van 1215 kg geplaatst op 02-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

Only just purchased Lunar Stella and bought the Nissan Juke as the tow car. I am very impressed with the outfit, the Juke performs very well, and I would say possibly exceeds the views given by TowCar.info.


Nissan Juke - 1.6 met een Lunar

De ervaring van stu bell met een Nissan Juke - 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: juni 2010 - heden) en een Lunar Venus 490/4 van 1185 kg geplaatst op 02-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 103%

towed to somerset last week 168 miles in 3hrs 50mins M5 good 50/60mph A303 40/50mph good tow, nose weight 85kgs


Nissan Juke - 1.5 dCi met een Bailey

De ervaring van Vic Court met een Nissan Juke - 1.5 dCi (81 Kw/110 pk bouwperiode: juni 2010 - juni 2014) en een Bailey Orion 400-2 van 1076 kg geplaatst op 02-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

We exchanged a Qashqai 1.6 petrol for a diesel Juke to tow a caravan and are very pleased with this outfit. The Juke pulls the van very well and meets or exceeds the predicted performance from this web site. e.g on steep roads 3rd gear is normal, not 2nd as predicted. MPG of around 36-37 on a recent trip to S Devon. We load the car as much as possible to keep van weight low.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen