Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
geen

De geen Mondial 470 SE (uit 2015) van Vrhff

Voor de zomer 2020 deze caravan gekocht omdat onze toenmalige Sterckeman:
* banken had waar ik niet lekker op zat
* een stapelbed had wat we niet meer gebruikten
* onvoldoende warm was in het voor- en naseizoen

Wat een genot deze caravan.
De banken zitten zoveel beter dan de schuimrubberen kussens. Hier kan ik een avond op zitten. Heerlijk. Ook kunnen de jongens hierop slapen zonder het bed op te maken wat natuurlijk net wat makkelijker is onderweg.
Het stapelbed maakte de sterckeman wat vol. Het was knus, maar de Swift is binnen erg ruim en dat is bijzonder prettig.
De caravan heeft ringverwarming. Dat verdeeld de warmte beter. Ook de isolatie is een stuk beter waardoor bijvoorbeeld de vloer veel minder koud is. Als warmtebron beschikt deze caravan over een elektrisch element en een gaselement. Dit schijnt ook te combineren te zijn. Het elektrisch verwarmen was afgelopen herfst voldoende.

De afwerking, de kleuren en de vele spotjes en lichtpunten geven de caravan een chique uitstraling. De gladde beplating en het mooie front maken dat ook aan de buitenzijde af.

Een aantal dingen begrijp ik niet, zoals:
* het vullen van de vaste watertank
De watertank vul je met een separate slag met daaraan een waterpomp. Je kan dus niet met een gieter de tank vullen, maar dat moet elektrisch. Voor mij ontgaat waarom hiervoor gekozen is. Een gieter volstaat voor mij want ik ga echt niet zo'n ronde watertank kopen en die pomp kan ook kapot.
* het bedien element boven de deur
Met dit element kan je de waterkranen aan- en uitzetten en kiezen tussen 220V en 12V. Aangezien de selectie over de bron niet automatisch gaat, ben je dus "druk" met dit paneel. Voor mij waren schakelaars voldoende in plaats van een uitgebreid paneel.
* in het verlengde van het paneel, vraagt de koelkast ook wat gewenning. Dit model selecteert niet automatisch de voeding (220V of 12V) dus dien je dat handmatig te doen en dat vraagt gewenning en de schakelaar van de Sterckeman was zo slecht nog niet.....

De matras is prima. Niet te hard of te zacht. Bij de Sterckeman lag het matras in de breedte. Daar was nog iets ruimte tussen matras en de wand. Nu is het Franse bed geklemd tussen de wanden en dat maakt het bed net wat krapper. Dat is jammer, maar ik lig er niet wakker van.

De caravan is zwaarder en langer dan de Sterckeman die we hadden en dat merken we. De caravan heeft al snel de neiging om wat te kwispelen. Enthousiast dus onderweg. Fietsen achterop maken het rijgedrag niet beter, een lagere snelheid wel.

De caravan bevalt prima en we nemen de bijzondere zaken voor lief.

x


Caravan ervaringen


Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Trekgewicht

Het maximaal trekgewicht zegt lang niet alles over de trekcapaciteiten van een auto. Een trekadvies geeft veel meer informatie. Lees wel even de toelichting.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.


 

 

©2022 Caravantrekker