Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

De 10 nieuwste gebruikerservaringen

Gebruikerservaring Adria

De Adria action 391 LH (uit 2020) van Paul

Caravan nieuw aangeschaft. Ligt zeer stabiel achter onze Ford Focus. Bed 200 cm bij 220 cm! en super de luxe interieur mat een hoge koelkast Enige nadeel: heeft van zichzelf al een behoorlijk disselgewicht, dus opletten met beladen. Verder prima caravan.

x


Gebruikerservaring Tabbert

De Tabbert Vivaldi 685 df (uit 2018) van Wim bakker

Wij hebben deze vivaldi 685df in 2020 nieuw gekocht overjarig model 2018 is afgelopen april geleverd hebben er nu in Nederland op seizoens plaats gestaan caravan bevalt er goed heerlijk ruim en goed Queens bed gaan ervin november mee naar Spanje kijk er nu al naar uit heerlijk binnendoor is 2500kg uitvoering met onze Dodge ram 1500 ervoor heerlijk ontspannen rijden over de nationaal in frankrijk

x


Gebruikerservaring Hobby

De Hobby 495 ufe (uit 2008) van L hartjes

Met de mitsubishi outlander phev en hobby 1500 kg . Was heel sceptisch na het lezen van ervaringen met de hybride,maar ben met de combinatie naar Toscane gereden en dat viel mij 100 procent mee. Als je maakt dat de accu minimaal halfvol blijft kan deze bij hellingen genoeg stroom geven voor de motoren Dus heb ik veelal in de save stand gereden Het befaamde schildpadje bleef ook weg De brennerpas va Innsbruck opgereden met 95 km per uur , was totaal geen probleem. Het verbruik over de totale weg 1350 km was 1 op 10.6 km ,ik heb wel op drie campings onderweg de auto opgeladen. Wegligging met harde wind was ook geen enkel probleem. Kortom een geweldige caravantrekker

x


Gebruikerservaring Dethleffs

De Dethleffs Camper (uit 2014) van Chris

Rijd nu voor het c2e jaar met deze combinatie, bevalt uitstekend.

x


Gebruikerservaring TEC

De TEC 555K1 (uit 2002) van Remco

Ondertussen hebben wij nu 3 jaar deze caravan . De opbouw is bijna 6 meter en dat merk je alleen aan de binnenzijde , tijdens het rijden merk je weinig van de lengte . Het ligt als een blok op de weg in positieve zin . Over de indeling ben ik zeer tevreden , bij dit type zijn diverse indelingen mogelijk dus er is altijd wel de juiste indeling te vinden. Voor de lengte valt het maximale gewicht erg mee 1500kg vol geladen .

x


Gebruikerservaring Weinsberg

De Weinsberg 390 QD (uit 2020) van Rene

Wij hebben in februari diverse vergelijkingen gemaakt in type caravans o.a. dethleff adria weinsberg en knaus. Voor ons was belangrijk het gewicht afwerking en gebruiksgemak/indeling. Wij gebruiken caravan namelijk voor meerdere reizen en niet voor een seizoenplaats. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de weinsberg 390QD en zijn er nu pas mee weg kunnen gaan om te proberen en dit is zeer goed bevallen. De weinsberg is goed afgewerkt en voelt heel degelijk aan. Wel hebben we de banden direct bij aankoop laten omwisselen voor trailermaxx banden want de standaard banden (security) had ik geen hoge pet van op. De weinsberg ligt als een blok achter onze Ford C max. Weliswaar nu alleen nog in nederland gereden maar de bergen voorzie ik geen enkel probleem. De Knaus vonden we ook heel mooi maar was iets zwaarder en vooral duurder. Er is maar 1 ding wat ons een beetje stoort en dat zijn de kraantjes van de boiler die heel onhandig geplaatst zijn waardoor je veel moeite moet doen om open en dicht te draaien. Verder voor ons een topcaravan die voldoet in prijs kwaliteitverhouding waar we hopelijk nog veel plezier aan gaan beleven. De dethleff en adria vielen voor ons af vanwege interieur en minder compleet.

x


Gebruikerservaring Weinsberg

De Weinsberg Caraone 390 (uit 2019) van Bert

Sinds 2019 een Weinsberg Caraone 390 . In het begin waren wij heel enthousiast en eerlijk gezegd is het een mooie caravan en goede indeling. Maar let op bij aanschaf of de deur wel goed in het uitgezaagde gat past. Bij ons is het gat groter dan het deurframe. Op advies van Knaus Tabbert is de ruimte tussen de deur en het frame opgevuld. Dit moet voldoende zijn. Ik geloof er geen barst van. Naar mijn mening is dit vragen om narigheid. Gelukkig garantie op waterdichtheid en de boel goed in de gaten houden of het niet gaat scheuren. Dus mocht je van plan zijn een Weinsberg te kopen: Kijk of de deur juist is gemonteerd. Zo niet, zoek een ander merk, dat niet door Knaus word gebouwd. Caravan rijd goed en leuke indeling. Het is nu niet gunstig om alweer in te ruilen, maar ik verlang nu al terug naar mijn oude Kip.

x


Gebruikerservaring Caravelair

De Caravelair Abyance 470 (uit 2006) van Martin Gorissen

Achter mijn Peugeot 3008 met 1.6 THP motor gedraagt deze sleurhut zich heel goed. Mits er uiteraard voldoende kogeldruk is.

x


Gebruikerservaring Fendt

De Fendt Tendenza 515sf (uit 2020) van Delgman

Eerst met de fendt opal 515 en nu de tendenza 515,met beide caravans rijdt de mercedes 220 fantastisch,berg op zonder problemen Rijdt altijd rond de 95km per uur en dan ong 1500 toeren bij wind tegen 1900 toeren. Automaat doet alles zelf sneller dan dat ik flipper,zet hem bergop altijd in de sportstand Gemiddeld verbruik op 5000km met de caravan ong 1 op 8 Geen last van vrachtautos o.id Wel kogeldruk op de max 87 kg wat de trekhaak mag hebben ,caravan totaal beladen op 1730kg incl 2 fietsen voorop

x


Gebruikerservaring Hobby

De Hobby 410 Sfe (uit 2010) van Hans Dekker

Ik heb niet zozeer een ervaring die ik wil delen, maar een vraag: Op mijn caravan wil ik 2 elektrische fietsen meenemen, 2 x 26 kg ( Hobby 410 Sfe 2010) ik heb in de oude situatie mijn gewone fietsen altijd achterop meegenomen, geen problemen nooit gehad, gaat prima. Maar nu is het anders omdat ik er een voorop de disselplaat wil hebben en een achterop de caravan. Ik vind de disselplaat erg kort van de Hobby, dus vraag ik mij af of dat wel mogelijk is? Plus kan dan je klep van de dissel nog omhoog en ook je achterklep van de auto(Tiguan 2019) ben echt benieuwd naar wat mogelijkheden svp. Bvd en groet Hans Dekker

x


Caravan ervaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Alle Plug-in Hybrides

Juist een (Plug-in) Hybride is ideaal als caravantrekker. Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride auto's en maak hier een berekening met je caravan.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-


 

 

© 2004-2020 Caravantrekker