Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Drager op (korte) dissel Hobby 495
Van: Jan Steurrijs
Datum: 29 June 2017 om 22:36

Vorig jaar zomer (naar de Ardeche) 2 Koga electrische fietsen in de caravan vervoert. Het geheel voelde stabiel aan zonder overdreven pendelen bij inhalen vrachtverkeer. Dit jaar in de meivakantie naar de Veluwe geweest met beide fietsen achterop. Een aanmerkelijk verschil m.b.t. de afname van de stabiliteit. Omdat ik de fietsen toch liever buiten de caravan wil plaatsen (handiger bij een overnachting tijdens de reis), overweeg ik op de dissel nog een drager te plaatsen. Ik hoop door 1 fiets achterop en 1 fiets op de dissel de stabiliteit enigszins te herstellen.

Welke drager kies ik dan best voor op de dissel? Ik denk aan een Thule Caravan Superb of een Fiamma Carry Bike XLA 200 omdat wordt aangegeven dat deze uitermate geschikt zijn voor kortere dissels. Op de dissel zal sowieso maar 1 fiets worden geplaatst waardoor 1 rails ongebruikt zal blijven. Tevens zou ik de beschermkap op de dissel willen laten zitten. Zijn er ook andere, goedkopere alternatieven die geschikt zijn voor een dergelijke dissel in de wetenschap dat er maar 1 fiets op wordt geplaatst?

Bij voorbaat dank voor jullie reacties/suggesties.

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: daniel
Datum: 30 June 2017 om 08:12

Als 2 jaar geleden onze Fendt gestolen werd was het totaal opnieuw beginnen.
Wat betreft fietsdrager heb ik toen ( voorlopig) mijn oude Twinny Load ingekort zodat enkel de dragen overblijft en gemonteerd. Tot op heden een zeer goed alternatief fietsen zeer stabiel en iets lager dan gewone fietsdragers.Ik zal deze blijven gebruiken.
Disel kan open ,het is kort en klein m.a.w alle voordelen?
Ps: deze zijn voor een prikje op 2 de hands te verkrijgen.


Van: evr66
Datum: 30 June 2017 om 15:43

Wel in de gaten houden dat toevoegen van gewicht voor en achter weliswaar acceptabele kogeldruk kan opleveren, maar ook gevoelig maakt voor slingeren. Resultaat zal dus ergens tussen de 2 eerdere ervaringen in liggen. Zie ook http://www.caravantrekker.nl/slingeren/begrijpen.php


Van: joswal
Datum: 01 July 2017 om 17:39

Heb ook crvn met korte dissel. Heb voorop een fietshouder van Uebler geplaatst. Zeer compact en laag eigen gewicht. Past net voor 1 fiets zonder bij scherpe bochten hinder op te leveren op kofferdeel wagen. Nadeel, disselkast kan niet open, neem ik echter graag bij. Op dit rek plaats ik de lichtste e-bike (16,7 kg) zonder batterij met stuur in lijn gedraaid met frame fiets. 2de e-bike plaats ik in crvn in middenpad in vouwbare fietshouder Uebler compact. Fiets staat hiermee goed vast. Stuur staat ook in lijn met frame. Is minder gedoe om fiets door crvn-deur te krijgen en in gangpad te plaatsen.Tafel crvn leg ik op bed achteraan. Voordeel Uebler Compact:heb altijd fietsdrager bij als ik vanaf camping eerst met auto naar fietsvertrekplaats rijdt.Totaalgewicht beladen crvn met fietsen blijft onder max toegestaan gewicht (1600 kg). Kogeldruk komt op ong. 90 kg uit. Auto mag 100 kg hebben. Heb sinds dit voorjaar ong 4500 km met crvn + e-bikes gereden. Geen probleem ervaren. E-bikes zelf bevallen geweldig. Fietstochten in heuvelachtig terrein, zelfs in bergen zijn nu prima te doen. E-bikes hebben achterwielmotor en voor- en achter- derraileur, wat groot fiets-bereik toelaat.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen