Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Route naar Koblenz
Van: G.Reinink
Datum: 08 July 2017 om 11:11

Wat is momenteel de beste route om met caravan richting Koblenz te rijden?
Normaal rijden we Enschede, Oberhausen, Koln. Bij Leverkusen gaan we dan via de A1 naar de A61 en dan richting Koblenz. De A1 op dat stuk is echter erg lastig bij de Leverkusen brug over de Rijn. Voertuigen boven 3500kg zijn verboden, maar de max. breedte is nu 2,30 meter. We twijfelen mu om hier langs te rijden.
Alternatief is bij Leverkusen op de A3 richting Bonn te rijden en daar de oversteek naar de A61 te maken. Echter zie ik hier ook vaak file staan.
Ander alternatief is om eerst naar Venlo te rijden en de gehele A61 af te rijden. Dit is voor ons 65km om rijden, maar misschien wel sneller.
Wat is jullie voorkeur en evt ervaring om momenteel rondom Koln te rijden?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: mannus
Datum: 08 July 2017 om 11:43

vanaf Enschede richting venlo daar gaat automatisch de a61 op richting koblenz


Van: jan
Datum: 08 July 2017 om 13:02

Je kunt mss ook bij Boxmeer de grens over. Via Venlo mss om maar je hoeft dan ook niet meer door het drukke Roergebied


Van: rene
Datum: 08 July 2017 om 14:05

zou ik ook aanraden, net terug uit italie, duitsland is momenteel een werkzaamhedenfestijn met vaak opstopping helaas. Ben bang voor de lichting die komende weken door duitsland moeten.......


Van: Quirien
Datum: 08 July 2017 om 14:29

Misschien ook niet alles maar dat rijd meestal wel en een alternatief. Van de A31 naar de 67 Borken . Dan doorsteken naar Wesel A3 mijden m.a.w doorsteken naar de A 57 dan boven Keulen ( je mijdt dan de Rhein c.q brug want deze heb je al bij Wesel gehad) de 1 op en naar de 1/ 61 en de A 61 aanhouden.
Hoewel ik zelf bijna aan de A3 woon steek ik zelf ook al vaak veel door gezien al die Baustelle, drukke verkeer, Stau etc.
1,5 week geleden ook nog zo terug gereden vanuit het zuiden.
.
Pas op, binnendoor vaak 70 km p/u.! En bereid je maar voor zoals rene stelt, een groot werkzaamheden festijn en vertaging in Duitsland.!
.


Van: John
Datum: 08 July 2017 om 15:50

Wat is je vertrekplaats?


Van: Frank
Datum: 08 July 2017 om 19:57

De gekozen route is niet bepalend voor jouw oponthoud maar de dag en het tijdstip. Heb beide routes afgelopen weken gereden. Probleemloos buiten spits en op bv zondag. Maar eh....mijn eerste gedachte was...Koblenz das naast de deur daarin valt nauwelijks tijdwinst te boeken. Dus gewoon karren en verstand op nul. ( voor mijn beleving maar iedereen is anders dus respect)


Van: G.Reinink
Datum: 09 July 2017 om 11:25

Bedankt voor de antwoorden.
We vertrekken uit de buurt van Enschede. De reisdag is de eerste zaterdag in augustus, dus waarschijnlijk zijn we niet de enige op de weg 😉.


Van: Frank
Datum: 09 July 2017 om 12:14

Oefff...1e zat in aug. Doe jezelf dan een plezier en zoek niet de ellende van die 2.30 brug op. Mogelijkheden om te vermijden zijn er genoeg.


Van: joep
Datum: 25 July 2017 om 12:40

Via Venlo is wel de makkelijkste route ,over de a73 . Tegen de tijd dat je de grens bij Venlo over gaat heb je de helft al gehad van het totaal. Enschede Koblenz is in totaal maar 380 km ,over de snelste route ,stel je daar met caravan 6 uur over doet ,met onderweg op zijn tijd een bakje koffie ? Om 08.00 uur vertrekken ,en om 15.00 staat u al op uw plaats in Koblenz , onder de luifel met een moezelwijntje.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen