Caravantrekker.nl

Oplegmatras Frans bed

Jan Steurrijs vraagt op 19 juli 2017:

Hallo,
Ons Frans bed matras (Hobby exellent easy 495) begint wat slijtage te vertonen waardoor het slaapcomfort niet meer optimaal is. Je leest veel over oplegmatrassen en onze vraag is, is met dit soort oplegmatrassen het slaapcomfort echt merkbaar beter dan zonder?
Zo ja, is zo'n 'traagschuim' matras ook makkelijk op maat te maken? Bijv. een 200x140 aanpassen aan het Frans bed formaat? De hoes zal dan wel omgevouwen moeten worden maar dat lijkt ons niet het grootste probleem. Wel een probleem zou zijn als het 'knippen' ook de werking van de matras vermindert 😉.

Natuurlijk, ze zijn ook op maat te bestellen maar de levertijd is dan van dien aard dat we hem niet meer in huis hebben voordat we vertrekken. Een standaard maat halen bij Ikea of bijv. Leen Bakker is voor ons dat de enige optie die nog over is.

Vast dank voor jullie reacties.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Louis antwoordt op 19 juli 2017:

Je bent wat laat met actie omdat je al weg gaat, maar het oplegmatras bied geen soelaas weet ik.
Over het algemeen slaapt bij een frans bed degene aan de schuine (buitenkant) enigszins diagonaal en "verzakt" de zaak wat waardoor je langzamerhand wat scheef gaat liggen naar elkaar toe.
Dus haal een nieuw goed traagschuim matras en knip er simpelweg een hoek af en je ligt weer prima.
Kijk uit : Geen binnen pocketvering want je zult begrijpen dat je daar niet ongestraft een hoek af kunt knippen.
Nog een : Let op de ondergrond in de winkel als je er op gaat proefliggen, een fijn afgeveerde lattenbodem ligt met hetzelfde matras anders dan een stugge.
(Dat lost even test liggen niet voor je op dus voel vooral het matras zelf.)


Jan Steurrijs antwoordt op 19 juli 2017:

@Louis
Dank voor je reactie.

Het is niet zo dat 'het scheef liggen naar elkaar toe' nu het probleem veroorzaakt. Er ligt nu een pocket veren matras in (twee delen). De matrassen zakken wat meer door dan gewenst. We hopen dit effect wat te kunnen verminderen met een oplegmatras.


Louis antwoordt op 19 juli 2017:

Tsja, die "kuilen" los je met geen enkel oplegmatras goed op.
Investeer in vervanging en slaap weer als een roos.
(Kun je op zeer korte termijn al regelen...Kwantum, LeenBakker, Beter bed)...moet vast wel lukken !


Marja antwoordt op 20 juli 2017:

Ik heb een oplegmatras van 8 cm dik bij IKEA gekocht welke prima te snijden is met bv een elektrisch mes. Hij heeft nl een rits. Het ligt weer uitstekend.


Aad antwoordt op 20 juli 2017:

Wij gebruiken de Duvalay matrassen. Is een combinatie van matras en dekbed waardoor je ook je bed niet op hoeft te maken. Bij frans bed is dat een minder voordeel natuurlijk.
Wij zijn er heel enthousiast over. Je voelt ook de knopen van de zitkussens niet meer.


Dingeman antwoordt op 20 juli 2017:

Beste Jan
Wij hebben destijds een matras op maat laren maken bij een bedrijf in Waalre. Dat was precies aangepast aan ons gewicht en wensen en paste in de bestaande tijk.
Er zit tegenwoordig ook een bedrijf in de buurt van Eindhoven dat zegt dat ze in 1 uur een nieuwe matras voor je maken.
Succes er mee.


carlo antwoordt op 20 juli 2017:

Beste Jan,
Investeer in een nieuwe matras. Ik heb het zelfde voor gehad, ook een opleg matras gekocht maar het was verloren geld. Nu een nieuwe matras op maat laten maken en gedaan met rugpijn als ik op stond. ik vond een bedrijf op internet in de buurt van Eindhoven, na 2 of 3 dagen thuis geleverd en op het bed gelegd, en als je er een afspraak maakt en je rijd naar daar heb je na een uur een op maat gemaakte nieuwe matras.


dirk antwoordt op 20 juli 2017:

gebruik geen lapmiddelen maar laat een nieuw matras maken kost wat maar fris wakker worden is veel waard .
weet niet waar je vandaan komt maar bij Crica Culemborg kan je er bijna op wachten en niet duur ,wij halen voor thuis ook daar om de 10 jaar nieuwe matrassen.
succes


Michiel antwoordt op 20 juli 2017:

Uit ervaring, een IKEA oplegmatras kun je uitstekend op maat knippen....slaapt al 7 jaar uitstekend in onze Kip, ondanks dat er ligkuiltjes in de gewone matrassen zitten.

Een tip....geen traagschuim varianten nemen, want die zijn vaak erg 'warm' en minder goed ventilerend. Niet fijn als je in de zomer kampeert dus. Wij hebben er een met HR schuim, dat is luchtiger en bevalt echt super


rene antwoordt op 20 juli 2017:

Voor volgend seizoen, ik ben voor dezelfde caravan bij desimatrassen nabij nijmegen prima geslaagd, slaapt fantastisch, succes!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker