Caravantrekker.nl

Route Brixen (Italie) - Lienz (Oostenrijk)

Cs vraagt op 20 juli 2017:

Ik wil volgende week van de Caldonazzo naar Villach rijden via de Brenner en dan de route van. Brixen naar Lienz rijden. Is dit prima te rijden? Volgens mij rij ik dan door een dal. Of kan ik beter via Venetie- Udine rijden?

Wie heeft er tips?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Frank antwoordt op 20 juli 2017:

Wat bexoel je met prima te rijden?
Het zijn twee totaal verschillende trajecten. Omlaag en dan via Udine vind ik zelf ronduit saai. Pure snelwegrit. De andere route via Oostenrijk is de hele weg "bergjes" kijken en veel afwisselender. Het stuk door Oostenrijk via Brixen is normale regionale weg, soms beetje bochten , beetje glooiend terrein en door de Felbertauerntunnel.

Als je bekend bent met de Fernpass dan is deze weg een beetje vergelijkbaar. Oostenrijk heuvelt en bocht nu eenmaal op veel plaatsen maar deze route is zonder bergpas


Cs antwoordt op 21 juli 2017:

De Fernpas vind ik bijvoorbeeld prima te rijden. Weg breed genoeg en geen (te) steile stijgingingen voor een caravan van 7.5 mtr.

Ook de weg van Brixen (Oostenrijk) via de Felbertauerntunnel naar Lienz vind ik ook een prima weg om te rijden.

Maar nu wil ik de afslag bij Brixen (Italie) nemen naar Lienz over de SS49/100. Aangezien ik dan door de Dolemieten rij, vraag ik me af of deze weg ook breed genoeg is voor een caravan zonder (te) steile stukken, want de andere optie, de snelweg via Udine, is inderdaad maar saai.


boomer antwoordt op 3 september 2018:

Ik heb dezelfde vraag... hoe rijd je het mooiste en goed te doen via de Felbertauern tunnel naar Venetie? Wij denken er over een tussenstop te maken in Sesto Sexten. Maar ik zie overal routes met slecht te rijden voor de caravan....


Frank antwoordt op 4 september 2018:

Hoi Boomer, hoe avontuurlijk ben je? Ik ken de meest rechtstreekse weg erg goed maar die gaat over de Plöckenpass.
Wil je bergen rijden?
Daarnaast heb ik nog een vraag : je wilt richting Venetië of naar Venetië voor kort bezoek en dan verder? Dit jaar nog? Als het om bezoek aan Venetië gaat en dan verder reizen, heb ik misschien nog tip voor je.


Frank antwoordt op 4 september 2018:

Als je dwars door de Dolemieten wilt, dan is het voor mij te lang geleden. Reed toen bovendien met losse auto. Die route is mooi maar kost wel echt tijd.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker