Caravantrekker.nl

Kenteken overschrijven buitenland

Frank vraagt op 26 juli 2017:

Goedendag,

Ik ben voornemens mijn caravan te verkopen die op dit moment al in Spanje staat. Er is een geïnteresseerde en dit is ook een Nederlander.
Wanneer hij de caravan koopt zal het kenteken moeten worden overschreven naar zijn naam. Weet iemand hoe we dit het beste kunnen aanpakken vanuit Spanje? We zijn op dat moment allebei nog in Spanje namelijk. Overigens woont diegene aan de andere kant van het land, dus even samen naar het postkantoor als we terug in NL zijn zal ook lastig worden.
Heeft iemand ervaring hierin? Of weet iemand hoe we dit het beste kunnen aanpakken?
Graag zie ik jullie reacties tegemoet.

Groeten, Frank

Naar laatste bijdrage

Reacties:

evr66 antwoordt op 26 juli 2017:

kan gewoon online op de rdw website volgens mij als de papieren compleet zijn. Vraag evt wel even na of de site vanuit het buitenland bereikbaar is. Zou me voor kunnen stellen dat vanwege veiligheid hier een blokkade zit voor buitenlandse ip nummers.


Kees antwoordt op 26 juli 2017:

Moet je wel een NFC-cardreader hebben.


donald antwoordt op 26 juli 2017:

Van de site van de RDW:

Smartphone met NFC

U installeert de app 'RDA-lezer' op uw smartphone. Deze app kunt u alleen op een android smartphone downloaden. Als de dienst hierom vraagt, scant u de getoonde QR-code en houdt u vervolgens uw identiteitsbewijs tegen de achterkant van uw smartphone. Met behulp van de app worden dan unieke kenmerken op uw identiteitsbewijs gecontroleerd. Met de combinatie van uw DigiD en de gegevens op uw identiteitsbewijs toont u aan dat u de persoon bent die u zegt te zijn.


evr66 antwoordt op 27 juli 2017:

Klopt, dat vergat ik even (die nfc reader). Nou ja, vast wel iemand op de camping met een moderne telefoon 😉. En valt op voorhand wel even te testen thuis.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker