Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Vliegen lijkjes
Van: Leo
Datum: 04 August 2017 om 15:14

Kom je terug van vakantie ga je natuurlijk caravan en auto wassen voordat ie naar de stalling gaat. Ieder jaar zit ik met hetzelfde ge-emmer. De ergste vliegenlijkjes aan de voorkant van caravan en auto gaan er wel af. Maar er blijft een restant zitten die er maar niet af wil gaan. Ik probeer van alles, shampoo, heet water, speciale boenwas maar de hardnekkigste vlekken krijg je niet weg. Wie heeft de gouden tip ?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Janka
Datum: 04 August 2017 om 15:24

Misschien helpt 1-2-3 hier goed tegen!
Ik heb tenminste hele goede ervaringen met dit product.
Wat wij altijd doen is zo snel mogelijk na aankomst camping of thuis de lijkjes verwijderen, en het beste werkt dat vroeg in de ochtend als de caravan nog nat is van de dauw of na een regenbui.
We gebruiken wel altijd een speciaal doekje daarvoor.


Van: Henkie
Datum: 04 August 2017 om 15:40

Ik heb goede ervaringen met Dasty. Even spuiten, slang uitrollen en aansluiten en de vliegen zijn er al af. Je hoeft alleen nog maar na te spoelen.


Van: Aad
Datum: 04 August 2017 om 16:37

@Leo het woord zegt het al met 123 en een VLIEGENSPONS die worden wat moeilijker te krijgen maar zijn er nog volop.


Van: nasty stuf
Datum: 04 August 2017 om 16:40

Dasty neemt gelijk ook de lak mee,zo sterk is dat spul. Eerlijk waar dasty en caravans gaan niet samen.


Van: Hans
Datum: 04 August 2017 om 17:34

In aansluiting op de dauw van Janka; een handdoek oid. natmaken en een aantal uren op de dode vliegen leggen. Als het goed is weekt alles dan los. Daarna wegsponsen.
Succes.
Hans


Van: wim
Datum: 12 August 2017 om 19:52

Een oude panty over een spons getrokken werkt ook heel goed.


Van: Janka
Datum: 12 August 2017 om 20:23

Een nieuwe panty ook hoor!


Van: Frank
Datum: 12 August 2017 om 20:28

Herkenbaar Leo.
Uit welk materiaal bestaat de voorkant van je caravan. Welk merk heb je? Polyester reageert nl. anders dan gespoten plaatmateriaal.

Als shampoo is 123 het beste dat ik ken.
Maar......het spul kan ook vervelend uitwerken ! Je koopt meestal een kant en klare fles met een navulflacon erbij. Hiermee kun je shampoo voor drie soorten vervuilingen samenstellen : 1. licht vervuild, 2. vervuild en 3. zwaar vervuild. Als je caravan in de porien van de lak al flink vervuild is (door leeftijd) dan valt dit vaak niet direct op. Ga je dan direct met samenstelling nr.3 aan de slag en laat je het lekken of een paar minuten rusten dan krijg je strepen in de lak van je caravan.
Het vuil wordt daar ahw te agressief opgelost. Die poets je daarna niet gemakkelijk meer weg.
Mijn buurman wast altijd met gewone shampoo, maar daarmee wordt je caravan niet echt schoon. Als ik 123 op een hoekje van zijn caravan spuit dan zie je het oude vuil oplossen. Je moet er dus een beetje mee leren omgaan bij iets oudere caravans.

Terug naar de vliegen. Hieronder een aantal andere opties die zeker ook goed werken.
1. Als ik de voorkant van de caravan in de botenwas (Starbrite) zet dan hechten de vliegen niet echt. Hun lichaamssappen dringen dan niet of nauwelijks door in het materiaal.
2. Als je bent aangekomen op een camping in zuid europa, was dan in de eerste dagen ff de voorkant met licht sopje. Je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk ze eraf gaan. Als je de zon twee weken laat branden wordt het veel lastiger.
3. Thuisgekomen zsm wassen en voorkant doen met botencleaner incl was (Star brite). Even licht inpoetsen, kort laten inwerken en laatste hardnekkige vliegenvlekken verdwijnen onder je doek. Zit de caravan direct alweer in de was voor volgend seizoen.


Van: Frank
Datum: 12 August 2017 om 20:38

Nog ff een aanvulling. Ik heb hier ook andere shampoos en andere was (bekende merken). Deze hebben niet de werking van 123 en Starbrite.
Als ik de caravan was met 123 mengsel 1,5-2 en achterblijvende vlekken inwrijf met Starbrite dan lossen ze vrij eenvoudig op. Doe ik het met bv Gently poets (verkopen veel dealers) dan is de uitwerking minder effectief. Bekende autowax verwijdert het vuil nog moeilijker.


Van: Kees
Datum: 12 August 2017 om 20:47

Het beste resultaat is te bereiken met (milde) chemische middelen en tijd.
Het slechtste resultaat door mechanische verwijdering. Met schuurmiddelen dus. Dat laat sporen achter.
Inweken met natte doeken of lakens en met groene zeep wassen en waxen.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen