Caravantrekker.nl

Uitval zekering

Alex vraagt op 10 augustus 2017:

Als het warm wordt klapt de zekering van de WC en lampjes van de keuken er steeds uit. Ik heb overal al gevraagd hoe dat kan maar al ik in Nederland ben gebeurt het niet omdat het hier nooit geen 30 graden is. Ik heb een Fendt Saffier uit 1999 wie weet een oplossing?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Hans antwoordt op 10 augustus 2017:

Hallo Alex.
Ik heb even voor je gezocht op internet en het volgende stukje gevonden:

De eigenschapen van een zekering veranderen met de omgevingstemperatuur. Hoewel dit per type zekering varieert, kunnen we als stelregel hanteren dat er bij een hogere omgevingstemperatuur minder energie nodig is om de zekering te laten doorbranden. Voorbeeld: bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius kan door de zekering 105 procent van de nominale stroom stromen. Bij -30 graden Celsius ligt dit percentage op 130. Maar bij een omgevingstemperatuur van 60 graden Celsius brandt de zekering al door bij 80 procent van de nominaalstroom.

Als de stroom door jouw zekering altijd al tegen de maximale waarde van de zekering zit zou dit dus de oorzaak kunnen zijn. Weet je zeker dat de zekering die er in zit dezelfde is als de originele uit 1999 ? Misschien is deze ooit vervangen door een iets lichter type omdat de juiste waarde niet voorhanden was en dat je nu denkt dat dit de goede waarde is. Probeer er achter te komen en zet er anders een iets zwaardere zekering in. Als er echt kortsluiting is gaat deze er toch wel uit.

Succes

Hans


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker