Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Airco onder bed
Van: Frank
Datum: 10 August 2017 om 12:39

Heeft iemand ervaring met een airco ( bijvoorbeeld struma Frost) welke onder het bed geplaatst is? Heeft deze dezelfde capaciteit als een dakairco? En wordt het bed dan niet van onderen verwarmd?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: JT®
Datum: 10 August 2017 om 16:45

In onze vorige caravan hebben we op uitdrukkelijk aanraden van onze dealer de airco niet onder het bed geplaatst vanwege het geluid van de compressor.
Wij zijn hem zeer dankbaar voor dat advies. In onze nieuwe cv wordt hij momenteel ingebouwd en weer onder de bank van de zithoek.
Van warmte heb je geen last want die wordt via de vloer naar buiten geblazen. Kijk uit met je hand voor die uitstroom te houden, kan behoorlijk heet zijn.
De capaciteit bepaal je zelf door een type te kiezen dat sterk genoeg is voor jouw formaat caravan.

vrgr
JT®


Van: Henkie
Datum: 10 August 2017 om 19:33

Gelezen op de site van caravan-forum.nl: iemand die zoiets zelf gemaakt heeft en nog goed ook.


Van: Jan Teepe
Datum: 12 August 2017 om 12:05

Ik heb toentertijd, van de uitvinder, een inbouwairco gekocht. Tegenwoordig heet dat een Dometic inbouwairco. Heb daar toen veel werk mee gehad. Een stuk uit de vloer moeten halen, de zijkanten van dat gat met hout verstrekt en het geheel met epoxy afgewerkt. De uitstroomkanalen in eerste instantie aangesloten op de bestaande (warme)luchtslangen van het kachelsysteem. Werkte niet omdat koude lucht daalt, dus in wezen vanaf hoogte uitgeblazen moet worden. Dus toen maar nieuwe luchtslangen op hoogte door de hele caravan, met uitstroomopeningen tegen het plafond aan, aangebracht. Een enorme klus. Het systeem werkte, uiteindelijk, prima. Op mijn nieuwe caravan toch maar een dak airco van Dometic laten monteren. Werkt ook goed en een stuk minder ruimtebeslag binnen in de caravan.


Van: Jan Teepe
Datum: 12 August 2017 om 12:11

Was nog iets vergeten. Wat wel veel beter beviel bij de inbouwairco was de afvoer van vocht. De vochtafvoer ging bij de inbouwairco door het gat uit de vloer en kwam dus onder de caravan terecht. Bij de dak airco loopt het vocht over het caravan dak heen en veroorzaakt vuile strepen, omdat het vuil op het dak meegenomen wordt met de vochtafvoer.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen