Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Wat is de beste tijd om je caravan te verkopen ?

Peter vraagt op 10 August 2017 om 13:39:

wat is de beste tijd om mijn caravan te verkopen, is dat net na de winter ?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

@Eric antwoordt op 10 August 2017 om 14:32:

April, mei


Jeroen antwoordt op 10 August 2017 om 15:01:

Toen ik in januari / februari dit jaar op zoek was naar een occasion kreeg ik bij bijna alle bedrijven te horen dat er heel erg weinig aanbod was en het voor hen ook moeilijk was om aan caravans te komen. Dat was wel in de prijsklasse rond € 5000,-
Misschien is er rond die tijd dus ook wel een goed deal te sluiten


René antwoordt op 10 August 2017 om 18:36:

Mijn/onze ervaring is net na de vakanties laat aug/september/okt, dan gaan veel mensen kijken/snuffelen op MP die hun vouwwagen zat zijn of degene die caravans hebben zien rijden en op idee zijn gebracht.

Ook de periode april/mei was goed vanwege de vakantiegelden, maar ik zeg...mijn ervaringen, binnen twee weken verkocht.

De handelaren beginnen ook al in te slaan voor volgend seizoen en bieden je lage prijs natuurlijk, die verdienen hun brood er mee.


Vino antwoordt op 10 August 2017 om 19:38:

Ik denk in de maanden nov+dec.Men is dan in de donkere dagen bezig met de vakantie van het volgend jaar, en een leuk cadeau voor onder de Kerstboom.Zelf zou ik nooit in deze periode een caravan kopen.Je bent afhankelijk van de stalling, het onderhoud(keuring) etc., of je moet instaat zijn om bij aankoop in deze periode, de gelegenheid hebben om e.e.a uit te testen.Anders gaan er al vlug drie tot vijf maanden af van de garantie omdat je niet in de gelegenheid bent om de caravan uit te proberen.Kan je dit wel dan is de winter periode perfect om eventuele mankementen te laten herstellen.Het is dan rustig bij de handel, en de prijs kan hier door ook wel van invloed zijn.Dus is alles afhankelijk van de persoonlijke omstandig heden.

Met vriendelijke groet.

Met vriendelijke groet.


Frans antwoordt op 18 August 2017 om 21:36:

Als je particulier wilt verkopen is april mei het best.
Als je wilt inruilen bij een dealer die (toevallig) de voor jou ideale caravan heeft staan kan elk moment in het jaar ideaal zijn.


Sugar antwoordt op 29 August 2017 om 15:56:

Tja, maar om hem in het voorjaar te kunnen verkopen, moet je misschien wel eerst een winter overbruggen, met navenante stallingskosten. Wij hebben onze caravan afgelopen week verkocht, binnen een week na terugkomst van onze l(voorlopig) laatste caravan-vakantie. Er was veel animo. In een paar dagen tijd meerdere kijkers gehad en nummer 5 hapte toe. Tien minuten later belde kijker nummer 4 om een bod te doen... En gewoon ook een nette prijs gekregen. Het kan dus wel, na de zomervakantie.


Frank antwoordt op 29 August 2017 om 16:15:

Ik denk dat er geen ideale tijd is. Hierboven is bijna het hele jaar genoemd behalve de zomervakanties.
Veel mensen gaan juist direct na hun vakantie alweer plannen maken voor een volgende keer. Dit doen ze helemaal als ze iets anders willen. Dus als je wilt verkopen dan nu gewoon aanbieden.


Senior Be antwoordt op 29 August 2017 om 16:32:

Mijn Avento Premier 390 TD Luxe uit 1993 is NU te koop.
Ziet er binnen en buiten nog zeer goed uit. Bijna als nieuw. Compleet met voortent en luifel.
En het belangrijkste: hij ruikt goed!


Bert antwoordt op 30 June 2018 om 00:27:

Gewoonlijk is de beste tijd dat de handel op volle toeren is en dat is de tijd na de winter, gaat om de geldstroom.

Als je een goede relatie hebt met je dealer maak hem dan bekend wat je zoekt of wilt hebben ...... etc. hij kan dan schakelen als hem iets op zijn weg komt, hier geldt verkoop / koop, kortom geen rustend kapitaal.

Elk moment kan een goed moment zijn, praat er over met anderen je weet maar nooit.


Klaas Hovestad antwoordt op 09 August 2019 om 12:17:

Ik heb op dit moment mijn Dethleffs caravan te koop staan. Weinig reactie's en biedingen gehad maar misschien ligt het aan de prijsklasse (€10250) waar hij in zit. Ik hoop dat de maanden sept en okt beter zijn.


Jasper antwoordt op 11 August 2019 om 22:46:

Ook wij hebben onze caravan nu te koop staan. Maar hoewel diverse reacties zijn het toch óf handelaren, of gewoon gajes. Die laatsten bieden lekker mee, maar verzinnen op het laatst een domme smoes om er vanaf te zien. Het is moeilijk om die er meteen uit te filteren, zodat ik alleen maar denk dat er niet een bepaalde beste tijd is om te verkopen.
En hoeveel voordeel zou je willen halen?


Gerrie antwoordt op 12 August 2019 om 19:39:

Mensen het betreft een vraag uit 2017. Die caravan is vast wel al op een goed moment verkocht.


Jasper antwoordt op 16 August 2019 om 19:50:

Gerrie, het gaat op zo'n forum niet alleen om de vraagsteller, maar even goed om anderen, die er nut van zouden kunnen hebben.


Marianne antwoordt op 09 September 2019 om 10:42:

Jaren terug hebben we onze vouwwagen via marktplaats verkocht in maart... De biedingen ging over en weer en de prijs ging al heel hoog. Gevolg. We hadden de hoogst biedende uitgenodigd (hopelijk zouden ze ook gaan komen). Dit bleek ook een serieuze koper te zijn. Kortom: de prijs die we hebben ontvangen was 1.5 x hoger dan wat wij er voor betaald hadden. ( je kan dus geluk hebben, maar ook pech)Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Wanneer banden vervangen?

Op vakantie zit je niet te wachten op een lekke band. Maar hoe lang gaan caravanbanden eigenlijk mee? De meningen zijn verdeeld maar ook veranderd!

E-Trailer getest

E-Trailer brengt een aantal modules op de markt waarmee je via een App op je telefoon (SMART-Trailer) je caravan in de gaten kan houden. Wij testen de waterpas (E-Level) en het bandenspanningssyteem (E-Pressure) in de praktijk.

Zomaar in de slinger?

Ik maak het zelden mee maar wat gaat dat snel....opeens en vanzelf gaan de auto en de caravan slingeren. Een ‘spannende‘ situatie die je niet te vaak wil meemaken, maar waar toch een verklaring voor moet zijn?

© 2004-2020 Caravantrekker