Caravantrekker.nl

DSG ga automaat

Daniel vraagt op 13 september 2017:

Wij, gezin van 4 kinderen 4 en 1, willen volgend jaar de sprong wagen en een caravan gaan huren om vanaf de huur locatie max 600 km te rijden en dan kijken of het bevalt. Wij hebben de beschikking over 2 trekkers; een Ford Focus 1.6 Ecoboost handgeschakeld en een Golf 1.4 TSI DSG. Beide trekrapporten zijn vrijwel identiek in prestaties en trekgewichten, dus kwantificeren wat de beste keus is moeilijk. Gevoelsmatig zeg ik dat de golf de betere keuze is want vind ik de fijnere wagen om in te reizen, maar de focus is mijn eigen auto en ben ik het bekendst mee. Wat is jullie oordeel over een automaat of handgeschakelde.

En offtopic voor dit forum; wie is bekend met Rentac? Goede slechte ervaringen?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Gunst antwoordt op 13 september 2017:

Ik zou dan voor de golf met dsg gaan. Heb dit jaar ook voor het eerst de dsg en dat is zeer ontspannen rijden met en zonder caravan. Manouvreren op de camping, wegrijden op een helling, filerijden, dsg is echt ideaal.


Tijs antwoordt op 15 september 2017:

Ik rijd na jaren handgeschakeld nu ook een automaat (Ford's DSG variant). Ben het met Gunst eens dat erg lekker rijdt, maar handgeschakeld kan ook prima.

Als je nieuw bent met caravanrijden zou ik vooral kiezen voor de auto waar je je zelf het lekkerst in voelt. Dan hoef je niet op de bediening van de auto te letten, maar alleen op de nieuwe ervaring van die caravan achter de auto.

Een tweede overweging is de laadruimte in de auto. Is de focus een station? Dan kan er wellicht meer gewicht in de auto en hoeft er minder in de caravan wat rijrust ten goede komt.

Als de trekkrachtrapporten vrijwel identiek zijn kom je met beide auto's even goed op je bestemming. Mijn ervaring met verschillende auto's en bijbehorende rapporten is dat die rapporten erg accuraat zijn.

Met Rentac heb ik geen ervaring. Wel goed dat je eerst een keer huurt om te zien of het bevalt. Kun je daarna altijd nog zien of je blijft huren, gaat kopen of toch liever een hotel pakt. 😉


Reinier antwoordt op 15 september 2017:

Dit jaar ook voor het eerst met een automaat onderweg geweest en het is een genot. Vooral op binnenwegen. Op de snelweg is het voordeel nagenoeg verwaarloosbaar. Dus als je hoofdzakelijk op de snelweg onderweg bent met caravan, zou ik de keuze niet laten afhangen van een handbak of automaat.


johan antwoordt op 17 september 2017:

Ik zou voor je eigen bekende auto gaan.
We hebben met verschillende automaten typen gereden, ook DSG.
Mijn tip, wanneer je wel met de golf gaat, zou zijn om ook met de Golf even manueel te schakelen om dat snel te kunnen doen tijdens een rit.
Met onze 2.0TDI en DSG, en in de bergen, was deze automaat niet altijd even prettig. En bovendien afgesteld op zuinig rijden. Dat betekende dat er op bergwegen wel eens te snel opgeschakeld werd.
Dit was ook zo met een automaat 6 bak met koppelomvormer.
Dan gingen ze wel eens wat veel pendelen tussen versnelling bij beetje gas geven, of kleine verandering in stijging en dalen.
En helemaal in haarspeldbochten.
Te laag in de toeren rijden vind ik niet prettig.
De Golf is inderdaad een prettige auto om in te reizen, en automaat is heerlijk!


Gunst antwoordt op 17 september 2017:

Dsg met caravan in sportstand en hij schakeld perfect later op en eerder terug om op de motor te remmen👍


Daniel antwoordt op 18 september 2017:

We hebben ons besluit genomen, we gaan voor de Golf! Zaterdag even naar Nederweert karren om te gaan kijken in de caravans die te huur staan.


Quirien antwoordt op 19 september 2017:

Ik denk de automaat voor de eerste keer met caravan goede keuze is. Kijk bij het uitzoeken van de caravan eerst even hier op de site bij berekeningen of dit een verstandige keuze is in combinatie met de auto.

Er wordt meestal nogal te gemakkelijk gedaan, van dat kan wel.
- Dus laat je niet te snel verleiden.😉


Bert antwoordt op 19 september 2017:

De 1e keer met een caravan? Dan geeft de automaat/DSG ook bij het manoeuvreren op de camping veel gemak. En inderdaad: bij lange hellingen de versnelling handmatig vastzetten. Gebruik voor de afdaling dezelfde versnelling als bij de klim.
Een veilige reis en veel plezier!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker