Caravantrekker.nl

Schade na noodweer

Johan vraagt op 14 september 2017:

Door plotselinge zware windhoos aan het Gardameer is mijn zakluifels met toebehoren compleet verwoest. Delen van de luifel zijn terecht gekomen op een camper van de buren en hebben daar schade aangebracht. Mijn caravan is verzekerd via Unigarant (ANWB) met alle opties.De ANWB zegt dat deze camper schade niet wordt vergoed door Unigarant. Heeft iemand dit probleem eerder meegemaakt?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

daniel antwoordt op 14 september 2017:

bij ons zou de familiale verzekering tussenkomen, zonder franchise.Aan 60j had ik de keuze of goedkopere jaarpremie of geen franchise ....
eens navragen bij uw familiale verzekering


@Eric antwoordt op 14 september 2017:

Ik denk dat je bij je WA verzekering moet gaan buurten voor de camperschade die veroorzaakt is bij je buren?


@Eric antwoordt op 14 september 2017:

Ik bedoel eigenlijk een Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) hierboven.


Frank antwoordt op 14 september 2017:

Pfoeh. Wil je niet nerveus maken, maar dit kon nog wel eens een lastige zijn. AVP dekt doorgaans schade die voortkomt uit een activiteit van een persoon. BV. je was druk bezig tijdens de storm je zakluifel los te maken, maar kon hem niet tegenhouden door de wind. Je viel toen met zakluifel in de camper vd buren.

Er is bij verzekeringen ook sprake van "voorrang". Je richt schade aan met zitmaaier ad heg vd buren. Normaal dekt motorvoertuigverzekering, maar die is er niet. Dan denk je aan AVP, maar woonhuisverzekering gaat voor AVP.

Bij de storm waaide ooit de vuilcontainer van mijn buren in onze auto. Zij hadden door de regen geen zin gehad om hem op te halen. Je zou denken : nalatigheid. Niets hoor. Mijn autoverzekering gaat voor en dus betaal je zelf ivm eigen risico of noclaim.

Dit lijkt enigszins op dezelfde situatie. Het zou dus kunnen zijn dat hun motorrijtuigverzekering voor jouw AVP gaat (AVP dekt waarschijnlijk niet, gezien voorval. Misschien coulance?)

Als hun voertuigverzekering dit moet dekken (van buiten komend onheil > casco dekking) dan moet jij je niet schuldig voelen. Het zijn gewoon de regels van verzekeringsland. Als zij geen dekking hiervoor hebben en het blijkt dat motorvoertuigverzekering voor AVP gaat dan moet je ook niet betalen want zij hebben dan geen deugdelijke dekking gesloten.

Dus mijn advies : overleg goed met een deskundige van jouw maatschappij en laat je dit goed uitleggen.


Caravanblog antwoordt op 14 september 2017:

Lijkt mij gevalletje Aansprakelijkheid Verzekering Particulieren (AVP). Je richt schade aan met jouw eigendom bij een derde. Het is geen motorvoertuig en de caravan is ook niet gekoppeld aan de auto dus valt het onder deze AVP verzekering. Is hetzelfde als dat er een dakpan van je huis bij een derde schade aanricht of dat er een losse parasol schade aan zou richten.


Joop antwoordt op 14 september 2017:

Vraag is ook, zijn de mensen met de camper nederlands? Dit in verband met andere regels die zij hanteren of hun verzekering?


Ton Groenendijk antwoordt op 15 september 2017:

De caravanverzekering van unigarant verzekert de caravan. Als u "alle opties" heeft zal daar ook de schade aan uw luifel onder vallen. Maar schade aan derden wordt niet gedekt door de caravanverzekering. Die valt als de cv is aangekoppeld onder uw auto-WA en losgekoppeld onder uw persoonlijke WA. (Wettelijke aansprakelijkheid). Zie ook het verhaal van Frank.


Menno antwoordt op 15 september 2017:

Heb je een CampingCartInternational? Daar zit een WA verzekering in voor dit soort schades.


dabbertje antwoordt op 15 september 2017:

Volgens B.W. is de bezitter aansprakelijk voor gebrekkige zaken. Stormschade is geen eigen gebrek of die van een ander.

Wellicht komt dan zorgplicht om de hoek kijken. Bijvoorbeeld een boom op de camping valt door de schade op de camper. Dan is de vraag of de boom door slecht onderhoud is omgevallen en in de storm had kunnen blijven staan. Dat is meestal een zaak van lange adem en zal voor dit soort "kleine" schades niet de moeite zijn voor verzekeraars. De gedupeerde, in dit geval de eigenaar van de camper, moet de schade bij eigen verzekeraar melden. Als die verzekeraar vindt dat de schade verhaalbaar is, dan zullen ze een claim bij de tegenpartij neerleggen. Verzekeraars zullen hier onderling moeten uitkomen. Zelf moet je er niet tussen gaan zitten.


Vino antwoordt op 15 september 2017:

Je moet niet op de stoel van de verzekering gaan zitten.De benadeelde
moet zijn verhaal halen bij z,n eigen verzekering, en deze verhalen het weer op een verzekering van jouw,het zij ANWB of je WA.

Met vriendelijke groet.


joop antwoordt op 15 september 2017:

Een waar woord ,Vino ,de verzekeringen het werk laten doen en niet zelf er tussen gaan zitten .Zelf je schade opgeven ,de benadeelde doet dat ook bij zijn of haar verzekering ,en dan laat ze het onderling maar uitvechten .Niet op de verkeerde stoel gaan zitten..helemaal waar.


BRAM antwoordt op 15 september 2017:

Ik ben met mijn caravan verzekerd bij Centraal Beheer.
Vorig jaar tijdens een vakantie in het Pitztal in Oostenrijk is mij iets dergelijks overkomen. Tijdens de nacht is het voorraam van mijn Hobbycaravan gewaaid. Het raam kwam 50 meter verder terecht en beschadigde een andere auto.
Natuurlijk werd ik door de eigenaar van die auto aansprakelijk gesteld.
Ik heb het aan mijn verzekering voorgelegd en zij hebben uit coulance de schade vergoed. Zelf weet ik nog steeds niet wat voor storm mijn voorraam en een zijraam heeft getroffen


Jan Br antwoordt op 16 september 2017:

Misschien dat het bij caravans anders gaat, maar ik heb vorig jaar een omgewaaide schutting gehad en deze waaide tegen de schhur van de buren met schade. Ook hier bleek mijn verzekering die schade niet te vergoeden, ook niet via de WA. Stormschade moet gewoon bij de eigen verzekering worden geclaimd. Dus ik ontving een vergoeding voor de schutting en de buren moesten hun eigen verzekering aanspreken.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker