Caravantrekker.nl

Acculader lidl

AdM. vraagt op 6 oktober 2017:

Wie weet of de (grijze)acculader die nu bij de lidl in aanbieding is geschikt is om mijn accu 12v 38ah tijdens de winter enkele keren thuis bij te laden, de lader heb ik in de caravan zitten die nu in de stalling staat.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

felix antwoordt op 6 oktober 2017:

die laad 3.8 amp per uur ,voor accu's tot 120 amp/h . Dus ja dat kan .
Van leeg naar vol zal bij een accu van 38amp/h 10 uur duren bij continu laden.Voor 14.95 niet slecht....


AdM. antwoordt op 6 oktober 2017:

oke, op de doos staat niet dat het een druppellader is of maakt dit niet uit de accu is een optima 12v 38ah. Verder heb ik er geen verstand van vandaar de vraag. Bedankt voor U antwoord


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 6 oktober 2017:

Is die 38Ah accu een agm accu? Dan moet de lader daar specifiek voor geschikt zijn. Ik kan dat niet zien maar is wel een aandachtspuntje.


AdM. antwoordt op 6 oktober 2017:

Klopt Menno, de accu daar staat Optima 38ah AGM bovenop, ik woon vlak bij de lidl en heb hem nu even gehaald en de lader heeft 4 programma's. Programma 4 is voor 12v--- capaciteit tussen 14ah-120ah voor onder koude omstandigheden en voor het laden van AGM accu's dus moet het mogelijk zijn is overigens ook een druppellader staat in het boekje voor <15 euro niet te duur digitaal apparaatje.


felix antwoordt op 6 oktober 2017:

Een agm accu heeft een lader van 14.7 volt nodig ,die lader van 3.8 amp/h bij 12 volt van de lidl krijgt een agm accu niet "vol".Even op de doos kijken nog ..of op de lader zelf.


Quirien antwoordt op 6 oktober 2017:

Je kunt ook even bij de Aldi kijken. 😉

Is ook toevallig voor dezelfde prijs en 3 jaar garantie er een deze week in de aanbieding. Ook even op de spec's letten. Staat in de folder er niet bij.


AdM. antwoordt op 6 oktober 2017:

programma 4=14,7v


schuurman antwoordt op 7 oktober 2017:

De lader van de lidl levert 14,7 volt.
Ik gebruik hem zelf al jaren en het is een super ding.
Zet hem in de herfst er aan en laat hem aan staan tot in het voorjaar.
Hij druppelt de accu mooi vol.
Ik zeg kopen.


Michiel antwoordt op 7 oktober 2017:

Ik heb zo'n ladertje van de Lid al een paar jaar vast ik de caravan gemonteerd. Ik laat het de hele winter aanstaan en de druppelladerfunctie houd de accu netjes vol. Ook op de camping voldoet het goed. Met 3,8A is het geen snelllader, maar het is voldoende. Ik zeg er wel bij dat ik een loodaccu heb en geen mover.

Een minpuntje van de Lidl lader is dat ie na uitval van de netspanning niet vanzelf weer inschakelt bij terugkeren van de spanning . Er moet dan even op een knopje gedrukt worden. Voor mij geen probleem omdat ik de caravan bij huis gestald heb, maar voor wie niet regelmatig bij de winterstalling komt misschien een show stopper.

MV


AdM. antwoordt op 7 oktober 2017:

Oké bedankt voor de info, ik had zelf geen idee wat betreft de specificatie,s of waaraan hij moest voldoen met betrekking tot het type accu.


Quirien antwoordt op 7 oktober 2017:

Als je in de zoekmachine acculader invult, vind je diverse topic's over de acculader. O.a. dan genaamd Lidl acculader.

Trouwens ik heb er al jaren plezier van.Mijn accu staat er nu weer aan. Voor de motor was het ook een ideaal ding. Met de caravan op pad heb ik hem in de auto voor het geval dat........


Frank antwoordt op 7 oktober 2017:

Mannen, heeft Adm nu alle info ? Of moet hij de hele winter gaan druppelen want dat doen jullie ook?

Zelf heb ik nog wel een vraag aan hem : wat doe jij met die accu in de praktijk en hoe bevalt dat ? Bv. Hoe groot en hoeveel mover je ermee? Hoe groot en zwaarder is je accu ?
AdM, im vraag dit bewust omdat bijna niemand jouw accu kent en hij m.i. wel gepromoot mag worden op het forum. Het is nl. een absolute topper voor 120,-.
Klein, relatief licht, onderhoudsvrij, sterk, veilig en niet duur. Druppelen in de winter??? Probeer het voor de gein eens met kerst 😉


AdM. antwoordt op 7 oktober 2017:

Hallo Frank op de eerste vraag kan ik wel antwoord geven, caravan max 1100 kilo alleen gebruik van mover gaat makkelijk ongeveer 15/20 min. Accu is een Optima 38ah 12v AGM.
Het laatste snap ik niet goed komt wat verwarend over wat bedoel je daar nu mee, nergens is een bedrag genoemd van 120 euro dus wat moet ik hieruit opmaken, overigens hij staat nu een dag aan en doet wat ie moet doen gewoon om de maand of 2 maanden wat bijladen zodat de accu niet leeg staat als ik hem met Pasen weer ga gebruiken.


Frank antwoordt op 8 oktober 2017:

Hallo Adm, jouw accu is speciaal ontwikkelt om lang onderhoudsvrij te zijn. Theoretisch kan hij rustig de hele winter staan zonder laden. Velen hebben nog loodaccu's. Deze traditionele accu's hebben wel onderhoud (druppellader) nodig omdat anders hun levensduur wordt verkort. Ook zijn ze zwaar, doorgaans 25-32 kg en risicovoller doordat ze vol met accuzuur zitten.
Jouw Optima kostte een aantal jaren geleden nog > €200,- en was onbekend. Ook denkt menigeen dat het relatief lage 38ah van de Optima niet toereikend is vergeleken met traditionele accu's.
Wat zo mooi is aan deze 11-12 kg zware optima dat hij probleemloos movert, klein is en tegenwoordig nog maar €120,- kost.
Het is dus een superalternatief voor de erg dure lichtgewicht accu's of een bijzonder mooie vervanger van de oude loodaccu.
Mijn ervaring is de optima dat als je hem thuis opgeladen wegzet , dat hij met kerst nog steeds propjevol zit.
Sommigen zijn lekker lui en laten hem zelfs in de caravan. Ik doep dan : niet doen want heftige vorst en langdurig wegzetten is wel erg op de proef stellen. Zelf heb ik dit ooit gedaan en vergeten los te koppelen. Dit betekende het einde vd Optima want hierna kon hij nooit meer maximaal de stroom vasthouden. Ondanks deze mishandeling bleek hij toch nog in staat om 15 min te moveren. Maar omdat hij warm werd bij laden en het fijne eraf was, heb ik hem vervangen.
Je hebt dus een bijzonder fijne accu.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker