Caravantrekker.nl

Fietsendrager

AdM vraagt op 25 oktober 2017:

Nieuwe caravan gekocht, wij willen graag 1 fiets voor en 1 fiets achter op. Nu lukt het toch niet om een drager te kopen voor 1 fiets, vorige week op de caravanbeurs eens rond gekeken maar je moet altijd een drager kopen voor 2 fietsen, raar want achterop zou zomaar 30 cm korter kunnen, iemand ergens een compacte gevonden voor 1 fiets???? zowel voor de dissel en voor achter.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

daniel antwoordt op 25 oktober 2017:

Fietsdrager vooraan : 82€
https://hollandbikeshop.com/fietsendragers/atera-fietsendrager/atera-dakdragers/atera-fiets-dakdrager-giro-af-dubbele-diefstalbeveiliging-234176/


aadje antwoordt op 25 oktober 2017:

@AdM begrijp je vraag maar een gootje voorop wordt wel een wiebelig niet te koop ding ja in flut uitvoering.
Je kunt toch van het standaardrek er een goot afhalen de bevestiging beugel komt toch praktisch niet buiten de dissel.Is het toch ook opgelost.
En achterop kan je de eerste goot zover mogelijk richting caravan verzetten soms zomaar 10 tot 12 CM en dan ook de andere goot eraf is het wel wat compacter en stoot je niet zo gauw je kop met poten uitdraaien wassen etc.


PieteR antwoordt op 26 oktober 2017:

Twee jaar geleden zakte mijn fietsendrager een eind door en kon ik er niet meer beladen mee rijden met twee fietsen. Toen heb ik een goot van de drager op de disselplaat geschroefd, aan de voorkant de handgrepen beter vastgezet en met behulp van vier korte spanbanden een van de fietsen vastgezet op die goot.
Twee banden naar de handgrepen en twee naar de klem van het neuswiel en zo ben ik, met dank aan de franse gamma 😉 naar huis gereden. Sindsdien heb ik alle bouwmaterialen nog aan boord, mocht het nog eens gebeuren..

Als ik moest kiezen voor een structurele oplossing, zou ik het waarschijnlijk ook zo oplossen. Dat dan die achterdrager een stukje te lang is, zal me worst wezen. Toevallig zou ik de huidige ook wel kunnen inkorten, maar waarom zou ik?


Bob antwoordt op 26 oktober 2017:

Hoeveel items zijn er niet geopend over het meenemen van fietsen?
Als het meenemen van fietsen zo belangrijk is waarom neem je dan geen auto waar ze in kunnen? Berlingo, Partner, Doblo. Misschien gaat het ook bij een VW of een Ford in deze uitvoering. Je bent van een heleboel gedonder af. Of zijn boven genoemde auto's niet chic genoeg?


Hans antwoordt op 27 oktober 2017:

Nogmaals; elektrische vouwfietsen. Achter in de auto. Ideaal. Kan vanaf de camping ook eerst een stuk met de auto rijden alvorens te gaan fietsen. Bijv. auto aan de rand van een stad parkeren en dan verder met de fiets. Kan niet met gewone fietsen of je moet ook nog een fietsendrager voor op de trekhaak meenemen.

Met vriendelijke groet,

Hans


arie antwoordt op 27 oktober 2017:

iedereen koopt waar een ebike maar let niet op het gewicht
mijn koga weegt zonder accu die leggen wij in de auto
minder dan een normale toer fiets kan ook alleen op de drager getild worden en dan een voorop en een achterop wat voor mijn gevoel geen probleem geeft ook niet met uit geschakelde stabilisator
gr.arie


wevedeka antwoordt op 27 oktober 2017:

Maar kijk eens op fixfork.com voor het fietsen vervoer. Daar kun je ook op maat rail bestellen. Zelf zet ik 2 e-vouwfietsen vast in de kofferbak van de forester (subaru) met één rail vast aan de bodemplaat + 4 wielgootjes met vastzetbandje. Geheel is allemaal instelbaar met inbus boutjes. Het fietsen mee komt voort uit "we willen een tochtje maken". Meestal houdt dat wel op bij 50 a 60 km en dan voldoet een goede e-vouwfiets voor veel mensen uitstekend. En niks op of aan de caravan-zeer flexibele "fietsen mee" functie.


aadje antwoordt op 27 oktober 2017:

@PPsstt wat was de vraag ook al weer.


Hans antwoordt op 27 oktober 2017:

Je hebt gelijk Aadje maar soms kan het zinvol zijn om een zijsprongetje te maken om de vraagsteller op mogelijkheden te wijzen waar hij of zij misschien nog niet aan had gedacht.

Met vriendelijke groet,

Hans


Quirien antwoordt op 28 oktober 2017:

Fietsendragers daar kun je veel over zeggen. Het geeft soms te denken.

Meer en meer zie je ook nog eens een derde fenomeen mee n.l. de compacte E-Bike fietsendrager die thuis gebruikt wordt voor op de auto.

Tsja, zo denk ik wel eens wordt het eigenlijk niet te gek, ......., een drager achterop de caravans, een op de dissel, en dan nog een mee voor nog wat tripjes vanaf de camping voor onderweg. Oh, ja wel met een 160 km capaciteit dure accu aanboord.😉

Misschien zijn Hans, wevedeka en vele andere die het zo doen wel de slimste.
Ik moest even denken aan geen investering van fietsdragers, pendel situaties op de caravan creëren, geen flapperende hoezen ,het schoon blijven etc.
Overigens .......Wat zal de gemiddelde campeerder per dag van af de camping fietsen?
Ik denk dat de kilometers die Hans noemt weleens heel realistisch kunnen zijn, en ja uitschieters waar o.a. mijn echtgenote ( die trap er als fietsfanaat nu nog rustig 75 weg) en ik eens toe behoorde, blijven altijd.
.
Maar, verdorie al dit schrijvende denk ik, wat zeg ik nu toch allemaal, want ben ik niet iemand van het principe , leven en laten leven.
Beschouw dit dan maar ook als niet geschreven.


aadje antwoordt op 28 oktober 2017:

@Quirien wij doen ook vaak een georganiseerde fietsreis via ACSI of ANWB dus de tijden dat het gros met een taartje of een biertje voor de tent zit zitten wij op de fiets.Verder neem ik inderdaad vaak nog eens fietsenrek los mee gaan op de vrije dagen met fietsen op de auto een eind verder op of een of andere stad auto in een buitenwijk en trappen maar.Van de winter zeven weken naar Spanje (Valencia)wat is er mooier op een vrije dag fietsen erop en bijvoorbeeld dagje Benidorm dan zie je in een dag de gehele stad probeer dat eens lopend of met het openbaar vervoer.In September weekje in het Altmuhltal gefietst zijn tientallen route,s doe je niet vanaf de camping als je in een straal van 50 km het een en ander gezien hebt,moet je of verderop met de Caravan of met fietsenrek achterop nog mogelijkheden.Anders wordt het een taartje eten of een biertje smaakt toch lekkerder na wat inspanning zal je echtgenote beamen.


Quirien antwoordt op 28 oktober 2017:

@ aadje,

Prima toch, wij doen (deden) dat ook altijd. Je moest eens weten wat en waar wij alles afgefietst hebben van ons leven.
Alleen deden wij dat zonder een rek achterop de caravan of meestal op de dissel.

Zie het maar als volg; heden : een rek achterop, een rek op de dissel en eventueel een extra rek er bij voor "verdere" tochten.
En begrijp mij niet verkeerd, helemaal voor (ik zei het al leven en laten leven), zeker voor bezoek aan steden etc.. Dat deden wij ook altijd.
Maar even nog terug naar het verleden. Wat ik al eens ergens zei, fietsen op het dak of in de auto en lange tijd een Twinny-load die je op een hulpstuk gemonteerd op de dissel kon gebruiken. Dus multifunctioneel.

En wat Hans, Bob en vele anderen op een andere wijze doen bereik je dan niet hetzelfde doel?
En hebben we het in een ander draadje niet over bepaalde manieren hoe het ook kan, gesproken?
En nogmaals dit is geen "aanval" op welke manier er iemand met het fietsen meenemen gebeuren omgaat.
Maar misschien worden we wel te veel geleid uit "voorgekookte "mogelijkheden, terwijl het ook anders kan.

En voor mij geldt, ik fiets nog zoveel mogelijk want dat hoort bij mijn programma, ik zal je niet vermoeien met mijn problematiek.

Ik wil iedereen nog wel even dit nogmaals meegeven.( ik heb dit op de site wel eens vermeld)
Stel niet uit tot later en probeer je dingen die je graag doe binnen je mogelijkheden te verwezelijken..... want o wee, als later eerder komt, ben je mooi te laat.

Dus aadje , geniet ervan.
- Als alles kan en ingeregeld is gaan wij voor ruim 5 weken naar Zuid-Portugal, niet met de caravan maar het vliegtuig.
En ja, we hebben daar fietsen.😉


Quirien antwoordt op 28 oktober 2017:

Oh, voor alle duidelijkheid want mijn eerste zin kan misschien onduidelijkheid opleveren, wij zetten altijd zelf fietsroutes uit of maakten veelal gebruik van bekende routes.
Denk b.v. aan langs rivieren, meren, kloven, kanalen de bekende bergen, ex spoorbanen, steden etc.

Dus geen ACSI of ANWB reizen.


aadje antwoordt op 28 oktober 2017:

@quirien ik haal veel routes uit route.nl dan scan ik ze via QR scan in mijn iPhone deze in houder op het stuur en navigeer zo mijn route van knooppunten met ook nog gesproken instructie waarheen etc


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker