Caravantrekker.nl

Leeggewicht

Gerard vraagt op 5 november 2017:

Ik ben in het bezit van een knaus caravan 450fu uit 2008 , nl premiumline. Opgegeven leeggewicht 1110 kg. Ik ben benieuwd of iemand die in het bezit is van eenzelfde caravan deze al een keer gewogen heeft en wat toen het leeggewicht was. ( inclusief koelkast , boiler , kachel en toilet ? )

Naar laatste bijdrage

Reacties:

william kanis antwoordt op 5 november 2017:

inclusief voortent gasfles en keukengerei zal dat denk ik ongeveer 1250 kilo zijn. Mijn hobby 495 ufe uit 2001 geven ze 1020 voor maar ik heb hem keer over de weegbrug gehaald net voor dat ik hem naar de stalling bracht en dat was met voortent, voortenttapijt, 1 gasfles, koffie zetapparaat, handdoeken, dekens en kussens en al het keukengerei zoals pannen bordjes bestek kopjes en noem maar op 1200 kilo.
als ik op vakantie ga heb ik voor de eerste 5 dagen eten en drinken mee voor 2 volwassenen en een kleine van 1 jaar en weegt ie ze ongeveer 1450 kilo(gewogen) viel mij dik mee.

gr William Kanis


gerard antwoordt op 5 november 2017:

Heb nog even opgegeven leeggewicht gecontroleerd , blijkt geen 1110 kg te zijn maar 1010 kg. In ieder geval bedankt voor de reactie.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker