Caravantrekker.nl

EISS 65CM

Jan Teepe vraagt op 13 december 2017:

Ik was gisteren bij het satellietbedrijf in Waalre om spullen op te halen voor mijn huis in Spanje, en zag daar het EISS systeem. We hebben het hier op het forum al heel vaak over satellietschotels gehad. Maar dit lijkt mij een ideaal systeem voor mensen die een automatisch systeem te duur vinden en een handmatig systeem als lastig ervaren. Ik heb een demonstratie van dit EISS systeem gekregen en ben daarna zelf ter plekke aan de slag gegaan en binnen 3 minuten had ik het spul opgezet en beeld. En met een B&R 65 cm schotel erop, schijn je dan in heel Europa Astra1 en Astra 3 (CD) ontvangen of zelfs met een grote regenreserve, Joyne op de Eutelsat 9 satelliet. Leek mij zinvol om dit door te geven.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

aadje antwoordt op 13 december 2017:

@Jan Teepe ik denk dat voor niet zulke handige kampeerders er niets anders is dan volautomatische schotels. En de handige kampeerders zoals jij die nooit tevreden zijn met hun schotel en volautomaat te duur vinden.Geven in hun kampeerleven over de jaren gesproken net zoveel geld uit aan een stuk of tien van dit soort dingen als dat een Oyster kost.
En eenmaal op leeftijd wanneer alles wat minder wordt alsnog iets goeds kopen.
Gr aadje


Jan Teepe antwoordt op 14 december 2017:

Maar ik ben zelf ook zo'n gemakzuchtig oudje. Ik heb voor de caravan ook een automatische schotel. Een Travelvision R6 flat. En je hebt gelijk, dat had ik direct moeten doen en niet eerst iets er tussenin. Maar ik vind dit apparaat wel het meest gebruiksvriendelijke alternatief voor diegenen die het geld niet willen of kunnen uitgeven voor een automatische schotel. En mijn Triax 88, thuis, deed het gewoon slecht op Joyne. Onbegrijpelijk voor zo'n grote schotel. Dus daarom was ik bij de satellietboer om een B&R 65 te kopen, in de hoop dat ik het dan helemaal voor elkaar heb. En van dat satelliet gebeuren af ben.


Jan Broere antwoordt op 14 december 2017:

Ja, ik zou ook wel een automatische schotel willen en het is niet zozeer de prijs die mij er van weerhoud.
Ik heb het afgelopen jaar op verschillende campings, campers en caravans zien klooien om ontvangst te hebben met een op het dak gemonteerde schotel. Soms moest de caravan camper verzet worden, dan weer verhuizen naar een andere plek. Dat is al één reden om niet te gaan voor een vaste schotel. De tweede reden is dat met mover, vaste luifel en airco ik zo'n beetje aan het einde van mijn laadvermogen zit (eerlijk gezegd zelfs er overheen) en ik dus genoodzaakt ben om zoveel als mogelijk gewicht uit de caravan te weren en te verpakken in de auto. Zo ook de schotel en standaard dus.
Ik ben het met Jan Teepe eens dat als je dan gaat voor een handbediende losse schotel, dan is deze Eiss een absolute voltreffer. Eenvoudig op te bouwen, je kunt het haast niet verkeerd doen en binnen 3 minuten beeld.


Quirien antwoordt op 14 december 2017:

Op You tube vind je een demo van dit systeem.
Kosten ongeveer met een 65 B&R schotel ongeveer zo'n € 195.--.

Oh , dat geld heb ik in mijn periode die ik met schotels werkt nog niet uitgegeven aan de 3 schotels die ik nog steeds heb.
De handzame 54 cm ging negen van de tien keer mee en was goed te gebruiken tot Platja d' Aro. De 64 of 78cm afhankelijk waar heen waarbij ik de 78 al een "lomp" geval vond.

De B&R 65 heeft ook qua vormgeving een hele andere specificatie 69/65 verhouding dan de Triax schotel.
Mijn 54 en 64 zijn ook veel ronder en fijner af te stellen ( kwalitatief en mechanisch) dan de grote triax.
En inderdaad ben ik het helemaal met Jan Broere eens dit systeem voor de dan niet zo "handige" kampeerders die een losse schotel prefereren, een goede oplossing.

Tsja, zo zou ik nooit geld aan een volautomatische uitgeven, maar goed dat moet ieder voor zich zelf weten. 😉
En inderdaad, Jan geeft het zelf toe, het had bij hem anders/beter gekund.


Jan Teepe antwoordt op 14 december 2017:

Beste Jan. De Travelvision R6 is een losse (vlak)schotel op statief. De vlakschotel is in wezen een Selfsat vlakantenne 51,5cm x 51,5cm. Het automatische gedeelte(motor en dergelijke) haal je eraf tijdens vervoer. Daardoor wordt het pakket max. 52 cm. breed en door het ontbreken van een LNB arm en de LNB zelf, is het apparaat tijdens het vervoer veel minder kwetsbaar dan een normale schotelantenne. in antwoord op het in de auto vervoeren. Als je naar zuid Spanje/Portugal gaat en je wilt via Canal Digitaal de NL zenders kijken, dan heb je niets aan deze antenne. Wil je datzelfde doen met een Joyne abonnement, op Eutelsat 9, dan gaat dit gewoon goed. En dan heb je, mijnsinsziens, de ideale combinatie.


Jan Broere antwoordt op 14 december 2017:

in het voor en najaar dan trekken we met de caravan en dan heb ik geen enkele behoefte aan tv, maar gedurende laat najaar en winter dan overwinteren we in Zuid Spanje en dan wil ik wel tv hebben, maar dan staan we op één camping en dan vind ik dat opzetten van de schotel geen enkel probleem.
Alhoewel ik de Travelvision wel een mooie oplossing vind.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker