Caravantrekker.nl

Streaming TV

Jan Teepe vraagt op 22 januari 2018:

Ik had hier een hele uiteenzetting over Streaming TV gezet, maar dat waren waarschijnlijk teveel woorden, dus is niet geplaatst. Mochten er mensen zijn die hier de juiste informatie over willen krijgen, laat het weten. Dan ga ik nog wel een keer mijn best doen.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

daniel antwoordt op 22 januari 2018:

Ja laat maar komen !!

groetjes daniel


Jan Teepe antwoordt op 22 januari 2018:

Ik had dus een heel verhaal in elkaar gezet en heb gedeelten van dat verhaal naar een andere geïnteresseerde gestuurd. Zal daar iets van kopiëren.Over de internet aansluiting heb ik het eigenlijk al uit en te na gehad. Dat kwam er op neer, dat je minimaal 4 Mbps download snelheid nodig hebt om Streaming TV te kunnen kijken, en omdat geen enkele internet stream stabiel is, eigenlijk een aansluiting van 6 Mbps nodig hebt. Wat ik nog wel vergeten was, is het feit dat Streaming TV een behoorlijk gebruik van Mb’s met zich meebrengt. Daar zijn al heel veel discussies over geweest en ik heb ook zelf de nodige eigen metingen verricht. Als je de hele avond Streaming TV kijkt, dan mag je er vanuit gaan dat je ongeveer 3 Giga gebruikt. Heb je dus zo’n Orange Airbox met 10 Gig. Abonnement zoals ik heb, dan kan je ruim 3 dagen Streaming TV kijken. Dat lijkt sterk overdreven, maar een klant van een bevriende B&B uitbater, kreeg het voor elkaar om 7 Gig. te gebruiken in 1 dag met het streamen naar zijn tablet.
In Spanje is de maximale Fibra aansluiting 300 Mbps downloadsnelheid. En dat kost muy Euro’s. En die 300 Mbps aansluiting moet je maar eerst eens zien te verkrijgen. Ik weet dat dit kan in Barcelona/Valencia en Madrid. Maar de meeste campings liggen daar niet, dus…..
En al zou je, als camping zijnde, die 300 Mbps aansluiting kunnen verkrijgen, ga deze dan maar eens versleutelen. En dan mag je er nog zoveel repeaters tussen zetten als je wilt, maar als je deze 300 Mbps gaat uitzenden by air, dan lukt het misschien nog wel als er sprake is van een lage bezettingsgraad om een 6 Mbps portie aan iedere caravan/camper aan te leveren, maar als het volle bak is, ho maar. Dus lijkt het mij uitgesloten dat er normaliter, en vooral op overwinteringscampings, 6 Mbps beschikbaar is voor iedere caravan/camper. Blijft over dat je een eigen 4G internet aansluiting nodig hebt om streaming TV te bekijken. Met min. 6 Mbps downloadsnelheid in de caravan. Heb je geen 6 Mbps in de caravan , maar wel daar buiten, dan kan je dit door een technische aanpassing ook binnen krijgen. Aanbiedingen voor onbegrensd gebruik van 4G ben ik nog niet tegen gekomen. Niet helemaal waar trouwens, want er is net een nieuwe provider bijgekomen die dit aanbiedt, maar als je reflecteert op die aanbieding dan krijg je te horen dat hun netwerk nog niet toereikend is.
4G en casa met 50 Giga gebruik wordt door Orange aangeboden voor ± 40 Euro pmnd. met jaarabonnement en Amena biedt 4G en casa met 40 Giga gebruik aan voor ± 30 Euro pmnd. ook met jaarabonnement. Bij de laatste kan je er 20 giga bij kopen voor ± 10 euro pmnd. En Amena maakt gebruik van het Orange 4G netwerk.
Ik neem niet aan, dat jaarabonnementen aantrekkelijk zijn voor toeristen, die zouden een los 4G Wifiboxje kunnen aanschaffen bij de Mediamarkt, https://tiendas.mediamarkt.es/p/tp-link-m7350router-wifi2g-3g-4g150mb-1381144 daar kan een prepaid 4G data sim in, data tegoed kopen en go. Echter het gebruik??
Als je nog wat mist in dit verhaal, want ik heb het wat aangepast maar de samenhang is discutabel, stel vragen dan zal ik proberen deze te beantwoorden


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker