Caravantrekker.nl

Ervaring Audi A4 Avant 1.4 tfsi

Jurgen Beerens vraagt op 3 maart 2018:

Ik overweeg de aanschaf van een Audi A4 Avant 1.4 TFSi en wil hier ook mee op vakantie met onze Eriba Feeling 425 / 1300 kg. Heeft iemand ervaring met een dergelijke combinatie?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

renaat antwoordt op 4 maart 2018:

Onze caravan Chateau 450 wordt getrokken door een VW Passat variant diesel TDI van 115 pk. We zijn zeer tevreden over deze trekker, maar gezien de controverse over de diesels, kijken we uit naar een benzinewagen met ± 150 pk.

De 1.4 TFSI van de Volkswagengroep voldoet daar aan, maar ik lees in fora en zie op Radar-tv dat er zich problemen voordoen met overmatig olieverbruik (0.5 l per 500 km ) en dat de distributieketting uitleurt met als gevolg een haperende ontsteking.

Deze 2 gebreken doen zich voor na ± 50.000 km gereden te hebben!

Alvorens te beslissen zou ik hier graag meer over vernemen.

grt R.


rene antwoordt op 4 maart 2018:

Er is zelfs een revisiebedrijf (Hartog uit mn hoofd)die zelf ism een zuigerfabrikant andere zuigers heeft ontwikkeld.
Het probleem zit in de te beperkte hoogte van de olieschraapveren en de oliedoorlaatgaatjes daarin, daardoor koekt de veer vol en is de werking weg, dan gaat langs die veren olie de verbrandingskamer binnen en brand dat dan ook op. Dat moet je dus net als benzine aanvullen tot je ooit het punt bereikt dat hij het helemaal niet meer doet.
Kans is dat je zo een motor treft, er staan er niet voor niets zoveel te koop.


Vino antwoordt op 4 maart 2018:

Rij al jaren iets uit de VAG groep.Van Kever tot Passat,van A4(2x) tot Tiguan en nu de Tiguan2 van 2012 met een Knaus 500 EU.1x probleem dat de zuigers door de nokken waren geslagen?Alles volledige garantie!Verder heerlijke wagens om met de caravan op pad te gaan.De Tiguan van 160pk loopt als een tierelier.Mijn Avant A4 had wel 150pk.Ruime wagen,prettige trekker.Probleemloos.Koop je deze nieuw, dan laat de trekhaak af fabriek monteren.Scheelt 200kg aan laadvermogen.De dealer heeft dit niet graag en zal wel het "lu..." verhaal aanhalen over BTW etc.Tevens Multicon-West stekker i.p.v.Jaeger.Voordeel:geen verloop meer nodig bij het huren van een aanhanger,bij verlies van de caravan door niet goed aankoppelen,weinig schade,alleen een nieuwe stekker! Veel vriendelijker in het gebruik.Iedereen zal nu wel weer schrijven dat Multicon er uit gaat.Wel nu ik rij al 50 jr rond met Multicon en laat deze steeds weer monteren op de caravan!In Amerika alles met Multicon.

Met vriendelijke groet.

Met vriendelijke groet.


Aad antwoordt op 4 maart 2018:

Er zijn inderdaad kettingproblemen geweest met de tsi, maar dat waren vaak de 170pk uitvoeringen. De exemplaren met de slechte ketting zijn nu inmiddels echt wel gerepareerd.
Er zijn letterlijk miljoenen van deze blokken gebouwd en de meeste rijden nog steeds rond. En naar volle tevredenheid, snel, zuinig, stil en fantastisch om een caravan mee te trekken.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker