Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Tests Vragen

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Whale kachel en boiler
Van: Rico
Datum: 06 April 2018 om 08:31

Goedemorgen,

Wij zijn ge├»nteresseerd in een Elddis Avant├ę. Daar zit een Whale kachel en boiler in, beide in onderbouwversie. Whale is nieuw voor me. Zijn er mensen op het forum die hier al ervaring mee hebben? Ik doel met name op betrouwbaarheid.

Groet,

Rico

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 06 April 2018 om 10:03

Whale is in Engeland een 'groot' merk dat al heel lang o.a. waterpompen en boilers maakt. Kip gebruikt ook de Whale kachel. Maar dat zegt natuurlijk niets over de betrouwbaarheid


Van: Rico
Datum: 09 April 2018 om 09:00

Aha, in UK dus een bekende speler. Dat geeft in ieder geval iets vertrouwen. Dat ze onder de vloer hangen spreekt me wel aan, scheelt een hoop ruimte in de caravan.


Van: JanS
Datum: 16 April 2018 om 14:29

Hoi Rico, wij hebben ook een Elddis Avante. Bij ons zit de boiler nog bovengronds, maar de verwarming onder de vloer. Wij hebben er geen problemen mee. De verwarming kan ook electrisch gebruikt worden, ook dat werkt prettig. Wel een paar keer gehad dat de boiler uit stond, maar dan wel weer gewoon aangezet kan worden via het bedieningspaneel. Technisch niks aan gevonden, kon met de spanningsvoorziening van de camping te maken hebben.
Waterpomp geeft veel druk en best veel water. Wel moeten wennen dat de watertank buiten staat. Maar dat is ook typisch Engels schijnbaar. Een watertank inbouwen was best duur.


Grt, Jan


Van: Rico
Datum: 16 April 2018 om 15:16

Dank je voor de gebruikerservaring.

We hebben nu ook een roltank buiten staan, maar onze Sprite heeft ook een binnentank. De binnentank wordt alleen gebruikt om te douchen, dan zet je namelijk ook een volle roltank buiten neer. Eerste persoon doucht vanuit de binnentank, vervolgens binnen het kraantje omzetten en tweede persoon kan uit de roltank douchen.

Ik zit er aan te denken om als we idd voor de Elddis gaan kiezen, we een tweede roltank buiten zetten. Dan doucht persoon 1 uit de ene tank, dan pompje even over hangen, tweede persoon uit de tweede tank.

Hoe doen jullie dat onderweg? Want je hebt geen vaste tank met een paar liter water voor onderweg. Ik zat zelf te denken aan kleine watertank en het pompje ergens in de auto leggen, en bij een stop het even aansluiten.


Van: JanS
Datum: 16 April 2018 om 21:07

Gewoon een paar liter water mee. Wij hebben onderweg niet zoveel nodig.

Jan


Van: Rico
Datum: 17 April 2018 om 14:45

M'n vrouw zei ook al, waarom niet een kleine jerrycan met kraantje met wat water erin?


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Wat mag en kan mijn auto trekken?

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Nieuw Kentekencheck

Vul je kenteken in en we geven het oordeel over:

Test Hybride trekauto

De Toyota RAV4 Hybrid hebben we als caravantrekker in de praktijk getest.


 

© 2004-2018 Over Caravantrekker Sitemap Advies Trainingen & cursussen