Caravantrekker.nl

Vakantie incl Wenen

Aad vraagt op 9 april 2018:

Wij willen in juni 3 weken met de caravan weg en in ieder geval enkele dagen naar Wenen! Heeft iemand een rondreisroute voor ons? Meestal rijden we zo'n 300 à 400 km per dag, maar dat kunnen we zelf ook indelen.
We wonen in de randstad, dus ik dacht zoiets van Praag, Wenen maar geen idee wat leuk is om onderweg te bezoeken en hoe de route af te maken. Ik hoor heel graag ideeën.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

John antwoordt op 9 april 2018:

Is onze smaak vergelijkbaar met die van jou? 😉
Kijk op het net waar je heen wilt en zoek daarbij de leuke dingen naar jouw smaak. Of eerst de leuke dingen en dan de reis.
Er is veel van het net te halen, reis, bezienswaardigheden, campings en al wat erbij hoort.


Aad antwoordt op 9 april 2018:

John, eigenlijk zeg je: "zoek het zelf maar uit!"
Natuurlijk, alles is op het www te vinden maar ik weet niet wat er in het "oosten" is, dus kan ik het ook niet opzoeken.
Het gaat ook niet om smaak, maar gewoon om een leuke route die iemand al eens gereden heeft. Als je mij vraagt om een leuke route Noord-West Frankrijk bijvoorbeeld, dan geef ik je die. Inclusief campings! De kastelen, musea etc mag je dan zelf zoeken omdat dat wél om persoonlijke smaak gaat.


Han D antwoordt op 9 april 2018:

Wenen is prachtig maar wij maakten een reis via Paderborn en Neurenberg met daarna een stop bij het Stift (klooster) Melk wat een bezoek zeker waard is, daarna door naar Wenen. Verder via Praag en Dresden terug naar NL. Zeker aan te raden is bij Wenen een camping te boeken niet te ver van een spoorstation. Fiets mee in de trein is perfect om Wenen te verkennen. Neurenberg is ook prima met de fiets te doen.


John antwoordt op 10 april 2018:

Nee Aad, ik zeg niet zoek het maar uit. Je info is beperkt! Rijd je graag bergwegen, snelweg, grote of kleine campings, enz.
Probleem is dat niemand weet wat jij ‘leuk’ vind. Wenen, b.v. Zul je mij nooit zien omdat ik niet van het kitscherige houd en dus niet leuk vind.

En als je niet weet wat er is, ga er dan juist onbevangen naar toe, of oriënteer je eerst op het net met wat jij leuk vind. Er zijn goede zoekmachines. Per regio kun je zoeken.


Aad antwoordt op 10 april 2018:

John, ik ben een oude romanticus🙄 Mijn vrouw heb ik 40 jaar geleden verkering mee gekregen in Wenen, dus willen we daar heen😜
Mijn vraag is puur over de route, niet wat we onderweg doen. Ik zag nu Nurnberg, Wenen, Melk. De ANWB had ook een rondreis met een grappige route. Ik ben gewoon benieuwd of mensen daarna nordrijden door Italien of terug via Zwitserland of zo. Ik ken Frankrijk maar Oostenrijk/Tsjechie etc niet


Quirien antwoordt op 10 april 2018:

Aad , hoewel 3 weken misschien iets te krap is moet het wel te doen zijn.
Jaren geleden maakten wij een steden reis met de caravan. Als je toch die hoek in gaat moet via Dresden, Praag, Budapest en eventueel Balaton meer en Wenen terug dit te doen zijn.
Wij deden toen ook heel veel op de fiets of met de trein en besteedde dan enkele dagen aan de stadsbezichtiging.

En terug kun je dan nog over Melk of andere steden rijden hoewel na al dat stads geweld even uitblazen in de natuur meestal welkom is.


fransb antwoordt op 10 april 2018:

2 jaar geleden hebben we zoiets ook al eens gedaan een reis langs een aantal Europese hoofdsteden, bij voor keur op stadscampings in de buurt van OV.
In Praag kan ik je aanraden Autocamp Hájek aan de Trojská in de tuin van een Herenhuis. Aan de Trojská zijn meerdere campings in de tuinen van de huizen gevestigd. Op 5 minuten lopen van het tramstation.
Wat betreft Wenen raad ik je aan Donaupark camping Klosterneuburg 14 km van Wenen op de fiets over de Donaudijk. Maar ook, 5 minuten lopen van station Klosterneuburg en 4 keer per uur naar centrum Wenen. Bovendien is Klosterneuburg ook nog eens een prachtig Stiftstadje. Terrasjes enz.
Vanuit de camping worden ook Wenen sightseeings georganiseerd.


Janka antwoordt op 10 april 2018:

Als u dan toch in de buurt bent bezoek dan ook het Stift in Melk.


Aad antwoordt op 10 april 2018:

Heel hartelijk bedankt voor de tips. Hier kunnen we echt wat mee.
We houden van stadscampings, maar dat hoeven zeker niet allemaal grote steden te zijn. Via jullie ideeen kunnen we langs deze route een en ander gaan plannen. Ben ook heel blij met de campings in Wenen en Praag: thnx FransB.
Nu eerst paar dagen naar Limburg om alvast in de stemming te komen.
Groet, Aad


Ton Groenendijk antwoordt op 11 april 2018:

Veertig jaar verkering!! Daarna ook nog getrouwd? Ach wat maakt het uit. Het schept echte vreugde te lezen dat mensen nog langdurig gelukkig met elkaar kunnen worden. Gefeliciteerd met deze relatie en veel plezier in Wenen.


Aad antwoordt op 11 april 2018:

Ton, dank je wel enne...we zijn inderdaad getrouwd hoor!
Drie jaar terug weer een caravan gekocht en we vinden het fantastisch. Kamperen is toch de fijnste manier van vakantie vieren (vinden wij😉)


dabbertje antwoordt op 12 april 2018:

Al weer 3 jaar geleden dat we in Wenen zijn "gestrand" op camping Neue Donau. Gewoon een stadscamping waar je je kampeermiddel stalt en je op de fiets langs de Donau naar het centrum fietst. Ongeveer 7 kilometer naar hartje centrum.
Er zijn diverse bruggen over de Donau voor fietsers en voetgangers, maar ook de bruggen voor auto's hebben onder het wegdek een aparte overgang voor fietsers en voetgangers.
Wij hebben 3 dagen Wenen met de fiets verkend. Zeer goed aangelegde fietspaden door het hele centrum. Je ziet zoveel meer dan wanneer je alles te voet doet.
Vergeet ook niet om de wereld langs de Donau te verkennen. Een wereld apart. Veel restaurantjes, speelgelegenheden voor kinderen en aangelegde parken waar mensen komen om te relaxen.

Nu ik het zo weer op een rijtje zet, wil ik zo weer terug!!

Op de terugreis zijn we langs Passau gegaan, ook mooi en zijn we nog een paar nachten in Bad Füssing geweest. Een plaats met ontzettend veel kuuroorden. Wij hebben met onze toen 48 jaar de gemiddelde leeftijd ontzettend omlaag gehaald op camping Max 1. Maar eerlijk is eerlijk, ik snap waarom mensen daar naar toe willen
https://www.campingmax.de/start.html

Mvrgr,
Daphne


Aad antwoordt op 12 april 2018:

Dank Daphne, ik had al gezien dat Nurnberg-Wenen zo'n 500 km is. Dus een stop halverwege zou welkom zijn. We gaan zeker Passau bekijken. Wij zijn halverwege de 50; benieuwd wat wij voor de gemiddelde leeftijd doen😜


Aad antwoordt op 3 juni 2018:

Volgende week gaat de reis richting Wenen beginnen. Met dank voor al jullie tips. Idee is idd om Paderborn, Nurnberg, Passau, Melk, Wenen, Praag als cirkel aan te houden. Maar ook af en toe wat natuur🎉
Nog een vraag: vanuit Rotterdam via de A3 naar Nurnberg is het kortst, maar iemand raadde via Paderborn aan. Is die route beter/mooier? Of is Paderborn qua stad of omgeving een aanrader?
In ieder geval wens ik allen hier een fijne vakantie met de caravan. Groet


Aad antwoordt op 27 juni 2018:

Onze reis was fantastisch. Passau en Praag gezien en vooral genoten van Wenen. Camping Donaupark in Klosterneuburg was heel goed. Plaatsen zijn bescheiden maar alles is aanwezig en schoon en modern sanitair. Station op 3 minuten lopen. Helemaal top.
Autocamp Hajek is minder bevallen. Komende vanuit het zuiden moet je het hele centrum doorrijden en da's best druk. Hajek zelf is een hork en het sanitair is echt hopeloos verouderd. Maar...vlakbij de tram.

Dit forum heet caravantrekker, dus vooruit: onze Ateca 1.0 heeft het fantastisch gedaan. We hebben 3100km gereden, bijna alles met de Kip erachter en ik heb heel vaak de cruisecontrol vastgezet op 94km/h. Gewoon een fijne snelheid en 6e versnelling niet gebruikt; alles in zijn 5. Gemiddeld verbruik over deze reis was precies 8.0 l/100km oftewel 1 op 12,5.
Ik verbaasde me erover hoe makkelijk ik, heuvelop, vrachtauto's kon inhalen en zomaar 110 reed. Heuvel af ben ik minder dapper🙈
Dank voor jullie reistips.
Groet, Aad


Louis antwoordt op 27 juni 2018:

Je verward dapper met gezond verstand Aad 😉
Mooi dat hetgeen je hoopte over het algemeen ook is uitgekomen !


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker