Caravantrekker.nl

Trekgewicht

Erik Bouvrie vraagt op 19 april 2018:

Ik heb een vraagje we willen een caravan kopen die een maximaal gewicht heeft van 1500 kg onze caddy 20TDI mag ook 1500 kg trekken.
Nu hebben we de keuze uit een wilk van bijna 5mmtr en 2,3mtr breed en een Ardia van net iets meer dan 5mtr en 2,5mtr breed.
Uit de calculatie komt er uit dat beide kunnen en we hebben reeds 15 jaar caravan ervaring.
Nu mijn vraag als we kiezen voor de Adria snap ik dat 2,5mtr breed met tolpoortjes bochten en smalle wegen wat moeilijler is ook het inhalen en of ingehaald worden is iets meer aandacht vereist.
Maar zijn er nog andere zaken die ik over het hoofd zie .
Op de verschillende forums lees ik negatieve maar ook positive opmerkingen .
Het lijkt me dat het gewicht het gewicht is alleen de breedtte is verschillend

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 19 april 2018:

Door de extra breedte zal je ook iets meer luchtweerstand hebben (maar dat is met een 2.0 TDI) niet zo'n probleem. Lastiger is het om echt goede spiegels te vinden. Om goed te kunnen rijden moet de spiegelbreedte tenminste 2,70 meter zijn.

De antwoorden die je krijgt en gelezen hebt zijn heel erg afhankelijk van de routes die mensen rijden. De een vind de Fernpas al een echte bergweg terwijl een ander die niet serieus als bergweg neemt. Probeer dus eerst zelf eens proef te rijden voordat je beslist.


Rico antwoordt op 24 april 2018:

Ik vraag me wel af hoe het zit met de gewichtsverhouding. Qua kogeldruk kun je op geel kenteken gaan tot 75 kg, op grijs kenteken tot 80 kg. VW gebruikt voor de personenversie dus andere kogeldrukken dan voor de bestelversie.

Wij hebben tot een paar jaar geleden een Caddy 2.0 TDI gehad met een caravan er achter van beladen 1150 kg. Beladen woog de Caddy net 2 ton (600 kg belading). Dat gaf een zeer goede stabiliteit. Maar of dat ook zo is met 1500 kg aan de haak..... Ik vind het een erg grote caravan voor achter een Caddy.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker